Жокер/ мнение за Audi A6 C5 2.4 и 2.8 бензин
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Жокер/ мнение за Audi A6 C5 2.4 и 2.8 бензин
Някои колеги попреувеличиха малко с окачването на А6-цата...Читав комплект предница (8-те носача, 2 биалети и 2 вътрешни накрайника), която кара много километри се намира за около 400лв. Куатрото е с малко повече втулки по задницата, но не е нищо фрапиращо. Моторите на бензиновите са здрави, имат малко по-скъпо първоначално обслужване от на БМВ, но пък после пробега е гарантиран. Всеки компромис се наказва
Реално поддръжката не се различава кой знае колко от на една фейсова Е39 бензин.

Реално поддръжката не се различава кой знае колко от на една фейсова Е39 бензин.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
The Edge написа:Онзи ден гледах една 6ца, седан2.8 q-ro автомат и трябва да призная,че звука наистина е мнооого добър, а и мотора е учудващо тих и спокоен на ниски обороти. Замислих се, че ми е време за бензинова бим-а но .... стига офф от мен
![]()
Да попитам още само - на компютър диагностиката на А6ците от този период отчитат ли по детайлно двигател, автомат и т.н или да не разчитам много ...
Пак да благодаря на отзовалите се
Това е тъпото на марката - харесва се от хора ... по-горе писах какви . Много трудно ще намериш ръчка, а ако газаджиите са ти промили главата, че с чесън ще се родиш - НЕМА ! - 2.8 К автомат гори зверски . То по принцип 2.4 и 2.8 са със завишен градски разход, вероятно поради нереално дългите 1ва и 2ра .
Като кола на бащата ти ще му хареса много - просторна е ,
-багажника е огромен. 550литра при седана и това при равен под и стени , без дъги , с два дулапа и пълноценна резервна гума .
-версията с предно е със стабилизирано окачване отзад. На разглезен човек (като нас) това ще пречи, за по-улегнал това означава - здрав заден мост и 550кг полезен товар.
- управлението е супер леко и неинформативно - анатема за БМВистите и рай за останалите

- сериен двузонов климатроник, серийните седалки са много,много удобни а след фейса май серийно става и лумбалната функция (издуване).
- много приятно, червено осветление . Вечер е доста яко .
Абе чичарска кола . Най-големите минуси се кзаха - скъпо първоначално обслужване (може да се мине с бая по-малко пари от 1300лв за ангренаж) , висок градски разход и най-вече - реално на пазара няма 6таци седан с ръчни скорости.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
А, да - поради относително мекото окачване (все пак е по-добре от рено лагуна) има як трансфер на маси при ускорение и спиране . При подаване на газ , колата видимо надига предницата и си мислиш, че си мноо бръз 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Намират се носачи за 400лв да,само че се сменят с маслото
Никой не писа за "читавите" им мултитроници 

/// 6>4

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
TheKiller написа:Намират се носачи за 400лв да,само че се сменят с маслотоНикой не писа за "читавите" им мултитроници
Куатро с мултитроник нЕма

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не знам колко са по-различни 2.4 и 2.8 от 2.6 (в А4-ка) мотора, ама карах 2.6 едни 5-6000км. и смело мога да кажа че е зверски душегуб... Няма толкова слаб, харчещ и смотан мотор. Само има mid-range някакъв но иначе е тотал щета. Само е много здрав - без вода с вода, без масло, със старо масло и не умира
Но разхода е като на ИФА, а върви като за 20-ска... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Не знам колко са по-различни 2.4 и 2.8 от 2.6 (в А4-ка) мотора, ама карах 2.6 едни 5-6000км. и смело мога да кажа че е зверски душегуб... Няма толкова слаб, харчещ и смотан мотор. Само има mid-range някакъв но иначе е тотал щета. Само е много здрав - без вода с вода, без масло, със старо масло и не умираНо разхода е като на ИФА, а върви като за 20-ска...
стария 2.6, няма нищо общо със 2.4 и 2.8
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
acho.rs написа:Boyadjiev написа:Не знам колко са по-различни 2.4 и 2.8 от 2.6 (в А4-ка) мотора, ама карах 2.6 едни 5-6000км. и смело мога да кажа че е зверски душегуб... Няма толкова слаб, харчещ и смотан мотор. Само има mid-range някакъв но иначе е тотал щета. Само е много здрав - без вода с вода, без масло, със старо масло и не умираНо разхода е като на ИФА, а върви като за 20-ска...
стария 2.6, няма нищо общо със 2.4 и 2.8

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
Бензиновите шестаци на Ауди са яки гълтачи на бензин, затова е препоръчително да сложиш ГИ. Авмоматична кутия не ти препоръчвам, защото от това поколение на Ауди, масово дефектират.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
acho.rs написа:TheKiller написа:Намират се носачи за 400лв да,само че се сменят с маслотоНикой не писа за "читавите" им мултитроници
Куатро с мултитроник нЕма
Така е,типтроника по здрав и непретенциозен ли е?питам че ми е интересно,че имам няколко приятели с мултитроници и ги правиха на 2 години

/// 6>4

Tиптроника се "води" по-добър от мултитроника, ама само се води. В смисъл не си 100% гарантиран, че ще те кара дълги години. Пак се чупи, по-рядко, ама се чупи.

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
2.8 193кс е мн добър мотор, вземи него! За мен е най-добрия избор за бензинов двигател след 4.2
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Задължително куатро, хората които си купуват ауди само на предно не мога да ги разбера.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
По едно време ме беше обзела голяма мания по обсъждания модел Ауди /А6 Ц5/, с оглед на което проведох значителен брой тестове и огледи на различните мотори от марката. По отношение на 2.8, в комбинация с куатро и автомат, впечатлението ми беше, че моторът изобщо не върви толкова, колкото човек очаква от 193 конски сили, 6 цилиндъра и 2800 кубика. Купето е тежко, а в комбинация с куатрото и мудният и стар автомат, се убива всякакво чувство за динамика в тази кола. Под 4000 оборота е абсолютен мъртвец. Върви приятно от 4000 до 6500 и се усеща най-добре на магистрала, със скорости от порядъка на 130-180.
Единственото УБИЙСТВЕНО нещо в тази кола беше разходът. Няма абсолютно никакъв шанс да се свали под 16-17 на 100, а при нормално каране, което не включва целенасочена и съзнателна икономия, нормалните граници са между 18 и 21 на 100. Ако пък го карате динамично, на къси разстояния и студен, ще ви отреже главата.
За сравнение 4.2 куатро харчи само 3-4 литра над 2.8, а предлага в пъти по-масивно и класно задвижване и смея да кажа, че поне оправдава харча си , за разлика от удушения бензинояд 2.8.
Единственото УБИЙСТВЕНО нещо в тази кола беше разходът. Няма абсолютно никакъв шанс да се свали под 16-17 на 100, а при нормално каране, което не включва целенасочена и съзнателна икономия, нормалните граници са между 18 и 21 на 100. Ако пък го карате динамично, на къси разстояния и студен, ще ви отреже главата.
За сравнение 4.2 куатро харчи само 3-4 литра над 2.8, а предлага в пъти по-масивно и класно задвижване и смея да кажа, че поне оправдава харча си , за разлика от удушения бензинояд 2.8.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Както колегата Ачо спомена, за съжаление, бензинките седан, камо ли с ръчни, са доста кът ... Но предполагам е и нормално, все пак, търсенето определя предлагането, а с този разход
Добрата страна, е че парахода ще се кара предимно сезонно и на извънградско.. за съжаление или не, в семейството не сме привърженици на на газифицирането
. Продължавам да оглеждам, за да предоставя максимално информиран избор, пък каквото реши Стария
Аз продължавам да следя с интерес мненията Ви
П.П: Типтроника толкова ли им е загубен ? А за мултитрониковия вариатор и аз имам приятел, който си пати лошо ...

Добрата страна, е че парахода ще се кара предимно сезонно и на извънградско.. за съжаление или не, в семейството не сме привърженици на на газифицирането

Аз продължавам да следя с интерес мненията Ви

56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4