Премахване на затъмняващо фолио за стъкла
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Премахване на затъмняващо фолио за стъкла
Kroki написа:Това е доста лесно по принцип и не мисля, че ще е проблем някой да се навие за 20-30лв да го направи, в това число и аз
Че направи го без пари, нали за т'ва е форума, да си помагаме, не да печелиме един от друг за такива неща

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Хуаво, не съм за парите, ми за труда. Да донесе едно шише спрайт и некви сладки и ще го направя.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Благодаря на предложилите съдействие колеги.
Искам да попитам и още нещо. В случай, че попадна на неграмотен полицай, който започне да се заяжда за фолиото на двете странични ЗАДНИ стъкла и на голямото ЗАДНО стъкло /където е ПОЗВОЛЕНО поставянето му/, с този законов текст ли следва да се аргументирам?
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Относим ли е текстът към задното голямо стъкло /на багажника/, или важи единствено за малките задни стъкла? Или под хипотезата на "задните врати", попада и голямото задно стъкло? Ясно е, че вече обсъдихме, че може и на багажника, но все пак искам да го свържеме заедно със законовите разпоредби. Ще е полезно за всички ни.
Задавам този въпрос, защото искам като махна фолиото на забранените места и ми остане само на задните стъкла, да мога да се аргументирам пред поредния шапкар, който ме спре, и да му цитирам конкретния законов текст, въз основа на който имам право да карам със затъмнени задни стъкла и затъмнено голямо задно стъкло на багажника.
Искам да попитам и още нещо. В случай, че попадна на неграмотен полицай, който започне да се заяжда за фолиото на двете странични ЗАДНИ стъкла и на голямото ЗАДНО стъкло /където е ПОЗВОЛЕНО поставянето му/, с този законов текст ли следва да се аргументирам?
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Относим ли е текстът към задното голямо стъкло /на багажника/, или важи единствено за малките задни стъкла? Или под хипотезата на "задните врати", попада и голямото задно стъкло? Ясно е, че вече обсъдихме, че може и на багажника, но все пак искам да го свържеме заедно със законовите разпоредби. Ще е полезно за всички ни.
Задавам този въпрос, защото искам като махна фолиото на забранените места и ми остане само на задните стъкла, да мога да се аргументирам пред поредния шапкар, който ме спре, и да му цитирам конкретния законов текст, въз основа на който имам право да карам със затъмнени задни стъкла и затъмнено голямо задно стъкло на багажника.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Няма пред кой да се аргументираш защото няма кой да ти направи проблем за отзад. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
viewtopic.php?f=66&t=164202
В никъв случай сешоара!!!! Пукаш джама...
В никъв случай сешоара!!!! Пукаш джама...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Проблемът е решен. Днес закарах колата в специализиран сервиз за поставяне на фолио и помолих момчетата да го премахнат. Излезе ми 20 лева, като се оказа, че на предното стъкло няма фолио, заблудил съм се. Махнаха само на пасажерското място и на шофьорското, а на задните стъкла го оставихме.
Надявам се да няма проблеми повече.
Надявам се да няма проблеми повече.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е ако колата седи навън на -20 и духнеш със сешоара нормално да се счупи..
Винетки и граждански махам със сешоара. Нагряваш самият стикер отвътре постепенно и отвън, ама не в 1 точка.. Гражданската така падна, че мога да ти я лепна пак..
Винетки и граждански махам със сешоара. Нагряваш самият стикер отвътре постепенно и отвън, ама не в 1 точка.. Гражданската така падна, че мога да ти я лепна пак..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
E aз така ги свалях, ама после се научих да си ги мажа с вазелин
Една винетка годишна така я прехврлям на 6 коли 

ATR-42/72
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
DLVasilev написа:E aз така ги свалях, ама после се научих да си ги мажа с вазелинЕдна винетка годишна така я прехврлям на 6 коли
Ще прехвърляш, докато не чопне някой ден го'син полицай и не ти тупне акта

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
randity написа:DLVasilev написа:E aз така ги свалях, ама после се научих да си ги мажа с вазелинЕдна винетка годишна така я прехврлям на 6 коли
Ще прехвърляш, докато не чопне някой ден го'син полицай и не ти тупне акта
Добре

ATR-42/72
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз предупреждавам, че има и такива дето винетка от 10 лева се опитаха да свалят, та нов джам после + винетката си купиха. Всеки си носи кръста...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Някои тарикати, като тези, при които бях вчера, наистина успешно свалят и преместват винетки и друг вид стикери. Вчера, докато махахме фолиото, ме "светнаха" и за тази тяхна "промоция". 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2