Цената на един живот.Е няма такава държава!!!
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Цената на един живот.Е няма такава държава!!!
bum_bum написа:Пробвай нещо да ги изплашиш, че ще се допиташ до разни органи от ЕС дали е нормално диво родено животно от защитен вид да се остави в клетка.
Наблегни на персоналната отговорност, щото тях от това ги е страх най-много. Казвай им, че разговора се записва и питай с кой разговаряш като споменеш, че ще кажеш че той ти е казал, че животното трябва да остане в плен и т.н..

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Благодаря Ви колеги ,че сте съпричастни със случилото се. Относно сърничката:все се надявам,че ако се пусне в резерват ,ще я пропуснат бракониерите.Колега doomy525 в кой резерват я пусна и как стоят там нещата с настаняването?
Ако се запънат и искат да я остават в зоопарка в най краен вариант може да се осинови от клуба и да си имаме животинче
-това е добра идея. Сам няма да мога да и поема разходите по осиновяването
Тези държавните чиновници се пънат.С тях се разговаря само очи в очи.С времето доста се "надуших" с цялата охрана на зоопарка и ако изчезне ще разбера и чак тогава ще паркирам "шестака при слона".Те вече са наясно,че нещата няма да им минат номерата.Лошото е,че има доста хора,които имат сърни и си ги гледат в именията ,но имат сръндаци и ги гледат в клетки.То затова ми предлагаха такива суми......
П.П. обадиха ми се и ми казаха ,че ще я местят в изолатор(подземие с плочки по стените и пода).Присъствах на преместването.Животинчето щеше да се разчекне на тези плочки-такъв скандал вдигнах ,само мечока където не се събуди от зимен сън и ...........я върнаха на старото и място.
До колегата goguma :Мишелова е много красив екземпляр.Радвам се,че е имал щастлив край,както и при колегата с съничката.Дано и при нас е така
Ако се запънат и искат да я остават в зоопарка в най краен вариант може да се осинови от клуба и да си имаме животинче

П.П. обадиха ми се и ми казаха ,че ще я местят в изолатор(подземие с плочки по стените и пода).Присъствах на преместването.Животинчето щеше да се разчекне на тези плочки-такъв скандал вдигнах ,само мечока където не се събуди от зимен сън и ...........я върнаха на старото и място.
До колегата goguma :Мишелова е много красив екземпляр.Радвам се,че е имал щастлив край,както и при колегата с съничката.Дано и при нас е така
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Предполагам щом веднъж е попаднала в зоопарка няма шанс да си я вземеш и някой с възможности да я гледа на по-широко да я прибере пък да основем някакъв "фонд" и да я храним?
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Щастлив съм, когато видя олицетворение на израза "благ- добър човек".
Жив и здрав да си колега, дано се навъдят повече аналози на твоите характер и мислене. Една човешка постъпка. И не само постъпка, ти се бориш и се вижда, че ще се бориш до край! А това е достойно за уважение! 

- bumer530
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Предполагам щом веднъж е попаднала в зоопарка няма шанс да си я вземеш и някой с възможности да я гледа на по-широко да я прибере пък да основем някакъв "фонд" и да я храним?
Времето ще си покаже.Ако кажат да остане в зоопарка,ще я осиновя и ще си я издържам.Пред всяко осиновено животно в зоопарка пише кой му е осиновител.Ако крайното решение на министерството е да остане в клетка може nа табелката да пише BMW Club Bulgaria.Не знам да има друг клуб с тяхно животинче в зоопарка.Името може да и е Емка///

P1tbuL написа:Щастлив съм, когато видя олицетворение на израза "благ- добър човек".Жив и здрав да си колега, дано се навъдят повече аналози на твоите характер и мислене. Една човешка постъпка. И не само постъпка, ти се бориш и се вижда, че ще се бориш до край! А това е достойно за уважение!
Благодаря ,колега!Имаше една мисъл:Природата не е наша,защото сме я взели назаем от децата си!!!
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колега, като за начало, едно голямо ЕВАЛА! Малко хора биха постъпили като теб, повечето биха я подминали. Нека ако може, и аз да разкажа една историйка за спасено живоотно.
Седя си преди около седмица у нас и си цъкам във Фейсбук. Появява ми се една публикация на колега, че са намерили куче, паднало в дълбока шахта и запитване на кой да звънне, за да го извадят. Написах му да звънне на Екоравновесие /въпреки, че видях в моя случай преди време какво свършиха - нищо/ но не пречеше да се опита. Звъняха, но разбирасе беше неделя и никой не е вдигнал. Звъняли са на 112, а от там ги препращат пак към Еко равновесие. В крайна сметка му казах да ми каже къде се намира въпросната шахта и да се организираме да го извадим. Разбрах къде е мястото, запалих колата и право там. Бяха се събрали около 6-7 души. Шахтата беше дълбока около 10м. Спуснахме едно момче с важе в шахтатаи още едно въже, за да извадим кучето. Беше стресирано и когато момчето слезе, то се скри в една тръба. Излезе след известно време и го върза през гърдите. Извадихме успешно и кучето и човека. Кучето беше станало кожа и кости, но не беше агресивно към нито един от нас. Напротив, въртеше се около нас и не спираше да маха с опашка. След това кучето беше нахранено и напоено, а шахтата, чийто капак е откраднат от циганите беше запушена с една гума и клони, за да се предотврати повторно този случай.
И за финал, за пореден път се обеждавам, че на държавата не може да се разчита за такива случаи.
П.п. имам голям страх от кучета, но това не ме спря да помогна на животинчето.
П.п. 2. Преди повече от половин година бях пуснал тема за улични кучета около моя блок. Тогава звънях на Еко равновесие, жената ми каза, че ще предаде сигнала, но най-вероятно пощенския гълъб, по който го е пуснала се е загубил някъде, защото решение на проблема и до ден днешен няма...
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Седя си преди около седмица у нас и си цъкам във Фейсбук. Появява ми се една публикация на колега, че са намерили куче, паднало в дълбока шахта и запитване на кой да звънне, за да го извадят. Написах му да звънне на Екоравновесие /въпреки, че видях в моя случай преди време какво свършиха - нищо/ но не пречеше да се опита. Звъняха, но разбирасе беше неделя и никой не е вдигнал. Звъняли са на 112, а от там ги препращат пак към Еко равновесие. В крайна сметка му казах да ми каже къде се намира въпросната шахта и да се организираме да го извадим. Разбрах къде е мястото, запалих колата и право там. Бяха се събрали около 6-7 души. Шахтата беше дълбока около 10м. Спуснахме едно момче с важе в шахтатаи още едно въже, за да извадим кучето. Беше стресирано и когато момчето слезе, то се скри в една тръба. Излезе след известно време и го върза през гърдите. Извадихме успешно и кучето и човека. Кучето беше станало кожа и кости, но не беше агресивно към нито един от нас. Напротив, въртеше се около нас и не спираше да маха с опашка. След това кучето беше нахранено и напоено, а шахтата, чийто капак е откраднат от циганите беше запушена с една гума и клони, за да се предотврати повторно този случай.
И за финал, за пореден път се обеждавам, че на държавата не може да се разчита за такива случаи.
П.п. имам голям страх от кучета, но това не ме спря да помогна на животинчето.
П.п. 2. Преди повече от половин година бях пуснал тема за улични кучета около моя блок. Тогава звънях на Еко равновесие, жената ми каза, че ще предаде сигнала, но най-вероятно пощенския гълъб, по който го е пуснала се е загубил някъде, защото решение на проблема и до ден днешен няма...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Постъпил си точно както трябва!
Качи една снимка на животинката да я видим.

Качи една снимка на животинката да я видим.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bumer530
- младши ентусиаст
-
randity написа:
Седя си преди около седмица у нас и си цъкам във Фейсбук. Появява ми се една публикация на колега, че са намерили куче, паднало в дълбока шахта и запитване на кой да звънне, за да го извадят.
Браво за постъпката.Голям кучкар съм и направо си представих ситуацията.
Относно снимките:ще кача тези дни,защото останаха в телефона на колега.
П.П. виц:Обаждат се на Еко равновеси,за да се оплачат ,че в квартала има нашествие на голяма глутница кучета.ОТ Еко равновесие им казват,че ще изпратят екип за кастриране,а човека от телефона отвръща: Ама вие не ме разбрахте.Те не ни еб.т,те ни хапят
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Само Евро институциите ще помогнат и ще решт случая. Нашите шибаняци имат стрх от тях. В краен случай ако е за място, имам два декара двор, който е засден с трева и всички в нашето семейство обичат животните. Някак си ще се разберат и с йоркито ми. Там никой няма да я пипне сърничката Емка, но може би пространството е малко за диво животно.
Sent from my B1-711 using Tapatalk
- bumer530
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:Само Евро институциите ще помогнат и ще решт случая. Нашите шибаняци имат стрх от тях. В краен случай ако е за място, имам два декара двор, който е засден с трева и всички в нашето семейство обичат животните. Някак си ще се разберат и с йоркито ми. Там никой няма да я пипне сърничката Емка, но може би пространството е малко за диво животно.
Благодаря за предложението.Имаме познати с ветеринарна клиника с 4 декара двор в Бистрица.Мислим там да я оставим до възстановяването и ,ако даде министерството .Кофтито е ,че телефоните им бяха изключение във въпросната вечер.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Браво колега!
И аз си мисля, че трябва да се потърси в някоя институция, която не зависи пряко от БГ. Нашите тука още я карат по комунистически и милиционерски, когато горе по Бузлуджа с калашнциите трепеха дивеча наред.
Крайно време е в БГ за бракониерите да се приеме закон като тези в Индия за кравите и слоновете, че да видим дали ще се мислят за недосегаеми.

И аз си мисля, че трябва да се потърси в някоя институция, която не зависи пряко от БГ. Нашите тука още я карат по комунистически и милиционерски, когато горе по Бузлуджа с калашнциите трепеха дивеча наред.
Крайно време е в БГ за бракониерите да се приеме закон като тези в Индия за кравите и слоновете, че да видим дали ще се мислят за недосегаеми.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Браво на колегата. И аз искам да видя снимка на сърната. Колкото до държавата......оставам без коментар!!! Никои знаят за случая ТОШКО,държавата нищо не направи! Не си помръдна пръста. Всичата помощ дойде от ВАС клуба на БМВ и от моето семейство.
Дано успеете да се преборите и да си вземете сърната и да я пуснете някъде на свобода. Този наш зоопарк е една бетонна клетка... съмнявам се ,че има хуманно държание с животните.
Дано успеете да се преборите и да си вземете сърната и да я пуснете някъде на свобода. Този наш зоопарк е една бетонна клетка... съмнявам се ,че има хуманно държание с животните.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Ще ви се върне многократно, за доброто, което сте направили, респект! 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Какво стана с Емка колега ?
Жива и здрава ли е,как е ? 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
Не знам.Не съм ходил и не съм се обаждал.Закъсах го с здравето и остана
на втори план.Тази седмица съм планувал да видя до къде са стигнали нещата с животинчето и ще пиша.
на втори план.Тази седмица съм планувал да видя до къде са стигнали нещата с животинчето и ще пиша.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3