Глоба червен светофар
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Re: Глоба червен светофар
Ще го имам в предвид всичко това 
За финал .. имаше ли отстъпка при плащане веднага. Това в закона не мога да го открия ...

За финал .. имаше ли отстъпка при плащане веднага. Това в закона не мога да го открия ...
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
masimo написа: с навлизането в кръстовището светна червено
Първо вижте колегата какво е написал. Аз разбирам че си е минал на чисто червено. Иначе спокойно колега може и нищо да не дойде.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:masimo написа: с навлизането в кръстовището светна червено
Първо вижте колегата какво е написал. Аз разбирам че си е минал на чисто червено. Иначе спокойно колега може и нищо да не дойде.
Не, бях навлязъл когато светна червено, факт е че веднага след навлизането светна четвено, но това пак може да се тълкува различно и може да не те спаси.
Club BMW написа:Глобата е 100 лв. и 8 к.т
Чл. 183, ал.5, т.1 от ЗДвП
Наказва се с глоба 100 лв. водач, който:
1. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
2. не осигури предимство, когато преминава през пешеходна пътека.
(6) (Нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Когато нарушението по ал. 5, т. 1 или 2 е повторно, водачът се наказва с глоба в размер 200 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок един месец.
Прав си 100 е ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пишеш жалба до началника на КАТ в района в която обясняваш, че на светофара не е имало брояч и ти си се движел с позволената скорост. В момента на навлизане на кръстовището е светнало жъло и ти си продължил движението като по този начин си спазил чл.31, ал.1 от ЗДвП и съответно акта ти е съставен в нарушение на този закон. В подкрепа на горните си твърдения разполагаш със свидетелските показания на лица 1, 2 и 3 с трите имена и ЕГН, които са били в колата с теб. Също така си готов при поискване да предоставиш запис от монтирания ти в колата видеорегистратор, който да потвърди истинноста на твърденията ти.
Два пъти съм обжалвал пред КАТ София и отпадат. Важно е само да спазиш срока. И двата пъти наистина имах и запис, ни никой не ти го иска тъй че това може да го пишеш без проблем.
Два пъти съм обжалвал пред КАТ София и отпадат. Важно е само да спазиш срока. И двата пъти наистина имах и запис, ни никой не ти го иска тъй че това може да го пишеш без проблем.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
На жена ми преди около 3 месеца и писаха акт за червен светофар,минахме на жълто,беше към 01.00 през ноща,на десен завои без никакво движение на коли пешеходци и т.н. Просто кукуте си бяха застанали на хранилка скрити зад колите и дебнеха.Нямаше разбиране с тях,но реших че няма да им дам пари този път.Обадих се на 112 от там ме прехвърлиха на дежурния на 6-то но се оказа че не са от там а от СДВР.Прехвърлиха ме на техния дежурен,поиска ми номера на колата и номера на задния им калник,каза че са негов екип и това им бил района??Попитах катаджии ли са ,защо се крият зад колите,защо тоя дето ме спря е без жилетка и защо като са на този район а аз живея на една пряка от там и е тъмно пред блока ми не съм ги виждал никога там а се правят на катаджии???20 минути ни беше разговора.Казах си и точно и ясно да се запише че си искаха пари но при отказа ми се заядоха,отначало се държаха надуто но като казах за парите и им се обади началника и идва единия и ми говори на Вие?! Каза че трябва да си дам имената понеже съм се оплакал че са ми искали пари и трябва да пишат обяснения...в краина сметка написаха акт на жена ми/първия и/ но пък си го изкарах на тия измекяри както си исках,със сигурност са имали проблеми или поне са преместени ,жената се отказа да ги съдим иначе щяха и да са уволнени.Така че предпочитам да си платя акта отколкото да дам пари на тия мръсни долни педераси.
П.С. За протокола,акта беше 100лв.Платихме го с кеФ!!
П.С.2. Жената каза че ако си е била с Тойотката нямало да се заяждат..а в случая караше моя джип понеже аз бях пил.
П.С. За протокола,акта беше 100лв.Платихме го с кеФ!!
П.С.2. Жената каза че ако си е била с Тойотката нямало да се заяждат..а в случая караше моя джип понеже аз бях пил.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на коментарите
Ще знам как да процедирам ...

- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
С полицаи съм имал много разправии :
1. Пътувам от Божурище за София и на караулката карам зад тир и да направя ляв завой ( по - удобно ми е да стигна до Надежда през околовръстното ). Минавам аз на ЗЕЛЕНО и ушевите ме спират само дето не ме караха да си отворя устата да видят дали имам кариеси, видяха че няма за какво да ми се заядат и единия вика на другия "Ти каза ли му на момчето за какво го спираме" и аз "
" Бил съм минал на ЧЕРВЕНО, и аз им обяснявам, че на светофара от дясната страна погледнах и си беше зелено и те ми обясняват "той не работи правилно, трябва да гледаш тоя отгоре" Аз вече
и им викам добре де първо от къде да знам че светофарите ви не са синхронизирани и второ как да видя този горе по средата след като пред мен ТИР прави ляв завой и от ремаркето нищо не се вижда, отговора беше " Значи и дистания не спазваме " е тук вече ми кипна един хубав скандал и как трябвало да спазвам дистания като видя тир на светофара да не би да трябва да го чакам на разклона за Банкя да се изнесе, но видяха, че пари няма да видят хвърлиха ми документите и чао.
2. На 202 ( прословутите улични гонки в София ) по принцип ходя да се видим с други автоманиаци да си поговорим, да пием по кафе ( не съм от редовните състезатели ) и една вечер бяхме решили да правим клипче с GO Pro -то на един приятел ( аз трябваше просто да карам по паркинга леко и да снимам колите ), свършихме със снимането, но аз не свалих камерата и на изхода ме спира дърт тумбак ушев, който иска да ми състави акт за "Предумишлено губене на контрол над МПС и предпоставки за ПТП" е да ама аз с мойта петичка с отворен дифф кво мога да направя и просто му показах камерката на колата викам айде напиши ми акта, че бързам после ще гледаш клипчето и ти и ония ми хвърли документите и "ЛЕКА ВЕЧЕР
"
1. Пътувам от Божурище за София и на караулката карам зад тир и да направя ляв завой ( по - удобно ми е да стигна до Надежда през околовръстното ). Минавам аз на ЗЕЛЕНО и ушевите ме спират само дето не ме караха да си отворя устата да видят дали имам кариеси, видяха че няма за какво да ми се заядат и единия вика на другия "Ти каза ли му на момчето за какво го спираме" и аз "

2. На 202 ( прословутите улични гонки в София ) по принцип ходя да се видим с други автоманиаци да си поговорим, да пием по кафе ( не съм от редовните състезатели ) и една вечер бяхме решили да правим клипче с GO Pro -то на един приятел ( аз трябваше просто да карам по паркинга леко и да снимам колите ), свършихме със снимането, но аз не свалих камерата и на изхода ме спира дърт тумбак ушев, който иска да ми състави акт за "Предумишлено губене на контрол над МПС и предпоставки за ПТП" е да ама аз с мойта петичка с отворен дифф кво мога да направя и просто му показах камерката на колата викам айде напиши ми акта, че бързам после ще гледаш клипчето и ти и ония ми хвърли документите и "ЛЕКА ВЕЧЕР

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2