Карането на 20" джанти...
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Карането на 20" джанти...
Аз карах 2 години 550ката с 20ки (не бяха БМВ джанти), което прави около 40,000км за 2 години с моето каране. Гумите бяха с размери 245/35/20 отпред и 275/30/20 отзад:

За 2 години съм ги изправял веднъж, имаха нужда наистина, но пък не съм усетил грам да тресе или да имам някакви вибрации. Естествено по нашите пътища няма как да не уцелиш някоя дупка, въпреки че аз се имам за внимателен шофьор, щом става дума за избягване на дупки. Други "щети" освен изправянето на джантите за въпросните 2 години не съм имал. Предните гуми бяха малко стретчнати както се вижда, тъй като и предната джанта беше 9.5", но проблеми с това не съм имал. Оплаквания от возията също не съм имал, естествено не вози като S класа, но сравнено с Е91 330xd със 17ки рънфлат, си беше истинска S класа
Возил съм доста хора и всички бяха приятно изненадани, казваха, че колата вози стегнато, но не друса "като каручка".
Ако не си тотално перде и можеш да преценяш пътната обстановка пред теб, няма да имаш проблеми. Моя съвет е да покараш или да се повозиш на кола с 20ки за да видиш дали ще те устройва. Ако ще идваш на Е60 сбирката другата Събота, мога да те повозя на М5-та с 20ки. Тя е със значително по-твърдо окачване, но ще добиеш някаква представа поне.

За 2 години съм ги изправял веднъж, имаха нужда наистина, но пък не съм усетил грам да тресе или да имам някакви вибрации. Естествено по нашите пътища няма как да не уцелиш някоя дупка, въпреки че аз се имам за внимателен шофьор, щом става дума за избягване на дупки. Други "щети" освен изправянето на джантите за въпросните 2 години не съм имал. Предните гуми бяха малко стретчнати както се вижда, тъй като и предната джанта беше 9.5", но проблеми с това не съм имал. Оплаквания от возията също не съм имал, естествено не вози като S класа, но сравнено с Е91 330xd със 17ки рънфлат, си беше истинска S класа

Ако не си тотално перде и можеш да преценяш пътната обстановка пред теб, няма да имаш проблеми. Моя съвет е да покараш или да се повозиш на кола с 20ки за да видиш дали ще те устройва. Ако ще идваш на Е60 сбирката другата Събота, мога да те повозя на М5-та с 20ки. Тя е със значително по-твърдо окачване, но ще добиеш някаква представа поне.

- Pe3a4
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
- Мечтае да кара: М20-ката дълги години
- Детайли за колата: Необикновена
Всеки сам си решава дали да прави компромиси с возията , но не трябва да прави компромиси с некачествени реплики (на пазара пълно с такива). Ако ще е голяма джанта над 18инча просто тая джанта няма какво да я пази! Друг е въпроса ,че репликите не се огъват , а направо си се чупят и както си караш остави ,че ще счупиш джантата в някоя дупка ами може да стане и по-голяма беля! Голяма джанта с ниска гума задължително оригинална или поне марка, която прави добри афтърмаркет джанти (пример BBS , Borbet , Brock , Keskin , RH)!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Pe3a4 написа:Голяма джанта с ниска гума задължително оригинална или поне марка, която прави добри афтърмаркет джанти (пример BBS , Borbet , Brock , Keskin , RH)!
не казвай на никой, че кескин и рх правят здрави джанти, че са бетер кашкавал...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Oтказахте ме от 20ките, 19 ще са, ами как да различа качествените реплики, от некачествените ?
Laviatan BBS LM оригиналните 2ра ръка са 1000лв над новите реплики
а и шанса да ги намеря с характеристиките, които искам (голям борд, широки, цвят..) е мнооооого малък
Laviatan BBS LM оригиналните 2ра ръка са 1000лв над новите реплики

- Pe3a4
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
- Мечтае да кара: М20-ката дълги години
- Детайли за колата: Необикновена
Качествена реплика няма ... все едно да си купиш китайски айфон и да си мислиш ,че е айфон

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
за 3 години съм изправял 2 джанти..дори не беше фрапатно
245/30/20 и 285/25/20

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ръб
- младши ентусиаст
-
А тези правени в Италия ? Аз лично съм карал италиянски джанти и не съм имал проблеми.. 

- lean
- Потребител
-
- Кара: 530d "'07
- Мечтае да кара: M6
Джанти само оригинални братле че другите стават на хармоника,лятото на с класата w220 s500 я карам на 20 ки без проблем. Бмв то е на 19 ки не усещам разлика в друсането с 17 ките 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Колега а мислил ли си как ще се отрази на вървежа 19/20ки на 520и?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ръб
- младши ентусиаст
-
Аз си возя гъза с нея общо взето, вървежа не ме интересува, тя и с 16ки да е ще си е същия труп
Имам си е36 328i на варел, тъкмо му свалих вече номерата и почвам да режа по него да го глася за плевен/калояново.
А и разликата в диаметрите на гумите (моите са 245/40/18 отпред и 255/40/18 отзад) с 20ките ще е най-много 1 см, така че няма да се усети особено. До вчера отзад бях с 245/50/18 Runflat от бившия собственик и беше поносимо.
КАкто и да е де, дилемата за мен с 20ките приключи, сега ще събера повечко мнения за репликите на тея BBS-и, понеже само те ми харесват от всичките джанти. Вчера си купих фланци MOMO да променя малко стойката на моите джанти (Style 124), и сега седи по-доволно

А и разликата в диаметрите на гумите (моите са 245/40/18 отпред и 255/40/18 отзад) с 20ките ще е най-много 1 см, така че няма да се усети особено. До вчера отзад бях с 245/50/18 Runflat от бившия собственик и беше поносимо.
КАкто и да е де, дилемата за мен с 20ките приключи, сега ще събера повечко мнения за репликите на тея BBS-и, понеже само те ми харесват от всичките джанти. Вчера си купих фланци MOMO да променя малко стойката на моите джанти (Style 124), и сега седи по-доволно

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2