Борба с нарушителите на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Борба с нарушителите на пътя

Мнение от drago_pavlov » 17 Мар 2014, 9:13

bumer530 написа:...Да си купиш М-ка и да я карат по правилата за вдижение?!Е няма как да стане!!!...

Или да си купиш писалка паркър и да пишеш грамотно?! Е няма как да стане :mhihi:

Иначе по темата, звънял съм няколко пъти и резултата винаги е един и същ:
"Благодаря, ще предадем на колегите" и после нищо, ама абсолютно нищо... Въпреки че съм казал марка, модел, цвят, номер на автомобила...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 17 Мар 2014, 9:58

Бах понаписал историята с подробности, но реших, че ще стане досадно, та накратко.
От Ботевград към Враца един изпреварваше по завоите в прохода (не знам как се нарича точно) и щеше да ме избута от пътя.
Звъннах на 112, казах им какво се случва и как шофира. На Враца преди Ромпетрола го чакаха. Писаха му предупредителен протокол и това е. Пак е нещо, ама по-добре щеше да е да му нашият един акт с максимална глоба, но ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 17 Мар 2014, 10:23

Значи си е фифти-фифти ситуацията. При някои реагират, при други не.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Мар 2014, 12:31

Кое му е фифти-фифтито като предпуредителния протокол не значи АБСОЛЮТНО НИЩО и просто го правят за да замажат очите на някой, в случая на колегата? Може да са обяснили, че другия път еди какво си, но това са глупости. Подобни предупреждения имат тежест в САЩ и се вкарват в системата и другия път като те спрат и си имал предупреждение, няма как да ти се размине. Тука закона е различен.
Ако му съставят така акт кой ще е свидетел, колегата, който се е обадил ли? Ами той като/ако си е продължил по пътя какво става? Куката абсурд да му напише акт за нещо, което не е видял защото му е ясно, че после ще се обжалва 100%-та, а без обадилия се свидетел, няма кой да се разпише като такъв в акта.
Докато не се отвори телефон специално за подобни неща, нищо не може да се направи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 17 Мар 2014, 13:02

Точно за това е тел. 112, друг е въпроса, че няма адекватна реакция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 18 Мар 2014, 1:52

sapio написа:Бах понаписал историята с подробности, но реших, че ще стане досадно, та накратко.
От Ботевград към Враца един изпреварваше по завоите в прохода (не знам как се нарича точно) и щеше да ме избута от пътя.
Звъннах на 112, казах им какво се случва и как шофира. На Враца преди Ромпетрола го чакаха. Писаха му предупредителен протокол и това е. Пак е нещо, ама по-добре щеше да е да му нашият един акт с максимална глоба, но ...

те просто са били там на Ромпетрола, обикновено седят там(или поне преди беше така) :)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Мар 2014, 10:01

Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.
Не може да го чакате, не чува клаксоните ви, няма как да го изблъскате, от паркинги и гаражи дали ще ви отсвирят ако им звъннете.
Вариантите със саморазправа, рязане на гуми и т.н. няма да свършат работа, защото няма да помогнат да си изкарате колата.
Има ли законов начин да се направи нещо?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 18 Мар 2014, 10:18

Dimo написа:Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.
Не може да го чакате, не чува клаксоните ви, няма как да го изблъскате, от паркинги и гаражи дали ще ви отсвирят ако им звъннете.
Вариантите със саморазправа, рязане на гуми и т.н. няма да свършат работа, защото няма да помогнат да си изкарате колата.

Редовно ми се случваше, въпреки, че гаражът ми е недвусмислено обозначен като такъв. Звъня на 112, полицаите идват и започват да издирват шофьора, като през това време са извикали паяк, който идва да отстрани спрелия автомобил. Аз си тръгвам накъдето съм си тръгнал, а полицаите се оправят с нарушителя. Супер приятно съм изненадан от адекватните реакции на униформените, когато се случи нещо подобно. След две, три такива случки всички съседи предупреждават гостите си и вече рядко имам проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 18 Мар 2014, 10:20

Учудващо подобаваща реакция на родната милиция. Тва ще го имам предвид следващия път :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 18 Мар 2014, 10:27

Дано тази практика на униформените е повсеместна, а не единични случаи. Редно е да допълня, че става въпрос за случаи в работното време на паяците!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Мар 2014, 11:22

Dimo написа:Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.

При всички положения си прецакан. Или чакаш този, който те е запушил или тези, които биха дошли по сигнал на тел 112. От там зависи какъв ти е късмета на хората, които ще дойдат от КАТ или РПУ.

Ако е системно от една и съща кола или коли пускаш жалба до КАТ и Столичен инспекторат, като прилагаш снимки на неправилно паркираните автомобили. От КАТ се обаждат и предупреждават собственика да спазва ЗДвП, а при следващи сигнали за същите автомобили правят проверка на място и санкционират.

Обаждал съм се няколко пъти на тел.112 и впечатлението ми е, че не вършат работа. Когато дойдат и не успеят да открият собственика на автомобила си тръгват и ти вдигат рамене, че не могат да направят нищо и си тръгват. А това не е така. Могат да го санкционират с фиш, който се оставя на предното стъкло и се счита за връчен.
Идва ли са по сигнал и са ми давали съвет да пукам гуми :shock:

Предишна

Назад към Извън Темата