Борба с нарушителите на пътя
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Борба с нарушителите на пътя
bumer530 написа:...Да си купиш М-ка и да я карат по правилата за вдижение?!Е няма как да стане!!!...
Или да си купиш писалка паркър и да пишеш грамотно?! Е няма как да стане

Иначе по темата, звънял съм няколко пъти и резултата винаги е един и същ:
"Благодаря, ще предадем на колегите" и после нищо, ама абсолютно нищо... Въпреки че съм казал марка, модел, цвят, номер на автомобила...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Бах понаписал историята с подробности, но реших, че ще стане досадно, та накратко.
От Ботевград към Враца един изпреварваше по завоите в прохода (не знам как се нарича точно) и щеше да ме избута от пътя.
Звъннах на 112, казах им какво се случва и как шофира. На Враца преди Ромпетрола го чакаха. Писаха му предупредителен протокол и това е. Пак е нещо, ама по-добре щеше да е да му нашият един акт с максимална глоба, но ...
От Ботевград към Враца един изпреварваше по завоите в прохода (не знам как се нарича точно) и щеше да ме избута от пътя.
Звъннах на 112, казах им какво се случва и как шофира. На Враца преди Ромпетрола го чакаха. Писаха му предупредителен протокол и това е. Пак е нещо, ама по-добре щеше да е да му нашият един акт с максимална глоба, но ...
Значи си е фифти-фифти ситуацията. При някои реагират, при други не.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Кое му е фифти-фифтито като предпуредителния протокол не значи АБСОЛЮТНО НИЩО и просто го правят за да замажат очите на някой, в случая на колегата? Може да са обяснили, че другия път еди какво си, но това са глупости. Подобни предупреждения имат тежест в САЩ и се вкарват в системата и другия път като те спрат и си имал предупреждение, няма как да ти се размине. Тука закона е различен.
Ако му съставят така акт кой ще е свидетел, колегата, който се е обадил ли? Ами той като/ако си е продължил по пътя какво става? Куката абсурд да му напише акт за нещо, което не е видял защото му е ясно, че после ще се обжалва 100%-та, а без обадилия се свидетел, няма кой да се разпише като такъв в акта.
Докато не се отвори телефон специално за подобни неща, нищо не може да се направи.
Ако му съставят така акт кой ще е свидетел, колегата, който се е обадил ли? Ами той като/ако си е продължил по пътя какво става? Куката абсурд да му напише акт за нещо, което не е видял защото му е ясно, че после ще се обжалва 100%-та, а без обадилия се свидетел, няма кой да се разпише като такъв в акта.
Докато не се отвори телефон специално за подобни неща, нищо не може да се направи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Точно за това е тел. 112, друг е въпроса, че няма адекватна реакция.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
sapio написа:Бах понаписал историята с подробности, но реших, че ще стане досадно, та накратко.
те просто са били там на Ромпетрола, обикновено седят там(или поне преди беше така)

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.
Не може да го чакате, не чува клаксоните ви, няма как да го изблъскате, от паркинги и гаражи дали ще ви отсвирят ако им звъннете.
Вариантите със саморазправа, рязане на гуми и т.н. няма да свършат работа, защото няма да помогнат да си изкарате колата.
Има ли законов начин да се направи нещо?
Не може да го чакате, не чува клаксоните ви, няма как да го изблъскате, от паркинги и гаражи дали ще ви отсвирят ако им звъннете.
Вариантите със саморазправа, рязане на гуми и т.н. няма да свършат работа, защото няма да помогнат да си изкарате колата.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Dimo написа:Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.
Редовно ми се случваше, въпреки, че гаражът ми е недвусмислено обозначен като такъв. Звъня на 112, полицаите идват и започват да издирват шофьора, като през това време са извикали паяк, който идва да отстрани спрелия автомобил. Аз си тръгвам накъдето съм си тръгнал, а полицаите се оправят с нарушителя. Супер приятно съм изненадан от адекватните реакции на униформените, когато се случи нещо подобно. След две, три такива случки всички съседи предупреждават гостите си и вече рядко имам проблеми.
Учудващо подобаваща реакция на родната милиция. Тва ще го имам предвид следващия път 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Дано тази практика на униформените е повсеместна, а не единични случаи. Редно е да допълня, че става въпрос за случаи в работното време на паяците!
Dimo написа:Тази тема ме навежда на мисълта, какво правите ако сте паркирали пред дома си и някой ви е запушил супер нагло.
При всички положения си прецакан. Или чакаш този, който те е запушил или тези, които биха дошли по сигнал на тел 112. От там зависи какъв ти е късмета на хората, които ще дойдат от КАТ или РПУ.
Ако е системно от една и съща кола или коли пускаш жалба до КАТ и Столичен инспекторат, като прилагаш снимки на неправилно паркираните автомобили. От КАТ се обаждат и предупреждават собственика да спазва ЗДвП, а при следващи сигнали за същите автомобили правят проверка на място и санкционират.
Обаждал съм се няколко пъти на тел.112 и впечатлението ми е, че не вършат работа. Когато дойдат и не успеят да открият собственика на автомобила си тръгват и ти вдигат рамене, че не могат да направят нищо и си тръгват. А това не е така. Могат да го санкционират с фиш, който се оставя на предното стъкло и се счита за връчен.
Идва ли са по сигнал и са ми давали съвет да пукам гуми

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2