Интересни Факти,"Знаете ли че..."
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: Интересни Факти,"Знаете ли че..."
Флаш,разби !
Знаете ли, че левичарите са по-добри в спортовете, които изискват добра пространствена преценка и бързи рефлекси в сравнение с десничарите.
Знаете ли, че левичарите са по-добри в спортовете, които изискват добра пространствена преценка и бързи рефлекси в сравнение с десничарите.

Много като тебе вече плакаха ...
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Знаете ли, че горещата вода замръзва по-бързо от студената
( Мпемба ефект)

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
E34 написа::OT: Добре де какво общо има всичко това с аптеките? Тва е питане към автора....
Веднага ти казвам.
Значи,направих безплатен сайт (всичко е безплатно,това което виждаш в сайта като реклами-никой нищо не плаща,напълно безплатно е) с цел запознаване хората с лекарствата,в последствие ми хрумна да добавя и новини,хората да се забавляват дето четат за лекарства и постепенно започнах да пълня неща,които за мен представляват интерес,като факти ,вицове и други неща.
Та в тоя ред на мисли,всеки който желае да пише на някакви теми,но като цяла тема е добре дошъл да го прави,което пък мен ще ме зарадва изключително много.
Та не се учудвайте ако утре видите логото на сайта http://bmwpower-bg.net (само с позволение на собствениците и модераторите на сайта),щото това пък ми е любимата марка автомобили

иначе "политически новини" там никога няма да публикувам!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Надявам се не само аз да ви пиша тук 
Преди малко попреведох интересни дизайнерски решения по света.
Моля колегите да не се сърдят за грешките,а който желае да помогне в редакцията е добре дошъл
http://apteka-info.com/news/%D0%BD%D0%B ... %B8%D1%8F/

Преди малко попреведох интересни дизайнерски решения по света.
Моля колегите да не се сърдят за грешките,а който желае да помогне в редакцията е добре дошъл
http://apteka-info.com/news/%D0%BD%D0%B ... %B8%D1%8F/
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
SheTrqa написа:Знаете ли, че влажният въздух е по-лек от сухият? Водната молекула е с по-малко тегло от въздушната молекула. Не знам до колко е интересен този факт, но ако има топлотехници може да им е интересно
Колеги, не знам какви "факти" споделяте тук, но такова нещо като "въздушна молекула" ... просто няма

За да дам и аз принос по темата - едва преди няколко години разбрах, че няма зелени чушки. Бях много учуден от този факт, защото цял живот съм мислил, чушките биват червени, жълти, оранжеви и зелени. Оказа се обаче, че ВСИЧКИ чушки са червени, другите просто не са узрели достатъчно. С други думи, ако се оставят да узреят - всички чушки стават червени.
Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По тази причина червените са с много повече витамин С. (Само домашно отгледаните те, в тия магазинските няма нищо). По същия начин няма бял, зелен, червен пипер. Всичко е черен обран по различно време или обработен по различен начин.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
За пипера ОК, но за чушките не съм съгласен. Няма как една чушка от зелена, да стане жълта, после оранжева и накрая червена... Има над 20 вида чушки, все пак...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Гледал съм си чушки в двора
Жълтите са друг сорт и тук много ги няма. Но всички останали, които се гледат масово стават първо зелени и после зреят. Ако идеш лятото на пазара, дето продават бабичките ще намериш такива които са наполовина зелени, а другата половина червени.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drago_pavlov написа:За пипера ОК, но за чушките не съм съгласен. Няма как една чушка от зелена, да стане жълта, после оранжева и накрая червена... Има над 20 вида чушки, все пак...
И аз доскоро мислех така Колега, но се оказа, че като узреят ВСИЧКИ чушки стават червени... Може да има някакви изключения, но в повечето случаи е така.
Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:За да дам и аз принос по темата - едва преди няколко години разбрах, че няма зелени чушки. Бях много учуден от този факт, защото цял живот съм мислил, чушките биват червени, жълти, оранжеви и зелени. Оказа се обаче, че ВСИЧКИ чушки са червени, другите просто не са узрели достатъчно. С други думи, ако се оставят да узреят - всички чушки стават червени.
Не е точно спам, но е свързано с темата за чушките:
- Тате какво е това?
- Синя слива?
- А защо е червена?
- Защото е "зелена".
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Знаете ли че в Тихият океан има 5 големи купчини с боклуци които са неразграждащи се,като най-голямото такова петно е колкото 2 пъти площта на Тексас
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Borymeckata написа:SheTrqa написа:Знаете ли, че влажният въздух е по-лек от сухият? Водната молекула е с по-малко тегло от въздушната молекула. Не знам до колко е интересен този факт, но ако има топлотехници може да им е интересно
Колеги, не знам какви "факти" споделяте тук, но такова нещо като "въздушна молекула" ... просто няма![]()
.
Написал съм го така, за да е по-разбираемо. Въздухът е микс от газове. Предполагам, че всеки е разбрал идеята. Сега така написано дано се е класирало за "факт"

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Всъщност аз май не съм виждал онези жълтите чушки да стават червени,но пък и толкова съм наблюдателен.
Ето още малко факти за човека
http://apteka-info.com/news/%D0%B7%D0%B ... %BD%D0%B5/
Ето още малко факти за човека
http://apteka-info.com/news/%D0%B7%D0%B ... %BD%D0%B5/
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5