Лазерна операция на очите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Лазерна операция на очите

Мнение от BABHOMED » 26 Мар 2014, 17:06

Клиниката е във Варна при някой професор все ище не му знам името,бил работил доста извън Бълагия и бил уж най-добрия в бг.Трудно ставало записването,че имало прекалено много желаещи.Това в за сега.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Мар 2014, 21:24

Аз си правих лазерна корекция във Варна (очна клиника Св. Петка)при Доц. Митов и съм доволен от обслужването и от отношението към мен. Много се чудих дали да ида в Турция ,но като ме прегледаха и поговориха с мен бях категоричен че парите МИ ще идат в България ,казаха така също че ако няма голяма разлика ще повторят операцията (която трае 10мин.). Доцента е фен на БМВ и след като разбра че идвам от Пловдив с мотор ми даде дистанционно за клиниката и прибрахме мотора вътре което направо ме втрещи. В деня след операцията ме прегледаха ,свалиха превръзката и след 5 часа си бях в къщи без проблем. Другото което ме грабна че буквално ме водеха за ръка преди и след операцията. Предполагам че за решилите да правят такава корекция сумата е без значение ,но все пак е 800€ на око.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 21:38

Нали при тия корекции се отнема от роговицата или поне аз така го разбирам? В този случай повторенията би трябвало да са крайно нежелателни.

Пък къде ще идат точно парите не бива да е довод, щото ако нямаш на 100% добър резултат все едно къде си си дал парите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Мар 2014, 21:54

Благодаря на всички за мненията и на колегите, които ми писаха на ЛС с информация и телефони към съответните болници извършващи тази дейност успешно в по-голямата част от случаите.
Бях скептично настроен понеже преди 6 или 7 години се поинтересувахме (става въпрос за човек от семейството) как стои въпроса с тази процедура и ден преди операцията доктора каза, че ще се наложи да бъде кръвна и трябва да се вземат мерки на лещата в окото и съответно до седмица-10 дни да се дойде пак за операцията. Сумата, която обяви беше 4 000 евро на око (за кръвната, а за лазерната по 800 евро), като отначало ни уверяваше, че безкръвната лазерна операция ще е напълно достатъчна за отстраняване на лек астигматизъм на лявото око, дясното вижда нормално, който по рождение си стои в едни и същи граници.
Помислихме, че това е поредния опит да се измъкнат пари от нас, хората които искаме да въведем здравето си в ред при наличните тогавашни технологии и оставихме процедурата за по-нататък във времето като съответно през това време още повече напредна медицината и нов опит няма да попречи. Съмнението беше породено от това, че до денят преди операцията нищо не казаха и бяха категорични, че ще се реши така проблема с лазерна, но в денят на настаняването си промениха мнението..

Ще разгледаме болниците, но тази случка по-горе се случи във Вижън (София) и съответно вариянтите са или във Варна при по-горе споменатия доктор или в Пловдив в МБАЛ Тримонциум, а ако там не ни вдъхнат доверие, в което се съмнявам, ще се отиде до Турция като най-сигурен вариянт.
Нищо чудно и направо да се направи, както казахте екскурзиика хем да се разгледа страната, но преди това ще се направят нужните изследвания в нашите болници занимаващи се с тази дейност и от там ще се прецени къде ще се направи процедурата.

:bchug:

п.с - не беше до парите, а за това че в последния момент се смени операцията с друга..от там дойде отказа ни
Последна промяна doomy525 на 26 Мар 2014, 22:02, променена общо 3 пъти
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 26 Мар 2014, 21:55

Ето малко инфо как стават нещата:

http://youtu.be/ZpYlZoJHbHE

А ето и линк към клиниката:

http://st-petka-eyeclinic.bg

Ако не знаеш език дали ще може да ти се обясни всичко така подробно както правят в тази клиника,а периодичните профилактични прегледи как ще ги осъществяваш за да разбереш ефекта от процедурата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 22:41

В Истанбул жената на собственика е българка, тъй че нямаш никакви ядове с езика и обясненията. Профилактични прегледи за какво са ти ако си виждаш нормално? Жената беше с някакъв зъл астигматизъм и късогледство и от пет метра без цайс не ме разпознаваше от кучето :mhihi: В момента вижда да кажем на 90% от мен, а аз виждам комар кацнал на отсрещния блок :mhihi: Което доказва, че четенето на книга и висенето на компютър не влияе на зрението. От близо 30 години не съм заспивал без книга и от почти 20 прекарвам 8-10 часа на ден пред компютър.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 26 Мар 2014, 23:05

Каква е цената за око в клиниката Eyestar в Истанбул, аз съм с астигматизъм и малко късогледство около 2 диоптера.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 27 Мар 2014, 0:18

Преди 11 години доц. Митов (очна клиника св.Петка във Варна) ми прави лазарна корекция на очите много съм доволен от него и екипа му. Операцията траеше около 10-15 минути след това се прибрах. Възтановяванета беше много бързо.

Във Варна има още една клиника св.Николай Чудотворец при д-р Пламен Хубанов който също е много добър специалист.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 27 Мар 2014, 0:42

stambo_81dg написа:Каква е цената за око в клиниката Eyestar в Истанбул, аз съм с астигматизъм и малко късогледство около 2 диоптера.

По думите на колегите ще е около 1600€ за двете очи (като явно не броим разходите - иначе казано около 2000€ с пътешествието до Турция ). Когато имам повече информация ще пиша за развитието на ситуациата и колко е стъпало всичко. :bchug:
Ако всичко е така, както казват (не, че го подлагам на съмнение) си заслужава..все пак зрението е..зрение :)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 27 Мар 2014, 1:32

Преди 10г. баща ми, а преди 2-3 години и брат ми си направиха лазер в клиника Зора ли беше или Светлина (едно от двете). Това се намира в поликлиниката до Централна гара в София, при доцент Илиева. Уж се води една от най-добрите очни клиники в страната. Операцията беше 1300лв, като брат ми беше голяма витрина, на два метра от него нищо не виждаше. Сега е като орел, без майтап по-добре от мен вижда. При баща ми е същото, толкова години вече минаха, никакви профилатични прегледи, никакви оплаквания, всичко е наред.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 27 Мар 2014, 2:37

Лазерната под упойка ли се прави? Как се предотватрява мигането ако е без?

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Мар 2014, 2:40

Има капки за тази работа.Веднъж си бях вкарал една стружка в окото след като отидох до офталмолога ми сложи някакви капки веднага спрях да усещам каквото и да е и започна спокойно да човърка без да мигам..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 27 Мар 2014, 13:42

Мигането се предотвратява чрез скоба ,а упойката ти намалява чуствителноста .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 27 Мар 2014, 14:55

Мисля да се запиша в близките двадесет дена за лазерна корекция в Турция и ще споделя впечатления после :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2014, 17:25

Понеже аз дадох първо идеята за Турция- фкосна баклава ан остата ми :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата