Акт за приплъзване на гуми
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Акт за приплъзване на гуми
Иначе казано положението хипотетично е:
Пишат ти акт за "лошо владеене на автомобила" и ти пишеш възражение "Аз ОТЛИЧНО си владеех автомобила по време на бърнаута". Отиваш на съд и понеже е нужно доказателство на твърденията ти- опушваш качествено близкият паркинг и гърмиш 2 гуми в присъствието на съдията и акта отпада щото ти определено си владееш добре колата.
Това може и да се случи в нормална държава- искам да го видя в БГ как се случва
Много зависи какво пише в акта- имат основания да го пишат, въпросът е как е формулирано всичко. А при "особено умните" ни полицаи не е трудно акт да падне в съда.
Пишат ти акт за "лошо владеене на автомобила" и ти пишеш възражение "Аз ОТЛИЧНО си владеех автомобила по време на бърнаута". Отиваш на съд и понеже е нужно доказателство на твърденията ти- опушваш качествено близкият паркинг и гърмиш 2 гуми в присъствието на съдията и акта отпада щото ти определено си владееш добре колата.
Това може и да се случи в нормална държава- искам да го видя в БГ как се случва

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Акта за слаб контрол е 20лв без точки.
За предпоставка за ПТП не знам,но имам акт за отнемане на предимство с реална предпоставка за ПТП и той беше 30лв без точки.Втория акт ми го писаха,понеже нямаше какво друго да ми напишат глупаците.
ПС Опита ми е от преди около 5год.
За предпоставка за ПТП не знам,но имам акт за отнемане на предимство с реална предпоставка за ПТП и той беше 30лв без точки.Втория акт ми го писаха,понеже нямаше какво друго да ми напишат глупаците.
ПС Опита ми е от преди около 5год.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Слаб контрол
Поне да си го бяха превели от американците на безрасъдно шофиране.

От къде толкова акъл.. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
b00st написа:Слаб контрол![]()
Защото има много начини за тълкуване на слабия контрол над мпс-то

- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Аз в Германия 2 пъти съм имал разговор с полицията за подобно изпълнение. Първия път за ръчна на паркинг отнесох глоба от 20 евро за нарушаване на обществения ред и евентуално будене на живущите (бяха точно 2 ръчни за по 1 секунда) - в такъв случай ако човек си плати на място глобата и ако тя е на стойност до 35 евро ти се пожелава лек път и няма точки и не се регистрира никакво нарушение, а втория път бях с кола със задно и не ми трябваше ръчна и тогава чичо полицист се оказа разбран пич и на въпроса "Защо караш така ?" му отговорих най-хладнокръвно - "Скоро си купих колата и за всеки случай изпитвах лимита на гумите на паркинга за да съм по-сигурен на улиците" и след кратка проверка по радиостанцията за предишни провинения след като получиха отговор "негатив" демек чисто досие ми се ухили и каза "Лека вечер и внимавайте да не се хлъзне тая кола на някой завой" и аз отговорих "Няма обещавам" и по живо по здраво се прибрах.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
F3P написа:Пишат ти акт за "лошо владеене на автомобила" и ти пишеш възражение "Аз ОТЛИЧНО си владеех автомобила по време на бърнаута". Отиваш на съд и понеже е нужно доказателство на твърденията ти- опушваш качествено близкият паркинг и гърмиш 2 гуми в присъствието на съдията и акта отпада щото ти определено си владееш добре колата.
Този коментар ме развесели тази сутрин.....

Иначе по темата- обикновенно акта е за......"Губи контрол над автомобила и се поднася...." Тук важен момент е дали пише, че се създава предпоставка за ПТП. Ако не пише предпоставка за ПТП акта е 50лв.
П.С. Не ме питайте от къде знам....
Rosendo написа:..."Губи контрол над автомобила и се поднася...."
Никой ли не е оспорвал досега с възражение в смисъл "Абсолютно контролирано си дрифтех у завоя"- интересно ми е как се доказва "загуба на контрол", ченгето е някакъв експерт ли та преценява от 1 поглед кога е загуба на контрол и кога е умишлен дрифта

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
F3P написа:Rosendo написа:..."Губи контрол над автомобила и се поднася...."
Никой ли не е оспорвал досега с възражение в смисъл "Абсолютно контролирано си дрифтех у завоя"- интересно ми е как се доказва "загуба на контрол", ченгето е някакъв експерт ли та преценява от 1 поглед кога е загуба на контрол и кога е умишлен дрифта
Ако помислим реално си прав. Но практиката показва, че загубата на сцепление на гумите при всички случаи се смята, като загуба на контрол над автомобила от съда. В много случаи, и като предпоставка за ПТП! В същото време ти също няма как да докажеш, че в онзи момент си владеел автомобила

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Така си е, ама нали има презумпция за невинност- ченгето трябва да доказва дали съм загубил контрол или както аз казвам "Съвсем контролирано си влязох на дрифт у завоя, че и бях планирал 2-3 контролирани бърнаут-а после."
Ако сме 3-ма в колата аз ще имам 2-ма свидетели, че НЕ съм губил контрол и съм действал целенасочено какво ли ще е развитието на делото 
След като положението реално е както казваш: "загубата на сцепление на гумите при всички случаи се смята, като загуба на контрол над автомобила" мие чудно как не са се сетили куките зимата като падне сняг да дебнат кой ще пребоксува и да му връчват акт за липса на контрол- щом не можеш да караш без да превъртат излишно гумите явно нямаш контрол над колата
Или по-добре да не им давам идеи на идиотите.

След като положението реално е както казваш: "загубата на сцепление на гумите при всички случаи се смята, като загуба на контрол над автомобила" мие чудно как не са се сетили куките зимата като падне сняг да дебнат кой ще пребоксува и да му връчват акт за липса на контрол- щом не можеш да караш без да превъртат излишно гумите явно нямаш контрол над колата

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Значи свирят гумите, а ти си казваш контролирано е и няма проблем. Никой не е казал, че си изгубил контрол. Просто е забранено. Нали утре друг ще вземе да гърми във въздуха. И няма проблем защото е контролирано.
Плащаш си глобата и това е. Тез закони не са писани за да не ги спазваме.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

ивайло81 написа:Значи свирят гумите, а ти си казваш контролирано е и няма проблем. Никой не е казал, че си изгубил контрол. Просто е забранено...
Къде го пише, че е забранено

Казваш "Забранено е да свирят гуми/да дрифтиш/ да правиш бърнаути по кръстовищата "- ОК, ама къде го пише в ЗДвП или ППЗДвП

b00st написа:Слаб контрол![]()
внимавай какво си пожелаваш... там тия глоби за на база метраж на следи от гуми по асфалта... излиза към $70 на метър...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
И рязко ще спадне карането със зимни гуми лятото, понеже 10 годишните тебеширки не оставят следи по асфалта 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Доколкото знам от приятели полицаи. Акта който пишат е общински. Не полицейски. Тоест чети там законите за общината.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4