Смяна на гуми във домашни условия?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Смяна на гуми във домашни условия?
Тия гумаджиите са яко измамници всички, та се чудя:
- много ли народ има, та контролират навалицата с цени?
- малко ли хора ходят, та с един човек да си избият деня?
- много ли занаят за изучили, че да си избият времето за учене?
- много ли са скъпи тия пусти машини, че да не ги избиват цял живот?
- много ли е мъка да го практикуваш?
Питаш ги колко ще струва и никога не ти казват и никога не е според ценоразписа. И накрая 14 лева за 2 сваляния, 2 качвания и баланса, който нема как да стане щото се ми били криви и джантите и гумите...
Преди време ходех при един квартален, 3 коли имах, сваля гума, кача гума + баланс 4 лева...
Не бях ходил година, че не ми е близо вече и ме забравил явно. Сваляне, качване, баланс - 10 лева... Заминах си...
- тока ли много е поскъпнал?
- нафтата ли се е вдигнала?
- стандарта в БГ ли се е вдигнал?
- нови машини ли е взел?
- висше за гумаджия ли е взел?
- некъв персонал ли е наел?
То ако не се спазариш предварително никога не знаеш колко ще ти вземат... И ква е логиката с цолажа?!!
- много ли народ има, та контролират навалицата с цени?
- малко ли хора ходят, та с един човек да си избият деня?
- много ли занаят за изучили, че да си избият времето за учене?
- много ли са скъпи тия пусти машини, че да не ги избиват цял живот?
- много ли е мъка да го практикуваш?
Питаш ги колко ще струва и никога не ти казват и никога не е според ценоразписа. И накрая 14 лева за 2 сваляния, 2 качвания и баланса, който нема как да стане щото се ми били криви и джантите и гумите...
Преди време ходех при един квартален, 3 коли имах, сваля гума, кача гума + баланс 4 лева...
Не бях ходил година, че не ми е близо вече и ме забравил явно. Сваляне, качване, баланс - 10 лева... Заминах си...
- тока ли много е поскъпнал?
- нафтата ли се е вдигнала?
- стандарта в БГ ли се е вдигнал?
- нови машини ли е взел?
- висше за гумаджия ли е взел?
- некъв персонал ли е наел?
То ако не се спазариш предварително никога не знаеш колко ще ти вземат... И ква е логиката с цолажа?!!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Тия гумаджиите са яко измамници всички, та се чудя:
................................
Като с данъците, имаш скъпо - плащаш скъпо.
Eдин път платих 60лв. за 4 16ки сваляне смяна на гумите, баланс и монтаж. Без вентили, без изправяне, без нищо.
Това беше в денонощния голям сервиз до Петрол-а в кв. Изгрев. Заядох се да ми дадат разбивка на цената... излезе 50, все ми е тая. Дадох си им 60те, да пият по една-две бири за мое здраве и това е. Повече там не съм стъпил и се старая да информирам всичките си приятели за това. Всеки си преценя как да работи.
Иначе аз съм си намерил един сервиз, където ми правят всичко, цените са абсолютно разумни, имам си и нормална отстъпка и дори и да има проблем, после се коригира безплатно (стига да не е моя вината). Хора сме, всички грешат, но е важно отношението.
Съгласен съм да е по-скъпо за по-големите гуми, стига да е адекватно. По-трудно е да смениш 18ка, спрямо 16ка.
За някои хора наистина е занаят, поклон пред такива. Има страшно добри гумаджии!
За някои хора е загуба на време... и тяхното и на клиентите. Може просто да не им е призвание, може да са си некадърници по природа.
Прави ми впечатление, че кварталните гумаджийници са много по-скъпи и по-некомпетентни от големите сервизи. Има и изключения разбира се, но това е личната ми статистика. Естественият подбор на пазара ще коригира нещата
Това беше в денонощния голям сервиз до Петрол-а в кв. Изгрев. Заядох се да ми дадат разбивка на цената... излезе 50, все ми е тая. Дадох си им 60те, да пият по една-две бири за мое здраве и това е. Повече там не съм стъпил и се старая да информирам всичките си приятели за това. Всеки си преценя как да работи.
Иначе аз съм си намерил един сервиз, където ми правят всичко, цените са абсолютно разумни, имам си и нормална отстъпка и дори и да има проблем, после се коригира безплатно (стига да не е моя вината). Хора сме, всички грешат, но е важно отношението.
Съгласен съм да е по-скъпо за по-големите гуми, стига да е адекватно. По-трудно е да смениш 18ка, спрямо 16ка.
За някои хора наистина е занаят, поклон пред такива. Има страшно добри гумаджии!
За някои хора е загуба на време... и тяхното и на клиентите. Може просто да не им е призвание, може да са си некадърници по природа.
Прави ми впечатление, че кварталните гумаджийници са много по-скъпи и по-некомпетентни от големите сервизи. Има и изключения разбира се, но това е личната ми статистика. Естественият подбор на пазара ще коригира нещата

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Ако гумите вървят с бензина и ходиш да монтираш по 10бр, разбираш че 90% не работят читаво, вземат много и винаги се опитват да те метнат. Ако сменяш гуми пролет и есен, няма да ти направи впечатление и си плащаш като поп. Забележете също какви отпадъчни галоши продават и как ги купуват хората, а спокойно се намират по-хубави без пари
Дори съм подарявал от купчината в двора 4 перфектни 14ки, защото ми беше жал да ги накъсам и отговора беше "при гумаджията има само за 150лв". Оказаха се дот02 лъскави изпечени със 3мм грайфер... но са от гумаджията - значи са хубави 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Мани, ся с полираните липове ме е страх кой гумаджия да ми качи гумите на новите джанти?! Да не ми ги надере и удари при качването. Нз... май има в Плд един свестен на ул. Ген. Данаил Николаев. Бая скъпи коли ходят там. 1-2 пъти съм го ползвал до сега само той ми е направил добро впечатление - нормални са му цените.
1 гума сваля, нова гума качва и балан 13лв - 17 цола. Тва на Коматевско шосе... нз как са цените ама нещо ми се видя множно (доста неугледен сервиз ама бързах).
1 гума сваля, нова гума качва и балан 13лв - 17 цола. Тва на Коматевско шосе... нз как са цените ама нещо ми се видя множно (доста неугледен сервиз ама бързах).
Не ходете в ADK(Адимекс и Кондев) в София. Пълни лешпери. На сайта им пише цените важат само при онлайн покупка. Звъня, питам "имате ли такава и такава гума?". Имали. Обявяват ми цена на доставка 5лв. на гума със Спиди. Защо не дойдете да ги вземете на място. Викам ОК. Грабваме се с колегата и отиваме. На място ми обявяват цена с 4лв. повече на гума. Почвам да обяснявам за телефонния разговор. Чакам сума време да намерят келеша с който съм говорил. Намират го и с 300 зора, охкания, тюхкания, вайкания, мъмрене и намусени физиономии се съгласяват да ми ги дадат на цената, на която сме говорили. Аз купувам 4 чисто нови гуми. Бюджетни, но все пак 4. Последва моментален и всъщност очакван отказ за отстъпка или безплатен монтаж на гумите на приготвени за целта втори джанти. Реално ми свалиха джантите със зимните гуми, на втория комплект джанти(почистени и боядисани) ми сложиха новите гуми, балансираха и ги сложиха на колата. Дефакто демонтажа на гума от джанта го няма, като извършена операция. И при все ми вика 36лв. Тва джантичка 14-ка. Зачитам се в бележката, всички операции включени + великото "почистване на джанти". Тва кво е викам? Минахме с телената четка да изчистим за всеки случай ми викат
Впоследствие се наложи да свалят гумите, че не влязоха джантите, та ходихме на стругар да отнеме малко от централния отвор да влязат, после пак при тях да качат гумите, пак баланс и пак на колата. Викам сега колко? Ми 20. Е как викам единия път ми искахте 36, сега 20? Вдигаха раменете и мълчаха, като пут*и. "Пожелах" им да купят свещи на децата си през зъби и си тръгнах
На такива измекяри скоро не бях попадал.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Аз си намерих гумаджия за Плд най-накрая, 17ки 4бр демонтаж от джанта (2 стандарт и 2 рфт) и монтаж на други джанти + баланс = 40лв
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2