Бебе в колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Re: Бебе в колата

Мнение от armagedon_762002 » 13 Апр 2014, 11:33

ивайло81 написа:Някой може ли да добави линк към щори или нещо подобно. Скоро не съм засичал да се продават. Не успях да затъмня корсата, а и съм в Гърция и както каза колегата си е малко риск на какъв полицай ще попаднеш. Поне да и лепна 1-2 щори.

http://www.ebay.co.uk/itm/Custom-design ... 4ac74889a9

http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-Sakura-Ba ... 20d56651dd

Аз лично съм за фолио ,защото сме пробвали и с щори , но не е същото - особено на по дълги пътувания .
Сложих Llumar ATR 20% от зад и 77% на предните ,което си е просто UV и е прозрачно .
Седалката е Maxi-Cosi и по принцип с тройката се справяме за сега без проблем и на дълги пътувания.
Относно забавачницата - 90% от времето сме на телефон , а за дългите пътувания таблет с поне 4-5 анимации по 1.30 мин :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 13 Апр 2014, 12:15

Аз ще взема думата относно стикерите, които обозначават, че в колата има бебе. Скоро карайки колата се замислих, че на пазара има доста видове стикери и разните му там бебешки дрешки на малка закачалчица, които означават едно единствено нещо. Кофтито е, че не всеки шофьор успява бързо да разбере какво означава една малка бебешка дрешка някъде на задания прозорец или лепенка с тазманийски дявол и малък надпис под него "Бебе в колата" или "Baby on board". Не всеки вижда като орел и разбира английски. Аз лично като видя такъв знак веднага увеличавам дистанцията.
Според мен знакът трябва да е един, за да може да се разпознава бързо и от всички. Скоро даже видях една Q7 със силно затъмнен заден прозорец и едва забелязващ се знак, което напрактика обезмисля нещата.

Към колегата с със стикерите по-горе. Аз лично първо ще видя емблемата на БМВ и едва ако съм спрял на сфетофара зад колата ще видя, че става въпрос за Малък фен = бебе в колата.
Идеята на всички стикери е да са максимално прости и лесно разбираеми от всички.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Апр 2014, 12:39

Аз моята дъщеря, която след месец навършва 4 години е возя главно в Е39-ката, а като стане въпрос за е34-ката да се качи все ме дърпа за ръката и иска в Е39-ката :)). За забавление използвам Таблета 'Sony Xperia Z'',който много добре се предстява при дълги пътувания. Батерията му издържа спокойно 15-17 часа в режим 3G :))). Е, явно от сони са се погрижили много добре. За качество и звук -няма да коментирам,за да не е реклама. Има си съраунд и дори и аз се учудих как е възможно от такава тънка джиджавка да възпроизвежда толкова силен и качествен звук... Основно,което се гледа е 'ну погоди', а сега и иска често да и пускам рекламата на 'джъмбо' с онова човече -"Gummy Bear" :). Гледа също и 'маша и мечока', но най- много обича да се вози седнала на подлакатника на задната седалка и с ръце обхванала подглавниците на предните седалки и да ме гледа как шофирам.....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 13 Апр 2014, 12:48

Ние лично сме с хубаво фолио, на предните е незабележимо а на задните е малко по тъмно,но забелязвам че на детето му пречи слънцето и мисля нещо за щорички но да са оригинални ....като тези например:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=95

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 13 Апр 2014, 13:25

Варианта със щорите не ми допада изобщо с изключение на тези за които каза Крис, но те са бая скъпи доколкото съм запознат а в момента карам кола, която няма вариант да се задържи при мен дълго и няма логика да инвестирам в такива. Тези малките според мен са пълен майтап, отвсякъде покрай тях влиза слънце и трябва да се мести за да е ефективна.

Бум незнам как се оправяте с компакт :) Аз в момента карам комби и въпреки това се оборудвах с кутия за багаж 480литра за покрива :mhihi: и мисля да взема и рейки за покрива на купето за да мога да пътувам и с него.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Апр 2014, 13:34

Ми не си нося вече половината покъщина като ходя някъде за три дни и всичко е ОК.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Апр 2014, 14:00

Няма вариант каквито и да е щори, особено пък с лепки, да покрият параметрите на качествено фолио.

Правил съм тест при изложена кола на слънце - на предната седалка започва да ми гори ръката на 5-тата секунда - на задната седалка не се усеща почти нищо.

Горещо препоръчвам фолио - няма алтернатива. Откакто сложих децата не се потят докато спят.

Аз съм само задните прозорци и много си ми харесва как седи.

Rosendo написа:Има едно фолио на Ломар ако не се лъжа, което е почети незабележимо (не затъмнява стъклата) но е с UV- защита. Аз ще слагам такова на предните стъкла защото мо писна да имам ТИР- аджийски тен къс ръкав на лявата ръка :mhihi:

трябва ти също и IR защита за да нямаш тираджийски тен.
Последна промяна sub_eleven на 13 Апр 2014, 14:20, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2014, 14:11

Относно светлината, с щорите нищо не става. Проблемът се решава почти цялостно с възможно най-тъмното фолио на задното и задните странични стъкла. Аз случайно имам и щори фабрично, но фолиото си е фолио. Чат-пат пускам и щорите. Без фолио отзад е изключително неприятно усещането за малките деца.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 13 Апр 2014, 14:15

Ние сме с Е36 седан малката е на година и четири месеца и стои на задната седалка с любимата играчка, книжка, дрънкалка. За сега я ограничавам от таблети, лаптопи, защото мисля, че са вредни.
При дълъг път задължително правим почивка на всеки час и половина, за да може малката да се разтъпче.
Исках столче със системата izofix но за съжаление колата ми я няма.
Затъмних задните прозорци, защото лятото пече и не е приятно, но сега след мнението на Бум, че може би са вредни тези фолиа сериозно се замислям да ги махна и да мина на щори.
Знае ли някой дали наистина са вредни фолиата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Апр 2014, 14:32

Аз към фолиото имам малко по-малки резерви. Мисля че качествените марки са по-стабилни. Доколкото щорите бидейки пластмаса със сигурност не са добре за детето като ги напече слънцето. Ама така влизаме в една друга тема, която няма да свърши на добре като се намесят "абе то и въздуха е вреден".
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 13 Апр 2014, 14:41

Изображение

ето да ви услужа да погледнете как стои на е46 с 95% затъмнени от шофьора назад. Всеки да си прецени дали му харесва.

Фолиото е MADICO, най-високия клас.

http://www.madico.com/window-film/autom ... utomotive/

Lifetime, no-fade warranty
Improves comfort due to maximum heat and glare reduction
Improves personal safety by blocking 99% of UV rays
Reduces fading of vehicle’s interior
Helps hold shattered glass together in the event of an accident
Extreme IR rejection – up to 92%

Дано съм помогнал
Последна промяна sub_eleven на 13 Апр 2014, 14:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 13 Апр 2014, 14:43

Абе аз на Е46 имам отзад фолио на Лумар, 95%. Има разлика наистина, отзад си е доста прохладно дори и в слънчева Гърция. Проблема е, че сега сме с Опел Корса С, на жената и там не успях да сложа фолио. Просто така се случи. Затова и си мисля да взема едни щори да изкараме това лято, няма да е тъмно но няма и да е под пряка светлина.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 13 Апр 2014, 14:48

ивайло81 написа:Абе аз на Е46 имам отзад фолио на Лумар, 95%. Има разлика наистина, отзад си е доста прохладно дори и в слънчева Гърция. Проблема е, че сега сме с Опел Корса С, на жената и там не успях да сложа фолио. Просто така се случи. Затова и си мисля да взема едни щори да изкараме това лято, няма да е тъмно но няма и да е под пряка светлина.

щорите като се напекат стават като реотани и нищо не задържат като цяло.

Като си харесате фолиото, гледайте показателите му за IR и UV защита. Ако няма такава информация, не го слагайте.

Моето между другото за 3 години не е мръднало. Но колата е гаражна.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Апр 2014, 16:04

Моят младеж е на почти 5г. В Санта Фе-то на жената се вози до вратата, в моята кола седалката му е вързана в средата. Жената има фолио на стъклата, при мен има едни щорички, които се лепят с вакуум на стъклото. Нямам никакви видео или други занимавки. Гледа навън и се впечатлява от околните панорами. Камиони, коли, влакове, трактори, животни .... Не сме фенове на видео-плеъри и забили поглед в детското отзад. Той дори телевизия гледа неповече от пет - шест часа седмично. ДВД-то е само за събота или неделя и то по един филм максимум. В колата има винаги вода и понякога солетки. Не му даваме да яде вътре, защото после седалката е покрита с трохи. На дълго спираме на всеки два часа максимум, за да може да потича и да не се уморява от седенето на едно място.
Позволявам си съвет към колегите, които са с по-малки бебоци и нямат климатик. При пътуване в топло време, децата буквално се запаряват в някои бебешки столчета. Имайте го впредвид, защото те се изпотяват и отворените прозорци могат да ви донесат неприятни изненади. Отделно седалките попиват влагата и не е много приятно после.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 13 Апр 2014, 16:20

Тук изскача още един въпрос, ползването на климатик в колата не разболява ли бебето? Ако ползвате как го ползвате?

П.С. И още нещо, че май бях разбран неправилно - стойката и таблета за мен са по-скоро за всеки случай и само за дълги пътувания, разбира се, че предпочитам да си се занимава с играчки и т.н. немултимедийни заигравки
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата