Цялостно облепяне с фолио/смяна на цвят

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Цялостно облепяне с фолио/смяна на цвят

Мнение от ///M_Martin » 25 Апр 2014, 16:57

Cinder написа:Мерси, надявам се вече си си излял душата и не се чувстваш длъжен да коментираш ;)

:OT: не знам дали ще съм ти от помощ преди известно време видях в София една Е60-ка,М5 реплика изцяло,дизелче беше :mhihi: цялостно фолирана червен/розов мат(беше мръсна и я видях в движение) с големи стикери на Tuning BG но не е на Стилян неговата.Ако можеш да разбереш кои са момчета с тази кола може и да ти дадат инфо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Апр 2014, 17:27

Имаше тука в Смолян едно момче, караше 6 серия, с бяло фолио. Не помня какъв беше оригиналния цват, ще опитам да се свържа с него и ще пиша.

п.п. доколкото разбрах, колата е била регистрирана бяла. Но той я взел от Пловдив и е нямало как при пререгистрацията да не я пише бяла. Така че не можах много да помогна. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 25 Апр 2014, 18:12

Малко не е по темата ама искам да питам колко горе долу излиза фолиране на цялата кола знам ,че има значение модела на колата.
На мене ми дадоха оферта 1680 лева за облепване на цялата кола и ми се стори много някой облепил се,ако може да сподели колко му е излязло.
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Апр 2014, 18:47

Те ако за 1680 лв. ти облепят кола различна от Поло, значи си ударил джакпота. Или другия джакпот - да ти я направят некадърно или/и с евтино фолио.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Апр 2014, 18:56

///M_Martin написа:
Cinder написа:Мерси, надявам се вече си си излял душата и не се чувстваш длъжен да коментираш ;)

:OT: не знам дали ще съм ти от помощ преди известно време видях в София една Е60-ка,М5 реплика изцяло,дизелче беше :mhihi: цялостно фолирана червен/розов мат(беше мръсна и я видях в движение) с големи стикери на Tuning BG но не е на Стилян неговата.Ако можеш да разбереш кои са момчета с тази кола може и да ти дадат инфо

Познавам го момчето, но колата е боядисвана не е фолио

По темата, ако искаш да си направиш колата син мат, и да е перфектно по добре си я боядисай, но ако искаш да е ефектно фолио, като драскана стомана т,н и т,н си требе фолио всичко се демонтира и се лепи да скъпо е, но пък е хубаво, секи сам си преценява струва ли си или не
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 25 Апр 2014, 21:55

И аз се замислям много напоследък за такава "операция" - има до нас една Е60-ка М-ка син мат и ми се струва че е "фолирана" - цвета е уникален . Тия дни ще е разгледам по-обстойно ако е паркира съседа на улицата :mhihi: . Това е интересна информация за оставянето на един детайл независимо от големината му в оригинален цвят :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 25 Апр 2014, 22:36

Загледайте колите на Мтел. Всички са с различен цвят капачки на резервоара!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Апр 2014, 0:30

Cinder написа:Привет колеги,

Някой знае ли как седи въпроса с КАТ при смяната на цвета на колата след цялостно облепяне с фолио? Имам предвид "драстична" смяна на цвета, примерно от черна - бяла. Вчера рових из нета за информация и питах разни хора и информацията е доста противоречива - на едно място пише, че трябва да се остави поне един детайл с истинския цвят на колата, от друго място ми казват, че КАТ изобщо не се кефели на подобни "радикални" смени на цвета - черно към бяло; черно към сиво било допустимо :dunno: Не намирам много логика в последното, но от друга страна в КАТ не са силни привърженици на логичното мислене :mhihi:

Някой има ли опит от първа ръка, по възможност относително скорошен :)

Щом сменяш цвета на автомобила, независимо с боядисване или фолио сменяш и талона.

Промени в регистрацията на моторните превозни средства и ремаркетата, теглени от тях.

Чл. 14. (Попр. - ДВ, бр. 99 от 2006 г.) (1) Промяна в регистрацията се извършва при изменение на данните за превозното средство и собственика, посочени в свидетелството за регистрация, смяна на регистрационния номер и продължаване срока на валидност при временна регистрация.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Превозното средство се представя за идентификация в случаите на:

1. промяна в данните на превозното средство;

Ако поставиш фолио на автомобила и то е със същия цвят, като този вписан в талона ти, то тогава трябва да спазиш чл.47, ал. 3 и да оставиш елемент от автомобила с оригиналната боя.

Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Звената "Пътна полиция" допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Апр 2014, 10:43

За смяната на цвета явно няма да се мине без пререгистрация според цитатите на колегата.
Не знам с фолиото как се получава, но това видео показва много интересна американска схема за смяна на цвета на кола :shock:

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2014, 11:10

Ако не ме лъже зрението :lol: това е въпросния начин на облепяне с фолио, което го правят и след като я пръснат веществото става като фолио..въпроса е какво използват и може ли да се набави от България? :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2014, 12:21

Абе вие двамата от къде падате? :mhihi:

За дипването си мислех, ако не правят проблеми за фолиото като си дипнеш колата и оставиш само капачката на резервоара то ушевия посмъртно няма да знае фолио ли е това или пластидип. Иначе аз вече от преди 2 години имам безвъздушен Вагнер за тая цел ама не ми се дават пари за боя :mhihi:

Club BMW написа:(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.

Никъде не пише изрично, че трябва да пререгистрираш автомобила, ако е облепен с фолио :dunno: Забранено е да се облепи целия независимо дали ще сменяш талона или не. Явно за да няма вариант за някаква злоупотреба и после бързо сваляне на фолиото.

По тая наредба излиза, че стикерите за задно стъкло на форума са забранени от закона.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Апр 2014, 13:56

... както и тези "БЕБЕ В КОЛАТА", "РЕБЬОНОК С НАМИ", "BABY ON BOARD", "BAMBINO A BORDO" и т.н., и т.н.
Даже излиза, че лепенката "GAS" в горния ляв ъгъл на задното стълко и тя не е много легална май :mhihi: , ама какво да се прави - такива са законите и правилниците за прилагането им. "Леко" противоречиви.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Апр 2014, 14:51

bum_bum написа:
Club BMW написа:(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.

Никъде не пише изрично, че трябва да пререгистрираш автомобила, ако е облепен с фолио :dunno: Забранено е да се облепи целия независимо дали ще сменяш талона или не. Явно за да няма вариант за някаква злоупотреба и после бързо сваляне на фолиото.

По тая наредба излиза, че стикерите за задно стъкло на форума са забранени от закона.

Не си разбрал това, което съм написал.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Апр 2014, 22:20

Това М3 е фолирано, познайте къв и е оригиналния цвят :D Говорила съм си със собственика /кара я така минимум година/, твърди, че няма проблеми с ушевите, след като видят капачката :D

M3.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Апр 2014, 22:40

Зачудих се, Belial колко ли взима за карбонизиране на цяла кола, хехе? :mhihi: :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата