Берлин - София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Берлин - София

Мнение от Mollov » 18 Май 2014, 14:34

Benord написа:Колега,ADAC за винетки,Австрия,Унгария.Пътя е Leipzig,Regensburg,Passau,Linz,Wien,Budapest,Novisad,Beograd,Nisch,Pirot,София.Става за 24 часа.Успех!

През Пасау и Линц определено не е по-добрия вариант... много бавно става по пътищата в тоя край... ще спести малко км, ама по магистралата от Мюнхен надолу ще си кара като пич и за нула време ще стигне Виена.

Потребител
Аватар

Мнение от ChampioNbg » 18 Май 2014, 15:12

Преди половин месец го пътувах този маршрут: Сърбия - Унгария - Словакия - Чехия - Дрезден - Берлин.

- Граници: Сърбия/БГ , Сърбия/Унгария. При сърбите нямаше проблеми, минаваше се за 5 мин. Само колата гледаха, наместваха фуражките и викаха "давай м петицо" :mhihi: Външният вид малко лъже :mhihi: На Унгария над 1 час чакахме на митницата, тея митничари да си го ходят от будка на будка и да си приказват. Много тарашиха и багажи, но аз пак минах веднага.

- Такси: Сърбия в тяхна валута е към 12 евра , Унгария и Чехия са винетките 30 евра. За Словакия за магистрала са 10 евра маи, ама тъй като се пътува само 90 км там, реших да мина точно паралелно на магистралата вървящ първострепенен път. Той не е някаква страшна хубост, малко вълнообразен и се кара с 60-80 като се минава и през села и Братислава, но пък на входа на Братислава (посока Де-БГ) имаше евтина бензиностанция. Нямаше голямо движение. Забавяне някаде 1ч. спрямо магистрала, ама пак не е лошо да се мине да се види. В Чехия пак се излиза на магистралата след 1-2 села, трябва да имаш добър ГПС за тази част. Чехия е малко критично около Прага, да не се объркаш и до немската граница 40-50км не е магистрала, а планиснки път, но си е много хубав път.

Другия маршрут през Берлин - Регенсбург - Австрия - ... е по-дълъг мисля с 200-300км. Не мисля, че има смисъл да обикаляш. Аз пак бих повторил през Чехия. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 15:25

от Берлин към Регенсбург през Дрезден или Лайпциг? Странното /поне за мен/ е че е едни и същи километри, но през maps.google го дават 1 час по-бързо през Дрезден :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 18 Май 2014, 15:58

mermenkov написа:от Берлин към Регенсбург през Дрезден или Лайпциг? Странното /поне за мен/ е че е едни и същи километри, но през maps.google го дават 1 час по-бързо през Дрезден :dunno:

Ставаш дребнав.Искаше сигурен,бърз път?!?Това е.Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 16:05

Не съм дребнав, а питам щот незнам :wave: Нали за това е форума който може и знае да споделя за неща кoито другите не знаят. 1 час по-малко пътуване за мен не ми изглежда дребнавост...
Последна промяна mermenkov на 18 Май 2014, 17:07, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 18 Май 2014, 16:32

Както каза колегато по-горе, през Мюнхен газ към Виена и си ти :yes: Относно мизерийте, внимавай в Унгария.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 18 Май 2014, 17:06

Не слизай до Мюнхен!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 18 Май 2014, 17:11

Тръгваш в 3 следобед. И минаваш повечето държави през ноща. Аз и винетки не платих, просто не знаех. Добре, че никой не ме спря.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 18 Май 2014, 17:17

Колега писах коментар, ама не излезе. Ще напиша пак.

От Берлин до София аз пътувам по следният маршрут:

Берлин-Дрезден-Теплице-Прага-Бърно-Братислава-Гьор-Будапещ-Суботица-Белград-Ниш-София

При нормално каране с кола минаван целият път за 15-17 часа. Стига да не си с ремарке или платформа.

Таксите за целият път ми излизат около 40 евро. Ако си напълнил колата с някакви стоки по-добре да минеш през Румъния. Тя е 400 км и се минава за около 6 часа. За съжаление там няма магистрали. Но пътя е двупосочен и е нов.

А по първият маршрут караш само по магистрали до Ниш. Малко в Прага е объркано, ама гледай табелите.
Щом си с червени номера си перкай през Сърбия. Имат си магистрали и до София таксите ти излизат около 13 евро. В Унгария си купи винетка с карта, защото много лъжат в курса. На мен са ми взимали в началото между 15 и 18 евро за 10 дневна винетка. Словакия е 80км, но си вземи винетка. Тя е 5 евро. В Чехия беше около 8 евро.

Според мен това е най-добрият маршрут за пътуване от Берлин до София. Няма смисъл да минеш цяла Германия до Пасау после Виена и т.н. Според мен е по-бавно. Разликата в километрите е нищожна.

Успех ти пожелавам

Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 18 Май 2014, 18:17

Ако колите са на самоход и с червени номера проблеми няма да имаш никъде. На мен червен номер сърбите ми искаха само немския талон на колата и толкоз. Аз за последните 2 години и нещо маршрута от района между Кьолн и Франкфурт до София съм го карал към 12 пъти и най-добре е от Германия през Австрия минаваш около Виена, след това директно в Унгария, Сърбия през Белград и си в София. На мен ми излиза 1800 км и може да се вземе без проблем за 18-19 часа с едно подремване за час и нещо или ако има кой да ти прави компания или си си направил един термос кафе да изпъва чоарпите може и без подремване :mhihi: През Хърватска и Словения е излишно да се минава, защото в Хърватска се плаща на 3 места путарина, разправяш се с граничари повече и за 60-70 км през Словения имаш още една винетка от 15 евро. Докато за Германия-Австрия-Унгария-Сърбия имаш 8 евро австрийска винетка, 15 унгарска и магистралните такси в сръбско и единствените граничари са чак на излизане от Унгария - влизане в Сърбия и след това на Калотина. Маршрута в Австрия Грац-Линц е много красив, но тъй като минаваш кажи речи през Алпите има много тунели и се плащат на няколко места от 3 до 7 евро и допълнително винетката, така че ти препоръчвам да минеш покрай Виена - там има само нацвъкани камери през 5 км и най-добре се лепни зад някой местен да няма излишно напрегане :mhihi: На мен единствения стрес първите пъти беше в Сърбия, че на два пъти не уцелвах царския път през Белград и се забивах по транзита за Ниш и повечето навигации в Сърбия се насират ама се свиква. Приятно пътуване пожелавам, предполагам че ако колата е достатъчно удобна и стабилна при прилична скорост няма да има ядове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 18:40

Благодаря на всички за съветите. По-другата седмица като се прибера ще пиша как е било :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 18 Май 2014, 20:38

Колега, колкото по-малко граници, толкова по-добре ;)
Най-добре карай през Пасау - Виена - Будапеща - Белград.
Имаш една винетка в Австрия 8и50е, 14е в Унгария и 12е за путарините в Сърбия...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 18 Май 2014, 21:13

Bavarcho написа:в Унгария умната...
особено ако ще ходиш с платформата ;)
че са им солени санкциите :)

Я кажи колега какво за платформа че аз идната седмица може би ще ходя до италия а по натам и до германия и то с платформа та ми стана интересно да не вземат да ме изшият някъде :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 18 Май 2014, 23:15

маршрути вече са ти дали доста, аз само да ти кажа ако избереш да минаваш покрай Виена, малко след това(на Parndorf) има един голям Outlet, където евентуално може да направиш почивка и да си купиш нещо. има абсолютно всякакви марки - от спортни като адидас и найк, до официални като hugo boss и т.н. а цените са доста добри :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 18 Май 2014, 23:59

И аз съм го заглеждал тоя аутлет, но все не ми се разправя да слизам от колата камо ли по магазини да обикалям или минавам от там по нощите. Друг голям аутлет център в Германия е Херцогенаурах (на около 30 км от Нюрнберг) - цяло селище с огромни сдания примерно само на Пума или Адидас магазините са големи колкото един малък мол и има страшни попадения от сорта на оригинални маратонки Адидас Порше Дизайн по 30-40 евро или пък в Пумата като видях цели щандове с фанелки и жилетки BMW Motorsport и леко дриснах в гащите :mhihi: Извинявам се за офтопика.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата