въпрос за отнета книжка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: въпрос за отнета книжка

Мнение от Biogame » 19 Май 2014, 10:19

Случка от преди 2 седмици,в 4 сутринта тръгвам за за работа.
Докато си качвам багажа в колата до мен спира патрулка,слизат,представят се и се започва с въпросите.
Провериха ми личната карта и тръгнаха.
След малко пак се върнаха да ме питат от кога не съм карал колата,от кога е спряна и на моя въпрос защо ме питат такива неща ми отговориха че търсели подобна 3-ка която която снощи не могли да догонят :mhihi:
Знам че дори на незапален мотор,могат да те проверят не само за алкохол ами и за всичко каквото им дойде на ум.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Май 2014, 11:26

Абе мен с колелото ме провериха, кво остава ако си с кола дори и да не работи :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Май 2014, 11:30

bum_bum написа:На мен така ми я взеха за точки, щото бяха изгубили протоколите. Карах курсове, изпити, психо и т.н. и накрая като отидох да си я взимам се оказа, че се намерили и ми я върнаха а всичките разходи и близо година без кола си останаха за моя сметка :kuku:

Тъй, че не се ядосвай винаги има и по-прецакани. :mhihi:

същата работа , сега се връщам от кат и ми е отнета за контролни точки точно по това дело имах 11 точки сега съм на -1 и трябва да седя 6 месеца и да карам курсове ебаси майката и система направо незнам кво става тука .А недай си боже тея полицаи ако ти потрябват си загинал на място иначе да те прецакат нямаш грижи правят го за секунди. незнам какво да правя сега исках удостоверение за точки викат ми без книжка неможем да ти го дадем :Д
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Май 2014, 11:39

Справка за наложените наказания трябва да ти дадат. Не помня номера на гишето ама на това като влезеш от машините в дясно преди тия за издаване на книжки. Казваш, че си е за теб, че иначе ще те карат да чакаш 2-3 дни. Там пише кое и как е издадено и влязло в сила.

Кура е огромен сега. Почиваш 6 месеца, после първо отиваш в КАТ с постановлението за отнемане на СУМПС и искаш да ти сложат печат, че наказанието е изтърпяно. С тоя документ се записваш и отиваш на психо. С резултата от пЦихото се записваш на курс, който не включва кормуване но си минаваш на вътрешен листовки, листовки пред ДАИ и изпит пред ДАИ.

Ако имаш други категории за да си ги върнеш същата процедура без психото е и при тях. Ако трябват листовки си ги караш и кормуването също.

Не се връзвай много на тия, дето висят пред КАТ от БАУ, мау или квито и да са там. Ще ти свалят звезди кое как ще отпадне и накрая може да се окаже, че ще чакаш повече време и решението може и да не е в твоя полза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Май 2014, 11:48

bum_bum написа:Справка за наложените наказания трябва да ти дадат. Не помня номера на гишето ама на това като влезеш от машините в дясно преди тия за издаване на книжки. Казваш, че си е за теб, че иначе ще те карат да чакаш 2-3 дни. Там пише кое и как е издадено и влязло в сила.

Кура е огромен сега. Почиваш 6 месеца, после първо отиваш в КАТ с постановлението за отнемане на СУМПС и искаш да ти сложат печат, че наказанието е изтърпяно. С тоя документ се записваш и отиваш на психо. С резултата от пЦихото се записваш на курс, който не включва кормуване но си минаваш на вътрешен листовки, листовки пред ДАИ и изпит пред ДАИ.

Ако имаш други категории за да си ги върнеш същата процедура без психото е и при тях. Ако трябват листовки си ги караш и кормуването също.

Не се връзвай много на тия, дето висят пред КАТ от БАУ, мау или квито и да са там. Ще ти свалят звезди кое как ще отпадне и накрая може да се окаже, че ще чакаш повече време и решението може и да не е в твоя полза.

нямам никакво постановление , вобще незнам какво се случва , просто питах защо нямам книжка и те ми казаха за точки и тва е. Иначе гишето е 31-вои точно там ми казаха яе не става :Д
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Май 2014, 12:20

burnou7 написа:Колеги,аз вече 4 месеца чакам наказателно постановление :kuku:
Колко могат да ме мотаят тия малоумници :censored:

6 месеца е срока да се издаде НП от съда. Ако не се издаде до такъв срок отпада и си вземаш талон и всичко без глоби. Малко вероятно.
Последна промяна b00st на 02 Юни 2014, 16:25, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Май 2014, 12:39

Явно е на късмет със справката. Аз 2 пъти от там взимах.

За да ти отнемат книжката за точки това става със заповед на шефа на КАТ по чл. 157. Има дата на която е издадена и на която е отнето свидетелството. Същия този документ след като изтече наказанието ти е доказателството, че си го изтърпял ефективно и на база него имаш право да караш теоритичния курс и изпитите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Май 2014, 14:12

bum_bum написа:Явно е на късмет със справката. Аз 2 пъти от там взимах.

За да ти отнемат книжката за точки това става със заповед на шефа на КАТ по чл. 157. Има дата на която е издадена и на която е отнето свидетелството. Същия този документ след като изтече наказанието ти е доказателството, че си го изтърпял ефективно и на база него имаш право да караш теоритичния курс и изпитите.

и тази заповед не ми я дадоха аз ходих да искам заповедта , но ми каза докато не ми дойде книжката че не могли да ми я дадат. Ще чакам книжката и ще си ходя пеша 6 месеца и така .Само ми казах че бил от 2013г което ми е странно защото са ме проверявали поне 5 пъти и не е имало проблем.Незнам в БГ е така
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Май 2014, 16:00

sapio написа:Чл. 165. ал. (2) При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на вътрешните работи служби:

1. имат право да спират пътните превозни средства, да проверяват документите за самоличност и свидетелството за управление на водача, както и всички документи, свързани с управляваното превозно средство и с извършвания превоз;

2. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) имат право да изземват и задържат документите по т. 1 в допустимите от закона случаи;

И пак се връщаме на чл. 171, така че хронологията трябва да е следната:

чл. 165, ал. 1 - спират те за проверка.
чл. 157, ал. 8 - нямаш син талон или заместващ го документ. Проверяват за глоби, ако нямаше, щеше да минеш с 10 лева глоба.
чл. 171, ал. 1, буква Д - временно отнемане на СУМПС за неплатени глоби.
чл. 165, ал. 2 - изземват СУМПС на място, защото това е един от предвидените в закона случаи по чл. 171.

Обаче адвокатът може да измисли някаква история и обосновка, която да се изтълкува съвсем различно или да намери процесуални нарушения в начина на спиране, провеждане на проверката и отнемане на свидетелството.

Може и някой от първо лице да спомене какво му се е случило. Ако не, ще чакаме развръзка на твоята история и дали адвоката е успял да те отърве. Успех :yes:

Общо взето си прав - ако нямаш син талон, акт или съдебно решение и имаш неплатена глоба могат да ти вземат книжката на момента...

Становището на адвоката:
Чл. 157. ал.8 казва, че наказателното постановление замества талона в срок до 1 месец след влизане в сила на това постановление, а ако си обжалвал пред съд до 1 месец след влизане в сила на съдебното решение. До изтичането на този 1 месец можеш да си караш с книжка и наказателно постановление. След като изтече един месец от влизане в сила на наказателното постановление (или решението на съда) и ти не си си платил глобата и не са ти върнали талона, тогава вече си нарушител и на основание чл.171, ал.1, буква "д" катаджията може да ти отнеме книжката.

Което означава, че са се смилили над мен, въпреки че на всичките им заплахи отговора беше лаконично "Ок"...
Написаха ми акт за нарушението и за липсата на талон и "Чао", без рушвет естествено.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Май 2014, 16:57

mursi написа:Само ми казах че бил от 2013г което ми е странно защото са ме проверявали поне 5 пъти и не е имало проблем.Незнам в БГ е така

Mойта я водеха взета 2007-ма още :mhihi: А 2008-ма си я изгубих и вадих нова и проблем нямаше. При прехвърлянето на досието в София се изгубиха документи и ми я отнеха. После се оказа че се намерили и ми върнаха категориите със задна дата. А пък аз не карах 6 месеца, ходих на психо, курсове и изпит за моя сметка. :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Май 2014, 17:09

bum_bum написа:
mursi написа:Само ми казах че бил от 2013г което ми е странно защото са ме проверявали поне 5 пъти и не е имало проблем.Незнам в БГ е така

Mойта я водеха взета 2007-ма още :mhihi: А 2008-ма си я изгубих и вадих нова и проблем нямаше. При прехвърлянето на досието в София се изгубиха документи и ми я отнеха. После се оказа че се намерили и ми върнаха категориите със задна дата. А пък аз не карах 6 месеца, ходих на психо, курсове и изпит за моя сметка. :kuku:

Добре е , утре имам среща с началника на кат да разбера защо нямам книжка :D
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

Предишна

Назад към Извън Темата