Колко % може да се напълни автомобилна газова бутилка?
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Колко % може да се напълни автомобилна газова бутилка?
Колкото и да ви сложат , с една бутилка еднакви километри минавате
.напоследък на лукойл редовно си ме лъжат 3 литра на 30 и не нзам кой ден ще полудея и ги карам да си я източат пак.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Колкото и да ви сложат , с една бутилка еднакви километри минавате.напоследък на лукойл редовно си ме лъжат 3 литра на 30 и не нзам кой ден ще полудея и ги карам да си я източат пак.
Нормално да минаваме еднакви километри се пак то количеството в бутилката си е винаги 80% от макса, друг е въпроса колко пише на колонката

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм забелязал, че на Лукойл пълнят здраво... Момчето, което работи там ми каза, че вкарвали газта под голямо налягане и затова така се получавало.. Понеже редовно зареждам на Лукойл, веднъж зареждах на Петрол и казвам до горе, ама то почти нищо не събра почти и ми стана странно к'ва е тая бензиностанция да не могат да ми напълнят бутилката...
За да се види дали има отклонение при бензина и дизела, можеш да си сипеш бензин/нафта в туба от 10 литра и да видиш колко ще отчете, но при газта не знам как може да се провери...
За да се види дали има отклонение при бензина и дизела, можеш да си сипеш бензин/нафта в туба от 10 литра и да видиш колко ще отчете, но при газта не знам как може да се провери...
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
На мен уж ми сложиха 60 литрова бутилка и винаги като я пълня до горе е различно, събирал съм от 42 литра до 48... говоря от празно, не да съм имал някво количество, как ми го слагат не е истина 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Моята газова е "развалена" и по принцип се пълни до горе. Но всяка бензиностанция я пълни до различно ниво, навярно в зависимост от налягането. Знам, че не е хубаво да я пълня до горе в такъв случай, но когато излизам извън града я пълня, защото така и така е малка, ако не я и напълня до горе ще мина има няма 200 км.. Та по мои наблюдения, когато я напълнят хубаво до горе и след това заредя на друга бензиностанция пак до горе обаче налягането е по-слабо и изкарвам разход от рода на 5-6
, а на следващото пълнене разхода скача на 10-11 и така се изравняват нещата.

Аз съм чувал, че като се пълни до горе към края понеже налягането става голямо - брояча върти и отчита малко повече отколкото реално влиза вътре. Затова аз рядко пълня до горе. Въпреки, че може и да не е вярно
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми на тези дето ви казват че налягането било по-голямо и пълнели повече,дайте им една бутилка бира и им кажете с каквото искат налягане да напълнят вода,да видим дали ще събере 0.5 или повече литри
Нали се сещате че газта е течна,мери се на литър течност,не на някакъв обем компресиран газ и всички тези глупости за зима и лято са за някой...

Нали се сещате че газта е течна,мери се на литър течност,не на някакъв обем компресиран газ и всички тези глупости за зима и лято са за някой...
Предполагам дават 80-85% от обема за безопасно запълване. Така, че ако я запълниш на 90% ще хване повече от отбелязаното като безопасно. Никога не може да я запълниш на 100% т.е. може но при най-малкото разширение едва ли ще издържи
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Метан, Пропан??
Е. Димитров не си прав, тва не е вода...
До паспортното + 20% да се пръсне бутилката
Е. Димитров не си прав, тва не е вода...
До паспортното + 20% да се пръсне бутилката

Абе баш вода си е , нали е течна в бутилката. И изключва от поплавък.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Пропан-бутанът е хомогенна смес със свойства някъде между пропана и бутана, т.е. при никакво налягане и температура нямаме само течен бутан и само газообразен пропан, а имаме микс от двете и в течната и в газовата фаза.
Ubi dubium, ibi libertas
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Да продължим темата - същата кола със същата бутилка при зареждане събра 16.7 литра, пак на Лукойл, но в друг град 

only rear wheel drive
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Добре де.. въпрос.. преди няколко месеца си карах едно волво на газ.. газовата беше 60л.. И един ден спирам на Лукойл, зареждат ме и поглеждам.. 66л
Викам на оня абе пич.. Как побра 66л в бутилка дето е 60л?? Оня вдига рамене и вика питай вътре.. Влизам аз вътре.. Взел съм си обаче паспорта на газовото дето пише литража 59.нещо си.. Отивам аз на касата и питам:
- Така и така как успяхте да ми поберете 6л отгоре при условие че газовата ми е еди си колко..
Оная ме гледа и вика..
- Ми ако ви е паднал нивомера..
-И и викам къде да е паднал? Под колата ли?
- И оная ме гледа и вика обърнете се към управителя..
-Викам къде е той?
-Ами днес почива..
-Аха ясно.. Не ми се спореше повече с идиоти и си заминах.. там вече не зареждам

- Така и така как успяхте да ми поберете 6л отгоре при условие че газовата ми е еди си колко..
Оная ме гледа и вика..
- Ми ако ви е паднал нивомера..

-И и викам къде да е паднал? Под колата ли?

-Викам къде е той?
-Ами днес почива..

-Аха ясно.. Не ми се спореше повече с идиоти и си заминах.. там вече не зареждам

- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
uricatoli написа:Добре де.. въпрос.. преди няколко месеца си карах едно волво на газ.. газовата беше 60л.. И един ден спирам на Лукойл, зареждат ме и поглеждам.. 66лВикам на оня абе пич.. Как побра 66л в бутилка дето е 60л?? Оня вдига рамене и вика питай вътре.. Влизам аз вътре.. Взел съм си обаче паспорта на газовото дето пише литража 59.нещо си.. Отивам аз на касата и питам:
Оная ме гледа и вика..
- Ми ако ви е паднал нивомера..![]()
-И и викам къде да е паднал? Под колата ли?![]()
-Викам къде е той?
-Ами днес почива..![]()
Това като нищо ще се окаже на лукойл-а до метро?
Е.Димитров написа:Ми на тези дето ви казват че налягането било по-голямо и пълнели повече,дайте им една бутилка бира и им кажете с каквото искат налягане да напълнят вода,да видим дали ще събере 0.5 или повече литри![]()

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
CAIIIO написа:Това като нищо ще се окаже на лукойл-а до метро?
Същия!

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3