Колко % може да се напълни автомобилна газова бутилка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Колко % може да се напълни автомобилна газова бутилка?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 21 Май 2014, 23:24

Колкото и да ви сложат , с една бутилка еднакви километри минавате :mhihi: .напоследък на лукойл редовно си ме лъжат 3 литра на 30 и не нзам кой ден ще полудея и ги карам да си я източат пак.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 22 Май 2014, 0:00

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Колкото и да ви сложат , с една бутилка еднакви километри минавате :mhihi: .напоследък на лукойл редовно си ме лъжат 3 литра на 30 и не нзам кой ден ще полудея и ги карам да си я източат пак.

Нормално да минаваме еднакви километри се пак то количеството в бутилката си е винаги 80% от макса, друг е въпроса колко пише на колонката :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 22 Май 2014, 1:07

И аз съм забелязал, че на Лукойл пълнят здраво... Момчето, което работи там ми каза, че вкарвали газта под голямо налягане и затова така се получавало.. Понеже редовно зареждам на Лукойл, веднъж зареждах на Петрол и казвам до горе, ама то почти нищо не събра почти и ми стана странно к'ва е тая бензиностанция да не могат да ми напълнят бутилката...
За да се види дали има отклонение при бензина и дизела, можеш да си сипеш бензин/нафта в туба от 10 литра и да видиш колко ще отчете, но при газта не знам как може да се провери...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 22 Май 2014, 2:33

На мен уж ми сложиха 60 литрова бутилка и винаги като я пълня до горе е различно, събирал съм от 42 литра до 48... говоря от празно, не да съм имал някво количество, как ми го слагат не е истина :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 22 Май 2014, 7:42

Моята газова е "развалена" и по принцип се пълни до горе. Но всяка бензиностанция я пълни до различно ниво, навярно в зависимост от налягането. Знам, че не е хубаво да я пълня до горе в такъв случай, но когато излизам извън града я пълня, защото така и така е малка, ако не я и напълня до горе ще мина има няма 200 км.. Та по мои наблюдения, когато я напълнят хубаво до горе и след това заредя на друга бензиностанция пак до горе обаче налягането е по-слабо и изкарвам разход от рода на 5-6 :mhihi: , а на следващото пълнене разхода скача на 10-11 и така се изравняват нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 22 Май 2014, 9:02

Аз съм чувал, че като се пълни до горе към края понеже налягането става голямо - брояча върти и отчита малко повече отколкото реално влиза вътре. Затова аз рядко пълня до горе. Въпреки, че може и да не е вярно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Май 2014, 14:18

Ми на тези дето ви казват че налягането било по-голямо и пълнели повече,дайте им една бутилка бира и им кажете с каквото искат налягане да напълнят вода,да видим дали ще събере 0.5 или повече литри :mhihi:
Нали се сещате че газта е течна,мери се на литър течност,не на някакъв обем компресиран газ и всички тези глупости за зима и лято са за някой...

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Май 2014, 22:36

Предполагам дават 80-85% от обема за безопасно запълване. Така, че ако я запълниш на 90% ще хване повече от отбелязаното като безопасно. Никога не може да я запълниш на 100% т.е. може но при най-малкото разширение едва ли ще издържи

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Май 2014, 22:57

Метан, Пропан??

Е. Димитров не си прав, тва не е вода...

До паспортното + 20% да се пръсне бутилката :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 27 Май 2014, 0:37

Абе баш вода си е , нали е течна в бутилката. И изключва от поплавък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Май 2014, 9:40

Пропан-бутанът е хомогенна смес със свойства някъде между пропана и бутана, т.е. при никакво налягане и температура нямаме само течен бутан и само газообразен пропан, а имаме микс от двете и в течната и в газовата фаза.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Май 2014, 12:50

Да продължим темата - същата кола със същата бутилка при зареждане събра 16.7 литра, пак на Лукойл, но в друг град :mhihi:
only rear wheel drive

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 28 Май 2014, 8:46

Добре де.. въпрос.. преди няколко месеца си карах едно волво на газ.. газовата беше 60л.. И един ден спирам на Лукойл, зареждат ме и поглеждам.. 66л :shock: Викам на оня абе пич.. Как побра 66л в бутилка дето е 60л?? Оня вдига рамене и вика питай вътре.. Влизам аз вътре.. Взел съм си обаче паспорта на газовото дето пише литража 59.нещо си.. Отивам аз на касата и питам:
- Така и така как успяхте да ми поберете 6л отгоре при условие че газовата ми е еди си колко..
Оная ме гледа и вика..
- Ми ако ви е паднал нивомера.. :shock:
-И и викам къде да е паднал? Под колата ли? :kuku:
- И оная ме гледа и вика обърнете се към управителя..
-Викам къде е той?
-Ами днес почива.. :no:
-Аха ясно.. Не ми се спореше повече с идиоти и си заминах.. там вече не зареждам :no:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 28 Май 2014, 18:54

uricatoli написа:Добре де.. въпрос.. преди няколко месеца си карах едно волво на газ.. газовата беше 60л.. И един ден спирам на Лукойл, зареждат ме и поглеждам.. 66л :shock: Викам на оня абе пич.. Как побра 66л в бутилка дето е 60л?? Оня вдига рамене и вика питай вътре.. Влизам аз вътре.. Взел съм си обаче паспорта на газовото дето пише литража 59.нещо си.. Отивам аз на касата и питам:
- Така и така как успяхте да ми поберете 6л отгоре при условие че газовата ми е еди си колко..
Оная ме гледа и вика..
- Ми ако ви е паднал нивомера.. :shock:
-И и викам къде да е паднал? Под колата ли? :kuku:
- И оная ме гледа и вика обърнете се към управителя..
-Викам къде е той?
-Ами днес почива.. :no:
-Аха ясно.. Не ми се спореше повече с идиоти и си заминах.. там вече не зареждам :no:

Това като нищо ще се окаже на лукойл-а до метро?

Е.Димитров написа:Ми на тези дето ви казват че налягането било по-голямо и пълнели повече,дайте им една бутилка бира и им кажете с каквото искат налягане да напълнят вода,да видим дали ще събере 0.5 или повече литри :mhihi:
Нали се сещате че газта е течна,мери се на литър течност,не на някакъв обем компресиран газ и всички тези глупости за зима и лято са за някой...

:mhihi:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 29 Май 2014, 14:10

CAIIIO написа:Това като нищо ще се окаже на лукойл-а до метро?

Същия! :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата