.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: eBay - въпрос към запознатите

Мнение от kdl » 29 Май 2014, 11:18

друг въпрос:
При покупка на нещо от US, отскоро се появява опция да се платят и митническите такси.
Едва ли не: 1 цена за всичко.
Някой сблъсквал ли се е с това и работи ли за БГ.

Молбата ми е за потвърдена информация. Размислите съм в състояние да ги извърша и сам ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Май 2014, 11:38

Изглеждат ми доста завишени тия такси понякога. Не би трябвало да имаш проблем ако си я платиш там още, те си отбелязват и тук няма да те търсят за още такси. Освен може би пощенските, там 4лв ли колко бяха.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 22 Юни 2014, 13:50

Здравейте!Нов съм в продаването чрез ebay и много неща не са ми ясни...Та да питам направо.В дебитната карта имам някакви пари а в paypal акаунта има само 1.5 евро защо е така и как да го оправя,или там отиват само парите от продадените ми неща?А ако искам да купя не трябва ли да има пари в paypal за да мога да платя?А отделно в ebay акаунта ми изписва че нямам пари и ми иска 0.30$ за да пусна обява,как да сложа пари и там..?АКо може някой да обясни като за новак...кое как що :oops: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 23 Юни 2014, 13:32

MaxMeyer написа:Здравейте!Нов съм в продаването чрез ebay и много неща не са ми ясни...Та да питам направо.В дебитната карта имам някакви пари а в paypal акаунта има само 1.5 евро защо е така и как да го оправя,или там отиват само парите от продадените ми неща?А ако искам да купя не трябва ли да има пари в paypal за да мога да платя?А отделно в ebay акаунта ми изписва че нямам пари и ми иска 0.30$ за да пусна обява,как да сложа пари и там..?АКо може някой да обясни като за новак...кое как що :oops: :bchug:

В paypal не можеш да прехвърляш пари от твоя карта или сметка, в акунта можеш да получиш пари само от друг paypal акаунт. Когато нямаш пари в paypal системата ще ти вземе от картата която си посочил в акунта. Не би трябвало да имаш проблеми да си пуснеш обява, таксите не се взимат веднага, а се събират всеки месец, идва ти като фактура (таксите от пуснатите обяви + процент от продадената стойност).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2014, 19:19

On the overview page, click buyer credit (located in the bottom right under "quick links")
Click "update account preferences"
Click "change" under checkout preferences.
Click the radio button for "Balance, bank, or card"
Click Save Changes
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от belial » 14 Юли 2014, 9:16

Vra4anin написа:По моя въпрос за който създадох темата всичко отдавна свърши - двата месеца от продажбата минаха, тоя не отвори дело, нито пари съм му връщал, нито си е взел пратката :mhihi: , та най-вероятно американската поща са ми я пратили обратно към мен, но както и да е.

Имам друг въпрос с друг проблем :!: Става въпрос за продажба и BEST OFFER опцията.

Преди 27 дни имах неблагоразумието да сложа две мои обяви на BEST OFFER. Преди това са си били на BUY IT NOW и на период "Good 'Til Cancelled
". Едната обява току що я бях създал и с количество една бройка, другата обявата е стара, в момента са налични 5 броя от този продукт с история продадени 16 бройки.

Проблема е, че сега не мога да махна опцията BEST OFFER на втората обява (тази обява, в която имам продадени 16 бройки). Гледах, нямам актуално оферти направи от някого, просто като влезна да редактирам обявата, където пише BEST OFFER не е квадратче с отметка която може да го правиш активно и не активно, а просто картинка с отметка, т.е. няма как да махна опцията за BEST OFFER. А на другата обява (където е само една бройка и не е продавано от този продукт) мога да премахна опцията BEST OFFER :confused: Егати странната работа.

Единствения начин втората ми обява да си е само на BUY NOW без да има BEST OFFER е да я изтрия и публикувам наново, но така губя историята, че съм продал 16 броя от продукта, т.е. не е добра оферта от моя гледна точка на продавач.

Някой има ли идея защо се получава така ? :|

За мен е по-важно да имаш positive feedback от тези 16 продадени бройки, а не толкова да седи история колко са продадени. Щом не ти дава да махнеш Best Offer, тогава използвай отметката "Automatically decline offers lower than $..." така може да сложиш минимална приемлива оферта 0.01 по-малка от buy it now.

Потребител
Аватар

Мнение от malkiq1 » 11 Авг 2014, 13:07

Здравей те, нов съм в eBay продажбите.
Въпроса ми е, ако направя refund на един първо аз преди да ми върне стоката после може ли да си искам парите или стоката по някакъв начин.
Благодаря!!! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 14 Дек 2014, 14:54

Здравейте, имам един въпрос, купих и платих една стока от ebay.de.
Пратиха ми тракинг номер за проследяване на пратката, обаче:
Гледам тая пратка тръгва от Англия, днеска хоп пратена на майната си в Чикаго.....в крайна сметка това на снимката нормално ли е ?
Да не ми набият допълнителни такси след като ще тръгне оттам ? :mhihi:
http://prikachi.com/images/644/7783644M.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Дек 2014, 16:00

Няма нищо в Англия на този тракинг :) Просто не си видял, че купуваш от американец :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 14 Дек 2014, 16:19

steeN написа:Няма нищо в Англия на този тракинг :) Просто не си видял, че купуваш от американец :)

Демек сега ще плащам ли някакви мита, акцизи и т.н. като идва от страна извън ЕС ? :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от belial » 14 Дек 2014, 16:32

sambeto написа:Здравейте, имам един въпрос, купих и платих една стока от ebay.de.
Пратиха ми тракинг номер за проследяване на пратката, обаче:
Гледам тая пратка тръгва от Англия, днеска хоп пратена на майната си в Чикаго.....в крайна сметка това на снимката нормално ли е ?
Да не ми набият допълнителни такси след като ще тръгне оттам ? :mhihi:
http://prikachi.com/images/644/7783644M.jpg

Това, че си пазарувал от немското ибей не означава, че всички селъри са немци. Просто трябва да гледаш location-a.
А за митото ако са го писали над $50 долара трябва да освобождаваш пратката от митница, а там е супер разправия. По-добре питай продавача колко пари е писал на декларацията.

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Дек 2014, 17:13

Нищо няма да плащаш, трай си и това е :mhihi:
т.е. обикновено така става, пък ако е нещо по-дребно може и в пощата да платиш каквото трябва

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 14 Дек 2014, 17:24

Часовник си купих дееба, не е някаква голяма опаковка....ама ще видя, то понеделник вторник трябва да дойде, иначе 136 долара струва :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от belial » 14 Дек 2014, 17:34

sambeto написа:Часовник си купих дееба, не е някаква голяма опаковка....ама ще видя, то понеделник вторник трябва да дойде, иначе 136 долара струва :mhihi:

Ако на пратката е написал $136 значи 100% ще трябва да плащаш мито в митницата. Ще разбереш ако ти пратят покана от митницата за освобождаване на пратка. Ако трябва да ходиш до там си принтирай плащането от paypal, особено ако shipping-a ти е безплатен, иначе ще те карат да плащаш и за транспорта. Не ме питай от къде знам :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Ное 2015, 19:33

Ако не получа пратка пратена с проследяващ номер, ще може ли да си поискам парите обратно? Не ме е открил на адреса или нещо подобно ... пощальона го познавам

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата