Еърбегът на Аурис разпорва крака.Не признават дефектаТойота
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Еърбегът на Аурис разпорва крака.Не признават дефектаТой
ukelichko написа:Jordana написа:Добре де , чета и не вярвам на ушите си .Може ли такава тъпотия да съществува ? Не слагаш колан - бега ти къса глава ,крака или квот докопа ?!
Нали целта на такава система е да запази човека ,не да го наранява ?
Като не може без колан да си подобрят системата на задействане така че да отчита човека с колан ли е не е ли и т.н.
Дори и 1 пострадал да има от тая система ,не е допустимо да бъде в тоя вид .......
Много си прав. Може да има субективни причини да не си сложиш колана. Поне да ги направят тези коли като не си закопчал колана да не тръгват от място или нещо такова. Може просто да си ядосан и да забравиш да си сложиш колана, може да го разкопчаеш за момент за да си съблечеш якето през зимата, защото вече колата се е затоплила. Има хиляди причини да си без колан в един момент. На майка ми например редовния номер като я возя е да не го щракне до край и на практика си е без колан.
добре знаеш че не си прав.
Ако има колан - се активира бега
ако няма колан - не се активира
ако има нещо тежко - но няма колан - писка зверски докато не ти писне и си сложиш колан.
нашата тарикатщина никой не може да я предвиди...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Не е задължително да си тарикат, за да се возиш без колан. Когато жена е бременна е препоръчително да няма колан, да не говорим, че в напреднала бременност вече е немислимо слагането му. Сляпото следване на правилата не винаги е най-доброто, което човек може да направи в живота. Както и безобразното им потъпкване естествено.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
За бременните го има в закона като изключение. Но като цяло еърбеци и прочие са система за второстепенна безопасност и е предвидено да работят само съвместно с ползването на колани. Напишете в google SRS и си преведете абривиатурата.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
При някои Фордове като им натиснеш копчето за откопчаване на колан и спира да пищи 
Sent from Люлин using Tapatalk

Sent from Люлин using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ти можеш и еърбег-а да си изключиш, но в случая съм съгласен с колегата, че няма как да се прасне в стъклото, има нещо нередно в цялата ситуация и съм по-склонен да обвиня човека отколкото техниката.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аз пак си да вметна че е бил с колан, ама наполовина ..
Демек тарикатската - само през гръдния кош ...
Реално това правят 90% от шофиращите ежедневно в градски условия !
И реално колана си е закопчан, системата си го отчита ... Ама няма как да знае че си го преметнал само колкото да се каже че имаш такъв за пред милиционерите !
И все пак ако наистина е бил с колан препасан на 100% и онова му е порнало крако
Колкото до "дупката" в стъклото - бег-а бая се надува, та може и той да е виноват ... Което си е малко съмнително, но не и невъзможно ако е бил препасан не по предписанията ...
Демек тарикатската - само през гръдния кош ...
И реално колана си е закопчан, системата си го отчита ... Ама няма как да знае че си го преметнал само колкото да се каже че имаш такъв за пред милиционерите !
И все пак ако наистина е бил с колан препасан на 100% и онова му е порнало крако

Колкото до "дупката" в стъклото - бег-а бая се надува, та може и той да е виноват ... Което си е малко съмнително, но не и невъзможно ако е бил препасан не по предписанията ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Той бега може да счупи предното стъкло без проблем, даже наскоро в една друга тема имаше клипче на Х5 и при нея се чупи предния джам.
Но до колкото разбрах бега не се е отворил, от къде е тогава следата на предния джам?
А аз си мисля че и по тарикатския начин да е бил вързан, даже и да не е бил вързан, бега е трябвало да се отвори "нормално" и доста по бързо отколкото тялото да достигне капака му и да му попречи да се отвори, и от там рани, разпорвания и т.н.
Но, нали знаете при такива моменти всичко е възможно.
Но до колкото разбрах бега не се е отворил, от къде е тогава следата на предния джам?
А аз си мисля че и по тарикатския начин да е бил вързан, даже и да не е бил вързан, бега е трябвало да се отвори "нормално" и доста по бързо отколкото тялото да достигне капака му и да му попречи да се отвори, и от там рани, разпорвания и т.н.
Но, нали знаете при такива моменти всичко е възможно.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... field.html
Егати бега
това е ненормална работа .Просто не ме кефи това нещо да ми гръмне в лицето и не виждам как могат пък тия в тойота да се правят на утрепани.Да считаме че разпорения крак с няколко шева е щастлива развръзка пред опцията да ослепееш ?!
Егати бега

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Аз ще помоля някой да ми обясни как се слага предпазен колан "на половина"?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
немо написа:Аз ще помоля някой да ми обясни как се слага предпазен колан "на половина"?
Колегата го е написал как малко по-нагоре
"Демек тарикатската - само през гръдния кош ...
И реално колана си е закопчан, системата си го отчита ... Ама няма как да знае че си го преметнал само колкото да се каже че имаш такъв за пред милиционерите !"
Аз също съм виждал често такива закопчавания. Колана реално си е закопчан постоянно и само се премята частта, която минава пред гръдния кош, когато се сяда и става от седалката, а долната част, която минава на нивото на корема си остава зад шофьора. При евентуален силен удар, колана абсолютно нищо няма да помогне, най-много да обеси шофьора, понеже краката с задника, ще заминат напред или встрани, зависи от къде е удара
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ами точно това е станало и с този човек - от инерцията е залитнал напред и се е влетят с бутонките в жабката ...
То така се чупи вентилатора на парното
Кофтито е че набеждават фирмата, а жапанците няма как да знаят че "Ганьо е тарикат малко аС" !
Всичко това са си мой предположения, и ако човека с ръка на сърцето каже "Ей, колана ми беше сложен както трябва" ще му се извиня публично ..
Обаче хващам бас че е бил само горната част, а не долната какво са писали идиотите от нашето представителство ....
Няма как просто да се влети в тази част на колата, освен ако не се провеси на горната част, и краката му летят напред ! Както е и станало ...
То така се чупи вентилатора на парното

Кофтито е че набеждават фирмата, а жапанците няма как да знаят че "Ганьо е тарикат малко аС" !
Всичко това са си мой предположения, и ако човека с ръка на сърцето каже "Ей, колана ми беше сложен както трябва" ще му се извиня публично ..
Обаче хващам бас че е бил само горната част, а не долната какво са писали идиотите от нашето представителство ....
Няма как просто да се влети в тази част на колата, освен ако не се провеси на горната част, и краката му летят напред ! Както е и станало ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Аербега гърми доста здраво!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ивчо написа:Ами точно това е станало и с този човек - от инерцията е залитнал напред и се е влетят с бутонките в жабката ...
То така се чупи вентилатора на парното![]()
![]()
Не, човека твърди, че бега е гръмнал неправилно и болт, който го държи е изхвръкнал и му е разпрал крака. Друг болт бил счупил стъклото. Бега въобще не е излезнал от горния капак, а колко е станало така както го описва

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alekangg написа:немо написа:Аз ще помоля някой да ми обясни как се слага предпазен колан "на половина"?
Аз също съм виждал често такива закопчавания. Колана реално си е закопчан постоянно и само се премята частта, която минава пред гръдния кош, когато се сяда и става от седалката, а долната част, която минава на нивото на корема си остава зад шофьора. При евентуален силен удар, колана абсолютно нищо няма да помогне, най-много да обеси шофьора, понеже краката с задника, ще заминат напред или встрани, зависи от къде е удара
Благодаря!
Днес пробвах този начин в Тойота Корола....и по мое мнение този "тарикатлък" не ми се вижда по-лесен от нормалния начин за слагане на колан.
Все си е някакъв дискомфорт(слагането на колана,независимо по какъв начин),но все пак става въпрос за собствената ми безопасност

На огледа в Тойота адвокатите на фирмата изкарали че Атанасов е сложил само долната част от колана си само през кръста. Така и не става ясно възможно ли е въобще да се сложи така колана.
А сега де??Само горна част...добре,ами само долна??

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
немо написа:На огледа в Тойота адвокатите на фирмата изкарали че Атанасов е сложил само долната част от колана си само през кръста. Така и не става ясно възможно ли е въобще да се сложи така колана.
А сега де??Само горна част...добре,ами само долна??
Мисля, че трябва да си доста акробатичен, че да можеш да сложиш само долната част на колана.
Според мен това е ирелевантно в случая.Airbag-a излязъл ли е от правилната страна? Не? Това за дефект ли се смята? Да.Тогава къде е проблемът не мога да разбера.
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5