Призовка от КАТ ?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Призовка от КАТ ?
DAF написа:Явно съм изпуснал момента в който кат за започнали да слагат снимките от нарушението, заедно с информацията за него В ПОКАНИТЕ
Момче, хем не четеш, хем не мислиш. "Колегата нищо не е получил, а го канят да ходи да си ги види, за да му напишат акт и да му вземат талона"
Чей щи преведа: Трябва да отиде за да си види снимките... А тфа с 1-та година и съда са същите истории от 1001, като на колегата 520.
Авторе, и да идеш и да не идеш, тия актове ще ги имаш поне 3-4 години да ги дължиш. Ако не ти се плащат сега, не ходи...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
KPETEH написа:DAF написа:Явно съм изпуснал момента в който кат за започнали да слагат снимките от нарушението, заедно с информацията за него В ПОКАНИТЕ
Момче, хем не четеш, хем не мислиш. "Колегата нищо не е получил, а го канят да ходи да си ги види, за да му напишат акт и да му вземат талона"
Чей щи преведа: Трябва да отиде за да си види снимките... А тфа с 1-та година и съда са същите истории от 1001, като на колегата 520.
Авторе, и да идеш и да не идеш, тия актове ще ги имаш поне 3-4 години да ги дължиш. Ако не ти се плащат сега, не ходи...
В закона си ги пише сроковете, ама кой да чете.
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
...........
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението ...
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
KPETEH написа:DAF написа:Явно съм изпуснал момента в който кат за започнали да слагат снимките от нарушението, заедно с информацията за него В ПОКАНИТЕ
Авторът ясно и точно е написал, че е получил снимките от нарушението със скорост и цялата информация, която е нужна за нарушение по снимка от кат. Специално преведено за теб

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е тука си прав! Мислех, че на мен говориш. Да ме извиниш, ако може. А аз колко ги молех да ми дадат поне да си снимам снимките... ам те не.
Автора да ходи на гишетата и да си направи справка по ЕГН. Давността е 2 години от връчването на наказателното постановление. Аз молби не съм подавал, просто лелката каза, че са изтекли по давност, но си платих други наказателни постановления за снимки от някъде си из провинцията, за които нямах и представа. Пусках молба да ми представят постановленията, но за 2 месеца така и не ми ги дадоха. Там с некви началници се срещах... ама нищо. Платих ги щото трябваше да си сменя книжката.
Автора да ходи на гишетата и да си направи справка по ЕГН. Давността е 2 години от връчването на наказателното постановление. Аз молби не съм подавал, просто лелката каза, че са изтекли по давност, но си платих други наказателни постановления за снимки от някъде си из провинцията, за които нямах и представа. Пусках молба да ми представят постановленията, но за 2 месеца така и не ми ги дадоха. Там с некви началници се срещах... ама нищо. Платих ги щото трябваше да си сменя книжката.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- DAF
- Потребител
-
2 години е давността на актовете. Неговото не е акт, а електронен фиш (нарушение по снимка) и за това давността е 1 година.
извинен си.

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
DAF написа:2 години е давността на актовете. Неговото не е акт, а електронен фиш (нарушение по снимка) и за това давността е 1 година.извинен си.
Колега, пишеш пълни глупости, отделно че АКТ-тъ няма давност, давност тече на наказателно постановление!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- DAF
- Потребител
-

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
DAF написа::mhihi: няма смисъл да се обеснявам на всеки един потребител по отделно във форума. Аз знам, че нещата са както ги пиша, оттам на там всеки да си действа както иска.
Аз ти написах, че не си прав, ни най-малко съм искал да ми се обясняваш!
Това, че не ти пишели акт, когато са те заснели с камера е твоя измислица, както и неща, които си писал по-назад!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Аз имам снимка от камера на 202-ра от преди 2 години (даже някъде тук бях пуснал и тема) трябваше да платя 200 лева и до ден днешен не съм ги платил и се бях притеснил понеже имах работа в кат преди 2 седмици а имам и 2-3 фиша не платени и си мислех че ще ме привикат да си оправим сметките но уви, отидох свърших работа и си тръгнах
Моето мнение колега е да не ходиш в КАТ най много ако си решил си плати глобата, тя така и така е по банков път

Моето мнение колега е да не ходиш в КАТ най много ако си решил си плати глобата, тя така и така е по банков път

Днес видях едни полицаи, които не излизат от колата пък засичат, та ми стана интересно дали само тренират или вече са в акция

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
© написа::OT: Какво стана с мобилните камери? Разрешиха ли отново да снимат и да пращат снимки?
Днес видях едни полицаи, които не излизат от колата пък засичат, та ми стана интересно дали само тренират или вече са в акция

Сигурно са се били наяли

Nasko_ написа:DAF написа::mhihi: няма смисъл да се обеснявам на всеки един потребител по отделно във форума. Аз знам, че нещата са както ги пиша, оттам на там всеки да си действа както иска.
Това, че не ти пишели акт, когато са те заснели с камера е твоя измислица, както и неща, които си писал по-назад!
Наказателно постановление (НП) се издава въз основа на акт за установяване на административно нарушение (АУАН), съставен от служители на административен орган, каквито са МВР, РИОКОЗ, НАП, Агенция „Митници” и други. Неподписването на АУАН не спира издаването на наказателно постановление.
Колега, електронният фиш не е акт

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
goshevv написа:Nasko_ написа:DAF написа::mhihi: няма смисъл да се обеснявам на всеки един потребител по отделно във форума. Аз знам, че нещата са както ги пиша, оттам на там всеки да си действа както иска.
Наказателно постановление (НП) се издава въз основа на акт за установяване на административно нарушение (АУАН), съставен от служители на административен орган, каквито са МВР, РИОКОЗ, НАП, Агенция „Митници” и други. Неподписването на АУАН не спира издаването на наказателно постановление.
Електронния фиш е директно НП

Влезлият в сила електронен фиш се смята за влязло в сила наказателно постановление (чл.189, ал. 8, 10, 11 ЗДвП).
b00st написа:goshevv написа:Nasko_ написа:DAF написа::mhihi: няма смисъл да се обеснявам на всеки един потребител по отделно във форума. Аз знам, че нещата са както ги пиша, оттам на там всеки да си действа както иска.
Електронния фиш е директно НП
Влезлият в сила електронен фиш се смята за влязло в сила наказателно постановление (чл.189, ал. 8, 10, 11 ЗДвП).
Може и така да е, не оспорвам, но някак си ми стои не както трябва този акт, на който липсва подпис на съставилия го

Както и да е, все трябва да плащаш, акт, електронен фиш, или каквото и да е

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3