Обслужване = Простотия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Обслужване = Простотия

Мнение от mangini » 12 Юни 2014, 20:06

Просто по-голямата част от народа е ултра-мега прост и хората нямат усет и за най-елементарните неща. Продавачките не могат да се сетят, че като срещу тях седи клиент, е нормално да му се усмихнеш ведро, вместо да го гледаш с тъпа овча физиономия и да се чудиш "тоа па кво иска". Не мога да приема оправданието, че работели за малки пари, та затова не били учтиви. Това е все едно един лекар да зашие наполовина пациента, защото парите са му малко. Т.е. липсва дори критичен минимум на изискванията в някои области - като обслужваш хора, дали по телефона или на живо, се предполага, че е в реда на нещата да си учтив и отзивчив.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Юни 2014, 21:09

Първо се извинявам, ако прозвучи зле....ама автора все пак е от край където е нормално да не се казва "добър ден", на което, ако изобщо отговорят, се казва " дОбър " :mhihi: ...и по принцип всеки им е крив :mhihi: ...аз работя с хора от там... та ти си им задължен, даже и целия свят, че е отишъл на работа.... та ми е некакси много странно някой от тях да се вразуми така :mhihi:..

п.п. Иначе по темата...много е зле по принцип младия бъдещ БГ матрял :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 12 Юни 2014, 21:25

:yes:
Сондьора написа:Първо се извинявам, ако прозвучи зле....ама автора все пак е от край където е нормално да не се казва "добър ден", на което, ако изобщо отговорят, се казва " дОбър " :mhihi: ...и по принцип всеки им е крив :mhihi: ...аз работя с хора от там... та ти си им задължен, даже и целия свят, че е отишъл на работа.... та ми е некакси много странно някой от тях да се вразуми така :mhihi:..

п.п. Иначе по темата...много е зле по принцип младия бъдещ БГ матрял :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Юни 2014, 21:26

bum_bum написа:На мен винаги ми е било чудно подобни хора как имат успешен бизнес :dunno: Виновни са всики, които продължават да пазаруват при тях. За мен лично след като остана недоволен тоя човек, магазин, заведение и т.н. престават да съществуват.

+1- най-синтезираното и изчерпателно мнение
А за заплати моля не говорете,не го правя с цел ,но като столичанин в повече ,рибирайки се по родния край ми прави изумително впечатление колко възпитани и любезни са персонал на заведения, таксиджии и т.н. при все в пъти по-ниския доход :roll:
Хора,които тук в София знаете с каква слава се носят (с изключения разбира се..)
Да споделя моето любимо-аз:

-ДОбър ден

отсреща (магазин,примерно)

-Кажете! (с навъсена физиономия и заплашителен поглед)-случвало ми се е да махна с ръка и просто да си тръгна :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Юни 2014, 21:59

Даа, особено бакшишите в София са доста по-зле. Има и пичове, разбира се, но цялостното положение е много зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 12 Юни 2014, 22:09

Имам магазин в един град до Пловдив,в града освен нас има още два такива магазина.Ние не сме от този град другите двама са местни ,когато отворих магазина изрично си подбрах усмихнати и контактни хора.Сега 10г по късно благодарение на това че всички са супер позитивни при нас ,хората идват основно при нас и другите се чудят какво става.И техните магазинерки са криви и хората бягат.

Евреите имат една стара поговорка.....Ако не можеш да се усмихваш,не отваряй магазин
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 12 Юни 2014, 22:30

Ниските заплати не би трябвало да са демотивация. На първо място живеем в най-бедната държава в Европейския съюз и е нормално да е нисък финансовият стандарт. Просто работата, за която е наето дадено лице, е толкова заплатена. Това не означава, че не трябва да си върши работата, за която всъщност му се плаща заплатата, за да си храни семейството.

Ако не му харесва на някой заплащането, да напусне и да си търси по-високо. Да видим тогава една сервитьорка или продавачка с огромната си квалификация какво точно ще си намери да работи, за да получава хилядарките, за които мечтае. Идеята ми е, че масата от хората, които мрънкат, че им е ниска заплатата, на младини повечко са се забавлявали, без да си мръднат пръста да се поквалифицират.

Лично на мен обаче ми прави и друго впечатление. На много места нивото пада масово. Говоря за заведения, магазини и други, в които съм ходил преди и сега, и наблюдавам, че нивото е много занижено. Последното няма как да стане без знанието на собствениците и не зависи от персонала. Например, миналата зима ходех в един доста сносен ресторант, който си беше идеален като условия. Тази зима в същия претенциозен ресторант и през двете ми посещения беше студено, кухнята развалена, цените повишени. Мисля си, че това идва от бедността на хората, които спират да посещават такива места, да харчат пари за подобни неща, откъдето идва по-ниският оборот, а оттам и занижаване на разходите, за да се оцелее от страна на бизнеса.

Едновременно с това пък, често ходя в едно рибно заведение, което от година на година се разраства и все е пълно. Там обаче експанзията се прави много умно - с малко средства голям ефект откъм екстериор. Кухнята е много богата, цените също са високи за мен, но...

Що се касае до Китен, какъвто пример даде един колега по-горе, ... Аз се чудя как може да има хора, които имат все пак някакъв вкус, които все още да ходят там!!!
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Юни 2014, 22:39

е влезте им в положението на горките жени... звъни им мъж, и си търси точно определен модел... рокля... как да реагират :roll:

вичка, гледай Му от веселата страна, ако можеш :bchug: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Юни 2014, 22:50

Е те Кончитите налазиха, трЕ'ва да свикват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Юни 2014, 22:55

в духа на темата и доброто СИ възпитание искам да благодаря на всички взели участие и получилата се хубава дискусия :yes:

и да отговоря на някой въпросчета и коментари

boksioraE39 написа:...и касиерката не ми каза "добър ден" да и се невиди,сега се чувствам унизен и нещастен и търся подкрепа от вас да я нахраниме всички заедно! :banghead:

boksioraE39 написа:Проблема е...

тя - монетата имала две страни :wave: :yes:

Сондьора написа:Първо се извинявам, ако прозвучи зле....ама автора все пак е от край където е нормално да не се казва "добър ден", на което, ако изобщо отговорят, се казва " дОбър " :mhihi: ...

нали се стараем да не сме от типичния край, навсякъде има възпитани хора и невъзпитани, проблема е, че колкото повече са хората на дадено място, толкова по-голям процент са НЕВЪЗПИТАНИТЕ, а не би трябвало да е така, нали? :paranoid:

Владо написа:е влезте им в положението на горките жени... звъни им мъж, и си търси точно определен модел... рокля... как да реагират :roll:

вичка, гледай Му от веселата страна, ако можеш :bchug: :mhihi:

амиии, аз искрено се забавлявах в цялата работа, както и колегите в офиса, защото "драмата" се разигра в обедната почивка и някои се хилеха с глас, как се обяснявам, като ученичка... "роклята е бежова, до коляното, с ресни през 10см, с ръкави над лактите", вместо да кажа модела и да кажат - "имаме я", "нямаме я"...

общо взето, Българите сме кофти хора :oops: :( за съжаление

п.с. искам да кажа, че съм се държал възможно най-учтиво :dunno: и освен това съм ГОТОВ клиент с пари в ръка, който те отпращат с тъпо държание :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Юни 2014, 23:25

Купи си едни дънки бе ... мани ги тия рокли са за жени :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: АсТматик 1,6
Мечтае да кара: пичето да скача, като бълха в буркан
Детайли за колата: без

Мнение от ilarioncho_ » 12 Юни 2014, 23:47

Мат'ряла ни е Лош :) Както беше казал Бай Тошо :)
Как ме мъчи всеки ден тоз' въпрос трагичен: ем да бъда откровен, ем да бъда симпатичен?...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юни 2014, 9:56

Нещата са свързани пряко със заплащането,а заплащането определя нивото на търсещите работа.
Представете си че има заплата 200 лева и длъжността е "хигиенист"-какви мислите ще се явят?!
Продавач-консултант в магазин или сервитьорка в заведение,това в България не е професия а етап,през който преминава някой човек,търсещ работа и те са в дъното на таблицата на платените работни места,за това ,тези дето остават,обикновено не са хора с много високи изисквания към себе си и развитието си,разбира се има изключения,но в дори и най-скъпите заведения няма сервитьорка ,която ще се пенсионира на тази длъжност.
Та изхождайки от тази работа и по принцип не до там високата ни обща култура,се получава този ефект.
Има начини как да се постъпва в такива случай и нито един не е с агресия,най-простият метод е вие да сте любезни,внимателни и да разговаряте мило,шанса отсрещната страна да преосмисли поведението си е доста голям,ако постъпвате с агресия,по български обичай,веднага се задейства и от среща такава и вие знаете какво следва,но резултата няма да е в ничия полза.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Юни 2014, 11:28

В наше село - АНАЛОГИЧЕН случай... (нали го знаете вица?)

Трябваше ми да се изработи един специфичен детайл. Търся в интернет и попадам на обява - човекът изработва точно такива неща. Звъня на дадения номер и на екрана на GSM-а ми излиза познато име - оказва се, че със същя човек съм правил сделка в един форум, срещнахме се лично и останах с много добри впечатления от него. Викам си - егати късмета, няма да се разправям с непознат човек, ще се разберем бързо. Значи отбележете - звъня на самия производител, не на някаква секретарка. И какво става...

Вдига телефона някакво хлапе - според гласа на около 5 години. Мъчих се няколко минути да му обясня защо се обаждам и кого търся, след което хлапето ме залива с най-отбрани хамалски псувни. Явно ги е чуло отнякъде и гореше от нетърпение да ги изпробва върху някого, а моето обаждане му е дошло като дюшеш... Мислех да му кажа нещо за майка му, но после се отказах. Затворих телефона и си помислих - е точно така се прави бизнес! Даваш номер за връзка в интернет и след това даваш телефона на хлапето си да псува клиентите. После - ама няма работа, криза, хората прости и не дават пари... Гладни да изпукат такива "бизнесмени".
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 13 Юни 2014, 11:44

Пак се оливате с шовинизма.

Аз пък миналата година изпратих запитване на модел часовник до онлайн магазин, нямаше наличност, закупих друг оттам седмица по-късно и три месеца (!!!) по-късно момчето ми звънна отново, за да обясни, че от първия модел няма и няма как да бъде намерен. Ето друго отношение.

Причината за тези продавачки се крие в манталитета на началниците им, за които "продавач-консултант" по задание е мърляв прошляк, от когото нищо не зависи. Та и се дават никакви пари, на хора които не могат и името да си кажат, понеже за повечето бизнесмени продавачът е някой, който просто трябва да седи там.

Казвам го като бивш продавач-консултант, мога и още да пиша по темата, но засега няма нужда.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата