Мигачи
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
Re: Мигачи
bum_bum написа:Ако си формулираш отговорите така, че да имат смисъл ще направя анкета. Но така написано е пълна безсмислица.
Идеята беше да се посмеем малко с иначе сериозната тема, за това и отговорите са такива ....
Ако искаш формулирай "смислени " макар че смислен отговор на въпроса "защо не си ползвате мигачите " едва ли съществува или поне аз не знам такъв.
Изключвам авариини ситуации с изгорели релете / бушони макар че по спомен мпс се спира до отстраняване на повредата в такива случаи, ма той закона за кон ... не е за човек

xapubg написа:bum_bum написа:Ако си формулираш отговорите така, че да имат смисъл ще направя анкета. Но така написано е пълна безсмислица.
Идеята беше да се посмеем малко с иначе сериозната тема, за това и отговорите са такива ....
Ако искаш формулирай "смислени " макар че смислен отговор на въпроса "защо не си ползвате мигачите " едва ли съществува или поне аз не знам такъв.
Изключвам авариини ситуации с изгорели релете / бушони макар че по спомен мпс се спира до отстраняване на повредата в такива случаи, ма той закона за кон ... не е за човек
Някой май трябва да си прочете пак правилника.
Можеш да подаваш сигнали и с ръка.

- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
sixstraight написа:Според мен колегата е карал в София преди да пусне темата![]()
Мигача не ти дава предимство ако трябва да избирам да те затворя или да се кача на някоя спирка или да мина на червено със сигурност ще те затворя.xapubg написа:4 > винаги ги ползвам, ама все ме "затварят"
Колегата си кара всеки ден в София (изключвам отпуски и командировки) и така от почти двайсещ години таже е развил способности на врачка и безпогрешно разбира кой дебил каква глупост ще направи още преди да е хрумнала на дебила

Някъде да съм писал че мигача дава предимство?
Ако ще трябва да избираш спирка или червено - не съм аз този с мигача

Не бих се престроил ако има опастност за движението.
Този отговор от псевдо анкетата беше по - скоро за типове дето се влачат с триисе на сто метра от предната кола, но като видят мигач и натискат до ламарината с цел избиване на собствените си комплекси / ламарини / зъби и каквото там дойде

Безкрайно ми е забавно всеки път когато някой с 800 кила кола и няма и 70 коня под капака се мъчи да ме затвори по гореописания начин ....
Обикновенно ги оставям - спирането им после си е гледка която не е за изпускане, пък и вдига настроението за цял ден.
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:xapubg написа:bum_bum написа:Ако си формулираш отговорите така, че да имат смисъл ще направя анкета. Но така написано е пълна безсмислица.
Някой май трябва да си прочете пак правилника.
Можеш да подаваш сигнали и с ръка.
Мда като съм с колелото по улиците тъй правя ...
Ама я подай сигнал за десен завой с ръка от кола ляв волан (смарта го изключваме нали)
А ти пуък прочети часста от правилника засягаща неизправности в осветителната систена на автомобила.
П.С. малко ми е тегаво от таблета да пиша и търся на кирилица, но като се добера до истински комп ще изровя и конкретната част от правилника
Иначе и с ръце си е приемливо стига тия около теб да знаят какви се каниш да ги вършиш

- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
Valve-tronic написа:Марката няма значение. Според мен е до манталитет и възпитание на водача. Сигурно ще бъда обект на присмех, но аз съм си изградил навик до такава степен, че понякога се хващам, че давам мигач дори като влизам в гаража.
Дал Господ овече такива като теб! (Иначе това и аз съм го правил)
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Винаги ги използвам,въпреки,че на повечето "шофьори" им действа като кикдаунМоже да се мота като муха без глава и да не знае на къде е тръгнал,но как така някой ще се престроява пред него
![]()
Много ни е ниска културата на каране.
Е с тази мисъл пуснах темата, а и мако смях да стане, но ти си го казал направо.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
xapubg написа:
Ама я подай сигнал за десен завой с ръка от кола ляв волан (смарта го изключваме нали)
И все пак прочето правилника.. Нещо там за ръката нагоре при десен завой.. Какъв е смисъла аз да го знам и прилагам ако ти си след мен и като вдигна ръка да нямаш на идея какво показвам?
През деня ИМАШ право да се движиш с неизправни мигачи, ако подаваш сигнали с ръце.
А темата далеч не е смешна ако показва незнанието ни на правилата за движение по пътищата.
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:xapubg написа:
И все пак прочето правилника.. Нещо там за ръката нагоре при десен завой.. Какъв е смисъла аз да го знам и прилагам ако ти си след мен и като вдигна ръка да нямаш на идея какво показвам?
През деня ИМАШ право да се движиш с неизправни мигачи, ако подаваш сигнали с ръце.
А темата далеч не е смешна ако показва незнанието ни на правилата за движение по пътищата.
Имах предвид, че няма как да подадеш сигнал за десен завой от нормална кола с ляв волан освен ако не са то по два метра ръцете де.
То и за спиране може с ръка ама сети се дали "се проветрявам " с протегната нагоре ръка или спирам ...
За незнание на закони никой не говори освен теб, не ми вади думите от контекста, казах чев момента не ми се рови загоч ия текст.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колега...
То не става с ровене, а с четене и знаене. Ровиш ако искаш да намериш съвсем точния текст, раздел, точка и алинея. И понеже не ти се "рови" аз ровнах малко заради теб защото явно не схвана какво ти пиша по-горе. Лошо е когато не познаваме правилника, а когато си мислим че го знаем и останалите участници в движението за нас са "шофьори" в кавички е страшно.

То не става с ровене, а с четене и знаене. Ровиш ако искаш да намериш съвсем точния текст, раздел, точка и алинея. И понеже не ти се "рови" аз ровнах малко заради теб защото явно не схвана какво ти пиша по-горе. Лошо е когато не познаваме правилника, а когато си мислим че го знаем и останалите участници в движението за нас са "шофьори" в кавички е страшно.

ЗДвП.
Раздел VI
Сигнали, подавани от участниците в движението
2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
xapubg написа:Ако ще трябва да избираш спирка или червено - не съм аз този с мигача![]()
Даже не съм си и помислял че някой от форума би се престроил ако има опасност за движението или не би пуснал мигач, сигурен съм че като заобикаляте дупки пускате мигачи. От 7-8 години съм на пътя с бмв 2 пъти са ме засичали зверски на път с 3 ленти при положение че сме 2 коли и 2та пъти бяха форумни коли с стикери единия път даже беше на бъдни вечер. То нали и други коли са ме засичали ама никога не е било на празен път. И се почва защо другите марки ни мразят,мигачи,издирвам колега....
xapubg написа:Имах предвид, че няма как да подадеш сигнал за десен завой от нормална кола с ляв волан освен ако не са то по два метра ръцете де.
Не знам кое е по-лошо да не пускаш мигачи или да не знаеш сигналите с ръце от водачи и регулировчици

Всички пътища водят към НАДИН 

- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Колега...![]()
![]()
ЗДвП.
Раздел VI
Сигнали, подавани от участниците в движението
2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.
Е под "ровене" имах точно това предвид, не ми се търсеше точния текст от закона. И пак ще попитам като си подам ръката от колата "сгъната в лакътя" по покрива ли ще си тропам, ще завивам "на ляво" или ти отправям приятелски поздрав, комбинирайки с дясна ръка която не виждаш ....
Примерно нали, всичко опира до манталитет, а и темата не беше може или не може да подаваш сигнали с ръка, все как!
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
sixstraight написа:xapubg написа:Ако ще трябва да избираш спирка или червено - не съм аз този с мигача![]()
Даже не съм си и помислял че някой от форума би се престроил ако има опасност за движението или не би пуснал мигач, сигурен съм че като заобикаляте дупки пускате мигачи. От 7-8 години съм на пътя с бмв 2 пъти са ме засичали зверски на път с 3 ленти при положение че сме 2 коли и 2та пъти бяха форумни коли с стикери единия път даже беше на бъдни вечер. То нали и други коли са ме засичали ама никога не е било на празен път. И се почва защо другите марки ни мразят,мигачи,издирвам колега....xapubg написа:Имах предвид, че няма как да подадеш сигнал за десен завой от нормална кола с ляв волан освен ако не са то по два метра ръцете де.
Не знам кое е по-лошо да не пускаш мигачи или да не знаеш сигналите с ръце от водачи и регулировчици
От зад на пред май регулировчика е по-зле. Бил съм свидетел как пиян таксиджия качи регулировчик на капака (на опашката на коня) и това в 8 сутринта, страх ме е да си мисля как кара в 17.
Като забикалям дупки мигачи не пускам, ако няма коли наоколо или ако няма да си изляза от лентата за движение, както и като заобикалям спрели коли при подобни обстоятелства.
Опасни маневри съм се научил да не правя преди повече от 15 години - не бързам за никъде или просто тръгвам по-рано

За останалите от форума не знам ... имам мнение в тази за събора май дето един "колега" форумен тип ме затвори(или поне той така мислеше докато не сработи "бутончето" под педала за газта, ама и аз да се е@а в кратуната още се връзвам чат пат

Иначе за зверските засичания от БМВ точно съм съгласен, то и аз това темата е в тоя форум

НЕ разбирам с какво съм длъжен на група "тарикати", че да спирам/намалям за да минат и да прилагат номера дето "аз съм ги измислил"
Колегата с 530д-то дето сяка сутрин на Констанстин Величков, на светофара до Лукоил минава през лентата за десен завой и двойна непресечена, ако чете да не се засяга - те законите в БГ за БМВ не важат ....
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
xapubg написа: И пак ще попитам като си подам ръката от колата "сгъната в лакътя" по покрива ли ще си тропам, ще завивам "на ляво" или ти отправям приятелски поздрав, комбинирайки с дясна ръка която не виждаш ....
Като изпреварваш неправилно ако подадеш мигач, ушев, дето се дзвери в бинокъла реагира като кучето на Павлов и вдига палката

Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
xapubg написа: И пак ще попитам като си подам ръката от колата...
И пак ще ти кажа, ако си беше направил труда да прочетеш правилника като видиш друг водач да си подава по тоя начин ръката няма да се чудиш дали си тропа по покрива или му се е схванала ръката ръката.
Ако аз го видя ще знам, защото съм го чел и научил. Но ако аз го направя и ти си зад мен няма да ме разбереш, което ме тревожи. Сещаш ли се?
В общи линии това едва ли го знае един на 20 шофьори, но в случая мен ме дразни, че слагаш останалите на пътя в кавички и твърдиш, че си голям спец и имаш един милион километра, а се оказва че не знаеш елементарни неща от правилника.
по темата
пускам навсякъде и се дразня на хора, които не го правят. и откакто излезна тоя филм, винаги се сещам за тая сцена https://www.youtube.com/watch?v=ov4JvTiQWUU
а тея с форумните стикери ги оставете, то кой сериозен човек от форума кара със стикери вече...едва ли са много

а тея с форумните стикери ги оставете, то кой сериозен човек от форума кара със стикери вече...едва ли са много
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4