Въпрос Относно дневните светлини и габаритите ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Въпрос Относно дневните светлини и габаритите ?

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2014, 23:00

bam-bam написа:DLVasilev, човека иска да спазва закона и ако в него пише, че може да кара само на лед .. защо да не ?
Мен също ме вълнува, понеже и тук и навън гледам коли дето си карат на заводски ледове и явно може ..

Аз предпочитам на асфалт да карам, но щом те кефи леда... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Заводските светодиоди са китайски, просто са с по-висок интензитет на излъчване и дизайнът им е съобразен с всички околни фактори - изисквания за осветеност, липса на деформация на светлинният сноп, ако са във фара, както и стандартите за фарове (написани са на самият фар) и тн и тн и тн.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Авг 2014, 23:31

в русия съм :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Въпрос Относно дневните светлини и габаритите ?

Мнение от b00st » 23 Авг 2014, 23:45

За e90 има такива от дарукар, слагат се на бронята до халогените, така че проблем няма с тях на всякаква кола, стига да са сложени на правилното място. Между другото точно philips ги правят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 24 Авг 2014, 2:20

Да де, а това отнася ли се за останалите 80% от нашия автопарк, който се състои от коли, които са проектирани много преди Европейската директива за ДРЛ.И защо свързвате ЛЕД-овете с дневните светлини?Карайте си на къси, и не се излагайте, щото положението е трагично.По цел ден виждам некфи накичени като коледни елхи коли, които изглеждат абсурдно.Само защото собственика иска да е над закона, и не иска да си включи глупавите къси светлини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Авг 2014, 4:02

bam-bam написа:DLVasilev, човека иска да спазва закона и ако в него пише, че може да кара само на лед .. защо да не ?
Мен също ме вълнува, понеже и тук и навън гледам коли дето си карат на заводски ледове и явно може ..

Е да ама не пише за лед, също така не пише и нищо за ацетиленовите фарове от ЗИС-5. Просто ми е интересно какво е това удоволствие, което ви доставя заобикалянето на закона- може ли, не може ли, ама никъде не пишело, че не може ама ако ми напишат акт ама мрън ама мрън... да си щрака късите и да не мисли денонощно ще му пишат ли акт или не за лед млед там нещо си за 300 лв...ба маа му аз за 350 лв цяла кола купих, акъла не ми го побира 10 диода колкото една кола :mhihi:
И както казва Стоян- предпочитам да карам на хасфалт ама и това не се случва ;)
Изображение
ATR-42/72

Потребител
Аватар
Кара: Ръждата
Мечтае да кара: Ръждата
Детайли за колата: Ръждясала с паднала боя и лак

Мнение от Bladest » 24 Авг 2014, 4:57

k-hristov написа:Да де, а това отнася ли се за останалите 80% от нашия автопарк, който се състои от коли, които са проектирани много преди Европейската директива за ДРЛ.И защо свързвате ЛЕД-овете с дневните светлини?Карайте си на къси, и не се излагайте, щото положението е трагично.По цел ден виждам некфи накичени като коледни елхи коли, които изглеждат абсурдно.Само защото собственика иска да е над закона, и не иска да си включи глупавите къси светлини.

https://www.youtube.com/watch?v=swvDP7TZFHw можеш да сравниш накичените елхи с тоя drl които го слагат на някой коли и фабрично като ауди и др.

bam-bam да дадеш 350лв за сертифицирани дневни светлини на филипс не виждам какво заобикаляне на закона е като е позволено в закона да се кара с дневни светлини или къси фарове? Избора е на собственика.Не всички караме с крушки от лефче или 50 стотинки има хора с ксенон фабричен на който едната крушка е 150-200лв.И няма смисъл да се хаби напразно освен нея и рефлектора и др.
Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 24 Авг 2014, 12:16

Щом си мераклия за комплектът, който си качил в първия си пост, който струва грубо колкото две хубави нови ксенон лампи, пари за монтаж на комплекта, + 30 лв. за Технотест.

Май се губи смисъла да ги слагаш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Авг 2014, 12:46

DLVasilev написа:

Е да ама не пише за лед, също така не пише и нищо за ацетиленовите фарове от ЗИС-5. Просто ми е интересно какво е това удоволствие, което ви доставя заобикалянето на закона- може ли, не може ли, ама никъде не пишело, че не може ама ако ми напишат акт ама мрън ама мрън... да си щрака късите и да не мисли денонощно ще му пишат ли акт или не за лед млед там нещо си за 300 лв...ба маа му аз за 350 лв цяла кола купих, акъла не ми го побира 10 диода колкото една кола :mhihi:

Както казах, виждам коли да карат и за това ми е интересно.
Тези коли минали ли са техно тест или понеже са заводски не се брои ?
Ами ангелите нали са заводски .. с тях може ли ?
Ония ден гледах един от новите мержани с тея ледовете дето са една линия по дължина на фара някак .. еми караше си само с тях.
Или те знаят повече закона от нас или ние тук вместо да го разясним как е, гледаме да спамим и да се правим на интересно, като някои колеги ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Авг 2014, 13:54

Bladest написа:Хората които са с фабрични ксенони им е по изгодно да карат с дневни светлини щото като изгори едната крушка
150лв примерно или 200лв според зависи за тва не искам да си пускам фаровете , пускам ги фаровете през ноща.

Само не ми обяснявай за тия ксенон крушки по 150-200 лв, че фирмата ни внася такива, и тупнахме всички с цената ..
Няма ти казвам 50 бр как заминаха като топъл хляб за седмица и малко ..
Тъй че - няма такива филми с купих си крушка за 200 лв .. .Всеки гледа най-тънкана да мине ;)
Двете може да са 150 или 200, ама няма балъци дето ще кихнат толкова пара за единична бройка ! :mhihi:
Говорим за нормалните крушки D1S и D2S :yes:
Плюс че тези с ксенон имат "дневни" светлини - били те 21W крушки в тялото на фара, или някакви модерни led ленти пак там ..

Bladest написа:

Те и реклама на fuel shark пуснаха, ама на ..
И таз понеже я е мързяло да си поръча А3-ката с дневни светлини, и затова сега Филипса е по-добро решение :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

bam-bam написа:
Ония ден гледах един от новите мержани с тея ледовете дето са една линия по дължина на фара някак .. еми караше си само с тях.
Или те знаят повече закона от нас или ние тук вместо да го разясним как е, гледаме да спамим и да се правим на интересно, като някои колеги ;)

Тези коли фабрично са така от завода ... Има изискване за интензитет на излъчваната светлина, позиция и отстояние от пътното платно ! Нали се сещаш онзи с Ауди 80 дети ги е наредил две такива колко е спазил някое от тези изисквания ..
Отделно - ангелите са габаритни светлини ... Нищо общо с дневните такива ...
Виж, там вече по-новите 5-та, Х серия са сертифицирани за такива ... Тез с е36-те само минават за такива ...
Пуснете едно drl модулче на дълги % и си карайте като толкова ви се занимава ;)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 24 Авг 2014, 14:05

А пък тези дето карат на дълги или на % са още по отвратителни. Дори и на % да са дългите пак ти бият в очите и хич не е приятно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 24 Авг 2014, 14:09

Има го и тоз момент, но пак е по-добре от разните ленти и други безобразия ...
Говоря от финансова гледна точка ...
Плюс че не се налага някакви кабели и разни други такива !
Да не говорим че не на всички коли седят добре тези led модули и т.н. :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 24 Авг 2014, 14:32

Ами дори и от финансова гледна точка не е оправдано да се кара на дълги или на % от тях. Щом караш кола, значи консумативи като крушки не трябва да са ти проблем. Една обикновенна халогенна крушка струва 10лв средно, а 10лв са 3.7-8 литра гориво, за един нормален шофьор не трябва да са проблем. Ако караш кола с оригинален ксенон и се чудиш как да дадеш 100лв за крушка, е да си мислил като си купувал тази кола с тази поддръжка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Авг 2014, 15:58

bam-bam написа:...Ония ден гледах един от новите мержани с тея ледовете дето са една линия по дължина на фара някак .. еми караше си само с тях...

Tия с мерджаните повярвай повечето от тях ги боли шмайзера на какво карат :mhihi:

KUM4o написа:Ами дори и от финансова гледна точка не е оправдано да се кара на дълги или на % от тях. Щом караш кола, значи консумативи като крушки не трябва да са ти проблем. Една обикновенна халогенна крушка струва 10лв средно, а 10лв са 3.7-8 литра гориво, за един нормален шофьор не трябва да са проблем. Ако караш кола с оригинален ксенон и се чудиш как да дадеш 100лв за крушка, е да си мислил като си купувал тази кола с тази поддръжка.

БМВ караш какво значи 100 лв за крушка? :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 24 Авг 2014, 16:48

KUM4o написа: Ако караш кола с оригинален ксенон и се чудиш как да дадеш 100лв за крушка, е да си мислил като си купувал тази кола с тази поддръжка.

Ам, аз това казвам де - че там си имат повечето дневни светлини, независиммо дали е крушка за стоп (Ауди А6/А8) или са някакви led глупости ..
В сми не товарят крушката със светене ..
Не помня при VW как седят нещата ... Там май малко ги поклецкват :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 24 Авг 2014, 19:23

bam-bam написа:
DLVasilev написа:

Както казах, виждам коли да карат и за това ми е интересно.
Тези коли минали ли са техно тест или понеже са заводски не се брои ?
Ами ангелите нали са заводски .. с тях може ли ?

Новите коли ги карат на автоматични фарове, и през деня съответно модула активира DRL светлините.Копчета за положението на фаровете/габарите седи на "auto" на 95% от новите коли които виждам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата