Спукана гума от остра дупка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Спукана гума от остра дупка.

Мнение от Lenco » 14 Сеп 2014, 15:24

Пичове, човека пита дали може да се залепи, не кой, какъв герой е. Правили са ми една такава гума и не е имала проблем. Сега не бих си позволил такова нещо, понеже карам повече по магистрала и с по-висока скорост.
Гумата, която пръснах беше без забележки, дадох я за пример, че при задна, нископрофилна няма особен проблем.
Знам, че тука всички карат с ДОТ 50 2013, с 50 в града и спирате на стоп, и пешеходна пътека....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Сеп 2014, 15:54

Моята не беше лепена.
Като ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш, нали знаете :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Сеп 2014, 17:00

Както някой колеги казаха гумата е поправима, но това не става просто с лепенка. Има си "технология", при което мястото става здраво и няма опасност да гръмне. Само че доколкото знам това го правят няколко гумаджии в страната. Аз работя при един от тях, но съм доста далечко от пострадалия колега. Естествено ако се кара екстремно и предимно магистрално не е препоръчително да се прави, макар да са не малко хората, които такива гуми ги карат до ограничител и хвърлят. Посочените със снимки инциденти са причинени от други неща. Не бързайте да заклеймявате всичко като "опасно за живота". В днешно време опасно за живота е да ходиш по тротоара...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 14 Сеп 2014, 17:11

За последните 11к километра борд компютъра на колата ми показва средна скорост от 54км/ч, което показва как шофирам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Сеп 2014, 18:34

KUM4o написа:За последните 11к километра борд компютъра на колата ми показва средна скорост от 54км/ч, което показва как шофирам.

Нищо не показват тези 54км средна скорост :dunno:
Вулканизирай си гумата и си я карай задна с едно на ум :idea: Мани ги тука моралистите с най-поддържаните коли в света.Те гуми с ДОТ по-стар от 2514 не карат :lol: .Тука за каквото и да попиташ ще получиш съвети,как трябва да е най-скъпото и най,най,най...Все пак повече от половината форум има доходи над 5К месечно :mhihi:
На моменти не мога да се начудя на детинщините в тоя форум.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Сеп 2014, 18:50

(bubsa) написа:
KUM4o написа:За последните 11к километра борд компютъра на колата ми показва средна скорост от 54км/ч, което показва как шофирам.

Нищо не показват тези 54км средна скорост :dunno:
Вулканизирай си гумата и си я карай задна с едно на ум :idea: Мани ги тука моралистите с най-поддържаните коли в света.Те гуми с ДОТ по-стар от 2514 не карат :lol: .Тука за каквото и да попиташ ще получиш съвети,как трябва да е най-скъпото и най,най,най...Все пак повече от половината форум има доходи над 5К месечно :mhihi:
На моменти не мога да се начудя на детинщините в тоя форум.

Ама и на мен от сума ти време ми идва точно това да напиша :mhihi: Тема : искам да си купя нещо за Х-пари, дали става. И се почва - не това е боклук, ако не си вземеш за 10Х- пари, ще си вземеш багия, дето ще се счупи на първия месец и ще си мизерник и ще те сочиме с пръст целия форум . :mhihi: Пукал съм задна гума с около 100км/ч, тогава бях пасажер в колата (с предно), шофера, както и аз нищо не усетихме (музиката беше на макс) - само по едно време видях в дясното огледало, че хвръчат искри от задния калник и му викам спирай :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 14 Сеп 2014, 20:00

Когато гърми задна гума не е толкова страшно.
На мен ми гръмна задна на магистрала около 100 км/ч...автомобила изобщо не помръдна.
Бяха гладни времена...сиромашия и нямаше пари за гуми :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Сеп 2014, 20:47

Брат ми преди на 3 от гумите си имаше пирони от гуми... лепят се и нямаше проблем. А караше редовно на магистрала, често и над позволената скорост. За 10к километра проблем не е имал :dunno: Това обаче ми се струва по-сериозно :nono: Беше ли на гумаджия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Сеп 2014, 21:32

(bubsa) написа:Вулканизирай си гумата и си я карай задна с едно на ум :idea:

Как се кара с едно на ум на магистрала? Ако ти гръмне гумата (недай си боже и в завой) и колата поднесе колко на ум трябва да имаш, че да я овладееш? Обикновено на задна не е проблем да се спука и с много висока скорост ама знаеш ли..? Да, може и 100к да минеш още с тая гума и никога да не се спука и да я хвърлиш като замине грайфера. Можеш да вдигнеш 250 с нея и да се пръсне, а ти дори и да не усетиш и да спреш безпроблемно, а може и с 50 да причини загуба на контрол и да се нашиеш в някоя спирка с народ или ти да се отрепеш. Е, струва ли си риска заради някакви пари, дето можеш както се казва да ги "изгладуваш"?

(bubsa) написа: половината форум има доходи над 5К месечно :mhihi:

Какво значени има колко доходи имаш като от стиснотия за 50, 100 или 200лв утре можеш да се докараш до там, че да нямаш никакъв доход?

(bubsa) написа: На моменти не мога да се начудя на детинщините в тоя форум.

И аз. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 14 Сеп 2014, 22:35

Гумата не съм я карал на гумаджия още, прежалих я. Сега до месец чакам и детенце да се появи и не ми се рискува, а и другите на пътя не са длъжни да ги въвличам в нещо ако евентуално гръмне гумето. Благодаря ви за коментарите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Сеп 2014, 22:59

Добро решение! Само не я хвърляй. Тук ще намериш доста хора за които е по-важно с колко цола карат, а не с каква марка, възраст и производство са им гумите и те с радост ще я вземат. Дори да са две различни шарки в много случаи не е проблем, важното е да сме със "сеемнайски баце" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 14 Сеп 2014, 23:44

vvasilev1 написа:Когато гърми задна гума не е толкова страшно.

Колега, преди няколко години загина един от най-известните пилоти на NASCAR точно заради гръмнала задна гума. Може да е имал малшанс, но си отиде човекът! :cry: :cry:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Сеп 2014, 0:08

bum_bum написа:
(bubsa) написа:Вулканизирай си гумата и си я карай задна с едно на ум :idea:

Как се кара с едно на ум на магистрала? Ако ти гръмне гумата (недай си боже и в завой) и колата поднесе колко на ум трябва да имаш, че да я овладееш? Обикновено на задна не е проблем да се спука и с много висока скорост ама знаеш ли..? Да, може и 100к да минеш още с тая гума и никога да не се спука и да я хвърлиш като замине грайфера. Можеш да вдигнеш 250 с нея и да се пръсне, а ти дори и да не усетиш и да спреш безпроблемно, а може и с 50 да причини загуба на контрол и да се нашиеш в някоя спирка с народ или ти да се отрепеш. Е, струва ли си риска заради някакви пари, дето можеш както се казва да ги "изгладуваш"?

(bubsa) написа: половината форум има доходи над 5К месечно :mhihi:

Какво значени има колко доходи имаш като от стиснотия за 50, 100 или 200лв утре можеш да се докараш до там, че да нямаш никакъв доход?

(bubsa) написа: На моменти не мога да се начудя на детинщините в тоя форум.

И аз. :dunno:

Човека пита,а аз му отговарям човешки,вместо да го обвинявам в клошарство.Става ли,става и точка.Той си преценява риска.
Не всеки може да си позволи да си купува по 2 гуми през месец.

Какво не разбра от поста ми не ми е ясно,но ще ти поясня.
С едно на ум,значи да не се увличаш и да си караш със 100-110,а не с 200 и да се съобразяваш с възможностите на автомобила и на себе си.
Какво значи да си стиснотия?Това,че на тебе ти е широко около врата не значи,че всички са така!Не гледай тука какво пишат лапетата и клавиатурните герои.Пробутваш някакви теории на вероятностите,но неуместно!То може и нов мишелин да гръмне и да изтрепеш половин село,а може и видинки да изкарат 200к км ;) Както и ти с новите ти гуми може да се помислиш за безсмъртен и да направиш хиляди магарии,а аз с подложките да си внимавам и да се съобразявам и да си карам безаварийно...шанс.
Сега да не ме разбереш погрешно,НЕ подкрепям карането с такива гуми,но понякога е неизбежно и ако се съобразяваш с това шанса за беля е по-малък.

ПС Гледам автора сам си е взел правилното решение :yes: Особенно поради факта,че ще вози детето си в тази кола.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Сеп 2014, 0:55

Малшанс винаги има. Утре и с нови гуми може да се изшия някъде с 50км и да гушна букета. Но доколкото зависи от мен ако трябва ще спестя от ядене, пиене, пушене или квото друго мога и ще си сменя гумата за да намаля шанса да се отрепя заради нея.

Не ми е широко около врата и никога не ми е било. Но като си купувам 17-ки си задавам въпроса "мога ли да си позволя гуми за тях"? Ако отговора е "не" или "да,ама ще си дам и последните пари" или "да, ама на старо" то значи тия джанти не са за мен и си карам с 15-ките. БМВ-та съм карал и с 14-ки и с 15-ки и с 16-ки, 17-ки и 18-ки. :dunno: Не е срамно да си с 15-ки, срамно е 17-ката ти да е на галош.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 15 Сеп 2014, 0:58

До автора, нали се сещаш, че трябва да си вземеш 2 нови гуми комплект, ако купуваш. Особено, ако ще са предни, и си карал до повредата повече от 3 - 4 х. км.
Гумаджиите, пък и аз/от опит/ , знаем защо!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата