Инсталиране на Win7 x64 от USB

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Re: Инсталиране на Win7 x64 от USB

Мнение от M5 » 21 Сеп 2014, 22:06

Сега пробвах с една SD карта, че нямам друга флашка под ръка. Записах същия Win7 x64 и всичко тръгна от първия път.
Явно флашката нещо е бъгава, нищо че е на 2 седмици само.

Благодаря на всички за оказаната помощ :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 21 Сеп 2014, 22:13

M5 написа:Сега пробвах с една SD карта, че нямам друга флашка под ръка. Записах същия Win7 x64 и всичко тръгна от първия път.
Явно флашката нещо е бъгава, нищо че е на 2 седмици само.

Благодаря на всички за оказаната помощ :bchug:

Форматирай си както ти бях написал и трябва да се оправи
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 22 Сеп 2014, 10:05

И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Сеп 2014, 10:20

Флаша е скапан , върни я щом е нова ще ти я сменят . Преди време имах една 8гб ту показваше 4 гб понякога 8гб и същите неадекватни заети мгб , накрая остана на 2гб и като такава се засичаше и си работеше както трябва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Сеп 2014, 11:00

M5 написа:И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.

Може наистина да е заминала флашката. Ако ти се занимава пробвай и с това програмче http://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html . Избираш си флашката, след това слагаш точката на Zero UFD и на стъпка четири бутона Zero UFD - би трябвало да затрие всички буут сектори, ако са останали такива от уиндоуса
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 23 Сеп 2014, 10:12

Благодаря, ще пробвам довечера, че флашката не е в мен сега.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Сеп 2014, 11:08

http://fightflashfraud.wordpress.com/20 ... ity-flash/ С тази пък програмка можеш да тестваш, дали наистина флашката ти е 32ГБ или е някакво менте от 4-8гб замаскирано като 32, защото в момента явно са доста популярни тея ментета ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 23 Сеп 2014, 20:26

stefanoff написа:
M5 написа:И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.

Може наистина да е заминала флашката. Ако ти се занимава пробвай и с това програмче http://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html . Избираш си флашката, след това слагаш точката на Zero UFD и на стъпка четири бутона Zero UFD - би трябвало да затрие всички буут сектори, ако са останали такива от уиндоуса

Пробвах го, то изтри целя дял на флашката. След това трябваше да я форматирам отново, но пак ми показва, че има 90МБ заети.

stefanoff написа:http://fightflashfraud.wordpress.com/2008/11/24/h2testw-gold-standard-in-detecting-fake-capacity-flash/ С тази пък програмка можеш да тестваш, дали наистина флашката ти е 32ГБ или е някакво менте от 4-8гб замаскирано като 32, защото в момента явно са доста популярни тея ментета ;)

Тази програмка никакви грешки не намери. Записа 30 големи файла и си ги прочете след това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 23 Сеп 2014, 23:23

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 24 Сеп 2014, 0:18

Първо направих Low-level format, след това форматирах с програмката на HP и резултатът е абсолютно същия :mhihi:
Windows продължава да твърди, че на чисто празната флашка има 90 МБ заети.
Пробвах и с TreeSizeFree, за да видя дали няма да покаже някоя скрита папка, но нищо. Програмата твърди, че на флашката няма нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 24 Сеп 2014, 9:17

според мен трябва да форматираш windows-а :lol:

метни я тая флашка през прозореца и не се занимавай :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 24 Сеп 2014, 14:10

Е ,и аз това написах преди 5 поста нагоре .Такива флашки дори да се оправи в момента един ден ще се скапе тотално и ще ти затрие нещо ценно .Нова флашка на 2 седмици да създава такива проблеми ,просто няма какво да се коментира - връща се и се сменя с нова .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 24 Сеп 2014, 23:17

Отписал съм я вече тая флашка. Благодаря на всички. Ще се сменя с нова.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Ное 2014, 0:15

Колеги за да не отварям нова тема може ли да попитам тук, че изкочи един проблем с микрофона на windows 7 lite.
Имам един по-старичък лаптоп и за да не го товаря с ultimate или някоя друга версия (ползва се само за документи и интернет) реших да му сложа windows 7 lite. Всичко си работи перфектно, нито насича нито нищо. Сложих му всички драйвери, но не работи микрофона. Кво ли не правих и не иска и неиска и в краен вариант ще му сложа windows 7 home. Обаче понеже е прясно инсталиран windows не ми се иска това да е крайния вариант. Намира микрофона и отдолу изписва "Device is ready to use", а на долното "Currently unavailable". В device managera го намира и него, но просто не иска да заработи. Слагах и слушалки с микрофон, които доказано работят на друг лаптоп, но на тоя не иска (и то по скоро след преинсталацията).
Ясно ми е, че е орязана доста и изрично даже си пишеше, че ще трябва да си сложа всички драйвери сам, но и това го направих и пак не иска. Някакви съвети? Всичко си работи иначе - има звук, драйвери за дисплея и т.н.
Лаптопа е hp compaq 6720s :lol:
Благодаря предварително
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Ное 2014, 0:30

Сложи си ултимейта 32 битов и не се занимвай с тия хоум едишани . Гарантирано ще върви и се справя по добре .Проблема ти вероятно е от неточен драйвер .То така или иначе в зависимост от лаптопа ще трябват ръчно да се инсталират но според мен най добре с по висока версия на 7цата .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата