Инсталиране на Win7 x64 от USB
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Re: Инсталиране на Win7 x64 от USB
Сега пробвах с една SD карта, че нямам друга флашка под ръка. Записах същия Win7 x64 и всичко тръгна от първия път.
Явно флашката нещо е бъгава, нищо че е на 2 седмици само.
Благодаря на всички за оказаната помощ

M5 написа:Сега пробвах с една SD карта, че нямам друга флашка под ръка. Записах същия Win7 x64 и всичко тръгна от първия път.
Форматирай си както ти бях написал и трябва да се оправи
Не Мы такие, Жизнь такая
- M5
- младши ентусиаст
-
И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Флаша е скапан , върни я щом е нова ще ти я сменят . Преди време имах една 8гб ту показваше 4 гб понякога 8гб и същите неадекватни заети мгб , накрая остана на 2гб и като такава се засичаше и си работеше както трябва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
M5 написа:И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.
Може наистина да е заминала флашката. Ако ти се занимава пробвай и с това програмче http://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html . Избираш си флашката, след това слагаш точката на Zero UFD и на стъпка четири бутона Zero UFD - би трябвало да затрие всички буут сектори, ако са останали такива от уиндоуса
Не Мы такие, Жизнь такая
- M5
- младши ентусиаст
-
http://fightflashfraud.wordpress.com/20 ... ity-flash/ С тази пък програмка можеш да тестваш, дали наистина флашката ти е 32ГБ или е някакво менте от 4-8гб замаскирано като 32, защото в момента явно са доста популярни тея ментета 

Не Мы такие, Жизнь такая
- M5
- младши ентусиаст
-
stefanoff написа:M5 написа:И през cmd я форматирах поне 10 пъти, точно по описания начин и разликата е никаква. Ако я форматирам на FAT32 всичко е точно, но на NTFS не ще да стартира след това. При положение, че същата версия на Windows се записа на SD карта и всичко тръгна от първия път, за мен означава, че имам проблем с флашката. След форматиране през cmd по описания начин, Windows-а твърди, че има около 90МБ заети. Това не мисля, че е нормално.
Може наистина да е заминала флашката. Ако ти се занимава пробвай и с това програмче http://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html . Избираш си флашката, след това слагаш точката на Zero UFD и на стъпка четири бутона Zero UFD - би трябвало да затрие всички буут сектори, ако са останали такива от уиндоуса
Пробвах го, то изтри целя дял на флашката. След това трябваше да я форматирам отново, но пак ми показва, че има 90МБ заети.
stefanoff написа:http://fightflashfraud.wordpress.com/2008/11/24/h2testw-gold-standard-in-detecting-fake-capacity-flash/ С тази пък програмка можеш да тестваш, дали наистина флашката ти е 32ГБ или е някакво менте от 4-8гб замаскирано като 32, защото в момента явно са доста популярни тея ментета
Тази програмка никакви грешки не намери. Записа 30 големи файла и си ги прочете след това.
- M5
- младши ентусиаст
-
Първо направих Low-level format, след това форматирах с програмката на HP и резултатът е абсолютно същия
Windows продължава да твърди, че на чисто празната флашка има 90 МБ заети.
Пробвах и с TreeSizeFree, за да видя дали няма да покаже някоя скрита папка, но нищо. Програмата твърди, че на флашката няма нищо.

Windows продължава да твърди, че на чисто празната флашка има 90 МБ заети.
Пробвах и с TreeSizeFree, за да видя дали няма да покаже някоя скрита папка, но нищо. Програмата твърди, че на флашката няма нищо.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
според мен трябва да форматираш windows-а 
метни я тая флашка през прозореца и не се занимавай

метни я тая флашка през прозореца и не се занимавай

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Е ,и аз това написах преди 5 поста нагоре .Такива флашки дори да се оправи в момента един ден ще се скапе тотално и ще ти затрие нещо ценно .Нова флашка на 2 седмици да създава такива проблеми ,просто няма какво да се коментира - връща се и се сменя с нова .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- M5
- младши ентусиаст
-
Отписал съм я вече тая флашка. Благодаря на всички. Ще се сменя с нова.
Колеги за да не отварям нова тема може ли да попитам тук, че изкочи един проблем с микрофона на windows 7 lite.
Имам един по-старичък лаптоп и за да не го товаря с ultimate или някоя друга версия (ползва се само за документи и интернет) реших да му сложа windows 7 lite. Всичко си работи перфектно, нито насича нито нищо. Сложих му всички драйвери, но не работи микрофона. Кво ли не правих и не иска и неиска и в краен вариант ще му сложа windows 7 home. Обаче понеже е прясно инсталиран windows не ми се иска това да е крайния вариант. Намира микрофона и отдолу изписва "Device is ready to use", а на долното "Currently unavailable". В device managera го намира и него, но просто не иска да заработи. Слагах и слушалки с микрофон, които доказано работят на друг лаптоп, но на тоя не иска (и то по скоро след преинсталацията).
Ясно ми е, че е орязана доста и изрично даже си пишеше, че ще трябва да си сложа всички драйвери сам, но и това го направих и пак не иска. Някакви съвети? Всичко си работи иначе - има звук, драйвери за дисплея и т.н.
Лаптопа е hp compaq 6720s
Благодаря предварително
Имам един по-старичък лаптоп и за да не го товаря с ultimate или някоя друга версия (ползва се само за документи и интернет) реших да му сложа windows 7 lite. Всичко си работи перфектно, нито насича нито нищо. Сложих му всички драйвери, но не работи микрофона. Кво ли не правих и не иска и неиска и в краен вариант ще му сложа windows 7 home. Обаче понеже е прясно инсталиран windows не ми се иска това да е крайния вариант. Намира микрофона и отдолу изписва "Device is ready to use", а на долното "Currently unavailable". В device managera го намира и него, но просто не иска да заработи. Слагах и слушалки с микрофон, които доказано работят на друг лаптоп, но на тоя не иска (и то по скоро след преинсталацията).
Ясно ми е, че е орязана доста и изрично даже си пишеше, че ще трябва да си сложа всички драйвери сам, но и това го направих и пак не иска. Някакви съвети? Всичко си работи иначе - има звук, драйвери за дисплея и т.н.
Лаптопа е hp compaq 6720s

Благодаря предварително
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Сложи си ултимейта 32 битов и не се занимвай с тия хоум едишани . Гарантирано ще върви и се справя по добре .Проблема ти вероятно е от неточен драйвер .То така или иначе в зависимост от лаптопа ще трябват ръчно да се инсталират но според мен най добре с по висока версия на 7цата .
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3