Избор на автомобил..? - e36 318is
Модератор: Общи модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Избор на автомобил..?
M10 написа:Хм явно живеем в различни световеЗа тия пари сме купували на приятели и е34 520 и е36 320, неизгнили и запазени, правиш обслужване и караш. Ако знаеш какво да гледаш, с малко повече търсене има доста попадения извън форумските маняшки златни екземпляри

Явно, да.
Едвам намерих читава ИС-ка за почти два пъти повече пари.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
M-coupe написа:Здравейте, колеги. Търся си автомобил до 2000лв , който да ми върши работа само за няколко месеца (студен последен курс съм). колата ще се кара само няколко месеца после живот и здраве заминавам за чужбина.
Купуваш си най-свестния екземпляр ( с документи,гражданска и преглед) до 1500лв. без да гледаш марка,модел,година.
Кола,телевизор,хладилник,жена и т.н. са консумативи в живота на един мъж.Сменят се,ако престанат да вършат работа и/или ремонтът е скъп ,без да се правят драми от това...!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
M-coupe написа:Здравейте, колеги. Търся си автомобил до 2000лв , който да ми върши работа само за няколко месеца (студен последен курс съм). Значи чудя се дали да е по-нов фиат (което ще рече 97-ма ..браво примерно) или някой мерцедес 190-ка бензин (на 2.3 8v съм се спрял). Според вас кое е по-удачния избор... колата ще се кара само няколко месеца после живот и здраве заминавам за чужбина. Разхода на гориво не ми е голям проблем понеже минавам 6-7000км на година. Знам, че това не е фиат или мерцедес форум, но там работата е много спряла и за това реших да попитам тук.
Иначе ще се ходи на работа в чужбина за да изкарам пари за любимата маркаКато цяло адски много ми се карам БМВ, но в момента финансите не го позволяват
Не че нещо, ама 190-ката е общо взето един от технологично най-изостаналите автомобили, които може да видиш по улиците в днешни дни. Окаяните им състояния дори не ги коментирам, просто работи като окачване, двигатели - всичко е музейна технология от преди 35 години. Аз определено бих се насочил към нещо друго или по-скоро въобще не бих се занимавал, ако става въпрос за няколко месеца.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
ивчо написа:M-coupe написа:За мерцедес не мога да намеря много мнения и ми е чудно дали 2.3 136к.с. мотора е здрав или 2.0 122к.с. Ако някой има информация за бензиновите двигатели на мерцедес ще се радвам да я чуя![]()
И двата мотора са еднакви .. Само дето единият е с повече коне и кубатура, и всичко следващо от това![]()
Механичен инжекцион са ... Гният !
Плюс че никой няма да правил нещо по мултилинка отзад ...
По-добре си купи Ауди 80 за тез пари
Мерцхейтър такъв!

ATR-42/72
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
ивчо написа:С разбити носачи, централна щанга, тропащи и нечистещи чистачки, и неработещо парно ...
За тези пари - съжалявам но точно на гробел ще попадне ...
Не хваля Аудито, но там поне няма толкова неща за чупене, и не е толкова сложно за оправяне ...
После почват разните ГоУф3 и компания ...
Да бе те хубавите 34ки са по 7000-8000лв,тия можеш да ги разправяш на някой друг...

Аз си взех Е34 комби с запазена черна кожа,работещо парно,пълен ел-пакет и единственото което правя по-нея за почти година и половина е да и сипвам бензин,да потропва нещо но за 100-лева проблема е решен,митовете за Е34ките по 6000-лв и ISките по 7000 ги знам....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Не, нямах предвид това .. В момента всички 34-ки с такава или близка цена са "ненадежни" !
Ако е в кондиция (както ти казваш всичко да и е 6), колата е невероятна
Но просто си иска своето ако нещо не е наред ... А отделно клапаните за парното и стъклочистачките ще му трябват по това време !
Само малко
Даже и контакта е под въпрос ...
Една моно Б4-ка е идеална ...
Ако е в кондиция (както ти казваш всичко да и е 6), колата е невероятна

DLVasilev написа:Мерцхейтър такъв!
Само малко

Даже и контакта е под въпрос ...
Една моно Б4-ка е идеална ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
M-coupe написа:boksioraE39 написа:Е34 разбира се.
Е34 за 2000лв дали може да се намери или по-голям е шанса за е36 седан, без значение от двигателя и вървеж ?В филма с гоуф3 съм минал вече с тди двигателя. Не искам да го гледам пак този филм
Ето ти няколко на първо четене който изглеждат добре поне на външен вид.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7mllfw
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7mllfw (на едната снимка пише че "ремъка е с верига" такаче мисля че тази е на оферта

Ето ти и едно Е39 което съм сигурен че ще ти избута тия 6-7к на година и може би няма да се разглоби по-магистралата.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7mllfw

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
TNT написа::OT: Просто хората имат различни представи за "запазено"И според мен за 2000лв. изключително трудно ще вземе запазена Е34. За 2000 може да намери Е36 компакт макс.
Повярвай ми че точно аз разбирам думата "запазено" просто тук става дума за 2000-лева и 6-7-8к на година (С мойта 39ка тия дни съм ги минал половината от тия 6к) и разбираш че и перфектен фяд не може да намериш за толкова пари като се има предвид че едни 18-джанти с нови китайски гуми струват толкова! Предложих Е34 защото тази ми е втора и по-здраво BMW няма и няма да има без значение колко е зле положението тази кола не спира,поне при мен е било и е така. Двигателя без значение М20/М5О (предпочитам М50) може да надживе 17-алфи и пак да работи като часовник,купето е доста здраво,окачването също и за мен поне е един много красив автомобил с доста инжинерна мисъл...

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Не доста, а много такава мисъл - само като споменем настройващите се стъклочистачки, и на мен ми стига
По-скоро ако исках нещо за мен, бих избирал някоя от тези двете :
- http://www.cars.bg/c861254
- http://www.cars.bg/c875684

По-скоро ако исках нещо за мен, бих избирал някоя от тези двете :
- http://www.cars.bg/c861254
- http://www.cars.bg/c875684
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

Не заблуждавайте човека! читаво е34 за два бона ПЪЛЕН АБСУРД! читавите е30ки СТОКОВИ с най-малкия мотор на по половин милион км. се харчат два пъти над тази цена. Гаранция след покупка на желязната е34 за две хилки ще се почне с мотора, после ходовата част и накрая с баналните дребни проблемчета по електриката и интериора, щото на тия години няма автомобил, който да издържи на 20 собственици и като за капак да издържи извращенията на Бг джамбазина. Отворете си очите и стига плямпали глупости, читава шестцилиндрова е34ка под 5к. няма и няма и да има! Само за справка мойто е30 го взех за 2.5к в добро състояние и в момента съм на около 5к. като съм ревизирал окачването, мотора и трансмисията + 4 ББС-ки с нови гуми. ако се заиграя още малко стигам 10 без проблеми... та за 2к какво да си купи човек? СКРАП. Търсете читави коли да не си скубите косите после 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Ми аз си взех 34-ката за 1900 лв ...
Не съм смятал колко са точно, но минавам 3500 разходи със сигурност ...
Но е факт че и другите не са в състояние - качваш се и караш ...
По тез коли винаги има нещо за правене - било щантрална шанга, кормилна кутия, диф ... Все интересно неща
Не съм смятал колко са точно, но минавам 3500 разходи със сигурност ...
Но е факт че и другите не са в състояние - качваш се и караш ...
По тез коли винаги има нещо за правене - било щантрална шанга, кормилна кутия, диф ... Все интересно неща

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Витанов написа:Не заблуждавайте човека! читаво е34 за два бона ПЪЛЕН АБСУРД! читавите е30ки СТОКОВИ с най-малкия мотор на по половин милион км. се харчат два пъти над тази цена. Гаранция след покупка на желязната е34 за две хилки ще се почне с мотора, после ходовата част и накрая с баналните дребни проблемчета по електриката и интериора, щото на тия години няма автомобил, който да издържи на 20 собственици и като за капак да издържи извращенията на Бг джамбазина. Отворете си очите и стига плямпали глупости, читава шестцилиндрова е34ка под 5к. няма и няма и да има! Само за справка мойто е30 го взех за 2.5к в добро състояние и в момента съм на около 5к. като съм ревизирал окачването, мотора и трансмисията + 4 ББС-ки с нови гуми. ако се заиграя още малко стигам 10 без проблеми... та за 2к какво да си купи човек? СКРАП. Търсете читави коли да не си скубите косите после
Ти си най-заблудения в цялата тема който чете през редовете!

Жокер: Виж човека какво търси и за каква цифра! Кой говори за перфектен автомобил?!/?!
Човека търси нещо с което да му върши работа!
Никой не говори тука за изгнили Е30ки а за Е34 има разлика да ти кажа...

Като си толкова голям плащач на скъпи BMWта защо си взел Е30ка за 2500-лева ми те читавите са по 20-бона бре колега!

boksioraE39 написа:Витанов написа:Не заблуждавайте човека! читаво е34 за два бона ПЪЛЕН АБСУРД! читавите е30ки СТОКОВИ с най-малкия мотор на по половин милион км. се харчат два пъти над тази цена. Гаранция след покупка на желязната е34 за две хилки ще се почне с мотора, после ходовата част и накрая с баналните дребни проблемчета по електриката и интериора, щото на тия години няма автомобил, който да издържи на 20 собственици и като за капак да издържи извращенията на Бг джамбазина. Отворете си очите и стига плямпали глупости, читава шестцилиндрова е34ка под 5к. няма и няма и да има! Само за справка мойто е30 го взех за 2.5к в добро състояние и в момента съм на около 5к. като съм ревизирал окачването, мотора и трансмисията + 4 ББС-ки с нови гуми. ако се заиграя още малко стигам 10 без проблеми... та за 2к какво да си купи човек? СКРАП. Търсете читави коли да не си скубите косите после
Ти си най-заблудения в цялата тема който чете през редовете!![]()
Жокер: Виж човека какво търси и за каква цифра! Кой говори за перфектен автомобил?!/?!
Никой не говори тука за изгнили Е30ки а за Е34 има разлика да ти кажа...![]()
Като си толкова голям плащач на скъпи BMWта защо си взел Е30ка за 2500-лева ми те читавите са по 20-бона бре колега!
Боксьорче кажи ми как да ти отговоря на лайната дето си изписал?Мога и като теб но не искам да ти падам на нивото. Човека като си търси примерно кола за 2к ти откъде се пръкна да му предлагаш висок клас седан от средата на 90те при това БМВ, който струва колкото лада нива от същите години? Ти би ли си купил 518ка за 1800 лева?

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Витанов написа:boksioraE39 написа:Витанов написа:Не заблуждавайте човека! читаво е34 за два бона ПЪЛЕН АБСУРД! читавите е30ки СТОКОВИ с най-малкия мотор на по половин милион км. се харчат два пъти над тази цена. Гаранция след покупка на желязната е34 за две хилки ще се почне с мотора, после ходовата част и накрая с баналните дребни проблемчета по електриката и интериора, щото на тия години няма автомобил, който да издържи на 20 собственици и като за капак да издържи извращенията на Бг джамбазина. Отворете си очите и стига плямпали глупости, читава шестцилиндрова е34ка под 5к. няма и няма и да има! Само за справка мойто е30 го взех за 2.5к в добро състояние и в момента съм на около 5к. като съм ревизирал окачването, мотора и трансмисията + 4 ББС-ки с нови гуми. ако се заиграя още малко стигам 10 без проблеми... та за 2к какво да си купи човек? СКРАП. Търсете читави коли да не си скубите косите после
Ти си най-заблудения в цялата тема който чете през редовете!![]()
Никой не говори тука за изгнили Е30ки а за Е34 има разлика да ти кажа...![]()
Боксьорче кажи ми как да ти отговоря на лайната дето си изписал?Мога и като теб но не искам да ти падам на нивото. Човека като си търси примерно кола за 2к ти откъде се пръкна да му предлагаш висок клас седан от средата на 90те при това БМВ, който струва колкото лада нива от същите години? Ти би ли си купил 518ка за 1800 лева?))))))))))))))))))) и това което ти е убягнало от поста ми е , че и аз направих същата грешка и взех смотаното М40 което сега ми струва колкото читава 320 или ис. И затова се дразня на такива съветници като тебе. Сега се надявам кухата кратуна да разбере що искам да кажа и да не реагира толкоз първосигнално като лапетия.
Първо за мен ти си господин никой да ми говориш за каквото и да било ниво на което да ми падаш и го казвам съвсем сериозно а защо си господин никой ли? Защото освен да се похвали че си взел някаква Е30ка за 2000-лева и че била или можела да струвала 10к или като М3,нищо не каза.Трябваше ми работна кола и си взех Е34 за тоя бюджет от темата и ако можеше да четеш и ако някога си имал такава кола нямаше да дрискаш и да говориш някакви неща дето си ги чул че под 5000-лева читаво Е34 нямало ми то значи едно 60-70 % от момчетата дето имаме Е34 значи че колите ни не стават бе?!

Аз пък не мога да се дразня "на такива като теб" по-простата причина че няма как да те взема на сериозно като се опитваш да се правиш на компетентен за хубави коли а ти самия не караш такава! Куха кратуна ще ти спестя на кой да викаш защото нещо се превъзбуди и те съветвам да ти мериш приказките и да спазваш добрия тон......

Авторе като изключим че аз съм сектант и друго не искам да виждам,ще те посъветвам дори да вземеш друга марка гледай за тия пари най-запазената кола.

Последна промяна boksioraE39 на 27 Сеп 2014, 9:22, променена общо 1 път