Какъв климатик да си взема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Какъв климатик да си взема

Мнение от TNT » 05 Окт 2014, 15:09

И аз подкрепям за инверторен. В Пловдив имам два - единия е инверторен, а другия не. Неинвенторния прави проблеми зимата, "трудно" му е, а е 12-ка за 15-16кв. стая с вътрешна изолация. В София си е драстично по-студено и с обикновен според мен ще имаш проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Окт 2014, 10:16

daikin, mitsubishi HEAVY, fudjitsu - което от тези трите си вземеш няма да имаш грижи.
Ползвал съм и панасоник и самсунг - да по-красиви и уж с повече екстри са , обаче горните са здрави машини.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Окт 2014, 11:44

И аз да драсна 1-2 реда по въпроса. Миналата година се бях меракландисъл за хубав климатик с едни кво си КПД , коефицинети и т.н. четох четох из тея сайтове и форуми и харесах един Дайкин за 2100лв с отстъпката :mhihi:
След няколко разговора с хора занимаващи се в сферата на отоплението и изолациите разбрах , че разлика м/у топ марките като горе посочение от колегите и такива като Panasonic , Samsung , Midea наистина има. Но разликата в цените не се оправдава по никакъв начин. Та идеята ми е по-добре климатик за 1000-1200лв(инвертор) вместо да се изсипиш 2000 бона и отгоре и това разбира се ако имаш някакъв определен бюджет , щото ако нямаш лимит работата е лесна :mhihi:
Та ако имаш прилична изолация някое Панасониче би те задоволило достатъчно , а останалите спестени парички можеш да разхвърляш за сметките за ток :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Окт 2014, 12:32

Панасоник, Самсунг и Мидеа за един дол дренки ли ги имате вече???

Потребител
Аватар
Кара: ..
Мечтае да кара: M, M, M, M.....

Мнение от Vantage » 06 Окт 2014, 13:11

FUJITSU GENERAL - от 4 години съм изключително доволен. На -20/25...няма никакви грижи. Цъкам копчето ноември и март месец се сещам да търся къде е дистанционното. :mhihi: Старият Haier горкия, много зор виждаше....
...there is no replacement for displacement...

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 06 Окт 2014, 17:09

DAIKING FTX 20 или 25 е решението на твоят проблем, аз имам 3 такива и да чукна на дърво работят отлично, много тихи, икономични. Но зада имаш висока енергийна ефектифност си сложи външна изолациа, дограма и К-стъкло.

Успех
Няма начин да няма начин

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Окт 2014, 17:16

General DC Inverter 12 имам 6 такива първите 2 са на 5 години, никакви ядове, малко ток харчат. Та ги препоръчвам от личен опит
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Окт 2014, 20:34

Настървил съм се да подменя Панасоника в спалнята с един хиперинвентор Тошиба 9-ка със СОР 5.9 -
и според указанието консумира на отопление едва 590-630 вата :shock:

Сегашният ми Панасоник 9-ка е Б клас май СОР му е под 3 и харчи на минусови тем. над 1100 вата.

Иначе тази Тошиба хиперинвентор е рециклиран с 3 год. гаранция мейд ин джапан за 790 лв. с ддс без монтаж....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Окт 2014, 20:36

alekangg написа:Панасоник, Самсунг и Мидеа за един дол дренки ли ги имате вече???

Да - при условието че масовите до 1090 лв. са китайски и от трите марки!

Панасоник Малайзия е качествен - но е 2 бона. За голям хол на къща стига 3 бона.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Окт 2014, 22:54

Тия трите марки панасоник самсунг и лг са пълен шит и боклука с който заливат пазара е такъв щото няма как да произведат нещо по боклукчаво .Бягайте далеч особено от самсунг и лг също и от евтините китайски панасоници по 1000 лв .Читав климатик 12ка е около 1300-1500 лв при всички истински големи производители , конкуренцията е жестока така че тия които си мислят че вземат нещо качествено за по малко пари ..ми да имат да вземат .Купуваш си нещо от мицубиши дайкин за 1000лв и то работи като за тая цена - нито повече нито по малко .С уговорката че при производители като мидеа ,келон ,самсунг ,деу ,беко, санг ,крафт, джони уел ,нео,осака и друга такава паплач може да платите повече за нещо което е пълен боклук - просто не се знае на каква партида и модел ще попаднете .Качеството не е едно и също във времето.Може да уцелите късмет но най често са доста нисък клас климатици .Това е обаче половината болка .Обикновено за да зарибяват шарани ги продават с безплатни монтажи и тав като ти "избарат" един качествен "безплатен " монтаж става чудо и приказ .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Окт 2014, 10:21

zazomazo написа:Ако не си скептично настроен към климатик втора употреба може да разгледаш и предложенията за японски инвертори на 100 волта.
Има доста добри попадения при тях и като правило COP-овете на японците са доста по-високи от масово предлаганите нови машини на нашия пазар.
А и почти половината от бюджета ще ти остане :)

Ако е от Пловдив или наоколо, бих препоръчал един човек, пише се из форумите като Aleksandars, той продава доколкото знам качествена японска техника. Но това за парите дето ще икономиса, го забрави. Може, но. Хубав японски климатик, примерно яка 12-ка, струва колкото нискобюджетен нов (9)10-ка на Дайкин или Митсубиши. За сметка на това получаваш безкомпромисно качество и показатели, които са доста над европейските аналози. Ето техния сайт. Не съм наблизо, иначе бих се възползвал сигурно.
http://www.airqualitybg.com/%D0%B7%D0%B ... 0%B0%D1%81
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 10:37

Хубав японски климатик втора употреба - звучи като нещо на 110 волта .За съжаление няма безплатен обяд .Тия климатици консумират по 85 вата на час ,без да работят заради празния ход на трафа и икономията от иначе високото им КПД отива на кино .Плащате по 200-250 лв на година само за да е включен в мрежата без дори да се ползва .
А тия от линка по горе - цена на монтаж по договаряне 180-270лв без ДДС и профилактика 60 -100 лв само на вътрешно тяло без демонтаж ?! на външно отделно 80 лв всичко без ДДС ?! :kuku: ама мисля че не е луд този дето яде зелника а този дето му го дава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Окт 2014, 10:48

Jordana написа:Хубав японски климатик втора употреба - звучи като нещо на 110 волта .За съжаление няма безплатен обяд .Тия климатици консумират по 85 вата на час ,без да работят заради празния ход на трафа и икономията от иначе високото им КПД отива на кино .Плащате по 200-250 лв на година само за да е включен в мрежата без дори да се ползва .
А тия от линка по горе - цена на монтаж по договаряне 180-270лв без ДДС и профилактика 60 -100 лв само на вътрешно тяло без демонтаж ?! на външно отделно 80 лв всичко без ДДС ?! :kuku: ама мисля че не е луд този дето яде зелника а този дето му го дава .

Защо без да работят? Климатика по принцип трябва да работи ежегодно и постоянно, това да не е печка на дърва, която да монтираш само зимата?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 10:51

Elesar74 написа:
Jordana написа:Хубав японски климатик втора употреба - звучи като нещо на 110 волта .За съжаление няма безплатен обяд .Тия климатици консумират по 85 вата на час ,без да работят заради празния ход на трафа и икономията от иначе високото им КПД отива на кино .Плащате по 200-250 лв на година само за да е включен в мрежата без дори да се ползва .

Защо без да работят? Климатика по принцип трябва да работи ежегодно и постоянно, това да не е печка на дърва, която да монтираш само зимата?

При тия на 110 волта имаш траф към мрежата който е включен постоянно - вали гърми той си дърпа 85 вата , казвам ти че имаш 200лв разход - загуби от тоя траф на година а ти както искаш си го пускай климатика .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Окт 2014, 11:08

Jordana написа:
Elesar74 написа:

При тия на 110 волта имаш траф към мрежата който е включен постоянно - вали гърми той си дърпа 85 вата , казвам ти че имаш 200лв разход - загуби от тоя траф на година а ти както искаш си го пускай климатика .

Сигурен ли си че не можеш да изключиш въпросният траф? За мен по принцип да включваш и изключваш климатика означава да го ползваш по неправилен начин, което означава неикономично и неефективно. Аз не ползвам моите целогодишно, но като ги включва няма спиране няколко месеца. И какво пречи да изключиш въпросният траф, ако климатика няма да се ползва дълго време(месеци)? 200 лв. на година, компенсирано от икономията на климатика, мисля че икономията на месец може да прескочи 17 лв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата