Най надеждните двигатели
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Re: Най надеждните двигатели
M20 са пропуснали нещо ми се струва,а не е като да не държи на бой,пробвано многократно. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ами има култови машинки
Освен нашите, които си ги знаем виждам 4G63, 2JZ, но не виждам RB26DETT, също на Ауди петцилиндровия в S2, не помня означението, и разни други пак култови
M88, S38, S50B30, S54B32... Просто изброявам 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
M10,M20,M30 и M42,M50 това са за мене.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Явор написа:Аз нямам оплаквания от "S" маторите
Ама TDS или iS?

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Chapai написа:Я пак.
http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-engines.html
Какво я пак

blago72 написа:Не ми изглежда сериозна статията. Не съм виждал японски авомобил на 500к км., нито пък Опел, нито пък BMW след 90-та година.
Вероятно моторите им си имат отлични качества, но сред тях не е огромна издържливост.
Ела да видиш един М52, че и с Vanos, че и двайска

Иначе, като почнете да пишете такива генерални заключения и човек не знае как да коментира...
steeN написа:М10 къде е, да? Той М30 не е ли М10 + 2 цилиндъра в същност... забравил съм вече.
Точно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
zAcK написа:blago72 написа:Не ми изглежда сериозна статията. Не съм виждал японски авомобил на 500к км., нито пък Опел, нито пък BMW след 90-та година.
Вероятно моторите им си имат отлични качества, но сред тях не е огромна издържливост.
Ела да видиш един М52, че и с Vanos, че и двайска![]()
![]()
Иначе, като почнете да пишете такива генерални заключения и човек не знае как да коментира...steeN написа:М10 къде е, да? Той М30 не е ли М10 + 2 цилиндъра в същност... забравил съм вече.
Точно
Chapai написа:Я пак.
http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-engines.html
Какво я пакМ30 се произвежда близо 30 години
Ще ми обясниш ли какво съм объркал и какво точно да търся на този линк?
Май е обратното,почти няма коли дето да са под 500 000 километра .

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То даже имаше една форумна Е34-ка на 700-800 000км. със снимка на таблото. 520и комби по спомен 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Георги Пенчев 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:То даже имаше една форумна Е34-ка на 700-800 000км. със снимка на таблото. 520и комби по спомен
Kroki написа:Георги Пенчев
Мдам, същия

Жалко, че и той напусна форума

Явно в тия 2-3 блока тука в Хиподрума до църквата живеят много фенове на BMW

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Как обичам българските журналисти ... Копи-пейст, гугъл транслейт и айде, написал статия
http://www.kolesa.ru/article/millionnik ... 2014-10-07
Карайте колите нормално, сменяйте редовно консумативите, не влизайте в червеното на оборотомера и двигателя ще ви надживее. Отделно зависи дали карате основно извънградско или сте на режим тръгни-спри. Моята кошница (Шевролет) е 2001г и по километраж е на 190 000км. За 11 000км свали нивото на маслото от горна до долна граница. Карам само с пълна синтетика на Кастрол. Сменям го на 8-10 000км. По каталог трябва да се сменя на всеки 5000км. Виждал съм БМВ Е34, което на 20 000км беше докарано до трагично състояние. Карано като болид от Ф1, никога не виждало сервиз или автомивка. Всеки опит да се завърти волана водеше до трагични звуци откъм предницата....
Всичко си е "според зависи".
http://www.kolesa.ru/article/millionnik ... 2014-10-07
Карайте колите нормално, сменяйте редовно консумативите, не влизайте в червеното на оборотомера и двигателя ще ви надживее. Отделно зависи дали карате основно извънградско или сте на режим тръгни-спри. Моята кошница (Шевролет) е 2001г и по километраж е на 190 000км. За 11 000км свали нивото на маслото от горна до долна граница. Карам само с пълна синтетика на Кастрол. Сменям го на 8-10 000км. По каталог трябва да се сменя на всеки 5000км. Виждал съм БМВ Е34, което на 20 000км беше докарано до трагично състояние. Карано като болид от Ф1, никога не виждало сервиз или автомивка. Всеки опит да се завърти волана водеше до трагични звуци откъм предницата....
Всичко си е "според зависи".
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Имам чувството че тая статия е писана от някой, дето е обикалял по моргите и е водил статистика колко и какви двигатели се продават на части и цели 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
М20 серията на БМВ е незаслужено пропусната в тая статия .Мойто м20 като отворих за турбиринето беше на към 350к км и хонинга си стоеше .Тоест по износване на бутало цилиндровата група би изкарал до към 500к км и повече може би .Изобщо какъв е критерия за надеждност по който ги оценяват ? Изминати км или състояние след такъв пробег ? Дефекти по периферията или по основни компоненти от мотора ?Щото Тико моторите също са пример за голям километраж .Преди години имаше едно Тико такси карано ,и го показваха тука в БГ 1 млн км със една смяна на сегменти .Аз не виждам особен смисъл от такива класации и спорове щото почти всеки мотор с подходяща подръжка и консумативи изкарва над 500к км и повече .Жив пример ми е тука една Алфа 156 JTD 2005г на 350к км без нищо пипано по мотора , само една леко просвирваща турбина и без забележки по вървеж разход и други такива. Ако е въпроса колко ще устиска без подръжка или немарлива такава ,или без подходящи консумативи то не виждам смисъл от такава класация щото е глупаво и лапешко сравнение.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е точно де. Ако материала беше пуснат в American Car Collector примерно ,щеше да е само за шеви и крайслер държеливите американски кочини
Понеже в "Колеса" няма как да се изцепят с някоя лада милионник , копи пейст от евро пресата и готово.Виждали са те дизел на 1млн км без да е пипан

Понеже в "Колеса" няма как да се изцепят с някоя лада милионник , копи пейст от евро пресата и готово.Виждали са те дизел на 1млн км без да е пипан

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3