Боядисване на под
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Re: Боядисване на под
Добре ... ще се придържаме към просто и евтини методи ....
Все пак не съм собственик на този гараж, роненето е минимално.. да не кажа, че почти няма, но все пак искам да се подсигуря.
За момента вариантите са два : епоксидна боя или бъркане на цимент.
В гаража няма да има подемник (нисък е
) но ще има крикове като не става нещо само с канала ...
Все пак не съм собственик на този гараж, роненето е минимално.. да не кажа, че почти няма, но все пак искам да се подсигуря.
За момента вариантите са два : епоксидна боя или бъркане на цимент.
В гаража няма да има подемник (нисък е

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Сещам се за едни подемници, които се монтират на самия канал на ръбовете, не мога да ги намеря в момента, но има такива - вдигат колата колкото да и виснат гумите и после си бачкаш от канала долу.
Погледни цените на саморазличвната CN 76 на ceresit - дават я за индустриални условия с голямо натоварване и дебелина до 5см няма грижи, а за да си сигурен че няма да се рони мажеп отгре някоя по-мъдата боя(ако имаш време да изчакаш да изсъхне може и обикновенаблажна боя - който нее свалял такава от панелен апартамент, той не знае колкое здрава
)
Погледни цените на саморазличвната CN 76 на ceresit - дават я за индустриални условия с голямо натоварване и дебелина до 5см няма грижи, а за да си сигурен че няма да се рони мажеп отгре някоя по-мъдата боя(ако имаш време да изчакаш да изсъхне може и обикновенаблажна боя - който нее свалял такава от панелен апартамент, той не знае колкое здрава

Както казаха някой колеги, за да има ефект ти е нужна здрава основа. Ако можеш измий го с водоструйка и чак след това грунд и епоксидна или боя за маркировки. От това по евтино не се сещам. Ако много се рони си трябва бетон.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Cyberloner написа:...(ако имаш време да изчакаш да изсъхне може и обикновенаблажна боя - който нее свалял такава от панелен апартамент, той не знае колкое здрава)

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Яро написа: боя за маркировки. .
Най-тънко ще дойде, но не е за вътрешно с оглед, че ще я дишаш по цял ден. Дори и след като изсъхне отделя много гадости.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тая боя за маркировки няма ли си някакъв специален начин на нанасяне, не трябва ли да се загрее и да се пръска под по-високо налягане, че и мен ме интересува 
Аз си го реших проблема с индустриален под, готино е ама скъпо...за 3-4 години не е мръднал грам.

Аз си го реших проблема с индустриален под, готино е ама скъпо...за 3-4 години не е мръднал грам.
Ubi dubium, ibi libertas
bum_bum написа:Яро написа: боя за маркировки. .
Най-тънко ще дойде, но не е за вътрешно с оглед, че ще я дишаш по цял ден. Дори и след като изсъхне отделя много гадости.
Е, той няма да стои в гаража цял ден я.
Сега се сетих, че имаше един продукт литурин се казваше, ако не се лъжа шведски, с който запечатваха бетона на един мой обект. В гугъл не излиза кой знае каква информация, но мога да ти дам координати на фирмата която го прави, кофти че се намира в Варна. Гледам Лакпром имат някакъв полиуретанов импрегнатор, но не пише цена. Може да звъннеш да питаш. http://www.lackprom.com/images/stories/ceni2010.pdf на стр. 15
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колкото и да седи няма значение. За тия продукти си има стандартни и щом е за вътрешно значи е за това, щом е за външно не се боядисва вътре и точка. Естествено всеки сам си избира отровите де. 

Малии, един баумакс баш с такава боя го маркирахме вътре, ама и така си го искаха де 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Cyberloner написа:Друго за което се сещам е саморазливна замазка - хем ще ти нивелира идеално гаража. CN 76 на церезит 100% ще свърши работа - не и знам цената ама ме съмнява да е евтина.

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
някой може ли да ми каже тази CN76 на каква цена е ?
Днес ми препоръчаха Нивеликс 5-15 ...ама и там е цената около 20лв на 25 кила торба ... с разходна норма 1,6кг/мм/м2 ... което ми се струва .. малко много ?
Днес ми препоръчаха Нивеликс 5-15 ...ама и там е цената около 20лв на 25 кила торба ... с разходна норма 1,6кг/мм/м2 ... което ми се струва .. малко много ?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Този НИВЕЛИКС, който са ти препоручали не съм сигурен дали е предназначен за нещо различно от домашни условия, най-добре се консултирай с производителя.
Церезита, аз поне под 40 кинта/торба 25кг не го намерих из нета. Разходната норма е 2кг. на кв.м за всеки мм дебелина
Идеята на саморазливните замазки като цяло е да оберат някакви минимални денивелации и/или да запълнят някоя и друга вдлъбнатина/шупла в пода.
Затова са такива и цените - в твоя случай, както го обясняваш една торба я стигне за 4 квадрата, я не - ти имаш 40 демек започваш от 10 торби х 40 кинта - 400 - имай предвди, че под тази цена трудно ще паднеш.
За сравнение - 5см пердашена замазка излиза 10-12лв/кв.м. а със саморазливната за 50мм(CN76 го дават горе-доло 2кг/м^2 демек за 5см имаш 4 торби на квадратен метър или 160 торби за твоето помещение - по 40 кинта(минимум) всяка... ти си направи сметката
На бензиностанциите правят това, което съм написал в началото - машинно пердашена замазка. При нея идват едни хора, пусат "майки" (разбирай ниво) след което правят класическа замазка от пясък и цимент в дадено съотношение(4 части пясък 1 част цимент за домашна употреба, за твоите нужди ще е по-скоро 3:1 или дори 2,5:1). След като излеят замазката и я разкрат по пода хващат една машина(викат и хеликоптер) която реално полира пода преди да е стегнал. Крайния резултат си го виждал на всяка бензиностанция.
Не мога да ти кажа, дали при безиностанциите не слагат и арматура и/или РР фибри в разтвора(все пак и камиони зареждат там), още повече че там е външно и трябва да е устойчива и на замръзване, така че може и някакви добавки други да има.
Ето ти ориентировъчни цени за правене на замазка:
http://www.bildremont.com/zamazki-mazil ... arii-tseni
http://машинна-замазка.sofremonti.com/
не съм ползвал услугите на нито една от фирмите, за да споделя преки впечатления.
Без значение кой вариант ще избереш, аз поне ги виждам така нещата:
1. Водоструйка, за да махне всякакви боклуци и полуизронени парченца, ако не можеш с водоструйката то поне прахосмукачка.
2. Нанасяне на дълбокопроникващ груд - ще отиде горе долу 30 -50% над нормата написана на опаковката, защото основата е стара о ронлива и ще смуче яко. Предвид, че е на пода, аз директно бих излял кофата и бих го разкарал с метлата, но има хора които си държат да се навеждат и да мацат с баданарката - щом им харесва нека го правят, може и по-добре да е, не споря
3. Замазка - дали самонивелираща или класическа - според това колко трябва да е дебел слоя.
Ако пропуснеш точки 1 или 2 рискуваш след кратък период от време да повториш упражнието, но този път както трябва(ако не е както трябва ще потретиш и т.н. докато не го направиш правилно
)
Церезита, аз поне под 40 кинта/торба 25кг не го намерих из нета. Разходната норма е 2кг. на кв.м за всеки мм дебелина

Затова са такива и цените - в твоя случай, както го обясняваш една торба я стигне за 4 квадрата, я не - ти имаш 40 демек започваш от 10 торби х 40 кинта - 400 - имай предвди, че под тази цена трудно ще паднеш.
За сравнение - 5см пердашена замазка излиза 10-12лв/кв.м. а със саморазливната за 50мм(CN76 го дават горе-доло 2кг/м^2 демек за 5см имаш 4 торби на квадратен метър или 160 торби за твоето помещение - по 40 кинта(минимум) всяка... ти си направи сметката

На бензиностанциите правят това, което съм написал в началото - машинно пердашена замазка. При нея идват едни хора, пусат "майки" (разбирай ниво) след което правят класическа замазка от пясък и цимент в дадено съотношение(4 части пясък 1 част цимент за домашна употреба, за твоите нужди ще е по-скоро 3:1 или дори 2,5:1). След като излеят замазката и я разкрат по пода хващат една машина(викат и хеликоптер) която реално полира пода преди да е стегнал. Крайния резултат си го виждал на всяка бензиностанция.
Не мога да ти кажа, дали при безиностанциите не слагат и арматура и/или РР фибри в разтвора(все пак и камиони зареждат там), още повече че там е външно и трябва да е устойчива и на замръзване, така че може и някакви добавки други да има.
Ето ти ориентировъчни цени за правене на замазка:
http://www.bildremont.com/zamazki-mazil ... arii-tseni
http://машинна-замазка.sofremonti.com/
не съм ползвал услугите на нито една от фирмите, за да споделя преки впечатления.
Без значение кой вариант ще избереш, аз поне ги виждам така нещата:
1. Водоструйка, за да махне всякакви боклуци и полуизронени парченца, ако не можеш с водоструйката то поне прахосмукачка.
2. Нанасяне на дълбокопроникващ груд - ще отиде горе долу 30 -50% над нормата написана на опаковката, защото основата е стара о ронлива и ще смуче яко. Предвид, че е на пода, аз директно бих излял кофата и бих го разкарал с метлата, но има хора които си държат да се навеждат и да мацат с баданарката - щом им харесва нека го правят, може и по-добре да е, не споря

3. Замазка - дали самонивелираща или класическа - според това колко трябва да е дебел слоя.
Ако пропуснеш точки 1 или 2 рискуваш след кратък период от време да повториш упражнието, но този път както трябва(ако не е както трябва ще потретиш и т.н. докато не го направиш правилно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
нямаш грижи - строителството ми е голяма краста
само да знаеш, че съм голямо мрънкало и строителите ще те мразят

само да знаеш, че съм голямо мрънкало и строителите ще те мразят