Проблем с телевизор Philips
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Проблем с телевизор Philips
Това е другият официален сервиз, под един блок, след Семинарията в посока Кошарите...
Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Като пишем за Филипс - 6 меса след изтичане на гаранцията ми се развали платката на дисплея (8 серия е ТВ-то), сменял се целият дисплей, цена близо 900 лв., гаранция - 3 месеца. Сервизът предлага да ми го изкупи за... 50лв. Предявих претенция за частично поемане на гаранция - тц, нямали практика. Дали някога ще си купя нещо, на което пише Филипс не знам, но боли много да хвърлиш 2 бона на боклука... Ако на някой му трябва за части - имам
Доста гадно, предвид че 8ма серия им е върха (9та малко по-бутикова се води)

По темата - ъпдейти никога не съм правил и не ми се е налагало . Почти всичко се свежда до добър сигнал - като подадеш 1080и с 60 фрейма в секунда , рискови ъпдейти не ти трябват .
- Leon
- старши ентусиаст
-
Рових се уикенда по разни сайтове и форуми да намеря вариант за решение и се оказа, че Филипс тихомълком са си продали подразделението за тв на някаква нечувана китайска фирма AUO или нещо подобно и от 2012г. не упражняват никакъв контрол върху качеството. Не че това значи задължително ниско качество, но да споделя. Тъпото е, че в момента единствените тв със заводска гаранция 5г. са Филипс - амбилайт моделите, а това ще ми е основен фактор при избора на нов.
Leon написа:Рових се уикенда по разни сайтове и форуми да намеря вариант за решение и се оказа, че Филипс тихомълком са си продали подразделението за тв на някаква нечувана китайска фирма AUO или нещо подобно и от 2012г. не упражняват никакъв контрол върху качеството. Не че това значи задължително ниско качество, но да споделя. Тъпото е, че в момента единствените тв със заводска гаранция 5г. са Филипс - амбилайт моделите, а това ще ми е основен фактор при избора на нов.
Ако става на въпрос за AU Optronics, хич не са нечувана марка, а са едни от най-големите производители на матрици за лаптопи, телевизори, монитори и каквото се сетиш

Не Мы такие, Жизнь такая
- Leon
- старши ентусиаст
-
И аз предположих, че са нещо като Леново и IBM, но не ми бяха познати... Вероятно за тях става дума.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:И аз предположих, че са нещо като Леново и IBM, но не ми бяха познати... Вероятно за тях става дума.
Не е много тихомълком - доста се тръбеше за това . Аз се заглеждам по 6та серия от промоцията http://zora.bg/philips/40pfs6609/25134 - 40инча матрица на Самсунг , активно 3д , амбилайт,Пиксел пресайс и 5 години гаранция - да не говорим че може да се разсрочи на 12 безлихвени вноски и да се облекчи бюджета за празниците

- Leon
- старши ентусиаст
-
И аз го гледах този, но въпроса вече е принципен - как да дам пак пари на фирмата, която ме прецака така брутално. Че ми държаха и тон по телефона... Иначе амбилайта е жестока хрумка, много ме кефи.
Явно съм пропуснал...
acho.rs написа:Не е много тихомълком - доста се тръбеше за това.
Явно съм пропуснал...

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2