Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?
Модератор: Общи модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?
Ай лелеееееееееееееееееее, ти вярно ли го написа това ?!
Кое ти е регулирано не разбрах само !?
Въобще наясно ли си с "разсеяната" светлина и проблемите които създаваш ?!
Не ти ли прави впечатление че като си зад някоя кола виждаш и в купето какво става ?!
Инвестирай в едни лупи, и тогава пиши !
И няма нужда да почнеш да се обясняваш как никой не ти святка, как са ти най-долу фаровете, как си си сложил ксенон за 888 лв .. Безмислено е !
Иначе по темата - ужасно ме дразнят ...
И му правя евала на колегата от ГТП-то, че прави две неща : скубе ксенони, и регулира фарове при преглед ...
Лошото е че след "демонтажа" онзи си ги слага пак пред сервиза

Може да направим класация на по-отвратителните коли : Голф 4/Опел Зафира/Опел Корса C/Опел Астра G ...... Когато и да видя такава кола с ксенон, винаги свети толкова разсеяно, че ми иде да я ударя челно
Кое ти е регулирано не разбрах само !?
Въобще наясно ли си с "разсеяната" светлина и проблемите които създаваш ?!
Не ти ли прави впечатление че като си зад някоя кола виждаш и в купето какво става ?!
Инвестирай в едни лупи, и тогава пиши !
И няма нужда да почнеш да се обясняваш как никой не ти святка, как са ти най-долу фаровете, как си си сложил ксенон за 888 лв .. Безмислено е !
Иначе по темата - ужасно ме дразнят ...
И му правя евала на колегата от ГТП-то, че прави две неща : скубе ксенони, и регулира фарове при преглед ...
Лошото е че след "демонтажа" онзи си ги слага пак пред сервиза

Може да направим класация на по-отвратителните коли : Голф 4/Опел Зафира/Опел Корса C/Опел Астра G ...... Когато и да видя такава кола с ксенон, винаги свети толкова разсеяно, че ми иде да я ударя челно

Последна промяна ивчо на 25 Окт 2014, 9:46, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Martoo0oo0o написа:Ти си поредния див селянин с мозък 0% Аз си карам с ксенон чисто нови рефлекторни фарове регулирани всичко.
Пак повтарям това изказване е на пишлеме загоряло да яде шамари![]()
Прекалено много грешки има в това твърдение, но няма да навлизам в подробности

Иначе малко цитати от закони и т.н., да не говорим, че при изменение на светлините и несъответствие
трябва да не се издава удостоверение за технически преглед

Само да попитам, тези чисто нови фарове Hella, Bosch и т.н. ли са, или са някакви други

Има вариант за рефлекторни фарове с ксенон, но по закон/директиви на ЕС трябва да са с автоматично регулиране,
система за измиване на фарове, рефлектора има по-различна форма и ксеноновите крушки са покрити частично

При изменение на конструкцията на фара с нефабричен ксенон има много разсейки, защото освен,
че не е предвиден за това, се променя отстоянието на крушката от рефлектора и той отразява светлината по различен начин

Та не зная, дали в случая аз съм селяк, невежа, за бой, без мозък и т.н.

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост
поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
Чл. 76. Забранено е използването на други светлини, освен предвидените в този закон и издадените въз основа на него нормативни актове.
(5) Съответствието на превозните средства с приложимите към тях технически изисквания се установява чрез извършването на процедури за:
4. изменение в конструкцията на регистрираните превозни средства.
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
Последна промяна zAcK на 25 Окт 2014, 12:22, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Вярно е обаче,че в Пловдив помаците дето карат с фарове светещи в небето и с ксенон на рефлекторен фар са ужасно много.Особенно при дъждовно и мъгливо време е някъв ад да караш тука,масово се кара и на дълги през деня светкаш им,свиркаш им,аварийни им пускаш ама не то говедото с говедо мършаво тъпо,кьораво и некадърно не може да захапе,че фаровете не са му в ред или да свали дългите. 

Колеги, как светят фаровете "в небето" и същевременно ви осветяват? Според мен на двулентов път както и да са настроени пак си светят и пак те заслепяват малко. Може би вие все попадате на хора със светещи вляво фарове... Интересно ми е дали не сте карали срещу един срещу друг и сега взаимно да се хулите кой с какви фарове е карал. Не, че няма хора с нерегулирани фарове...но чак пък 80%...
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Аз лично много мразя тия по магистралата дето карат зад мен. Аз съм единствената кола едва ли не в 1-2 през нощта прибираща се насам, оня отзад левия фар свети кръстосано с десния, ксенон на 34000000000к и на всичкото отгоре и ми присветва 10-на 15 пъти, че ще изпреварва. Без очи останах от такива... Да не говорим, че ме изпреварват по 15 минути и хвърлят сегменти през ауспуха, ама дай да се правиме на големите батки със 7-ците и С класите..
Зарекъл съм се, че следващия такъв ще го взема на абордаж. Научиха се, че сега е модерно големите черни лъскави коли с наредените номера като изпреварват да присветват и сега с един, два три фара кой колкото има свети. Чакам да ми писне още малко и на пасата отгоре на тавана слагам 4 дълги фара насочени назад и ела ми светни твойта кожа
За тия от насрещното важи същото.

За тия от насрещното важи същото.

ATR-42/72
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Темата би била много полезна ако доведе до някакъв резултат. Само че си мисля че ще остане само на приказки!
И си мисля какво аджеба може да се направи? Декларации подписки ала бала мисля че няма смисъл. Същината на проблема е техническия преглед (според мен). Въпроса е как точно да ги накараме онези тюфлеци да излязат от кабинката и да ти проверят фаровете. Само тогава ще има ефект от всичките ни писаници.
И единствения вариант според мен е да се залагат "капани" на пунктовете за ГТП. Отивам с криви фарове и отвън ме чака някоя телевизия и/или някой инспектор който да ги глоби или вземе лиценза (не знам коя точно институция е отговорна за това). Така като затворят няколко пункта, ще започнат да си вършат това за което им се плаща!
И си мисля какво аджеба може да се направи? Декларации подписки ала бала мисля че няма смисъл. Същината на проблема е техническия преглед (според мен). Въпроса е как точно да ги накараме онези тюфлеци да излязат от кабинката и да ти проверят фаровете. Само тогава ще има ефект от всичките ни писаници.
И единствения вариант според мен е да се залагат "капани" на пунктовете за ГТП. Отивам с криви фарове и отвън ме чака някоя телевизия и/или някой инспектор който да ги глоби или вземе лиценза (не знам коя точно институция е отговорна за това). Така като затворят няколко пункта, ще започнат да си вършат това за което им се плаща!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Няма да споря с никой , темата се казва не ви ли дразнят нерегулираните фарове?А като гледам някои как го тълкуват отиват на съвсем друга тема която вече я има 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ганьо обича да го виждат от далеч, слага ксенони, пуска халогени, задни светлини за мъгла и т.н., когато трябва и когато не трябва. Закон няма, обяснението е, че така ще го виждат повече и той ще вижда повече. Докато ушевите дремят зад храстите за 10-20лв, няма да има промяна. Защо по другите държави няма такива индивиди, с китайски собственоръчно монтирани и регулирани ксенони на око? Обаче върха на идиотизма е, че същите са готови да раздават шамари, понеже им се прави забележка! Същите, когато някои по-кисел от тях им скръцне със зъби, се насират и пускат тема, кой киселяк ги е засякъл. 

От мързел,а беше и студено реших да вкарам колата в оторизирания от БМВ сервиз наблизо за смяна на спирачната течност.Трябваше да се смени,защото смених почти всичко по системата,но все не намирах време да се заиграя и с течноста.Намирам се в малко населено място в Бавария.Та оставих им я и след два часа ми звъннаха да си я прибера.Отивам аз и се оправих с бюрокрацията,дадоха ми ключовете и отивам на паркинга, а там към двайсетина коли.Щтракам копчето на алармата да видя коя е моята и ...
''Тва" не е моята.Взех да я обикалям още не вярващ.Пак натискам алармата,гледам и другите,пак само тя се обажда.Тя не беше мръсна ама и толкова лъсната не бях я виждал.Та хората си бяха свършили работата, за която отидох,но са я лъснали като нова,направо свети.Изненадите не бяха до тук.Вътре беше абсолютно всичко лъснато и миришеше на борова гора.На дясната седалка имаше лист с резултатите от направена инспекция и съдържанието на горивните газове.Взех да се оглеждам,някой да не си прави дикиш с мен.Наскоро бях сменял и фарове и не бяха много в час, и когато ги пуснах вечерта бяха като по учебник.Та,общо взето не водачите са виновни,а мързела по сервизите ни.Не всеки е специалист по автомобилите.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Benord написа:Та,общо взето не водачите са виновни,а мързела по сервизите ни.Не всеки е специалист по автомобилите.
Да бе, да

То е ясно, че сервизите ни не са стока, ама точно па на обикновените коли без автоматично регулиране,
в много от случаите водачите нарочно вдигат фаровете, да светят повече, както се изразяват

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Te повечето водачи дори не се замислят за какво им е копчето за реглаж по ветикала... пълна, празна кола ... шляп в най-горно положение и тва е. Слагат се ксенони, китайски крушки 150W ... никой не се сеща да види тоя рефлектр/лупа мръсен ли е, чист ли е ... нагорял ли е ?! няма братче. Слагаш и караш. Особено в Пловдив по булеварди като "Руски" където има дървета се ВИЖДА как фаровете им светят повече по короните на дърветата, а не по платното. С просто око да се види това, сами си водете изводите за реглажа и ксенон 

zAcK написа:Benord написа:Та,общо взето не водачите са виновни,а мързела по сервизите ни.Не всеки е специалист по автомобилите.
Да бе, даТе в сервиза въртят копчето за ръчно регулиране на фаровете и им пускат халогените
![]()
То е ясно, че сервизите ни не са стока, ама точно па на обикновените коли без автоматично регулиране,
в много от случаите водачите нарочно вдигат фаровете, да светят повече, както се изразяват
Сигурен съм че повечето от водачите даже и не знаят точно това копче,за какво е.Особенно от водачките!

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Според мен МВР трябва да проведе една кампания "светлина" и по време на кампанията да има отворени центрове , където да ти регулират БЕЗПЛАТНО фаровете при условие , че реглажните устройства на фара са изправни !
Два пъти ги регулирах в "сервиз" и спрях. Последният път даже не осветяваха пътя. Сам си ги настроих "на око", присветват ми само когато ги вдигна от копчето най-горе. Пътувам често късно вечер и само ги вдигам фаровете не пускам дълги. Та наистина си е до сервиза, тук всеки гледа да скуби без работа. А както каза колегата в чужбина си вършат работата с мерак.
в Пежо на Ботевградско, отличен за сервиз на годината 2013, като едно от оплакванията беше - регулирайте ми фаровете, след като си я взех служебката фаровете светеха на шибаните НЛО-та.
Така два пъти, най-накрая им вдигнах скандал че са прости шушумиги и да вземат да ги регулират тея фарове та единия започна да осветява пътя. Левия все още осветява някъде на около 1 метър.
На ГТП от години не съм виждал някой да проверява дали светят правилно фаровете, бая коли съм водил.
Не знам кой е за бой... Обаче просто ще си взема една късичка бухалка в колата и някой някъде ще си ходи без фарове до вкъщи.
Така два пъти, най-накрая им вдигнах скандал че са прости шушумиги и да вземат да ги регулират тея фарове та единия започна да осветява пътя. Левия все още осветява някъде на около 1 метър.
На ГТП от години не съм виждал някой да проверява дали светят правилно фаровете, бая коли съм водил.
Не знам кой е за бой... Обаче просто ще си взема една късичка бухалка в колата и някой някъде ще си ходи без фарове до вкъщи.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!