Препоръчайте компактен фотоапарат "сапунерка"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Препоръчайте компактен фотоапарат "сапунерка"

Мнение от cod-cdbp » 27 Окт 2014, 18:12

Я дефинирайте какво е сапунерка, защото съм забелязал, че за някои хора, всичко което не е с пълноформатна матрица е сапунерка. :winky: 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 27 Окт 2014, 18:31

За тия пари си вземи каквото ти харесва, като само гледаш да е с възможно най-голям сензор.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Окт 2014, 19:08

cod-cdbp написа:Я дефинирайте какво е сапунерка, защото съм забелязал, че за някои хора, всичко което не е с пълноформатна матрица е сапунерка. :winky: 8)

Дефиниция си има и тя е всичко което не е огледално или DSLR е сапунерка. Има и трети вид Bridge, които са нещо средно между между сапунерка и огледален, но май тя има най-малко привърженици.
При покупка на сапунерка, трябва да се гледа най-вече големината на матрицата, това не го пишат по кутиите, нито на етикетите и след това други неща, но те са второстепенни и въпрос на вкус.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 27 Окт 2014, 19:14

KoolyO написа:За тия пари си вземи каквото ти харесва, като само гледаш да е с възможно най-голям сензор.

Nokia 808 :winky: Имал съм такъв телефон , сравнявал съм многократно качеството на снимките с това на различните компактни фотоапарати в ценовия диапазон до 5-600лв и смея да твърдя , че Нокията ги слага просто в малкия си джоб. Някой може да не му се вярва и да започне да ме нарежда , но това е мнението изградено на реална база :winky:
Ето сравнение в размера на сензорите на 808 и някой други :mhihi:
Изображение
Тук ще приложа и няколко кадъра от този телефон да видите на какво е способен , кадрите са от esato без обработка !
ИзображениеИзображение
Тези са мое дело
ИзображениеИзображение

Тук има купища снимки от телефона
http://www.esato.com/phonephotos/index. ... 8+PureView
Нощните снимки или тези в лоши условия също са на ниво , за дискотеки , кръчми и т.н. щрака на нивото на повечето фотоапарати със светкавица.
Предлагам го от гледна точка на това , че е телефон и можеш да правиш още куп неща (въпреки скопената ОС) с това у-во , вместо само да можеш да снимаш с него. Като пак подчертавам , че качеството на снимките по никакъв начин не отстъпва на доста по-скъпите фотоапарати , че чак и някой DSLR-ки :yes:
P.S. Ааа и забравих , че има зоом без загуба на качестовто от х4 до х16 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Окт 2014, 19:31

alekangg написа:Аз винаги съм държал сапунерката да снима точно на тъмно без светкавица. Такива са сапунерките с голяма матрица и снимките стават много добри, но както се каза, сапинерка с голяма матрица струва пари.

Може ли да обясниш, какво означават тия отношения 1:1,8 или там 1:1,2 - кое е отношение е по-добро, да знам какво да търся. Както и какво подяволите означават, всички тия цифри по обективите, че гледам като индианец :mhihi:

ПС: благодаря на всички за мненията, ценни са ми , но варианта за телефон и СЛР категорично отпада - ако се запаля по снимане, тогава ще давам една трета от цената на 46цата ми, за фотоапарат .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Окт 2014, 19:50

Тази нокиа 808 има сензор 1/2.3" (6.17 x 4.55) mm, какъвто използват в сапунерки от 300-350лв, примерно в Sony Cyber-shot DSC-WX220 е точно такъв и е 350лв нов. Само, че на него му дават 18.2Мпх, срещи 41Мпх за нокиата, та се сещате, колко е реално всичко..Сапунерки висок клас имат почти два пъти по-голям сензор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Окт 2014, 20:59

http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... C-TZ35EP-K

Някакви мнения за това :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 27 Окт 2014, 21:32

acho.rs написа:
alekangg написа:Аз винаги съм държал сапунерката да снима точно на тъмно без светкавица. Такива са сапунерките с голяма матрица и снимките стават много добри, но както се каза, сапинерка с голяма матрица струва пари.

Може ли да обясниш, какво означават тия отношения 1:1,8 или там 1:1,2 - кое е отношение е по-добро, да знам какво да търся. Както и какво подяволите означават, всички тия цифри по обективите, че гледам като индианец :mhihi:

ПС: благодаря на всички за мненията, ценни са ми , но варианта за телефон и СЛР категорично отпада - ако се запаля по снимане, тогава ще давам една трета от цената на 46цата ми, за фотоапарат .

Най-добре е сензора да ти е 1:1, ама това са професионалните апарати от по няколко хиляди :) Демек търси 1: възможно най-малко. Повечето съвременни сапунерки са 1:2.5 или макс 1:2.33, единствено преди години Самсунг се бяха излъгали да пуснат едни сапунерки със сензор 1:1.8 (приложил съм линк към продавалника на предишната страница :mhihi: ) и смея да твърдя, че тея апарати бият по качество на картината всички съвременни сапунерки от по 100-200 гига мега турбо пиксела :mhihi: А и цената втора ръка е много приятна :)
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 27 Окт 2014, 22:26

http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... C-TZ35EP-K

Някакви мнения за това :roll:

Аз съм за, всичко от TZ серията на Панасоник! Имам един такъв вкъщи, но по стар модел (TZ 7). Много съм доволен, жената де. Аз си снимам с Canon 5DMark2 :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Re: Препоръчайте компактен фотоапарат

Мнение от MaxMeyer » 27 Окт 2014, 22:39

Значи затова вече толкова години съм адски изумен и доволен от Pentax Optio A20 щото сензора му е 1/1,8

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
p.s.
Сега метнах едно око на другите модели от това време на Pentax A серията.Модела А10 също е с 1/1,8 сензор.Модела А40 е с 1/1,7" :shock: Не знам в момента има ли я тая серия на Pentax но задължително провери...Водеше се като S класата при сапунчетата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Окт 2014, 0:14

stefanoff написа:
acho.rs написа:

Най-добре е сензора да ти е 1:1, ама това са професионалните апарати от по няколко хиляди :) Демек търси 1: възможно най-малко. Повечето съвременни сапунерки са 1:2.5 или макс 1:2.33, единствено преди години Самсунг се бяха излъгали да пуснат едни сапунерки със сензор 1:1.8 (приложил съм линк към продавалника на предишната страница :mhihi: ) и смея да твърдя, че тея апарати бият по качество на картината всички съвременни сапунерки от по 100-200 гига мега турбо пиксела :mhihi: А и цената втора ръка е много приятна :)

Нещо ти е стара информацията.
Има много нови сапунерки със сензори по 1/1.8, 1/1.7, че и с 2/3!
acho.rs тук може да сравняваш апарати, излизат основните данни и автоматично ти казва кой, какви предимства има.
http://snapsort.com/compare

Предишна

Назад към Извън Темата