Препоръчайте компактен фотоапарат "сапунерка"
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Препоръчайте компактен фотоапарат "сапунерка"
Я дефинирайте какво е сапунерка, защото съм забелязал, че за някои хора, всичко което не е с пълноформатна матрица е сапунерка.

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
За тия пари си вземи каквото ти харесва, като само гледаш да е с възможно най-голям сензор.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Я дефинирайте какво е сапунерка, защото съм забелязал, че за някои хора, всичко което не е с пълноформатна матрица е сапунерка.![]()
Дефиниция си има и тя е всичко което не е огледално или DSLR е сапунерка. Има и трети вид Bridge, които са нещо средно между между сапунерка и огледален, но май тя има най-малко привърженици.
При покупка на сапунерка, трябва да се гледа най-вече големината на матрицата, това не го пишат по кутиите, нито на етикетите и след това други неща, но те са второстепенни и въпрос на вкус.
KoolyO написа:За тия пари си вземи каквото ти харесва, като само гледаш да е с възможно най-голям сензор.
Nokia 808

Ето сравнение в размера на сензорите на 808 и някой други

Тук ще приложа и няколко кадъра от този телефон да видите на какво е способен , кадрите са от esato без обработка !

Тези са мое дело

Тук има купища снимки от телефона
http://www.esato.com/phonephotos/index. ... 8+PureView
Нощните снимки или тези в лоши условия също са на ниво , за дискотеки , кръчми и т.н. щрака на нивото на повечето фотоапарати със светкавица.
Предлагам го от гледна точка на това , че е телефон и можеш да правиш още куп неща (въпреки скопената ОС) с това у-во , вместо само да можеш да снимаш с него. Като пак подчертавам , че качеството на снимките по никакъв начин не отстъпва на доста по-скъпите фотоапарати , че чак и някой DSLR-ки

P.S. Ааа и забравих , че има зоом без загуба на качестовто от х4 до х16

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alekangg написа:Аз винаги съм държал сапунерката да снима точно на тъмно без светкавица. Такива са сапунерките с голяма матрица и снимките стават много добри, но както се каза, сапинерка с голяма матрица струва пари.
Може ли да обясниш, какво означават тия отношения 1:1,8 или там 1:1,2 - кое е отношение е по-добро, да знам какво да търся. Както и какво подяволите означават, всички тия цифри по обективите, че гледам като индианец

ПС: благодаря на всички за мненията, ценни са ми , но варианта за телефон и СЛР категорично отпада - ако се запаля по снимане, тогава ще давам една трета от цената на 46цата ми, за фотоапарат .
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тази нокиа 808 има сензор 1/2.3" (6.17 x 4.55) mm, какъвто използват в сапунерки от 300-350лв, примерно в Sony Cyber-shot DSC-WX220 е точно такъв и е 350лв нов. Само, че на него му дават 18.2Мпх, срещи 41Мпх за нокиата, та се сещате, колко е реално всичко..Сапунерки висок клас имат почти два пъти по-голям сензор.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
acho.rs написа:alekangg написа:Аз винаги съм държал сапунерката да снима точно на тъмно без светкавица. Такива са сапунерките с голяма матрица и снимките стават много добри, но както се каза, сапинерка с голяма матрица струва пари.
Може ли да обясниш, какво означават тия отношения 1:1,8 или там 1:1,2 - кое е отношение е по-добро, да знам какво да търся. Както и какво подяволите означават, всички тия цифри по обективите, че гледам като индианец![]()
ПС: благодаря на всички за мненията, ценни са ми , но варианта за телефон и СЛР категорично отпада - ако се запаля по снимане, тогава ще давам една трета от цената на 46цата ми, за фотоапарат .
Най-добре е сензора да ти е 1:1, ама това са професионалните апарати от по няколко хиляди

Не Мы такие, Жизнь такая
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... C-TZ35EP-K
Някакви мнения за това
Аз съм за, всичко от TZ серията на Панасоник! Имам един такъв вкъщи, но по стар модел (TZ 7). Много съм доволен, жената де. Аз си снимам с Canon 5DMark2
Някакви мнения за това

Аз съм за, всичко от TZ серията на Панасоник! Имам един такъв вкъщи, но по стар модел (TZ 7). Много съм доволен, жената де. Аз си снимам с Canon 5DMark2

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Препоръчайте компактен фотоапарат
Значи затова вече толкова години съм адски изумен и доволен от Pentax Optio A20 щото сензора му е 1/1,8
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
p.s.
Сега метнах едно око на другите модели от това време на Pentax A серията.Модела А10 също е с 1/1,8 сензор.Модела А40 е с 1/1,7"
Не знам в момента има ли я тая серия на Pentax но задължително провери...Водеше се като S класата при сапунчетата.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
p.s.
Сега метнах едно око на другите модели от това време на Pentax A серията.Модела А10 също е с 1/1,8 сензор.Модела А40 е с 1/1,7"

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
stefanoff написа:acho.rs написа:alekangg написа:Аз винаги съм държал сапунерката да снима точно на тъмно без светкавица. Такива са сапунерките с голяма матрица и снимките стават много добри, но както се каза, сапинерка с голяма матрица струва пари.
Може ли да обясниш, какво означават тия отношения 1:1,8 или там 1:1,2 - кое е отношение е по-добро, да знам какво да търся. Както и какво подяволите означават, всички тия цифри по обективите, че гледам като индианец![]()
Най-добре е сензора да ти е 1:1, ама това са професионалните апарати от по няколко хилядиДемек търси 1: възможно най-малко. Повечето съвременни сапунерки са 1:2.5 или макс 1:2.33, единствено преди години Самсунг се бяха излъгали да пуснат едни сапунерки със сензор 1:1.8 (приложил съм линк към продавалника на предишната страница
) и смея да твърдя, че тея апарати бият по качество на картината всички съвременни сапунерки от по 100-200 гига мега турбо пиксела
А и цената втора ръка е много приятна
Нещо ти е стара информацията.
Има много нови сапунерки със сензори по 1/1.8, 1/1.7, че и с 2/3!
acho.rs тук може да сравняваш апарати, излизат основните данни и автоматично ти казва кой, какви предимства има.
http://snapsort.com/compare
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2