Избор на Лаптоп до 1400 лв
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Избор на Лаптоп до 1400 лв
Не знам, нищо не му се е чупило
На една фр асус-а и е на 7г вече и нема нищо счупено.. явно държат на качество, но съм ползвал само 1 и не мога да твърдя на 100%
Иначе имат collect & returtn, но не знам къде се ремонтира

На една фр асус-а и е на 7г вече и нема нищо счупено.. явно държат на качество, но съм ползвал само 1 и не мога да твърдя на 100%
Иначе имат collect & returtn, но не знам къде се ремонтира
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Да си кажа и аз мнението. На работа ползваме за мобилни машини за кад( Solid Edge ST5) лаптопи HP elitebook 8570(цената им беше около 1200 $), някой колеги ползват и като стационарен комп-лаптопи на HP elitebook пак за кад, но там цената е вече друга(2500$). Аз препоръчвам обаче серията на Acer V3. Пробвал съм и такъв и мога да кажа, че също се държи много добре и цената му е около 1000$. На него Solid Edge, Solid Works и AutoCad си вървят без проблем.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Elitebook за тия пари ще има да го сънува...
Принципно в този ценови клас наистина НР имат най-приятните машини (probook серията), обаче аз по-отвратително сглобен лаптоп не съм отварял (Сони се доближават, но НР определено е лидерЪТ).
За едно елементарно почистване на вентилатора трябва да разглобиш целия лаптоп и да махнеш и дъното от шасито за да успееш да стигнеш до радиатора,а докато стигнеш до там половината пластмаси са се изпотрошили. Не съм някакъв вандал да напъвам с отвертката докато нещо не каже "пук". Имам си инструкции за разглобяването им от производителя, имам си и набор инструменти(шпатлуки и какви ли не други криви неща от една особена пластмаса с мека повърхност и твърдо ядро) и пак - НР да отворя и да не се наложи поне 1 щипка да залепвам после не си спомням. Това е и основната причина, поради която НР ми е сред последните в класацията, когато избирам лаптоп.
А най-големият враг на електрониката е топлината - няма ли читаво охлаждане няма как да е особено надеждна джаджата.
За сравнение:
Lenovo thinkpad - махаш клавиатурата и всичко е пред теб в 90% от по-новите модели - при старите дори не се разглабя - блокираш перката на вентилатора, слагаш прахосмукачката отдолу и с картонче минаваш за 2 мин през всичките ребра на радиатора, след което просто свети(освен ако не е някакъв мазньоч ама и там има лечение
) Бонус - понася разливане на кафета и други течности отгоре му.
Другите им модели - обикновено на 4-5 винта пада целия долен капак и всичко е на показ, или има едно малко капаче точно под вентилатора на 2 винта което точно като ревизийка за чистене.
Дел - има разглабяне и то доста, но сглобките са направени както трябва и няма драми.
Самсунг - можеше и по-добре, много винтове, но пак се работи лесно и няма строшени пластмаси
Аcer - разглабя се относително лесно, но много често на по-натоварените винтови сглобки се е извадила месинговата вложка и се налага лепене - лесно се оправят нещата.
Асус - според модела - или е като ниските серии на леново да пада целия долен капак или е като самсунг.
Тошиба - японска му работа - всичко наблъскано и уплътнено до последните десети от милиметъра - задължително винаги с инструкцията разпечатана до мен + допълнително внимание защото все има по някой скрит винт или свирепо захапала щипка дето при най-малката грешка казва "пук" и трябва да се лепят пластмаси после.
Fujitsu - работи се лесно, няма опити за гениални конструкции, за да спестят някое и друго винтче.
Това горното го говоря от личен опит с какви ли не модели на горепосочените марки
Сега се поразрових...
за тия пари ето това горе-долу е избора според мен:
http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMat ... _VADEX_002 - определено сериозна машинка с 4-ядрена 7ца, недостатък е ниската резолюция
http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMat ... _V8NEX_006 - пак е добро, но процесорът е 2-ядрен.
http://laptop.bg/laptops-asus-K550-asus_k550lnv_dm387d
http://laptop.bg/laptops-asus-X550_dark ... 0ln_dm157d -практически са еднакви, разликата е в процесора само
http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450 ... 70_TRAY_95 - средна работа
Може би има и много други модели, може би и с по-добри характеристики и за малко по-малко пари, но съм подбрал такива с матов екран, за да не гледаш като заварчик след няколко часа работа.

За едно елементарно почистване на вентилатора трябва да разглобиш целия лаптоп и да махнеш и дъното от шасито за да успееш да стигнеш до радиатора,а докато стигнеш до там половината пластмаси са се изпотрошили. Не съм някакъв вандал да напъвам с отвертката докато нещо не каже "пук". Имам си инструкции за разглобяването им от производителя, имам си и набор инструменти(шпатлуки и какви ли не други криви неща от една особена пластмаса с мека повърхност и твърдо ядро) и пак - НР да отворя и да не се наложи поне 1 щипка да залепвам после не си спомням. Това е и основната причина, поради която НР ми е сред последните в класацията, когато избирам лаптоп.
А най-големият враг на електрониката е топлината - няма ли читаво охлаждане няма как да е особено надеждна джаджата.
За сравнение:
Lenovo thinkpad - махаш клавиатурата и всичко е пред теб в 90% от по-новите модели - при старите дори не се разглабя - блокираш перката на вентилатора, слагаш прахосмукачката отдолу и с картонче минаваш за 2 мин през всичките ребра на радиатора, след което просто свети(освен ако не е някакъв мазньоч ама и там има лечение

Другите им модели - обикновено на 4-5 винта пада целия долен капак и всичко е на показ, или има едно малко капаче точно под вентилатора на 2 винта което точно като ревизийка за чистене.
Дел - има разглабяне и то доста, но сглобките са направени както трябва и няма драми.
Самсунг - можеше и по-добре, много винтове, но пак се работи лесно и няма строшени пластмаси
Аcer - разглабя се относително лесно, но много често на по-натоварените винтови сглобки се е извадила месинговата вложка и се налага лепене - лесно се оправят нещата.
Асус - според модела - или е като ниските серии на леново да пада целия долен капак или е като самсунг.
Тошиба - японска му работа - всичко наблъскано и уплътнено до последните десети от милиметъра - задължително винаги с инструкцията разпечатана до мен + допълнително внимание защото все има по някой скрит винт или свирепо захапала щипка дето при най-малката грешка казва "пук" и трябва да се лепят пластмаси после.
Fujitsu - работи се лесно, няма опити за гениални конструкции, за да спестят някое и друго винтче.
Това горното го говоря от личен опит с какви ли не модели на горепосочените марки

Сега се поразрових...
за тия пари ето това горе-долу е избора според мен:
http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMat ... _VADEX_002 - определено сериозна машинка с 4-ядрена 7ца, недостатък е ниската резолюция
http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMat ... _V8NEX_006 - пак е добро, но процесорът е 2-ядрен.
http://laptop.bg/laptops-asus-K550-asus_k550lnv_dm387d
http://laptop.bg/laptops-asus-X550_dark ... 0ln_dm157d -практически са еднакви, разликата е в процесора само
http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450 ... 70_TRAY_95 - средна работа
Може би има и много други модели, може би и с по-добри характеристики и за малко по-малко пари, но съм подбрал такива с матов екран, за да не гледаш като заварчик след няколко часа работа.
Супер, много подробно инфо давате колеги.Аз в началото на темата казах че не робувам на марки, но май наистина Ейсър,Пакард Бел, МСИ, Сони бих ги отбягвал - може да са много добри, но точно тези марки няма да са.Имам си сериозна десктоп машина, а с лаптопа ще се работи само по изключение с КАД софтуерите.В 75% от времето когато е включен ще се ползва основно за И-нет.Но пък и искам да мога да разчитам на него и да не падам по-надолу от този моя сега - тоест минимум поне i5,8Gb RAM, и външно видео поне 1 или 2 ГБ.Фоворит засега остава Леновото.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това, че се разглобява трудно, надали е фактор за повечето хора. Все пак малко от тях тръгват да ги чистят и разглобяват, та това ще е последното нещо, което ще гледам. Цената в сервизите е идентична, не съм видял, да имат различни тарифи според модела!
Аз обичам да сменям марките, последните ми лаптопи бяха acer, fijutsu, asus, toshiba. Реално само acera беше без проблеми! На фиджитсуту и тошибата им заминаха хардовете след 1 седмица точно, оправиха ги, след това реално не са имали дертове. Асуса му заминаха пантите на втората година, пак го оправиха гаранционно. Та с две думи не виждам никаква разлика при среден или нисък клас лаптопи, само марката е различна, то и при колите и във всякаква техника е вече така.
Аз обичам да сменям марките, последните ми лаптопи бяха acer, fijutsu, asus, toshiba. Реално само acera беше без проблеми! На фиджитсуту и тошибата им заминаха хардовете след 1 седмица точно, оправиха ги, след това реално не са имали дертове. Асуса му заминаха пантите на втората година, пак го оправиха гаранционно. Та с две думи не виждам никаква разлика при среден или нисък клас лаптопи, само марката е различна, то и при колите и във всякаква техника е вече така.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Това, че се разглобява трудно, надали е фактор за повечето хора. Все пак малко от тях тръгват да ги чистят и разглобяват, та това ще е последното нещо, което ще гледам. Цената в сервизите е идентична, не съм видял, да имат различни тарифи според модела!
Принципно си прав. Работата е там, че ако нещо е мислено да бъде лесно ремонтирано се предполага, че някой е инвестирал време и усилия то е да е такова - най-лесно и евтино е:
1. проектираш външната коруба
2. даваш го на платкаджийте да измислят платката
3. една пластмаска отлята по калъп и имаш шаси от 2 компонента дето се държи само на щипки и всичко е точно, стига да не трябва да го отваряш.
Това е масово при какви ли не устройства, идеята е "като се счупи го хвърляш на боклука и отиваш за ново", ако обаче клиента се разделя с една солидна сума за да си вземе твоят продукт ням ада е много навит да го хвърля на боклука при първия дефект - затова си даваш зор и го измисляш да бъде лесен за поддръжка - за да може когато се появи повреда тя да бъде отстранена бързо и с минимални усилия за да може клиента час по-скоро да може да си ползва играчката.
В случая не споделих цялата информация за разглабянето, за да накарам човека сам да си отваря машината - целта беше по-скоро да покажа отделните марки горе-долу как си представят жизненият цикъл на продуктите си. Докато една марка е приела идеята, че ще ползваш техния продукт, докато той вече не е морално остарял за да си вършиш работата, то другата е предпочела да те кара по-честичко да си купуваш нови джаджи. Всички знаем кое е по-печелившо в дългосрочен и краткосрочен план.
До авторът - за тия пари ThinPad(не Edge) трудно ще си намериш в нашата татковина, но може и да успееш - не знам...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Сългасен съм с колегата по-горе. Има-няма към 1000 машини са ми минали през ръцете за профилкатика (цялостно разглобяване) ... до 2000лв са все едни и същи ла*на в общия случай. HP от година на година ... нямат общо една серия със следваща или със друга партида от същата.
Аз лично бих заложил на един Дел Присижън ако бюджета е до 1500лв. Ако ли не... отиваме на Леново, Асус, Ейсър ... спец за Леново 4 машини уж от една партида ... 2 клавиетурата им пружинира цялата (от кашона), друфите две с дефект по корпуса.
Квото и да вземеш имай едно на ум, че колкото и да го чистиш с прахосмукачка след около 1 до 2г (в зависимост от тва как го ползваш), ще ти трябва смяна на термопаста/термогумички. И избягвай течности около машината и кабелите да ги нагъваш.
Аз лично бих заложил на един Дел Присижън ако бюджета е до 1500лв. Ако ли не... отиваме на Леново, Асус, Ейсър ... спец за Леново 4 машини уж от една партида ... 2 клавиетурата им пружинира цялата (от кашона), друфите две с дефект по корпуса.
Квото и да вземеш имай едно на ум, че колкото и да го чистиш с прахосмукачка след около 1 до 2г (в зависимост от тва как го ползваш), ще ти трябва смяна на термопаста/термогумички. И избягвай течности около машината и кабелите да ги нагъваш.
Последна промяна host на 29 Окт 2014, 14:33, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Както и да го гледаме лаптоп, особено пък Леново, HP или Dell под 2000лв за нов, качествен няма. 

Пичове аз да не продавам лаптопи
Ето ви леново за 2к, боята на клавишите му падна на 3-ят месец, тъчпада НЕ РАБОТЕШЕ с отварянето от кутията, курсора полудяваше и тичаше във всички посоки на екрана - фабричен дефект.. това на флагмана да допуснат такива "слабости" е меко казано абсурдно! Предишният пантите и решетката! Бягай от леново.
Като си избираш лаптоп търсиш с колкото може повече алуминий, алуминий > пласмаса.. а и охлажда къде къде по-добре
за тия пари само асус и бизнес класа на дел, но там хардуера ще ти падне.. сам каза клазацията по задоволителност кой я води.. всъщност на 1 място трябва да е apple, винаги са държали на топ качество, за тва и цените им са двойни, че и тройни.

Ето ви леново за 2к, боята на клавишите му падна на 3-ят месец, тъчпада НЕ РАБОТЕШЕ с отварянето от кутията, курсора полудяваше и тичаше във всички посоки на екрана - фабричен дефект.. това на флагмана да допуснат такива "слабости" е меко казано абсурдно! Предишният пантите и решетката! Бягай от леново.
Като си избираш лаптоп търсиш с колкото може повече алуминий, алуминий > пласмаса.. а и охлажда къде къде по-добре

за тия пари само асус и бизнес класа на дел, но там хардуера ще ти падне.. сам каза клазацията по задоволителност кой я води.. всъщност на 1 място трябва да е apple, винаги са държали на топ качество, за тва и цените им са двойни, че и тройни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
относно търкането на клавиатурите съм забелязал едно - дори когато се занимавах с програмиране и активно чатене не съм имал нито една клавитура да се е изтъркала. Баща ми, които като цяло не ползва много-много лаптопа си за 2 месеца клавишите му бяха излъскани яко и буквите полуизтрити - има много голямо значение каква ти е кожата и дали ползваш разни кремове и други козметики. Ако клавиатурата му беше с подсветка съм почти сигурен, че щеше да е като снимката, която си постнал.
Със старите клавиатури без подсветка не е имало такива проблеми защото там цялата пластмаса си е непрозрачна, но тия с подсветката е някаква боя отгоре, която се търка или разгражда от козметичните продукти - подобен проблем имат и немалко автомобили, включително Голф 4 и e63 - лакът на пластмасите им се прецаква от кремовете за ръце и само след няколко години започват да се люпят.
А за фабрични дефекти - случва се навсякъде - всякакви производители предлагат какви ли не продукти и казват че техния е отличен и после в практиката се вижда, че не е баш така. Продуктите на големите фирми са скъпи а счетоводителите искат максимална печалба и стават издънки като се икономисва.
Със старите клавиатури без подсветка не е имало такива проблеми защото там цялата пластмаса си е непрозрачна, но тия с подсветката е някаква боя отгоре, която се търка или разгражда от козметичните продукти - подобен проблем имат и немалко автомобили, включително Голф 4 и e63 - лакът на пластмасите им се прецаква от кремовете за ръце и само след няколко години започват да се люпят.
А за фабрични дефекти - случва се навсякъде - всякакви производители предлагат какви ли не продукти и казват че техния е отличен и после в практиката се вижда, че не е баш така. Продуктите на големите фирми са скъпи а счетоводителите искат максимална печалба и стават издънки като се икономисва.
Новият ми лаптоп asus е 1:1, също черен и с червена подсветка на 3 нива и на 1 клавиш не му е паднала боята
Така че не е от кожата ми, а от лошо контрол на качеството в Леново.
Да кажем че всеки може да обърка "боята", ама да ти сложат неработещ тъчпад в лаптоп за 2к, който се води най-продаваният им модел е меко казано смешно, в леново имат 120 страници тема за проблема.
После му паднаха и usb-тата, на предишният пантите.. тва че на всяка марка се случва не знам, имах сони 0 проблеми, приятелката ми има вайо 0 проблеми, така е сега и с асуса 0 проблеми. Имах и монитор леново дето изгърмя в 1-ят му работен ден.. може и карък да съм, ама от личният ми опит с леновo - никога повече

Така че не е от кожата ми, а от лошо контрол на качеството в Леново.
Да кажем че всеки може да обърка "боята", ама да ти сложат неработещ тъчпад в лаптоп за 2к, който се води най-продаваният им модел е меко казано смешно, в леново имат 120 страници тема за проблема.
После му паднаха и usb-тата, на предишният пантите.. тва че на всяка марка се случва не знам, имах сони 0 проблеми, приятелката ми има вайо 0 проблеми, така е сега и с асуса 0 проблеми. Имах и монитор леново дето изгърмя в 1-ят му работен ден.. може и карък да съм, ама от личният ми опит с леновo - никога повече

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Подкрепям колегата Аcer,
асус ,макър и чисто жълта марка,са много качествени машини и компоненти.
Аз самият имам също лаптоп асус и съм много доволен.
Разбира се ъпгрейта е задължителен като SSD диск,рам памет и това е.
Нито грее нито се лющи
асус ,макър и чисто жълта марка,са много качествени машини и компоненти.
Аз самият имам също лаптоп асус и съм много доволен.
Разбира се ъпгрейта е задължителен като SSD диск,рам памет и това е.
Нито грее нито се лющи
http://www.pcadvisor.co.uk/test-centre/ ... s-2014-uk/
До колкото може да се вярва на тия статистики разбира се, но в челните места са Делл и Асус - разбира се говорим за лаптопи от порядък ана 1400 паунда.Набива се на очи обаче фирмата Шенкер, чували ли сте за такива лаптопи?Аз лично си признавам че не бях чувал.
До колкото може да се вярва на тия статистики разбира се, но в челните места са Делл и Асус - разбира се говорим за лаптопи от порядък ана 1400 паунда.Набива се на очи обаче фирмата Шенкер, чували ли сте за такива лаптопи?Аз лично си признавам че не бях чувал.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Активно в този ценови диапазон не мога да се включа с мнение от личен опит, НО ползвам асус купен от някъде 2007-2008.
Тъчпадът си работи, както и всичко останало , брат ми го взе след него дойде при мен.
Няма нещо което да не му работи. Няма изтъркани копчета ( ежедневна употреба! ) След изтичане на гаранцията е почистван веднъж на всеки 6 месеца профилактично.
Следващият ще е Асус!
Тъчпадът си работи, както и всичко останало , брат ми го взе след него дойде при мен.
Няма нещо което да не му работи. Няма изтъркани копчета ( ежедневна употреба! ) След изтичане на гаранцията е почистван веднъж на всеки 6 месеца профилактично.
Следващият ще е Асус!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега, те през 2 месеца нямат общо (един и същи модел) ти през 2008
нищо лично, ама няма никаква връзка. Сменят доставчици и материали като носни кърпи само да сцепят още някое центче печалба. И всички го правят, не само една определена марка - определено HP обаче са най-добрия смисъл за брутални тотали дори в средния клас (за БГ) от 700 до 1200лв.

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4