Извънградско с летни гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Извънградско с летни гуми?

Мнение от don_gori » 29 Окт 2014, 18:00

pinko_23 написа:Да мога да се съглася с тебе, но този сняг нещо рано дойде, следващият мисля че ще по късно и темперетурите се очертават приятни.

Е това нещо дойде рано снега , не е гаранция че няма да повтори.
Незнам каква е логиката зимните гуми да се слагат буквално вечерта преди да навали снега :roll: Разбирам дневните температури да са 30+ градуса и на асфалта толкова да не ги слагаш.
Ама в момента температурите са трайно ниски , дори през другата седмица надали ще се качат повече от 22-23 градуса , а асфалта ще си остане пак кучан студен :dunno:
Мисля че тази година времето даде ясне знак кога трябва да си приготвим колите за зимата и в частност кога да си сложим зимните гуми ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Окт 2014, 18:19

Е.Димитров написа:На всеки му се е случвало да му се разтреперят ръцете или да усети слабост в следствие на паднала кръвна захар и то без предизвестие за чувство за глад.
Така че носете си в колата ,тръгвайки на път вода и нещо за хрупане :yes: :bchug:

Искаш да кажеш, че 150 години назад са носели солети или такива работи за да не им пада захарта? По моите виждания имаме пикове и спадове след като сме започнали с тия "храни".

На мен ми се е случвало април месец при яко слънце и температура 15-тина градуса да видя табелка "Троянски проход-затворен". Викам- тия я държат от зимата. Стигнах до средата и - хой.. Стена от сняг.

Това е проход- може да имаш късмет и да минеш без проблем ама може и да те хване лошо време горе и да се видиш в приключения.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Окт 2014, 19:24

Затворен е защото ски пистата минава през пътя! :Р
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 29 Окт 2014, 20:42

15 градуса може да станат през деня, ама деня нещо окъся доста, а и през нощта температурите са около нулата и това в ниското. На зимни търкалета съм от миналата седмица, не чакам да завали сняг. Шоколад е много по-добре от солети, абе каквато и да е захар :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 29 Окт 2014, 20:47

Някои хора забравят, че зимната гума нее за сняг само, а за студено време. И снежинка да няма, ако е под 10 градуса, летната гума е на камък и изхвърчаш от пътя .... в добрия случай в канавката, в лошия в невинен шофьор. За БМВ има пара, за гума не. РЕЗИЛ! :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 29 Окт 2014, 23:04

Колега, по-добре си сложи гумите. Планинските райони и в частност проходите имат неприятния навик много драстично да се "преобразяват" и да нямат нищо общо с низините и "нормалните" пътища.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 29 Окт 2014, 23:38

Миналата събота се прибирах от Пампорово до София - общо 6 часа. Пътувах с автомобил 4х4, подготвен за зима. По пътя, след падналите дървета и камъни най-много проблеми създаваха колеги с летните гуми. Много жалка гледка е да видиш как измръзнали и мокри служители на гражданска защита и пожарната освен да режат падналите дървета и да разчистват пътя бутат коли с летни гуми. Тъкмо го избуташ и тръгне малко и след 20 метра пак е закъсал. И ако до някъде колите които пътуват надолу към Асеновград евентуално може ида имат "оправдание", че ги е "изненадала" зимата, то тези които са тръгнали сутринта към Пампорово с летни гуми са за ...... Трябва да се въведат някакви глоби за толкова недобросъвестни шофьори. Според мен зимата в планината с летни гуми си е лудост. Имаше един колега от Пловдив с Ф10, бяха ми замръзнали ръцете и не го снимах, но е най-малкото срамота да караш такава кола и да трябва да те бутат.
Ето и една снимка:

ImageUploadedByTapatalk1414614871.686670.jpg

Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 30 Окт 2014, 0:52

Cyberloner написа:Принципно може и да стане номера ама хвърли едни вериги в багажника и едно компресорче. И зависи какви са ти летните ако си на полусликове както бях аз в събота - не си е работа - за 1км до гумаджията ASC-то рядко гаснеше а не е като да нямам стаж по зими и пътища. В момента в който сложих зимните нямаше нищо общо,

На твое място не бих си правил експерименти - ако си притеснен с парите мини през първия гумаджия да ти даде някои дърти зимни гуми колкото да изкараш пътуването пък после ще го мислиш. Дори и стари зимните са по-добре от летните.

Значи не съм бил само аз със семи-сликове в Събота :lol: Успокоих се :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Окт 2014, 1:03

k-hristov написа:
Cyberloner написа:Принципно може и да стане номера ама хвърли едни вериги в багажника и едно компресорче. И зависи какви са ти летните ако си на полусликове както бях аз в събота - не си е работа - за 1км до гумаджията ASC-то рядко гаснеше а не е като да нямам стаж по зими и пътища. В момента в който сложих зимните нямаше нищо общо,

На твое място не бих си правил експерименти - ако си притеснен с парите мини през първия гумаджия да ти даде някои дърти зимни гуми колкото да изкараш пътуването пък после ще го мислиш. Дори и стари зимните са по-добре от летните.

Значи не съм бил само аз със семи-сликове в Събота :lol: Успокоих се :lol:

мани - прибрах се в събота ранно утро къде 4 и карайки по "България" гледах как на НДК валеше дъжд и малко след околовръстното си беше сняг на парцали ама не трупаше и си викам "Мдаа крайно време е да си сменя гумите, само да се наспя утре и ще го направа." Ставам към 11 в събота и гледам 20см сняг :shock: Добре, че имам гумаджия на няма и километър та отидох само с думите "На джанти са, балансирани са - само ми дай кръстачката и един крик" че там като видях 20 коли опашка лошо ми стана :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Окт 2014, 1:09

Аз имах подобна изненада, дори още по-рано, беше 15 октомври 2011година. Ходих до Пампорово на този ден, за три дни, бях с кола под наем, една корса от новите, естествено беше с летни гуми, а и времето беше отлично. Стигнах горе и на другата сутрин изненада!
DSCF0614.jpg

DSCF0613.jpg

DSCF0496.jpg

По пътя от Пампорово до Смолян с летните гуми, нямах сериозни проблеми, карах с 30-40 макс, но стигнах. Не разбирам как някои дори не могат да тръгнат на 1см сняг!
Ето снимките от пътя, стигнах си до Смолян, там нямаше сняг, намерих вериги, понеже бяха казали, че ще пускат само с вериги вечерта, сложих ги и се върнах вечерта. След два дни, нямаше и помен от сняг, но когато не трябва беше паднал.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Окт 2014, 2:06

Хах сега като ги видях тея снимки от Пампорово се сетих, че преди 10тина години, тъкмо бях взел книжка, редовно ми се налагаше да ходя командировки до там със служебни коли, които като се замисля, са били с летни гуми. Карал съм ги точно по такива снегове и не е имало никакви проблеми. Даже по това време не знаех, че има и такова животно, наречено зимни гуми :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 30 Окт 2014, 2:18

Аз предлагам да се спести някой лев за гуми да се кара по джанти само!
Срамота колега проход ще минаваш зимно време на много места има бедствено положение сняг и дъжд и да питаш дали можело с летни гуми и то кола със задно!
ЕВАЛА ТИ БИЧИМ БРАТО :bowdown:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 30 Окт 2014, 8:58

Минимум вериги които си монтирал за да си сигурен, че всичко е точно. Защото сигурно няма да си сам...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Окт 2014, 12:14

Пампорово няма нищо общо с прохода на Републиката. Поне правете адекватни сравнения, ако не друго.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 ci 01; e30 318

Мнение от Kirilov88 » 30 Окт 2014, 12:29

Колега, Ако имаш възможност сложи си зимни гуми и тогава тръгвай! Преди 3 седмици така се въртях в прохода на републиката с летни гуми нямаше сняг, но валеше лек дъжд и температурата там беше доста ниска. Така ме изпревари задницата, че чак не можах да повярвам с 50 км/ч на десен остър завой. Никакви системи не помагат при такъв случай нямаш ли добро сцепление с асфалта!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата