Съвет относно операция на куче
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Съвет относно операция на куче
doomy525 написа:Позамислих се, но имам и два голдъна, които са хранени по същия начин и в момента единия е на три и половина години, а женската на 2. И двете са хранени пак по същия начин и са си големи красавци..типичните "голдън ретривъри". И така като ги гледам се чувстват много добре. Може би подхода ми е грешен, но при другите две кучета не се оказа, че е грешен.
Каква храна препоръчваш? Още повече, че е дребна порода и финансите за храната му нямат нищо общо с тея на двата голдъна. Просто така си мисля, че е правилно.
Кучетата са чувствителни на сол и много често като се хранят с домашна храна се получава излишък от сол. Също така не трябва да се дават мазни храни и храни с подправки. Кости също не се дават - нямат почти никаква хранителна стойност, а могат да докарат доста бели(в клиниката поне веднъж месечно оперираме куче с обстипация на червата в следствие хранене с кости). Ти ги гледаш са добре твойте ама като станат на 7-8г. ходи да им пуснеш една биохимия пък тогава гледай. Също съм сигурен, че имат дъх от устата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За мазнините в храната не съм много съгласен. Хищното животно в природата да не би да не изяжда цялата плячка? Друга идея-храненето в природата почва от вътрешностите на жертвата.
Подправки не, сол също. Аз давам малко, но много малко. За костите съм съгласен на 50%, яденето им от животното би му създало проблеми но костния мозък е едно от най-полезните неща за ядене в едно животно. Зърнени храни със сигурност не, разни картофени по-скоро като компромис от време на време. А за супата от дребна риба съм "за" с двете ръце.
Подправки не, сол също. Аз давам малко, но много малко. За костите съм съгласен на 50%, яденето им от животното би му създало проблеми но костния мозък е едно от най-полезните неща за ядене в едно животно. Зърнени храни със сигурност не, разни картофени по-скоро като компромис от време на време. А за супата от дребна риба съм "за" с двете ръце.

- adovet
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:За мазнините в храната не съм много съгласен. Хищното животно в природата да не би да не изяжда цялата плячка? Друга идея-храненето в природата почва от вътрешностите на жертвата.
Колега ти вълци ли гледаш или декоративни кучета?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- adovet
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Съвсем декоративен питбул отглеждам.
Хахаха

Добре де, какво ще рече добра храна ?
Аз я разбирам така, както при нас хората. Не да тъпчем закуски и макдоналдс по цял ден, а вкусна, домашна и полезна храна. Това попитах и преди. Какво е за тях правилната храна?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Никога не съм давал добавки, дори калций и единствените 2 срещи с ветеринар за 10 години бяха наскоро като скъса връзки на единия крак.
Но при мен предполагам е лесно, заради неоретенциозността на породата.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
bum_bum написа:Поинтересувай се за възможните храни. Преди 15-тина години мислех, че най-великата храна за кучета е Педигри (явно рекламите са ми действали добре). После бях убеден в Роял Канин и Еукануба.., а всъщност истината е по-различна.
Пак малко се отклонявам от темата, но ми стана интересно за храните. Моята половин порция куче го храня само с насипна на Роял Канин и не e близвал човешка храна, консерва или нещо подобно. Bum, ще кажеш ли каква е истината и ти с какво храниш твоето?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Истината за мен на тоя етап, нищо чудно след някоя година да ми дойде друг акъл
Но няма нищо лошо човек да развива вижданията си.
Като казах 2 посещения на ветеринар забравих преди години че пак ходих. Пролетно време кучето получаваше някакъв много странен косопад симетрично на двата задни бута-два кръга с диаметър 4-5см. Горе-долу по същото време почваше и някаква кашлица като на простинала коза.
Ходих няколко пъти, взимаха кръв, косми, кожа, плюнки, лайна за изследвания и нищо. И накрая оная извади една голяма книга и ми показа там диагнозата- космопад с неизяснен произход
Нещо, което можеше да се сетя май и сам без да им давам 200лв и да мъчим псето с тия изследвания. По това време взех да я храня с Ориджин и от тогава насам не са се появявали тия проблеми. Качеството на козината също драстично се подобри. Преди по корема и върха на ушите, където са рязани нямаше дори козина. Сега са гъсто окосмени.
Сухата като цяло не е най-доброто с което може да си храниш животното, но ако ще ползваш такава най-доброто което може да се намери на нашия пазар е Ориджин и Акана. Роял Канин е среден клас храна, която има доста неполезни за кучето неща в състава си.

Като казах 2 посещения на ветеринар забравих преди години че пак ходих. Пролетно време кучето получаваше някакъв много странен косопад симетрично на двата задни бута-два кръга с диаметър 4-5см. Горе-долу по същото време почваше и някаква кашлица като на простинала коза.

Сухата като цяло не е най-доброто с което може да си храниш животното, но ако ще ползваш такава най-доброто което може да се намери на нашия пазар е Ориджин и Акана. Роял Канин е среден клас храна, която има доста неполезни за кучето неща в състава си.
- adovet
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Истината за мен на тоя етап, нищо чудно след някоя година да ми дойде друг акълНо няма нищо лошо човек да развива вижданията си.
Като казах 2 посещения на ветеринар забравих преди години че пак ходих. Пролетно време кучето получаваше някакъв много странен косопад симетрично на двата задни бута-два кръга с диаметър 4-5см. Горе-долу по същото време почваше и някаква кашлица като на простинала коза.Ходих няколко пъти, взимаха кръв, косми, кожа, плюнки, лайна за изследвания и нищо. И накрая оная извади една голяма книга и ми показа там диагнозата- космопад с неизяснен произход
Нещо, което можеше да се сетя май и сам без да им давам 200лв и да мъчим псето с тия изследвания. По това време взех да я храня с Ориджин и от тогава насам не са се появявали тия проблеми. Качеството на козината също драстично се подобри. Преди по корема и върха на ушите, където са рязани нямаше дори козина. Сега са гъсто окосмени.
![]()
Абсолютно си прав за храните, но има и една която е може би една идея по добра от канадските - Virbac. Както сам си се убедил храната е много важна, а кучето ти има атопичен дерматит, който най често се появява от неподходяща храна.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Гледах я тази на Вирбак тогава, но понеже подозирах някакъв проблем с храната търсех нещо без зърнени и житни съставки и за това не съм я пробвал.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Мойто добиче само си реши, че няма да яде гранулирана храна - както омиташе по чувал и половина и в един момент каза хОй, това повече няма да го ям
Аз много настоятелно исках да убедя животинката, че това ще яде ама след 1 седмица глад и като му се показаха кокалите, реших да сменя яденето. От тогава е на готвена манджа от свинска/телешка/агнешка мръвка (каквото дадат месарите) и кокали + от време на време сурова мръвка и кокали (да не ми скочите, че се озлобявало кучето защото поне при мен няма нищо такова - единствено като му дам суровата мръвка малко се ентусиазира в повечко и стават инфекции ако решиш да го разиграеш точно тогава
).

Аз много настоятелно исках да убедя животинката, че това ще яде ама след 1 седмица глад и като му се показаха кокалите, реших да сменя яденето. От тогава е на готвена манджа от свинска/телешка/агнешка мръвка (каквото дадат месарите) и кокали + от време на време сурова мръвка и кокали (да не ми скочите, че се озлобявало кучето защото поне при мен няма нищо такова - единствено като му дам суровата мръвка малко се ентусиазира в повечко и стават инфекции ако решиш да го разиграеш точно тогава

- adovet
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Гледах я тази на Вирбак тогава, но понеже подозирах някакъв проблем с храната търсех нещо без зърнени и житни съставки и за това не съм я пробвал.
Пробвай ще останеш доволен
Така и така темата е тръгнала на "Ръководство за домашни любимци"
как дресирвате кучетата си? Моя малкия например слуша доста и категорично отхвърля очакванията ми, които бяха насадени от други хора за породата джак ръсел. Слуша си, не яде /или в много ама много редки случаи/ чехли, паркети и т.н. Команди като ела, седни, легни си ги научи още като малък. Ако не е извеждан си ходи в банята по нужда /това наистина нямам представа как стана, но факт
/. Вярно, прави пакости, но в рамките на нормалното. Не мога да го науча да носи нещата, които му ги хвърлям. Отива само до тях и почва да си играе /пръчки, тенис топка, топче за пинг понг/ и разни други неща. Не знам - сърбят го зъбите ли /те тепърва му растат/, но се опасявам, че няма да се научи след като порасне. Също и някакви други съвети ще бъдат полезни на хората, които имат четирикрако жиуотно в къщата си 
п.с - кой каза, че котка и куче не могат да се разберат
http://vbox7.com/play:e04d7a4877
Малкия и котката

п.с - кой каза, че котка и куче не могат да се разберат

http://vbox7.com/play:e04d7a4877
Малкия и котката
enjoy life and drink cold beer

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:(да не ми скочите, че се озлобявало кучето защото поне при мен няма нищо такова - единствено като му дам суровата мръвка малко се ентусиазира в повечко и стават инфекции ако решиш да го разиграеш точно тогава).
Мойто е изяло доста сурови работи пък нищо му няма. Единствено притеснително е разни коки, коли и т.н., но се предполага че тия меса са изследвани и би трябвало да са чисти. Аз от същите си правя луканки и ги ям сурови, що и кучето да не яде?

doomy525 написа:как дресирвате кучетата си?
Аз на нищо никога не съм дресирал куче. Ако го оставя някъде не мога да го накарам да седне, но стои там и ме чака ако трябва с часове. Като го викна идва, като му посоча на къде да ходи отива натам. Напълно ми е достатъчно. Разни тренировки, които изглеждат готино като ги показваш на други хора не ги одобрявам от гледна точка на това, че малко или много го караш да прави неща, които в някакъв определен момент кучето не желае.
Ако види обувка навън за секунди става на парцали, в нас може да и ги завираш в устата но не я пипва. До голяма степен въпрос на късмет. Имал съм и такова, дето за 15 мин да го оставиш само и прави цялата къща леш.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3