Курс за оръжие?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Курс за оръжие?

Мнение от Хаос » 04 Ное 2014, 16:57

то пък като имаш огнестрелно все едно нещо особено се случва
голяма отговорност, спорен краен резултат
има и по-ефективни средства за самоотбрана
огнестрелното оръжие е измислено да убива, не да бъде отбранително средство
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Ное 2014, 17:01

При огнестрелното оръжие ефекта е по-скоро превантивен и чисто психологичен.
Не е нужно да се размятат пистолети и калашници из задръстванията в София.

Голяма глупост ще е перченето наляво надясно - Вижте ме аз имам КНО, а пък за употребата му ... закона е споменал кога е оправдана и кога не.
В крайна сметка притежанието на КНО от лица, които нямат необходимост е нежелателно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Ное 2014, 17:17

превантивен, превантивен, колко да е превантивен
нямаш право да го носиш открито, ако го извадиш трябва да го ползваш иначе рискуваш да го ползват срещу теб или най-малкото да се разделиш с него след жалба
ако го използваш го ядеш дебелия със сигурност

за единия път (на милион) в който ще те спаси от травми/смърт ...
по-ефективно средство за самозащита е бягството, но неговия недостатък е, че не е мачовско, все пак по филмите дават, че вадят патлаци след първата крива дума...

иначе ако си охрана със сигурност добавя тежест към функциите ти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Ное 2014, 17:20

Хаос написа:превантивен, превантивен, колко да е превантивен
нямаш право да го носиш открито, ако го извадиш трябва да го ползваш иначе рискуваш да го ползват срещу теб или най-малкото да се разделиш с него след жалба
ако го използваш го ядеш дебелия със сигурност

иначе ако си охрана със сигурност добавя тежест към функциите ти

Ами честно казано превантивен е дотолкова, доколкото като видиш човек с кобур и един HK 25 в него, вероятно ще спреш да го псуваш или ще прибереш ножа.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Ное 2014, 17:23

ако на човек му се налага да се среща с такива индивиди трябва да се замисли, дали вместо оръжие да не смени попрището си - работа/местоживеене
имам приятел с лично оръжие, което носи непрекъснато от бая години вече
не е някакъв лукс, да не кажа, че си е наказание, защото често това оръжие се носи поради нужда, а нуждата означава, че живота ти е потенциално в опасност...

нали не обсъждаме случая, когато оръжието седи в сейфа вкъщи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Ное 2014, 17:38

Да оръжието е огромна отговорност и често ми тежи особенно когато се налага да мисля кое къде да стои.

Все пак зависи и за какво ти трябва самото то. В крайна сметка, ако се живее в апартамент и се ползва за самоотбрана, доста време се изисква до отварянето на каси, ваденето на оръжието, зареждане и стрелба. Обаче при живот в къща времето е повече на страна на собственика. Реално, за да имаш оръжие чиято цел е опазване на живот и имущество, работата е сериозна и залога голям.

При мен интереса е чисто любителски, имам това онова защото ми харесват огнестрелните оръжия, не че ми трябва КНО, а пък пушките са ми за удоволствие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 04 Ное 2014, 20:52

Къде в София мога да изкарам курс за ползване на огнестрелно оръжие, така че после да мога да ползвам служебно? :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 04 Ное 2014, 20:57

имаше и някаква врътка ако си член на спортен стрелкови клуб
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 04 Ное 2014, 20:58

mit-kong написа:Къде в София мога да изкарам курс за ползване на огнестрелно оръжие, така че после да мога да ползвам служебно? :dunno:

ми примерно тука

http://guns.bg/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%81 ... B5-c1.html
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 04 Ное 2014, 23:05

А каква е разликата между: "Курс за боравене с късо нарезно оръжие" и "Курс за безопасно боравене с оръжие"? :dunno:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Ное 2014, 0:04

mit-kong искаш КНО а не знаеш разликите, хвани да прочетеш не да чакаш да ти кажат всичко на готово.

deyan-enchev колега защо да е в касата, държа го под възглавницата, в касата ако почнеш да го държиш значи не ти трябва вече и е само в тежест
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 05 Ное 2014, 0:44

mit-kong написа:Къде в София мога да изкарам курс за ползване на огнестрелно оръжие, така че после да мога да ползвам служебно? :dunno:

Във ВИП-а има курсове често. Инъче аз моя съм го карал в академията на МВР, ама по друга схема и то преди 7-8 години.

@N.Mihaylovski - по няколко причини всичко стои в касата. Едната е, че имам малко дете, другата е че КНО под възглавницата не ми трябва, понеже не чакам гости от които да се браня, а третата е че това е просто моя страст не необходимост.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 05 Ное 2014, 0:47

N.Mihaylovski написа:........deyan-enchev колега защо да е в касата, държа го под възглавницата, в касата ако почнеш да го държиш значи не ти трябва вече и е само в тежест

Ай пък ти ся под възглавницата :mhihi:
Още ли не е започнало да те тормози нощно време :mhihi: :mhihi:

Иначе аз пък напук на всички съм доволен ,че моето ми го прибраха. КНО си е голяма отговорност :idea: . Човек трябва хубаво да си помисли дали наистина му трябва, преди да си даде парите за нещо такова :roll:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 05 Ное 2014, 8:04

Вече мн. се обърках... Последно бях разбрал, че тези курсове "За безопасно боравене с огнестрелно оръжие", който предлагат частни фирми, са за разрешително, което ми позволя да нося служебно оръжие? Но сега попадам на инфо за такъв курс, където пише - "Успешно завършилите курса имат възможност да закупят лично късо, нарезно оръжие." ?! :shock:

Източник: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4009814725
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Ное 2014, 10:35

Я кажете, при подновяване на разрешителното, трябва ли да носиш и оръжието, защото ако ти откажат, то става незаконно, а ако съм аз няма да го върна в КОС за съхранение и ще си стане незаконен

mit-kong
Човек, ти четеш ли изобщо какво пише ?

"Успешно завършилите курса имат възможност да закупят лично късо, нарезно оръжие.
Успешно завършилите курса могат да работят на обекти като въоръжена охрана.
Успешно завършилите курса ще имат по-голямо самочувствие в живота.
Курсът за безопасно боравене с оръжие не е само за мъже. "

Може да си купиш ако ти дадът от КОС а те НЯМА да ти дадът,
Това което пише е курс за безопасно боравене, за което не ти трябва нищо освен да платиш таксата

На колко си години ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата