Обущарска вакса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Обущарска вакса

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 16:09

Аз ги мия и с четка за зъби :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Ное 2014, 12:04

bum_bum написа:Аз ги мия и с четка за зъби :mhihi:

И аз ползвам четка за зъби, но с нея нанасям боята. Ползвам вакса в зависимост от цвета на обувките. Като нанеса добре с четката за зъби и изчаквам да попие, след което с четка с мек косъм за дрехи излъсквам чипика. Цяла седмица е като нов, ако се напраши го минавам с гъбичка, но суха без мазило по нея, че разваля гланца. Въртя 2 или 3 чифта обувки през седмицата, с цел по ниска амортизация и запазването им.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 19 Ное 2014, 12:07

Обикновена вакса и мека четка е истината. :) Ако някой е виждал едно време ваксаджиите по улиците, ще разбера за какво става на въпрос. С по интензивно "маане" с четката и резултата е налице. Може за завършек (не е задължително) и с памучен парцал да се тръкне. Ефекта е от 1 седмица до 1 месец, с леко пречеткване. В казармата, вечерта си мажехме кубинките с вакса и на сутринта, с четката се лъсваха до блясък. Ама нали сега, няма казарма... :mhihi: Всичко останало, като гъби, пасти и спрейове са с ефект за 1 ден. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 19 Ное 2014, 12:16

vavilon написа:...с памучен парцал да се тръкне... :yes:

ако обичаш, парцалът трябва да е кадифен, не може току така някакъв прост памук :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Ное 2014, 18:13

Cyberloner написа:
vavilon написа:...с памучен парцал да се тръкне... :yes:

ако обичаш, парцалът трябва да е кадифен, не може току така някакъв прост памук :lol:

С вълнен е най-правилно, но и кадифения добре излъсква. В казармата аз бях с най-лъскавите кубинки, като се уволнявах имаше опашка от кандидати за тях ;) Жалко, че не си взех от казармената вакса беше отлична.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Предишна

Назад към Извън Темата