ML 320 CDI vs X5 vs X6
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ML 320 CDI vs X5 vs X6
За мен х6 е възможно най-ненужния джип на света. Багажника е малък, от зад е супер тясно, от пред е ок. Ако пък от зад има и само 2 места за седене
За пръв път ми беше клаустрофобично в такава кола. Но това са си мой виждания, и не съм тръгнал да купувам нито един от двата

За пръв път ми беше клаустрофобично в такава кола. Но това са си мой виждания, и не съм тръгнал да купувам нито един от двата

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Моята я поръчах есента на 2011год.Няколко месеци преди това си търсех усилено МЛ и установих,че дори за 60к не може да се намери читаво по моите критерии...Насочих се към поръчката на ново Х5/6,разликата в цената на двата хикса беше точно 10к лв!
Въздушното окачване го има само отзад и е опционално,аз не съм го поръчвал и не ми липсва!За мен най-задължителната екстра е 8ск.автоматик,който при Е71 се появява мисля към края на 2010год.Човек да даде 50-80к + за автомобил с 6ст. АСК,това не бих проумял никога,а и ще ви дразни впоследствие.Другите задължителни екстри за мен бяха М волан с превключване от волана,отопление седалки,кожен салон,резервно колело и преден парктроник(само задният е сериен).
Не съм съгласен с колегата Пилев,че багажника е малък!Огромен е,особено след като се спуснат едната/двете задни седалки.Отзад не е тясно изобщо според моите критерии,180см/90кг съм
П.п.най-близкият ми приятел си закупи нов МЛ 2010,година по-рано,след като покара моята изказа мнение,че разликата при смяната на скоростите е огромна
между 7G и 8 ZF,както и отзивчивостта при педала на газта 
Въздушното окачване го има само отзад и е опционално,аз не съм го поръчвал и не ми липсва!За мен най-задължителната екстра е 8ск.автоматик,който при Е71 се появява мисля към края на 2010год.Човек да даде 50-80к + за автомобил с 6ст. АСК,това не бих проумял никога,а и ще ви дразни впоследствие.Другите задължителни екстри за мен бяха М волан с превключване от волана,отопление седалки,кожен салон,резервно колело и преден парктроник(само задният е сериен).
Не съм съгласен с колегата Пилев,че багажника е малък!Огромен е,особено след като се спуснат едната/двете задни седалки.Отзад не е тясно изобщо според моите критерии,180см/90кг съм

П.п.най-близкият ми приятел си закупи нов МЛ 2010,година по-рано,след като покара моята изказа мнение,че разликата при смяната на скоростите е огромна

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Няма Х5/6 с въздушно окачване отпред.Има само отзад и разликата с пружините е огромна.Още по-голяма е разликата ако има Активен волан и активна рейка.За пореден път пишем,че отзад е НИСКО,не ТЯСНО,такаче колегата 1.80,ако ще 150 кг да е пак ще о.к., но ако 185+ и 70 кг няма да е о.к. Като екстри-обдухване на седалките и панорамен таван е супер(на Х6 няма панорама само шибедах).Според мен за тия животни си трябва парктроник отпред/отзад+камера за задно виждане.Ако има и хед-ъп дисплей ще е супер.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Koliu написа:Няма Х5/6 с въздушно окачване отпред.Има само отзад и разликата с пружините е огромна.Още по-голяма е разликата ако има Активен волан и активна рейка.За пореден път пишем,че отзад е НИСКО,не ТЯСНО,такаче колегата 1.80,ако ще 150 кг да е пак ще о.к., но ако 185+ и 70 кг няма да е о.к. Като екстри-обдухване на седалките и панорамен таван е супер(на Х6 няма панорама само шибедах).Според мен за тия животни си трябва парктроник отпред/отзад+камера за задно виждане.Ако има и хед-ъп дисплей ще е супер.
Сега не мога да се сетя и ме мързи да търся, но съм на 90% сигурен, че Х5 не се предлага с пълния набор системи за стабилност, който има в Х6 . Така или иначе спора за мен е - купе или комби, или 530 Комби срещу 630 Гран Купе и като такъв, поне за мен е решен. Всеки да си преценява. Безсмислен джип, топ гиър казали че не може да откъсне на сняг, на задните седалки е неудобно за баскетболисти, няма място за 7 човека, 600литра багажник и 600кг полезен товар са недостатъчни ... тия доводи някак си са излишни.
Мен и на Х5 ми се стори малък багажника.
Не знам дали при всички е така, но тия кори и дупки отдолу въобще не ми допаднаха.

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
С други думи се оказва, че ML--ът изобщо не е по-надежден спрямо Х5 или Х6, а дори напротив, което всъщност е основното и най-важното за моя човек.
Благодаря на всички, изразили мнение, но възгледите относно дизайна, товароносимостта и комфорта са въпрос на личен вкус и предпочитания. Мен повече ме интересуват нещата, на които бе обърнато внимание - надеждност, скоростна кутия, окачване, вървене най-общо казано - отзивчивост на газта, стабилност, люшкане и т.н., разход на гориво, динамика.
Очевидно роднината ще трябва да продължи с проучването, защото досега беше на мнение, че Мерцът е по-здрав и икономичен. Аз не бях сигурен и за това вдигнах тази тема. Сега вече съм убеден в съмненията си. Едвам успях да го откажа от Range Rover, а сега ще видим какво ще стане с избора по настоящата тема. :D
Благодаря на всички, изразили мнение, но възгледите относно дизайна, товароносимостта и комфорта са въпрос на личен вкус и предпочитания. Мен повече ме интересуват нещата, на които бе обърнато внимание - надеждност, скоростна кутия, окачване, вървене най-общо казано - отзивчивост на газта, стабилност, люшкане и т.н., разход на гориво, динамика.
Очевидно роднината ще трябва да продължи с проучването, защото досега беше на мнение, че Мерцът е по-здрав и икономичен. Аз не бях сигурен и за това вдигнах тази тема. Сега вече съм убеден в съмненията си. Едвам успях да го откажа от Range Rover, а сега ще видим какво ще стане с избора по настоящата тема. :D
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Други мнения няма ли???
П.С. Мен ме интересува Х6 най вече...

П.С. Мен ме интересува Х6 най вече...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
За X6 да кажа нещо, не е свързано с характеристики и т.н., но би накарало хората да се замислят. Преди 2 години старите ми шефове си купиха Х6-ци, единият 35i, a другият 35sd. Бензиновият се опитваха два пъти да го крадат, на третия път успяха и след два месеца го намериха разколачен в една нива - само купето. Другият го откраднаха още първият път - не се намери, та с X6 едно на ум.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
speeder88 написа:За X6 да кажа нещо, не е свързано с характеристики и т.н., но би накарало хората да се замислят. Преди 2 години старите ми шефове си купиха Х6-ци, единият 35i, a другият 35sd. Бензиновият се опитваха два пъти да го крадат, на третия път успяха и след два месеца го намериха разколачен в една нива - само купето. Другият го откраднаха още първият път - не се намери, та с X6 едно на ум.

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
Еми, България!
Само че лошото е, че дори и да изпълниш изискванията на застрахователите да й сложиш допълнителен имобилайзер и да смениш кода за отключването, пак ги вдигат и накрая получаваш някакъв си процент от цената, и то не от покупната, а дори от оценката на самите застрахователи, което адски много ме дразни. Никога не покриват 100 % от стойността, а ти си си плащал като момченце колкото са ти искали сума ти време..
Само че лошото е, че дори и да изпълниш изискванията на застрахователите да й сложиш допълнителен имобилайзер и да смениш кода за отключването, пак ги вдигат и накрая получаваш някакъв си процент от цената, и то не от покупната, а дори от оценката на самите застрахователи, което адски много ме дразни. Никога не покриват 100 % от стойността, а ти си си плащал като момченце колкото са ти искали сума ти време..
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Чесно казано от доста време си търся Х6 ,но с тези кражби найстина не знам дали си заслужава...
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,давайте мнения за Х6 ,че натам съм се насочил.И се чудя 3.0д или 3.0сд?? 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
armani78 написа:Колеги,давайте мнения за Х6 ,че натам съм се насочил.И се чудя 3.0д или 3.0сд??
ми то няма много за чудене... гледай го така --> в 3.0д няма да си щастлив

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
Може ли да поясните този проблем с веригата е като при N47 2.0d, който се слага на 3 серия, Х3 и т.н.?
Има го на 3.0sd, а имали го на 3.0d?
Разрешен ли е с последния фейслифт? Към колегата Armani, ако имаш възможност не се колебай, а направо скачай на 40d! В цитираната тема казах за тази на моя роднина и от доста честото возене на тази кола ти казвам, че субективното усещане е несравнимо - уникално пъргава, мощна и динамична, като мен най ме впечатлява доускорението в движение - все едно сега тръгва от скорост 120 км/ч. Интериора е много подобрен, в 90-градусови завои с газ до пода при изтегляне от ляв завой колата не се накланя и с 1%. Това също за мен е изключително важно.
Само колегите, които имат информация по въпроса нека споделят при този модел има ли го проблема с веригата!
Има го на 3.0sd, а имали го на 3.0d?
Разрешен ли е с последния фейслифт? Към колегата Armani, ако имаш възможност не се колебай, а направо скачай на 40d! В цитираната тема казах за тази на моя роднина и от доста честото возене на тази кола ти казвам, че субективното усещане е несравнимо - уникално пъргава, мощна и динамична, като мен най ме впечатлява доускорението в движение - все едно сега тръгва от скорост 120 км/ч. Интериора е много подобрен, в 90-градусови завои с газ до пода при изтегляне от ляв завой колата не се накланя и с 1%. Това също за мен е изключително важно.
Само колегите, които имат информация по въпроса нека споделят при този модел има ли го проблема с веригата!
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3