California бейби

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Re: California бейби

Мнение от 520i » 24 Ное 2014, 13:07

Kroki написа:Надявам се да нямам никакво свободно време от работа честно казано. :lol:

По това изречение разбирам, че за пари отиваш. И за мен е по-добрия вариант. Махай я тая Калифорния и отивай към Аляска да се върнеш с едни $15к+ чисто. :winky: В Калифорния се ходи да харчиш пари на почивка, а не да изкарваш пари. За бригада говоря, иначе за нормална работа сигурно става.

Дано не съм лош пророк, но съм готов да се хвана на бас, че в CA ще се прибереш с едни $4к макс след като си платил билети, ядене, спане и т.н. За 4 месеца, по-добре на Слънчев бряг се хвани, повече пари ще изкараш.

Относно парите, мани ги тия банки, само ще те ощабят бая пари. Всичко е с чекове там, тук си ги осребряваш. Като се прибереш тук, те ще продължат да ти пращат чекове тук, поне за последния месец работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Ное 2014, 13:13

vicho написа:при $6.75 / час и $10.25 / час (overtime) се прибрах с малко над $5,000. :dunno:
чувал съм невероятни истории за хора с над $10к спестени за 4-5 месеца, ама ми се струва трудна работа
п.с. 2007-ма

Изобщо не са невероятни историите...
Бившата ми се прибираше с по $14-15к, като сервитьорка...
А аз със половината от цитираните, като готвач...

520i написа:Относно парите, мани ги тия банки, само ще те ощабят бая пари. Всичко е с чекове там, тук си ги осребряваш. Като се прибереш тук, те ще продължат да ти пращат чекове тук, поне за последния месец работа.

Глупости на търкалета...
$40 беше прехвърлянето от американската сметка (конкретно в банк ъф америка) в българската (ПИБ) - за суми до $10к говоря, повече не съм прехвърлял... Това преди 6-7 години.
А колкото до последния чек - таксата беше $10-$12 доколкото си спомням. Ако тази сума е на всеки чек... 4 месеца по 4 чека по $10-$12... Бая повече ще го "ощабят" българските банки да му осребрят чековете :mhihi:
Последна промяна drago_pavlov на 24 Ное 2014, 13:18, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Ное 2014, 13:18

drago_pavlov написа:Бившата ми се прибираше с по $14-15к, като сервитьорка...

ако бях жена, ще се прибирам с $50 бона (освен, ако не вляза в затвора), ама тва е друга тема
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Ное 2014, 13:20

vicho написа:
drago_pavlov написа:Бившата ми се прибираше с по $14-15к, като сервитьорка...

ако бях жена, ще се прибирам с $50 бона (освен, ако не вляза в затвора), ама тва е друга тема

В Атлантик сити се запознах с една българка, започнала като камериерка, "харесали я" и към момента работеше като стриптизьорка - $600 на вечер заплата + бакшиши. Каза че и се събират по около $1000 на вечер. Това по нейни приказки, колко е вярно не знам :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Ное 2014, 13:27

и тая тема май ше отиде на бело и кОври :mhihi:

@ колегата с Аляската - разкажи как е живота там, че то не е само пари всичко ...
не се заяждам - нека да направим темата полезна :yes:
и да кажем къде какви плюсове и минуси има ...

чувал съм, че хора ходили там повече не ядат риба :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Ное 2014, 13:34

K_Ilkov написа:и тая тема май ше отиде на бело и кОври :mhihi:

@ колегата с Аляската - разкажи как е живота там, че то не е само пари всичко ...
не се заяждам - нека да направим темата полезна :yes:
и да кажем къде какви плюсове и минуси има ...

чувал съм, че хора ходили там повече не ядат риба
:mhihi:

Що?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Ное 2014, 13:39

vld написа:
K_Ilkov написа:чувал съм, че хора ходили там повече не ядат риба [/b] :mhihi:

Що?

щото като дойде кораба и чистиш ХХ часа риба и така 5 месеца после било трудно да се отървеш от рибеното усещане ...

ама нека, който е бил да каже, че аз говоря по бригадирски слухове :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Ное 2014, 14:44

Избрали сме СА, защото е по-скъпо и самият компекс където съм писал нощувката е $7к. Та се надяваме на солидни бакшиши. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Ное 2014, 16:17

7000 долара за една нощувка? да

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 24 Ное 2014, 16:23

Kroki написа:Избрали сме СА, защото е по-скъпо и самият компекс където съм писал нощувката е $7к. Та се надяваме на солидни бакшиши. :)

Приятел, желая ти всичко най-добро, съвсем искрено, но недей да се вкарваш във филма. Представа си нямаш къде отиваш, бакшиш ще искаш.

Първо, да приемем че става дума за сервитьор. За бакшиш може да забравиш първата година. Ти знаеш ли в УСА колко видове сервитьори има? Ще те пуснат помощник на помощника на сервитьора, ако ти е за първа година.

Второ, за пиколо. Да речем че си ти или твоя приятел е набарал далаверата с негрото дето ги реди тия неща, ще му платиш и ще ти уреди интервю с мениджъра. Трябва да имаш не перфектен, а перфектен английски за да те пусне мениджъра на хотела. И не е само английския, там е ебати конкуренция.

Трето, да приемем че става дума за камериерка. И там са на категории. Далаверата е тоя, които влезе пръв в стаята да прибере бакшиша. Но, ако ти е за първи път пак ще си помощник на главния камериер и пак ще пропуснеш бакшиша. Поне първите 2 месеца долар няма да видиш, чак после ако имаш късмет и му хванеш цаката, може и да вземеш нещо, но там си е много късмет работа.

Пак казвам :mhihi: желая ти само успехи и дано не съм прав, но там пари няма да изкараш,а е твърде вероятно дори и да си назад.

чувал съм, че хора ходили там повече не ядат риба

То не е задължително риба да чистиш, там работа има колкото искаш.

Ще драсна няколко думи за Аляска.
Най-голямата далавера е ако успееш да си намериш нещо в Джуно. Там минималната надница е $15 на час за 6 часа на ден и после по 1.5 отгоре на всеки час допълнително. Това е определено със закон и не може по-малко да е. Често дават и бонуси. Аз лично съм бил 3 пъти все като помощник готвач. Разбирай го като да белиш картофи и миеш чинии по цял ден като луд. Една салата не съм нарязал, но се водех помощник готвач. То това е и най-разпространената работа за младежи там. Готвачи, бармани и чистачи, като парите са все едни и същи горе-долу.

Ако отидеш при рибите, там са малко повече пари. Но пък верно ще ти втръсне от риба.

Голяма далавера е, ако успееш да се качиш на корабче за 2-3 месеца. Там са в пъти повече парите, но си е и малко късмет понеже си на процент. Ако има хубав улов, маса пари ще вземеш. Като цяло за корабчетата е най-голямата навалица, най-много желаещи има. Предимството ти пред другите ще са парите. Повечето месни не се качват на корабче за под 40-50к на сезон (4 месеца демек). А ти предполагам ще се навиеш и за 20-30 и ще те вземат теб. Украинците там малко преебват нещата, защото са много и са голяма мафия. Един да се качи и после помага на другите да дойдат, а за теб няма кой да ходатайства. А и те бая работят, не мрънкат и не се оплакват хич, за разлика от американците.

Най-много пари се печелят в Юкон. Там каквото и да работиш. все бая пари ще спечелиш, а ако успееш да се добараш в някоя добивна фирма е рай (от гледна точка на парите, иначе си е къртовски труд). Аз това не съм работил и не знам много, но приятели са ми обяснявали разни дупки са копаели за разни проби. Дават ти един парцел еди колко си акра и ти казват трябва да пробиеш 300 дупки през 5 метра например. Самите дупки машина ги прави, но ти после събираш пръстта и я слагаш по разни кофи.

Като цяло плюсовете на Аляска са парите и спането е почти навсякъде безплатно. Не ти трябва втора работа, понеже винаги и навсякъде има допълнителни часове. Ако ти се работи допълнително- работиш, ако не- почиваш.

Минус е самолетния билет (към 1200 евро е горе-долу, зависи до къде), но пък с безплатното спане се избива, даже и напред си накрая. Друг минус е, че макар и лятото пак си има студени дни, пак зависи къде точно си. Чувал съм бая пъти вълци да вият :mhihi: Друг минус е, че работата си е тежка, особено ако си на рибите или още по-зле на корабче. Да сортираш едни раци пак е трудоемко, но пък плащат. Друг минус е, че ако решиш да илизаш по кръчмите е цифра. Баровете са им много скъпи, понеже всички там имат доста пари.

Аз съм бил 5 години на бригади, видял съм доста и освен Аляска, другаде не отивам за нищо на света. Това разбира се е лично мнение и не ангажирам никого с него. Всичко зависи от човека и целта му на пребибаване там. Ако искаш да се разходиш и да видиш свят, плажове, ниагарски водопад, ЛА и т.н. и не ти е цел да се върнеш с пари, то тогава Аляска не е за теб. Ако целта ти е пари да изкараш и не ти пука за никакви водопади, музей, пейзажи и т.н. то тогава давай на север.

Каквото и да избереш ти желая успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 24 Ное 2014, 16:52

Бил съм някъде към 25 пъти в САЩ,но не ми се пише ферман.Всичко,което колегата 520и е написал звучи напълно резонно с едно-единствено изключение.Номер ЕДНО локация за сезонна работа в САЩ са Островите до Кейп Код и след това Аляска.Мястото с най-висок стандарт за сезонна работа в САЩ е Нантакет.(Nantucket)
+ минимална стартова часова надница за хора с Нулев опит е от 10$ в хипермаркета до 15$-18$ за градинари и строители.
+между 600 и 1000 българи се събират там всяко лято
+има компании наемащи предимно БГ работници
+с двете най-тъпи работи ще изкарваш общо минимум 1000$ седмично, по 40часа всяка
-липса на достатъчни квартири за всички желаещи,след 15.05. вече няма свободни легла
-скъпи квартири,когато ги има -175$ седмично за легло в стая с още един човек
-50км е от сушата,няма молове,времето е хладно до средата на юни

Ако отиваш за пари,там е мястото.Вземи приятелката си с теб,има ужасно много работа и за жени.

п.п.Бенк оф Америка - 45$ струва превода до Бг,без значение от сумата.От няколко години може и онлайн,дори когато си дойдеш в БГ,може да ги прехвърлиш от тук чрез специална карта
Намери си договор за Нантакет и ще е най-доброто решение,което си направил през живота си!

п.п2.Първата година(2001) само за 4 месеца работа спестих 12 200$(100-110 часова работна седмица),без да познавам никого,а общо българите бяхме 30!
2002г - 18$к за 5 месеца,периода на най-голямата стагнация там заради атентатите от предишната година
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Ное 2014, 17:29

Мой близък приятел беше няколко години подред в Нантъкет и това, което знам от него е същото, което колегата каза по-горе :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 26 Ное 2014, 0:03

от 2002 до сегашни дни разликата е сериозна иначе и аз бях хамалче само че в Ню Орлеанс не плащах квартира сметки транспорт а парите..... от 4часа по 11.75(тва събота и неделя като няма работа( до 400 долара за 1 ден тва 2007 2008 иначе колко пари сам изкарал аз си знам само ще кажа че автопарка дет сам описал на профила ми е от там :mhihi:
бтв не е невъзможно да имаш втора работа ако си мовер ама трябва да си машина на квадрат
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2014, 8:55

bacara resort наистина е място където простосмъртни не ходят и все пак $7к не знам това трябва да е някакъв мега апартамент... за бригада не мога да коментрам, нямам опит и не знам изобщо дали е добро място за изкарване на пари.

drago_pavlov написа:...

сега го вдигнаха заради кризата на $45 :mhihi: това е независимо от сумата, която се превежда, така че и аз не бих се занимавал с глупости. bank of america откриват най-лесно сметки на чужденци, другите искат 1 тон бумаги, просто за да те откажат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Ное 2014, 9:24

steeN написа:bacara resort наистина е място където простосмъртни не ходят .

щом е толкова баровско наистина ме съмнява както и колегата по-горе писа
да пуснат някой келеш от източна европа кацнал вчера да обслужва клиентите ...

steeN написа:bank of america откриват най-лесно сметки на чужденци ...

там имах и аз сметка и карта :yes:
на мен ми я направи работодателя - сигурно по тази причина
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата