Къде ще набутате парите от КТБ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Накъде след КТБ?

Депозити в няколко български банки
5
7%
Депозит в друга българска банка
10
15%
Депозит в чуждестранна банка
7
10%
Инвестиция в недвижим имот
9
13%
Инвестиция в ценни книжа
1
1%
Инвестиция в бизнес
3
4%
Инвестиция в МПС
7
10%
Образование
2
3%
Commodities
0
Няма гласували
Бурканбанк
8
12%
Екскурзия
2
3%
Злато
9
13%
Друго
5
7%

Общо гласове : 68
старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Къде ще набутате парите от КТБ?

Мнение от deyan-enchev » 30 Ное 2014, 0:51

^ Това с тегленето и гостите е много много вярно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Ное 2014, 0:57

Имаше една статия преди две-три седмици за някакъв китаец, който спечелил джактопа от тотото там и се чудел как да си вземе парите без никой да му види лицето. Облякъл някъв костюм на бъгс бъни ли, абе заек някъв ама от тея големите, хубави костюми и като отишъл да ги взема написал предварително данните си и представил фиша. Без приказки, без да го разберат как изглежда си ги е прибрал като пич. Ако се притеснявате и вие да не ви навести някой след изтеглянето да помислят над тая идея :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Ное 2014, 2:45

E34 написа:И после българите немали пари :kuku: А па вчера около 6:30 вечерта кво стълпотворение беше покрай нашия мол малиииииии :bang: Момчета много внимавайте като си теглите парите, особено кеш....много ама много вероятно е да имате гости впоследствие :conf:

То и да искаш да изтеглиш, малко трудно ще стане , поне в първи дни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 30 Ное 2014, 8:39

bum_bum написа:
jorsenbmw написа:Имоти в чужбина.Цените се качват постоянно..

Аз купих в Божурище едно парцелче близо до центъра там. Преди 5 години някъде. В момента искам да го продам на същата цена и няма нещо много желаещи. Мисля ако спечеля накога някой лев в повече да построя един 20 метров КОР, който да се вижда от Метро още. Та да показва какво мисля за всичко в държавата. Е тва ми е инвестицията мечта. :mhihi:

пускай сметка :D ,да реализираме дружно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Ное 2014, 11:41

Участвам ако го осветим и му пуснем вода за да прави златен дъжд в района :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Ное 2014, 11:57

Аз се чудя защо трябва да се теглят в брой, било то от сметка от тото или от друго. Прехвърлете си ги в друга сметка и тогава правете каквото искате.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Ное 2014, 14:39

Само за инфо -

Лично видях с очите си пачки от 100 и 50 зверски ядени от мишки !!! :mhihi:

От това което видях 50% не подлежат на подмяна.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Ное 2014, 15:26

Толкова слушах за положението в Гърция, четох теми тук, викам си отидоха им банките, спестяванията и т.н. :kuku: ...
А сега понеже ми е близо се замислям да отскоча до някоя гръцка банка и да си направя влог там. Да сте чули някоя гръцка банка да е потънала с 2 млрд. евро спестявания и да не се случи нищо на виновните? То такова нещо в света сигурно го няма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Ное 2014, 15:55

Мисля ако спечеля накога някой лев в повече да построя един 20 метров КОР, който да се вижда от Метро още. Та да показва какво мисля за всичко в държавата. Е тва ми е инвестицията мечта. :mhihi:

Като започне строежа имаш два метра бонус от мене, да стане 22 метра КОР. Идеята е добра, но дали не трябва да бъде рязан кора, защото някоя мюсюлманска организация като ДПС може да заведе съдебно дело за дискриминация. Ако пък е рязан християните ще се разпищят. За да е спокойно може да се направят два КОР-а, един рязан и един нерязан, като кулите близнаци. Така даже ще символизират етническата толерантност в държавата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2014, 16:17

klintan66 написа:Лично видях с очите си пачки от 100 и 50 зверски ядени от мишки !!! :mhihi:

На тоя етап бих предпочел да нахраня мишка, отколкото свиня (ДП).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Ное 2014, 17:34

jorsenbmw написа:Не се кахъри.Обикновено имотните инвестиции не се гледа дали са били успешни до 4-5 години а поне 10-15.

НЕ съм съгласен, може да се върне много по бързо, едва ли не трябва да е успешна на мига на който я правиш. Просто като всеки бизнес си има тънкости ,съобразителност, предвидливост, познаване на пазара, връзки и капитал.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Ное 2014, 17:38

едно време се учеше "алтернативна цена на капитала", която обикновено е лихвения процент по депозитите т.е. ако ти носи по-малко от лихвата в момента губиш, но пък в БГ може да загубиш и целия депозит :mhihi:

п.с. разбира се икономистите тук може да се развихрят, че аз съм забравил какво ми преподаваше Орешарски вече :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 30 Ное 2014, 18:17

Колеги, липсата на пари е голям проблем. Но тяхното наличие също не е гаранция за щастие.
Пари се губят сравнително лесно особено в България където инвестиционните умения на средностатистическия гражданин са доста ниски.
Преди 5-6 години имаше борсова истерия покрай акциите на Трейс. Много българи смятаха, че фирмата на Васил Божков ще спечели по втория начин всички търгове за строителство на автомагистрали в България срещу завишени цени. Т.е. очакваше се от печалбата от завишените цени да има и за миноритарните акционери. :mhihi:
Сега пък много хора се подлъгаха по малко по- високите лихви. И аз бях от тях. За щастие ФГВБ ще ми възстанови мизерния депозит.
А на колегата с инвестицията в Божурище бих искал да припомня, че при търговията с движими или недвижими вещи рискът и потенциалните печалби са изцяло за сметка на инвеститора. Ако беше продал парцела изгодно, щеше да си платиш дължимия данък от 10% и да си харчиш парите на воля след това. За физическите лица ЗДДФЛ дава много изгодна възможност изобщо да не се плаща никакъв данък ако са изпълнени изискванията на чл. 13, ал.1 от закона. Когато си правил инвестицията предполагам си знаел, че няма гаранция че ще получиш по- висока цена за имота. За депозитите в КТБ - смятам че ти бе известно правилото, че гарантирани са само 100 хил. евро от непреференциални депозити. Иначе шапка ти свалям, че правиш опити за различни видове инвестиции. Няма нищо срамно в подобен вид неудачи защото почти никога не е възможно да се предвиди какво ще се случи след повече от 2 години. Важното е от време на време да има и успехи така че след 30 години като теглиш чертата да видиш, че успехите са били повече от неуспехите. :drink:
А иначе по въпроса с недвижимите имоти в чужбина, познавам хора които до 2010 г. твърдяха, че цената на акциите и на недвижимите имоти в САЩ няма как да се понижи някога.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Ное 2014, 18:41

ukelichko написа:Идеята е добра, но дали не трябва да бъде рязан кора, защото някоя мюсюлманска организация като ДПС може да заведе съдебно дело за дискриминация. Ако пък е рязан християните ще се разпищят. За да е спокойно може да се направят два КОР-а, един рязан и един нерязан, като кулите близнаци. Така даже ще символизират етническата толерантност в държавата.

то така като се тръгне и една пОтка ще трябва, че ще ревнат и феминистките организации и разни Джеминита :mhihi:
Като гледам цял ансамбъл се заформя :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2014, 18:51

mbw_code написа:...
А на колегата с инвестицията в Божурище...

То не беше за инвестиция или поне не с цел спекулативна препродажба на парцела. Трябваше да строя ама тогава ме завлякоха с пари и така си и остана на проект.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата