а
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Реаотани в предносто стъкло - кои марки коли го имат ?
След като разни фордове, опели и рена го имат това нещо, защо при скъпите коли БМВ, Мерцедес и Ауди го няма? 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Защото като си пуснеш климатроника на размразяване на предното стъкло върши същата работа, без да има и още нещо по и без това нереално скъпото и натрупано челно стъкло. Това са моите 2 стотинки по въпроса. При Субару мисля, че подгревът е само на чистачките? Това вече на мен ми липсва, защото сега за 2 минути стъклото е размразено, ама чистачките са камък и не могат да го избършат хубаво.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Колега,като ефект нищо общо няма подгрева на предното стъкло с размразяването на климатроника.
П.П.Моята Шкода Октавия 1 комби също има нагревател на предното стъкло,има и на задните странични(на багажното отделение),на огледалата и на седалките(има и климатроник
).Голям кеф да стана сутрин,паля и тръгвам.
П.П.2 Е39-ката ми има пък подгрев на чистачките и пръскалките
П.П.Моята Шкода Октавия 1 комби също има нагревател на предното стъкло,има и на задните странични(на багажното отделение),на огледалата и на седалките(има и климатроник

П.П.2 Е39-ката ми има пък подгрев на чистачките и пръскалките

streetz написа:За Форд Фокус съм сигурен, мой приятел има такъв и е голям кеф зиматаСамо не знам дали е екстра или стандартно оборудване.
Екстра. Само за най-високото им оборудване, мисля Ghia беше. Поне при Focus-а от първите.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Галакси и Шаран имах с подгрев и беше супер като се заледи джама 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Land Rover Freelander се предлага с такава опция 

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Рено Меган/Сценик също я имат тази екстра и е доста добра като цяло пускаш и за 5 минути няма лед няма да седиш на студа да стържеш.... а най-добре си е в гаражчето на топличко без реотани и подгреви 

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- startera13
- Потребител
-
Карам и Ягуар ХF 2010г. също има реотани в предното стъкло. Невероятно практична екстра. Уникално удобство е!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
stocky написа:Защото като си пуснеш климатроника на размразяване на предното стъкло върши същата работа, без да има и още нещо по и без това нереално скъпото и натрупано челно стъкло. Това са моите 2 стотинки по въпроса. При Субару мисля, че подгревът е само на чистачките? Това вече на мен ми липсва, защото сега за 2 минути стъклото е размразено, ама чистачките са камък и не могат да го избършат хубаво.
Ако говорим за запотяването на стъклото отвътре, наистина климатроника има същия ефект, ама за обледяването на стъклото отвън изобщо няма такъв ефект.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз пък щото не си паля джипа по сума пъти на зима със заледен преден джам и не знам кое как духа. Както казах - това си е чисто мое мнение и не ангажирам никой с него. Кое звучи несериозно? Да добавиш още един консуматор в стъкло, в което имаш слънцезащита(колко от Фордовете го имат???), сензор за светлина, за дъжд, асистент за дълги светлини, а за новите модели и камерите за асистиращите екстри? И сега предното стъкло ми го обявиха в Мкар 1700лв, представи си колко ще е ако добавят и реотани вътре? Кой Форд има предно стъкло за 2000лв? Както казах и в предния пост: не подгряването на самото стъкло, а подгряването на чистачките ми липсва.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
То по тая логика и аз не си паля колата всеки ден зимата със заледен преден джам и не знам кое как духа.
Сам казваш, че стъклото ти с 648326432 екстри е 1700 лева, не вярвам едни реотани, дето в един Форд, на който стъклото му, както казваш е в пъти по-евтино, ще оскъпи стъклото с няква сериозна сума. Още 100 дори 200 лева отгоре на фона на 1700 не мисля, че са много. Като казах че не е сериозно причината да е финансова икономия точно това имах предвид, че при положение, че са нахакали толко много есктри в това стъкло едва ли някви смешни реотани ще са решаващи за цената. Сигурен съм, че щом не са го правят има няква причина, но не вярвам да е финансова.
И аз не ангажирам никой с мнението си, така че няма за какво да спорим повече.

Сам казваш, че стъклото ти с 648326432 екстри е 1700 лева, не вярвам едни реотани, дето в един Форд, на който стъклото му, както казваш е в пъти по-евтино, ще оскъпи стъклото с няква сериозна сума. Още 100 дори 200 лева отгоре на фона на 1700 не мисля, че са много. Като казах че не е сериозно причината да е финансова икономия точно това имах предвид, че при положение, че са нахакали толко много есктри в това стъкло едва ли някви смешни реотани ще са решаващи за цената. Сигурен съм, че щом не са го правят има няква причина, но не вярвам да е финансова.
И аз не ангажирам никой с мнението си, така че няма за какво да спорим повече.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Явно премиум мениджърите смятат, че техните автомобили ще се държат в гараж най-малко и тази им екстра е излишна. Замръзнал преден прозорец се преживява, новите коли започват да духат топло почти мигновенно ама снега какво го правим - като натрупа 20-30см за една нощ и ако чакаме на подгрева да го стопи.....ще си караме колите пролетта
Хубавия гараж е супер за зимата - липсва супер студения старт (моя преди да го изолирам в най-големите студове даваше 10-12 градуса разлика), няма ринене на сняг от колата, няма стъргане на скреж, няма градушки - кеф

Хубавия гараж е супер за зимата - липсва супер студения старт (моя преди да го изолирам в най-големите студове даваше 10-12 градуса разлика), няма ринене на сняг от колата, няма стъргане на скреж, няма градушки - кеф

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
520i написа:nCuXoHeBpo3eH написа:Транзит 96-та. Цената на предно стъкло с реотани беше 400лв, без - 100... та я няма тая екстра вече
Форд Транзит FT175 1979г. и реотаните още си работят
ебати форда,първенец да е в нещо

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
павката написа:520i написа:nCuXoHeBpo3eH написа:Транзит 96-та. Цената на предно стъкло с реотани беше 400лв, без - 100... та я няма тая екстра вече
Форд Транзит FT175 1979г. и реотаните още си работят
ебати форда,първенец да е в нещо
То имаше една приказка за реотаните на стъклото на форд били, за им е топло на ръцете на тея дето го бутат...Гледам че са почнали и на предният прозорец да ги слагат, предполагам е като го бутат от предната страна..
Това разбира се е майтап, преди няколко години имах един Крайслер Вояджер 1999 година и имаше 2-3 реотана на предното стъкло, точно там, където стоят чистачките.Не замръзваха чистачките поне, но стъклото по-горе си замръзваше, според мен е наистина полезна екстра.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Форд Транзит след 2005г - цена на оригинално с труд за подмяна в Мото пфое - 2400лв с ддс
, само стъклото 1800лв, Фиеста 1.3 бензин 2005г - и тя го има цена на оригинално стъкло - 1000лв
, Транзит Кънект /баничарка/ - и за него е около 2000лв
Иначе е уникална екстра и ме е яд че е46/е39 и други бмв-та от тая ера го нямат 

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3