Първи грижи за нова татуировка?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Първи грижи за нова татуировка?
gotti88 написа:![]()
абе има и хора които си разбират от занаята, да си поздравиш татуистката

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
gotti88 написа:Общо взето е това, не мисля че отначало трябва да се мие, после да не се мие, няма логика.
Според мен има логика, защото когато татуса хване корчиката, която не трябва да се бели принудително, а трябва да се остави сама да падне. Ми мокренето и търкането със сапуна малко или много и помагаш да се обели (казвам го от личен опит), за това според мен е по-правилно после само да се маже.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Bokrael написа:gotti88 написа:Общо взето е това, не мисля че отначало трябва да се мие, после да не се мие, няма логика.
Според мен има логика, защото когато татуса хване корчиката, която не трябва да се бели принудително, а трябва да се остави сама да падне. Ми мокренето и търкането със сапуна малко или много и помагаш да се обели (казвам го от личен опит), за това според мен е по-правилно после само да се маже.
Не знам при теб как е, но при мен като почне да хваща коричка дори и докато го мажа се бели, което е нормално, това е най-горния слой на кожата, а татуса седи под този горен слой.
gotti88 написа:Bokrael написа:gotti88 написа:Общо взето е това, не мисля че отначало трябва да се мие, после да не се мие, няма логика.
Не знам при теб как е, но при мен като почне да хваща коричка дори и докато го мажа се бели, което е нормално, това е най-горния слой на кожата, а татуса седи под този горен слой.
Да дори само с мазане пак се бели и пада, но според мен на по-късен етап, когато найстина се е отделила коричката от кожата и просто крема я е крепял на място. Разнасянето на новия просто я размърдва, докато миенето според мен я маха преди да се е отделила сама.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Миеш я всеки ден,както си миеш лицето все едно,само дето водата е сапунлива
.Мажеш с Витамерфен по 5 пъти дневно,фин слой като,че ли си мажеш ръцете с крем.Не покриваш с нищо,а просто я пазиш от замърсяване,жулене,горене и т.н.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Аз да ва питам що, за Бога, слагате фолио? Да се запари раната и да загнои ли?
Сигурно за да си пазите дрехите от мазилата?
Веднага щом се прибера след "сесия" махам фолиото, мия с антибактериален, мажа с витамерфен, седя си гол да попие добре
) и си навличам нещо, след няколко часа пак и така, всеки път щом на пипане усетя да няма мазничко. Зимата е леко неприятно, но все пак не живеем на полето. Така 1 седмица, след това разреждам до пълно отказване
2 пъти ми се образува коричка, не я дръгнах, няма проблеми. Прежалете 1-2 евтини тениски, аз оцветих една - отпечатък на татуса.
Това е моя опит де, досега съм се драскал 4 пъти, нямам оплаквания.
Но най-важното и за нова и за стара татуировка - никакво слънце...
Освен ако не ви се повтаря или търсите стила: "Рошавия от 4-ти отряд СТЦ ми я направи". Първата ми е на 6 години, никакво печене на морето, плуване само по дъното и си е както си беше 

Веднага щом се прибера след "сесия" махам фолиото, мия с антибактериален, мажа с витамерфен, седя си гол да попие добре

Но най-важното и за нова и за стара татуировка - никакво слънце...

Без страх, без спирачка!
- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
Татуса ми е на 8 дни и ме сърби от време на време. Също така като се търкам така малко по силно в някаква повърхност през дрехата ме заболява леко като парене.... Бели се супер малко в краищата но като цяло беленето е почти изцяло минало.
Нормално ли е да имам още такива симптоми каквито описвам мажа я с Bepanthen 2-3 на ден и я мия с сапун преди да намажа. Забравих да спомена също че когато се мажа с Bepanthena малко ми пари/боли на някой места до като разстривам с пръсти татуса...
Нормално ли е да имам още такива симптоми каквито описвам мажа я с Bepanthen 2-3 на ден и я мия с сапун преди да намажа. Забравих да спомена също че когато се мажа с Bepanthena малко ми пари/боли на някой места до като разстривам с пръсти татуса...
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
JuStDieSeL написа:Татуса ми е на 8 дни и ме сърби от време на време. Също така като се търкам така малко по силно в някаква повърхност през дрехата ме заболява леко като парене.... Бели се супер малко в краищата но като цяло беленето е почти изцяло минало.
Сърбенето значи че зараства, което е нормално, 8 дена на мен ми се струват малко повече, но както написах в по-горния ми пост, при всеки явно е различно, на мен на 5-ия ден вече ми се е обилила изцяло... Няма да се плашиш, всичко е наред!

Искам да попитам хората с татуировки /големи - ръкави, гръб и т.н./ как точно разбрахте коя искате да си направите и то в такъв голям мащаб и ще останете убедени дори и след години, че сте постъпили правилно?
Питам защото съм пред голяма дилема дали да си направя и аз една която от доста време искам. Обхваща половината гръб и цялата ръка + рамото и част от трапеца.
искам много да си я направя, но ме притеснява това, което и вас попитах
Знам, че човек за да си направи нещо такова трябва наистина да вярва в него, да разбира смисъла и най-вече да го иска де ама все пак..
ще се радвам, ако някой преминал през тоя път сподели какви са му били убежденията, когато си ги я е направил и дали са се променили с времето
Питам защото съм пред голяма дилема дали да си направя и аз една която от доста време искам. Обхваща половината гръб и цялата ръка + рамото и част от трапеца.

ще се радвам, ако някой преминал през тоя път сподели какви са му били убежденията, когато си ги я е направил и дали са се променили с времето

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

doomy525 написа:Искам да попитам хората с татуировки /големи - ръкави, гръб и т.н./ как точно разбрахте коя искате да си направите и то в такъв голям мащаб и ще останете убедени дори и след години, че сте постъпили правилно?
Питам защото съм пред голяма дилема дали да си направя и аз една която от доста време искам. Обхваща половината гръб и цялата ръка + рамото и част от трапеца.искам много да си я направя, но ме притеснява това, което и вас попитах
Знам, че човек за да си направи нещо такова трябва наистина да вярва в него, да разбира смисъла и най-вече да го иска де ама все пак..
Ако наистина от доста време си мислиш за нея и не си си променил мнението, значи действай. За мен лично или си я правиш импулсивно, или я премисляш добре и като не си смениш мнението няколко месеца - действаш.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
За моя гръб, честно казано ме измамиха. Беше първата и си бях направил концепцията и трябваше да се сложи първия елемент на дизайна, очаквах да е нещо с 40-50% по-малко, но като наложиха модела поглеждам малко голямо се видя, моя човек вика - така е идеално, викам, може да не съм видял хубаво в огледалото
след няколко часа поглеждам, малко ми дойде нанагорно, ама си викам, кат е гарга да е рунтава и от там се почна лека по-лека!

Без страх, без спирачка!
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
И аз да споделя моят опит... Моите татуировки си ги правя аз, т.е. казвам на татуистката какво искам, тя ги рисува, правим ги в различни мащаби и след това отпечатвам по тялото докато не намеря най-оптималния вариант за мен. Дори и да съм вадил неща от интернет, те не са били татуировки, а определени снимки, детайли от които след това се рисуват и става татуировка. Аз съм на мнение, че за да не си разочарован, не трябва да се взима готов модел, който след това да се прекопира върху теб, защото различните татуисти рисуват различно, но пък всеки си преценява.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
doomy525 написа:Искам да попитам хората с татуировки /големи - ръкави, гръб и т.н./ как точно разбрахте коя искате да си направите и то в такъв голям мащаб и ще останете убедени дори и след години, че сте постъпили правилно?
Питам защото съм пред голяма дилема дали да си направя и аз една която от доста време искам. Обхваща половината гръб и цялата ръка + рамото и част от трапеца.искам много да си я направя, но ме притеснява това, което и вас попитах
Не си готов

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
Я че се сетих да питам тук: има ли колеги, които ще посетят Sofia Tattoo Expo 2015?
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2