Препоръчайте червено вино в кутия
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Препоръчайте червено вино в кутия
host написа:нищо с щампа АСЕНОВГРАД не бих си купил, там вече дори оцет нз дали произвеждат, с години съм пил Мавруда им и в момента това което продават няма нищо общо
Загрей са на нормално ниво като качество с доста добри цениЛично аз бих си взел 3-4 бутилки Сира на Домейн Пещера... отваряш, оставяш 30мин отворено и после сипваш, прекрасен аромат(и) и вкус. Мезек имат 100% 3л кутии скоро взимах, тяхното е доста добро, но е малко по-скъпо.
На пещера като им знам ракийте, не бих се престрашил да си купя вино
Не Мы такие, Жизнь такая
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ще се присъединя към колегите с препоръчението да не вземаш вино в кутия. От "купешките" - Мезек и к'вот пробутат за испанско по "елитните кръчми", иначе само домашно, за предпочитане сам да си го правил
Иначе - ако отделиш един уикенд с малко предварително разузнаване - може да си купиш директно от производител, натурално винце, пък ако намериш някой да те вози - ще си отдегустираш колкото душа ти иска и ще се спреш на това, което най-много ти допада!

Без страх, без спирачка!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е то е ясно, че най-добре си е в стъклена бутилка. Темата обаче май е за по-евтинко в по-промишлени количества
, достъпно в магазините.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе те и в стъклените едни вина.. дори и тия много скъпите, ми нема вкус на истинско вино тва. 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Понеже имам поглед в продажбите на препарати за растителна защита и като знам какви рекордни продажби бяха тази година
,не ви препоръчвам таз годишната реколта вино.След българските ябълки и българските гъби само българското вино реколта 2014 е по бъкано с пестициди.
За това колеги един съвет от мен купувайте си минало годишно вино за вас,ако е за тъщите може
.и 2014.Много често ми се налага да купувам вино за познати винаги вземам от домашното вино от доказали се винопроизводители .Много малко лозя се запазиха добри тази година и всичките са с много отрови наляти по тях,допълнително и винпромите ви наливат боклуци и познайте колко това в кутията е вино и дали си заслужава да се тровите с това 

За това колеги един съвет от мен купувайте си минало годишно вино за вас,ако е за тъщите може

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Диян Русев - Kratun написа:Как се прави виното в България?
Да допуснем, че в края на кампанията за изкупуване на грозде винпромът има 100 единици грозде с различно качество. От него правим т.нар. “първо вино“, не повече от 50 единици. Това е истинската гордост на всеки производител. Една част от него се оставя за отлежаване, с друга се произвеждат няколко ограничени партиди предназначени за износ или за панаирни изложения и една съвсем малка част от него остава за подобрение на други партиди.
С остатъка от винени джибри примесени с обилно количество вода, захар и сухи дрожди правим още минимум 150-200 единици “второ вино“, което е най-често срещано на вътрешен пазар. Неговата цена е около 6-8 лева в момента – в зависимост от това колко е подобрено с вино от “първата ръка” (Едит 2009 г.: имайте пред вид, че статията е писана през 2007 г. и дадените цени се отнасят за тогава!).
Предната манипулация се повтаря с остатъците до получаването на “трето вино“. То се използва най-често за продажби на вътрешен пазар в категорията около 4 лв за бутилка. Всички знаете 5 литровите картонени опаковки (плащаш 3 – получаваш 5) с цена 12,00-15,00 лева.
Каквото е останало като утаечна кал и др. добавки от ферментацията отива за производство на “гроздова” ракия или на последното “четвърто вино“, което се предлага в едни много стилни пластмасови бутилки с форма на бъклица и звучни и креативни имена като “Мерлото на тати“, “Учиндолско усукано“, “Трепета на технолога“, “Меча кръв” и други подобни. Естествено, че и в най-ниските категории се добавя по мъъъъъничко от “първото вино”, но колкото по-надолу, толкова по-малко.
Източник
Иначе, и аз като метна чернокопа, лефера, синегридата или лаврака, на скарата, се прецаквам с бутилка Хан Крум-ски или търговищки Траминер

Ubi dubium, ibi libertas
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Дядо ми преди време казваше,че виното трябва да те стопля докато го пиеш. А купешкото го карало да замръзва.
Тази година си направих 10 литра вино от грозде
,станало е нещо превъзходно за по чашка след вечеря! Иначе наблизо ми е винпром Сунгурларе,нооооо нищо не става от там!

mfandakov написа:Понеже имам поглед в продажбите на препарати за растителна защита и като знам какви рекордни продажби бяха тази година![]()
,не ви препоръчвам таз годишната реколта вино.След българските ябълки и българските гъби само българското вино реколта 2014 е по бъкано с пестициди.
За това колеги един съвет от мен купувайте си минало годишно вино за вас,ако е за тъщите може.и 2014.Много често ми се налага да купувам вино за познати винаги вземам от домашното вино от доказали се винопроизводители .Много малко лозя се запазиха добри тази година и всичките са с много отрови наляти по тях,допълнително и винпромите ви наливат боклуци и познайте колко това в кутията е вино и дали си заслужава да се тровите с това
Аз имам 5-6 ябълки, не съм ги пръснал нито един път (защото ме мързи

Не Мы такие, Жизнь такая
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Stoqnov_1979 написа: Тази година си направих 10 литра вино от грозде,станало е нещо превъзходно за по чашка след вечеря!
Ние в това не сме сигурни. Трябва да го пробваме и видим дали наистина е хубаво както казваш

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Въобще не ми е целта да си взема евтино вино в промишлени количества. Искам нещо качествено, което с кеф да го пия. И като гледам мненията на повечето такова ще се окаже Асеновградския мавруд. Иначе тези вина които гледах само на вид са в кутия. Реално кутията е за дизайн и удобство, а виното е в някаква полимерна торбичка доколкото прочетох, което позволявало веднъж отворено да запази качествата си по-дълго време.
Домашно за сега нямам много време да търся, нито някой да ме вози и да дегустирам.
Домашно за сега нямам много време да търся, нито някой да ме вози и да дегустирам.
Dirty M5 driveR написа:Въобще не ми е целта да си взема евтино вино в промишлени количества. Искам нещо качествено, което с кеф да го пия. И като гледам мненията на повечето такова ще се окаже Асеновградския мавруд. Иначе тези вина които гледах само на вид са в кутия. Реално кутията е за дизайн и удобство, а виното е в някаква полимерна торбичка доколкото прочетох, което позволявало веднъж отворено да запази качествата си по-дълго време.
Асеновградския мавруд няколко колеги ти казахме, че ставаше едно време, сега е

Не Мы такие, Жизнь такая
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Преди време имах взимане даване с един от големите винопозводители, говорихме за поръчка на голямо количество червено "вино" и успя да падне на цена от 0.95Е с ДДС за виното, бутилката, тапа и етикет... Правете си изводите сами!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За Вила Ямбол нещо? Наскоро пих розе и бяло (не помня какво точно) и ми харесаха много. Някой може ли да потвърди, че и червеното им е добро?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
http://exporter.bg/index.php?option=com ... &Itemid=24
http://www.chambersz.com/news/11523-eno ... agora-vino
Ако може да го намериш някъде в магазин.
Разгледай инфото в нета за тях.
http://www.chambersz.com/news/11523-eno ... agora-vino
Ако може да го намериш някъде в магазин.
Разгледай инфото в нета за тях.

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Dirty M5 driveR написа:За Вила Ямбол нещо? Наскоро пих розе и бяло (не помня какво точно) и ми харесаха много. Някой може ли да потвърди, че и червеното им е добро?
потвърждавам ти

друг вариант в кутия на приемлива цена и що годе добро качество е виното на вила любимец.
иначе най-горещо ти препоръчвам червеното вино на изба Старосел - не се продава в кутии, но за сметка на това е най-доброто от българските вина

never drive faster, than your guardian angel can !
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3