Препоръчайте червено вино в кутия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Препоръчайте червено вино в кутия

Мнение от stefanoff » 13 Дек 2014, 23:15

host написа:нищо с щампа АСЕНОВГРАД не бих си купил, там вече дори оцет нз дали произвеждат, с години съм пил Мавруда им и в момента това което продават няма нищо общо

Загрей са на нормално ниво като качество с доста добри цени ;) Лично аз бих си взел 3-4 бутилки Сира на Домейн Пещера... отваряш, оставяш 30мин отворено и после сипваш, прекрасен аромат(и) и вкус. Мезек имат 100% 3л кутии скоро взимах, тяхното е доста добро, но е малко по-скъпо.

На пещера като им знам ракийте, не бих се престрашил да си купя вино
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 13 Дек 2014, 23:28

Ще се присъединя към колегите с препоръчението да не вземаш вино в кутия. От "купешките" - Мезек и к'вот пробутат за испанско по "елитните кръчми", иначе само домашно, за предпочитане сам да си го правил :mhihi: Иначе - ако отделиш един уикенд с малко предварително разузнаване - може да си купиш директно от производител, натурално винце, пък ако намериш някой да те вози - ще си отдегустираш колкото душа ти иска и ще се спреш на това, което най-много ти допада!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Дек 2014, 23:31

Е то е ясно, че най-добре си е в стъклена бутилка. Темата обаче май е за по-евтинко в по-промишлени количества :mhihi: , достъпно в магазините.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2014, 23:41

Абе те и в стъклените едни вина.. дори и тия много скъпите, ми нема вкус на истинско вино тва. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 13 Дек 2014, 23:52

Понеже имам поглед в продажбите на препарати за растителна защита и като знам какви рекордни продажби бяха тази година :yes: :yes: ,не ви препоръчвам таз годишната реколта вино.След българските ябълки и българските гъби само българското вино реколта 2014 е по бъкано с пестициди.
За това колеги един съвет от мен купувайте си минало годишно вино за вас,ако е за тъщите може :mhihi: .и 2014.Много често ми се налага да купувам вино за познати винаги вземам от домашното вино от доказали се винопроизводители .Много малко лозя се запазиха добри тази година и всичките са с много отрови наляти по тях,допълнително и винпромите ви наливат боклуци и познайте колко това в кутията е вино и дали си заслужава да се тровите с това :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 14 Дек 2014, 0:35

Диян Русев - Kratun написа:Как се прави виното в България?

Да допуснем, че в края на кампанията за изкупуване на грозде винпромът има 100 единици грозде с различно качество. От него правим т.нар. “първо вино“, не повече от 50 единици. Това е истинската гордост на всеки производител. Една част от него се оставя за отлежаване, с друга се произвеждат няколко ограничени партиди предназначени за износ или за панаирни изложения и една съвсем малка част от него остава за подобрение на други партиди.

С остатъка от винени джибри примесени с обилно количество вода, захар и сухи дрожди правим още минимум 150-200 единици “второ вино“, което е най-често срещано на вътрешен пазар. Неговата цена е около 6-8 лева в момента – в зависимост от това колко е подобрено с вино от “първата ръка” (Едит 2009 г.: имайте пред вид, че статията е писана през 2007 г. и дадените цени се отнасят за тогава!).

Предната манипулация се повтаря с остатъците до получаването на “трето вино“. То се използва най-често за продажби на вътрешен пазар в категорията около 4 лв за бутилка. Всички знаете 5 литровите картонени опаковки (плащаш 3 – получаваш 5) с цена 12,00-15,00 лева.

Каквото е останало като утаечна кал и др. добавки от ферментацията отива за производство на “гроздова” ракия или на последното “четвърто вино“, което се предлага в едни много стилни пластмасови бутилки с форма на бъклица и звучни и креативни имена като “Мерлото на тати“, “Учиндолско усукано“, “Трепета на технолога“, “Меча кръв” и други подобни. Естествено, че и в най-ниските категории се добавя по мъъъъъничко от “първото вино”, но колкото по-надолу, толкова по-малко.

Източник

Иначе, и аз като метна чернокопа, лефера, синегридата или лаврака, на скарата, се прецаквам с бутилка Хан Крум-ски или търговищки Траминер :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 14 Дек 2014, 2:18

Дядо ми преди време казваше,че виното трябва да те стопля докато го пиеш. А купешкото го карало да замръзва. :mhihi: Тази година си направих 10 литра вино от грозде :mhihi: ,станало е нещо превъзходно за по чашка след вечеря! Иначе наблизо ми е винпром Сунгурларе,нооооо нищо не става от там!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Дек 2014, 10:04

mfandakov написа:Понеже имам поглед в продажбите на препарати за растителна защита и като знам какви рекордни продажби бяха тази година :yes: :yes: ,не ви препоръчвам таз годишната реколта вино.След българските ябълки и българските гъби само българското вино реколта 2014 е по бъкано с пестициди.
За това колеги един съвет от мен купувайте си минало годишно вино за вас,ако е за тъщите може :mhihi: .и 2014.Много често ми се налага да купувам вино за познати винаги вземам от домашното вино от доказали се винопроизводители .Много малко лозя се запазиха добри тази година и всичките са с много отрови наляти по тях,допълнително и винпромите ви наливат боклуци и познайте колко това в кутията е вино и дали си заслужава да се тровите с това :yes:

Аз имам 5-6 ябълки, не съм ги пръснал нито един път (защото ме мързи :mhihi: ) и се скършиха да раждат :) А гроздето е голяма щета наистина от тея дъждове - повечето изгни, никаква захарност нямаше, стана някакво вино, ама с много добавена захар и пак си е киселко , ама с лимонада бива :mhihi: Лошото е, че не трябва да се прекалява, щото с тая захар после има главобол голям . С домашното също трябва да се внимава, особено пък с ракиите. В мойто село има един полулегален винпром - имат някаква официална продукция, дето да се продава по магазините (не струва), но по-голяма част от производството им е под масата - спирт с есенция на ракия, водка, джин,текила - тубите предполагам в по-голямата си част заминават към морето за ол инклузив - цената е 3лв литъра (на дребно) :lol: Но е много вероятно, някой да ви пробута подобно нещо и за домашна ракия, даже знам хора които го правят :mhihi: След 300гр, както си приятно замаян изведнъж падаш под масата, нямаш поуър дори да отидеш до кенефа да се издрайфаш :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 14 Дек 2014, 10:29

Stoqnov_1979 написа: Тази година си направих 10 литра вино от грозде :mhihi: ,станало е нещо превъзходно за по чашка след вечеря!

Ние в това не сме сигурни. Трябва да го пробваме и видим дали наистина е хубаво както казваш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Дек 2014, 11:22

Въобще не ми е целта да си взема евтино вино в промишлени количества. Искам нещо качествено, което с кеф да го пия. И като гледам мненията на повечето такова ще се окаже Асеновградския мавруд. Иначе тези вина които гледах само на вид са в кутия. Реално кутията е за дизайн и удобство, а виното е в някаква полимерна торбичка доколкото прочетох, което позволявало веднъж отворено да запази качествата си по-дълго време.
Домашно за сега нямам много време да търся, нито някой да ме вози и да дегустирам.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Дек 2014, 12:03

Dirty M5 driveR написа:Въобще не ми е целта да си взема евтино вино в промишлени количества. Искам нещо качествено, което с кеф да го пия. И като гледам мненията на повечето такова ще се окаже Асеновградския мавруд. Иначе тези вина които гледах само на вид са в кутия. Реално кутията е за дизайн и удобство, а виното е в някаква полимерна торбичка доколкото прочетох, което позволявало веднъж отворено да запази качествата си по-дълго време.
Домашно за сега нямам много време да търся, нито някой да ме вози и да дегустирам.

Асеновградския мавруд няколко колеги ти казахме, че ставаше едно време, сега е :no:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 14 Дек 2014, 13:24

Преди време имах взимане даване с един от големите винопозводители, говорихме за поръчка на голямо количество червено "вино" и успя да падне на цена от 0.95Е с ДДС за виното, бутилката, тапа и етикет... Правете си изводите сами!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Дек 2014, 18:30

За Вила Ямбол нещо? Наскоро пих розе и бяло (не помня какво точно) и ми харесаха много. Някой може ли да потвърди, че и червеното им е добро?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 14 Дек 2014, 18:46

http://exporter.bg/index.php?option=com ... &Itemid=24

http://www.chambersz.com/news/11523-eno ... agora-vino

Ако може да го намериш някъде в магазин.
Разгледай инфото в нета за тях.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 14 Дек 2014, 23:09

Dirty M5 driveR написа:За Вила Ямбол нещо? Наскоро пих розе и бяло (не помня какво точно) и ми харесаха много. Някой може ли да потвърди, че и червеното им е добро?

потвърждавам ти :mhihi:
друг вариант в кутия на приемлива цена и що годе добро качество е виното на вила любимец.
иначе най-горещо ти препоръчвам червеното вино на изба Старосел - не се продава в кутии, но за сметка на това е най-доброто от българските вина :yes:
never drive faster, than your guardian angel can !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата