Национализация на парите за пенсии!
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Национализация на парите за пенсии!
Аз нещо не разбирам, и ако има запознат, моля да ми го обясни че и други хора, като мен, да разберат.
Значи,аз нали, както всеки имаме сметка в някакъв частен фонд, наравно с това вкарваме пари и в ной за пенсия.
То едно е на ръка че и двете са задължителни (баси демокрацията, нали вече се махнахме от комунизЪма че да се налага пак солидарно и задължително), обаче започна да излиза някаква, за мен де, новост, а именно, след като се евентуално пенсионирам, ной щели да ми плащат пенсия с 28% по-малко, щото нали съм щял да вземам пенсия и от фонда, който съм си избрал...
Е, питането ми е, що така?
Аз нали си плащам % от заплатата за пенсионно осигуряване за да получа пенсия от тези осигуровки, и във втори фонд за допълнителна втора пенсия...
Какво се оказва сега, плащам на две места за да получа от едните 72% от пенсията си и от другите останалите 28%
Къде отиде идеята за цяла пенсия от ной и втори стълб от допълнителното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО здравно осигуряване?
Значи,аз нали, както всеки имаме сметка в някакъв частен фонд, наравно с това вкарваме пари и в ной за пенсия.
То едно е на ръка че и двете са задължителни (баси демокрацията, нали вече се махнахме от комунизЪма че да се налага пак солидарно и задължително), обаче започна да излиза някаква, за мен де, новост, а именно, след като се евентуално пенсионирам, ной щели да ми плащат пенсия с 28% по-малко, щото нали съм щял да вземам пенсия и от фонда, който съм си избрал...
Е, питането ми е, що така?
Аз нали си плащам % от заплатата за пенсионно осигуряване за да получа пенсия от тези осигуровки, и във втори фонд за допълнителна втора пенсия...
Какво се оказва сега, плащам на две места за да получа от едните 72% от пенсията си и от другите останалите 28%

Къде отиде идеята за цяла пенсия от ной и втори стълб от допълнителното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО здравно осигуряване?
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Споко .Те и данък ще измислят на тези пенсионни фондове защото нали ти се води страничен доход пак.И тук ще се разпишат отново двама трима стриктни данъкоплатци за да защитят тази теза.Даже не е лошо да има и данък на данъка на лихвата по дивидентите от тези пенсионни фондове.
А защо да не мога когато ми дойде времето в първия ден от пенсионирането да си изтегля всичките пари от този доброволно-задължителен фонд,да си купя 5 кутии виагра и да замина за Тайланд за един месец,вместо да ми ги плащат на еди-колко си вноски на месец ?
И не на последно място всеки от тези фондове може да фалира без да носи управляващото го дружество кой знае каква отговорност.Правото на избор е еднократно в посока от частните фондове към солидарния фонд , тъй като в солидарния фонд няма лични сметки, вие не можете да преместите вашата сметка там и след това да я върнете обратно.И тъй като не може и да се види каква сума има на твое име след като се влеят в морето на НОИ......... сещате се какво става.Целта е ясна-да не знаеш колко имаш .Както здравното ни осигуряване-чукваш ЕГНто и пише само осигурен,ама колко много ли малко ли ,колко пари имаш досега дадени там--кой да ти каже.....
И пак казвам около това започна да се шуми защото от догодина няколко хиляди '60 набор ще трябва да започнат да им изплащат ,и става интересно.
А защо да не мога когато ми дойде времето в първия ден от пенсионирането да си изтегля всичките пари от този доброволно-задължителен фонд,да си купя 5 кутии виагра и да замина за Тайланд за един месец,вместо да ми ги плащат на еди-колко си вноски на месец ?
И не на последно място всеки от тези фондове може да фалира без да носи управляващото го дружество кой знае каква отговорност.Правото на избор е еднократно в посока от частните фондове към солидарния фонд , тъй като в солидарния фонд няма лични сметки, вие не можете да преместите вашата сметка там и след това да я върнете обратно.И тъй като не може и да се види каква сума има на твое име след като се влеят в морето на НОИ......... сещате се какво става.Целта е ясна-да не знаеш колко имаш .Както здравното ни осигуряване-чукваш ЕГНто и пише само осигурен,ама колко много ли малко ли ,колко пари имаш досега дадени там--кой да ти каже.....
И пак казвам около това започна да се шуми защото от догодина няколко хиляди '60 набор ще трябва да започнат да им изплащат ,и става интересно.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Целта е няколко милиарда да влязат в НОИ и да бъдат похарчени моментално, понеже дупката там е по-голяма от на КТБ. Изключително краткосрочна постъпка, ще се хвърли един прах краткотрайно на хората в очите, че пенсиите вървят нагоре и после като свършат парите пак сме в стартова позиция, че и по зле.
Последна промяна b00st на 18 Дек 2014, 12:17, променена общо 1 път
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
То е така заради порочния начин на всичко що е осигуряване в България.Нищо не е поименно,всичко е в общия кюп от който лесно се краде.Работещите плащат пенсиите на пенсионираните,всички здрави плащат за няколко болни.Зад името ти не стои никаква сума,само Да или Не .Толкова иска да знаеш държавата.
- b00st
- User
-
jorsenbmw написа:То е така заради порочния начин на всичко що е осигуряване в България.Нищо не е поименно,всичко е в общия кюп от който лесно се краде.Работещите плащат пенсиите на пенсионираните,всички здрави плащат за няколко болни.Зад името ти не стои никаква сума,само Да или Не .Толкова иска да знаеш държавата.
То да плащаха всички работещи с осигуровките само, ама нъцки. Ямата е толкова голяма, че 51% от пенсиите се плащат с пари от данъци. Въобще батака е тотален и те затова сега се чудят откъде да дръпнат някой друг милиард.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Целта е няколко милиарда да влязат в НОИ и да бъдат похарчени моментално

Изключителен патент на ГЕРБ-ерите е присвояването на пари от други фондове.

Надявам се не забравихте за харченето на фискалния резерв и парите от здравните осигуровки от предишното правителство на главоча.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Изглежда има доста хора на годинки във форума. Аз, като по-млад и имащ се за силно оптимистичен човек.... не вярвам, че ще се пенсионирам. Като знам колко трудов стаж искат сега... като знам, докато стана на 60 колко пъти ще го вдигнат... дори и да успея, ще взимам 2-3 години мижава пенсия и ще си умра. За мен покупка на недвижим имот и отдаването под наем е много по-сигурна инвестиция от това, да разчитам на пенсия.
П.П. Пренебрегваме фактите като работа с пълни осигуровки, изобщо осигуровки, на пълно работно време и т.н. Помня как лично аз бях пуснал тема и 30% не се осигуряваха както трябва.
П.П. Пренебрегваме фактите като работа с пълни осигуровки, изобщо осигуровки, на пълно работно време и т.н. Помня как лично аз бях пуснал тема и 30% не се осигуряваха както трябва.

- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Аз пък винаги съм се осигурявал, дори си имам застраховка живот, така че веки си решава, ама да кажем баща ми се пенсионира преди 3 - 4 месеца и си е с 450 - 500 лева пенсия, което си е ок за мене. Всеки си решава.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
© написа:Защо аз трябва да декларирам нещо, което не искам? Защо не го направиха обратно - който иска да си прехвърли парите в НОИ с декларация? Целта е ясна.
Следващият път може да ти се наложи да декларираш, че депозита в банка искаш да си остане там, а не например да се влее в държавния бюджет
Защото се променя закон, съответно и правилата!
Изисква се ти да избереш, къде занапред да отиват парите ти за втора пенсия! Съответно проблема ви е, че ще трябва да попълните един документ, за който ще трябва да отделите цели 5мин от ценното си време.
Аз не виждам друг проблем.

Глупости от типа, на сила ще ми вземат парите и ще ги откраднат, няма да коментирам, защото са смешни.
Бих призовал някой икономист, ако има възможност, да обясни по-подробно плюсовете и минусите около проектозакона!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
Мисля колега обясних защо се прави и кой има интерес от въпросния проектозакон. Тябва да запълнят една дупка в бюджета и това краткосрочно ще сработи. За работещия какъв плюс може да има човек от това да си хвърли парите в фонд като НОИ, където парите не се инвестират и не се увеличават и не получаваш лична партида? Какво ти гарантира доходност след време там? Отговора е прост - нищо. Докато хората слагат ще има, в един момент като намалеят - няма да има за пенсии и отгоре почват да кършат ръце и да вземат от други места за да изплащат пенсиите, както например сега взимат от данъците. Като навлезнат 4-5млрд в НОИ ударно, ще има и г-н Бойко ще каже вдигаме пенсиите с 5% преди изборите щото сме готини и сме направили реформа, след 1 година тия пари като свършат и зейне пак дупката обаче отиваме на същото положение като от преди това. Само къде тоя път някой ще са доживотно абонирани за НОИ, без да могат да се върнат в частните фондове. Е страхотно право на избор.
Последна промяна b00st на 18 Дек 2014, 16:14, променена общо 1 път
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:© написа:Защо аз трябва да декларирам нещо, което не искам? Защо не го направиха обратно - който иска да си прехвърли парите в НОИ с декларация? Целта е ясна.
Следващият път може да ти се наложи да декларираш, че депозита в банка искаш да си остане там, а не например да се влее в държавния бюджет
Защото се променя закон, съответно и правилата!
Изисква се ти да избереш, къде занапред да отиват парите ти за втора пенсия! Съответно проблема ви е, че ще трябва да попълните един документ, за който ще трябва да отделите цели 5мин от ценното си време.
Аз не виждам друг проблем.![]()
Глупости от типа, на сила ще ми вземат парите и ще ги откраднат, няма да коментирам, защото са смешни.
Бих призовал някой икономист, ако има възможност, да обясни по-подробно плюсовете и минусите около проектозакона!
Колега ти се шегуваш нали?
Твоите пари в структура която печели от това да ти управлява парите, уж силно контролирана от държавата със ясно разписани правила за инвестиране,
трябва да я сравниш с една бездънна яма в която малко хора вкарваме, а много изкарват.
И трябва да ги сравняваме, ами сравнявай държавно и частно предприятие - живота го доказа, че държавното е като служебна кола и чужда жена, всеки на макс

И да защо аз трябва да си дам 5 минути от моето време за тяхната простотия, не стига че ми ги удържат без да ме питат - те са задължителни, а сега ще ги вземат от фонда, който аз съм избрал ако не попълня декларация и това за 3 мил души, вместо да накарати тия 50 които искат да си попълнят и да се набълбукват в нои?
виж ако бяхме германия и държавата ми кажеше, че тя ще ми ги гарантира но при по-ниска доходност - да, ама в България - аре нема нужда, ще излезе поредният бай хой и ще каже - То боцето ги обра още 2015 духайте мощтно

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз ми е чудно след 20години, като сме се изнесли всички който знаем език и имаме професия кой ще внася за пенсия, сега ми отдържат 400-500лв на месец, като ме няма кой ще им ги дава. Падат визите за Канада, след година или две за Щатите кой ще стой тука не знам просто освен мангалите.
Днес гледах как се караха в парламента към 12.30 часа, давали от Герб свобода да избираш, ми като ми дават свобода да ми дадът свобода да се осигурявам изцяло в частен фонд, не им ща НОИ-та пенсия дето ще я чакам като стана на 80години, ама им трябват шматки да ванасят и няма измъкване. Избора е само един и нямам какво да си пишем Летище София!
Днес гледах как се караха в парламента към 12.30 часа, давали от Герб свобода да избираш, ми като ми дават свобода да ми дадът свобода да се осигурявам изцяло в частен фонд, не им ща НОИ-та пенсия дето ще я чакам като стана на 80години, ама им трябват шматки да ванасят и няма измъкване. Избора е само един и нямам какво да си пишем Летище София!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Е недей така остро, има и пенсии по болест, ако ти се случи нещо, не дай си Боже, ще получаваш пенсия от нои по болест, не че е нещо, но все пак.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Това дава отговор на всички въпроси
Еднократно могат да бъдат прехвърляни и по подразбиране биват откраднати от НОИ..................

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
добре че боцето е популист и ще даде заден.
няма 1 нормално обяснение защо това трябва да се прави.
Тоя горанов обаче е подъл плъх, мама му
няма 1 нормално обяснение защо това трябва да се прави.
Тоя горанов обаче е подъл плъх, мама му

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.