Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Cyberloner написа:
За разлика от повечето народ, обаче си поговорих с момчетата относно бъдещите планове на фирмата и са оказа, че плануват нещо смислено - лаптоп с пасивно охлаждане и алуминиев/манезиев корпус- това ако види бял свят ще съм пръв на опашката.
А относно маркетинга и шансовете им да пробият на пазара - ако си направят добре гаранционните условия и предложат добра поддръжка, ще им се получат нещата - счетоводителите поне отдавна не робуват на марки, а гледат да получат максималното за парите си и ако за 1000 лева фирмата може да вземе лаптоп с 5 години гаранция няма да се замисли, нищо че ще трябва на всеки 6 месеца да минава профилактика за по 20 кинта, за да му почистят вентилатора и да сменят термопастата/лепенката.
Това, което малко не ми хареса бяха тъчпада и клавиатурата, но аз съм се разглезил с моя ThinkPad и мнението ми не е меродавно - в ниския клас всичките клавиатури и тъчпадове са един дол дренки.
Самата мисъл че трябва на всеки 6 месеца да си оставям лаптопа за N дни някъде с цялата информация вътре да ми се сервизира ( и то платено) за да ми стои гаранцията хич не ми харесва, не само като загуба на време от поне 2 дена -носене и взимане.
А в предвид че в момента един правец струва повече от леново със същите параметри, колко ли по-скъпо ще струва алуминиев/манезиев корпус , които смятат да направят...
Типично по нашенски, всичко ни е по-скъпо, от колкото вноса, като се почне от домати, краставици, хляб, та се стигне до техника.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Не стига, че най-евтиният е 1050лв, ами е и набутан с най-евтините компоненти, че и с Trial версия на Windows ... пълна пародия
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво тва сервизиране през 6 месеца.. Ако е с хубав и читаво сглобен корпус от къде тая прах? Онзи ден отворих макбука да сменя диска и след 2.5 години ползване ми прах няма.. избърсах го там колкото да отчета дейност ама прах реално нямаше.
И въобще кое е по-рентабилно? Да си вземеш нещо за 2.5к и да го ползваш 5 години като през цялото време е бързо и надеждно така, както и в началото. Батерията да работи по един цял ден без проблеми, да не забива и т.н. Или да вземеш пръчка за 1к, която е със сто ядра, херци, гигахерци и т.н. и след 2-3 години да му баеш да запали, да ходиш постоянно с кабела и постоянно да плюваш по неква определена марка, щото ти видиш ли не си сноб и си независим от търговските марки

И въобще кое е по-рентабилно? Да си вземеш нещо за 2.5к и да го ползваш 5 години като през цялото време е бързо и надеждно така, както и в началото. Батерията да работи по един цял ден без проблеми, да не забива и т.н. Или да вземеш пръчка за 1к, която е със сто ядра, херци, гигахерци и т.н. и след 2-3 години да му баеш да запали, да ходиш постоянно с кабела и постоянно да плюваш по неква определена марка, щото ти видиш ли не си сноб и си независим от търговските марки

bum_bum написа:Батерията да работи по един цял ден без проблеми
Това мнооого ме съмнява да е така....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мани майтапа, но наистина се огъват

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
И аз като натисна моя ACER и той се огъва.. 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Бе той и вашия се огъва ама не пада и върши работа - нали? 

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
bum_bum написа: избърсах го там колкото да отчета дейност ама прах реално нямаше.![]()
вземи си куче/котка у дома или го ползвай по разни легла, студентски общежития и т.н. и ще има от всичко и по много - може и пепелника да държиш наоколо да си пушиш докато го ползваш - после ще си говорим

И моите лаптопи след години употреба са почти като нови отвътре, но това много зависи от културата на потребителя - на какви изпълнения съм се нагледал, особено докато бях студент и разни колеги и колежки са ми давали компютрите си за почистване.... тогава разбра, че жените са доста по-мърляви от мъжете

Относно данните - така е, но като знам какво е по сервизите, обикновено има толкова много машини за ремонт/профилактика, че ги пускат за по 30 секунди, колкото да видят в BIOS-a че не квичи нищо и почват следващия.
Относно рентабилността - принцпно е така, ама айде моля те ми покажи една корпоративна среда в която се ползват масово ябълки - просто няма такава поради простата причина, че операционната им система не е пригодена за такъв тип потребители, направена е за малко по-независими хора, които се занимават с творчески професии или го ползват за забавление и преди да започнеш да ми обясняваш колко добре върви офис 2013 на машинката ми кажи дали можеш да я навреш в домейн и да ползваш групови политики и т.н.(признавам си не съм пробвал ама се съмнявам да стане). И да - зная че може да се опрозорчи, ама би ли го направил?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
А ве к'ва е тая "Правец ОС"?
На сайта им нищо не излиза, явно ше да е само за военни цели 
ЕДИТ: Борба за авторски права усещам аз

ЕДИТ: Борба за авторски права усещам аз

Последна промяна Nickelback на 13 Яну 2015, 23:38, променена общо 2 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Cyberloner написа:bum_bum написа: избърсах го там колкото да отчета дейност ама прах реално нямаше.![]()
вземи си куче/котка у дома или го ползвай по разни легла, студентски общежития и т.н. и ще има от всичко и по много - може и пепелника да държиш наоколо да си пушиш докато го ползваш - после ще си говорим![]()
И моите лаптопи след години употреба са почти като нови отвътре, но това много зависи от културата на потребителя - на какви изпълнения съм се нагледал, особено докато бях студент и разни колеги и колежки са ми давали компютрите си за почистване.... тогава разбра, че жените са доста по-мърляви от мъжетеТака, че тази профилактика 2 пъти в годината е по-скоро застраховка.
Относно данните - така е, но като знам какво е по сервизите, обикновено има толкова много машини за ремонт/профилактика, че ги пускат за по 30 секунди, колкото да видят в BIOS-a че не квичи нищо и почват следващия.
Относно рентабилността - принцпно е така, ама айде моля те ми покажи една корпоративна среда в която се ползват масово ябълки - просто няма такава поради простата причина, че операционната им система не е пригодена за такъв тип потребители, направена е за малко по-независими хора, които се занимават с творчески професии или го ползват за забавление и преди да започнеш да ми обясняваш колко добре върви офис 2013 на машинката ми кажи дали можеш да я навреш в домейн и да ползваш групови политики и т.н.(признавам си не съм пробвал ама се съмнявам да стане). И да - зная че може да се опрозорчи, ама би ли го направил?
Е колега и аз съм със Макбук про 2011 година ами работя къде ли не със него DJ съм по барове вкъщи имам куче и да ти кажа че и една година да не го чистя проблем няма да имам със него.
Както написа колегата по-горе просто количеството прах което може да влезе в него е минимално да не кажа никакво.
Факт
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Куче имам в къщи. Носил съм го на море, планина, палатка, каравана, на село, пуша до него. Клавиатурата и дисплея са винаги перфектно чисти просто щото не виждам смисъл да имаш ултра супер-мупер ретина и пичкя му лелина дисплей, който в 80% от времето е целия в пръсти. Аз си го обяснявам, че като няма много дупки по корпуса няма и прах
За корпоративната среда не знам, нито имам престава кво е да се навреш в домейн с групови политики. Аз съм просто юзър за който е важно да не вижда син екран, да не съм на аутосейф през 1 минута, щото файл с няколко десетки хиляди реда в Ексел по-калпав компютър докато го записва ме кара да чакам макар и малко, което ме дразни и пречи. Като се наложи да работя навън 5-6 часа не искам да се съобразявам с това дали наблизо има контакт.
Сигурно за един разбирач програмист едно Леново настроено както той си знае ще върши много по-добра работа, но както казах аз съм просто един средностатистически ползвател.
Относно тоя Правец на живо е просто една тояга, а шоурумчето което са си спретнали в мола неуспешно копира атмосферата в сторовете на Епъл с некви стари компютри наоколо.

За корпоративната среда не знам, нито имам престава кво е да се навреш в домейн с групови политики. Аз съм просто юзър за който е важно да не вижда син екран, да не съм на аутосейф през 1 минута, щото файл с няколко десетки хиляди реда в Ексел по-калпав компютър докато го записва ме кара да чакам макар и малко, което ме дразни и пречи. Като се наложи да работя навън 5-6 часа не искам да се съобразявам с това дали наблизо има контакт.
Сигурно за един разбирач програмист едно Леново настроено както той си знае ще върши много по-добра работа, но както казах аз съм просто един средностатистически ползвател.
Относно тоя Правец на живо е просто една тояга, а шоурумчето което са си спретнали в мола неуспешно копира атмосферата в сторовете на Епъл с некви стари компютри наоколо.
- ръб
- младши ентусиаст
-
За теб може да е достатъчно да си драскаш във форума и да си пишеш документи, но компютрите съвсем не се изчерпват с това. Като ти изпляскат в корпуса една видео карта, която е с 3 пъти над цялостната консумация на твоя макбук, ще се охлажда без отвори, ама на върба в петък.
MacOS си е баш като iOS - постна, и просто работи. Като Nokia 3310. Евала. И тя караше по една седмица
не че повечето лаптопи не карат по 6-7 часа на батерия, но нейсе. Ултрабуците масово са над 10 часа. В смисъл такъв, че макбуците не са извънземна технология. В тях са същите Core i5/i7, памети, дискове и батерии, като всички останали. Ама това е макбук видиш ли
името и логото магически го правят извънземен
Със здраве да си го ползваш. Нищо лично, но твоето мнение, не е меродавно за всички.
п.п. пиша ти с твоят тон, барем ме разбереш. btw офис пакет и Google Chrome си работят и на лаптопи от 2007 година. В превод - може и преди 7 години да си си купил лаптоп (не "снобарски"), и при тая употреба още да ти върши работа. Само че на моя като му пусна 1200 кадъра в .raw формат, по 13mb всеки, да ми ги конвертира в .jpeg, ако няма ядра, гигахерци и каквото още там каза, ще го чакам до другата седмица.
MacOS си е баш като iOS - постна, и просто работи. Като Nokia 3310. Евала. И тя караше по една седмица

Със здраве да си го ползваш. Нищо лично, но твоето мнение, не е меродавно за всички.

п.п. пиша ти с твоят тон, барем ме разбереш. btw офис пакет и Google Chrome си работят и на лаптопи от 2007 година. В превод - може и преди 7 години да си си купил лаптоп (не "снобарски"), и при тая употреба още да ти върши работа. Само че на моя като му пусна 1200 кадъра в .raw формат, по 13mb всеки, да ми ги конвертира в .jpeg, ако няма ядра, гигахерци и каквото още там каза, ще го чакам до другата седмица.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Някой може да иска и сателитна чиния да си върже на компютъра, мен тва кво ме бърка? Лаптопа ми трябва да си отворя нещо да си работя. Видео карта с огромна консумация не ми е нужна просто. Ако имам нужда от мощен компютър може пък да си купя Mак про.
От 6-7 часа до 11 часа са некакви си 4-5 часа разлика, нали се сещаш. Ако не можеш да си го сметнеш в проценти мога да ти помогна.
Преди 7 години нямаше как да съм си купил лаптоп от любимата ти марка Хуямисевей, щото тогава тия тояги още ги нямаше. Кризата ги изкара на пазара тия и на много хора им беше добре дошло, че пуснаха нови лаптопи и телефони на цена на втора ръка за разумна марка. Но дори и да ги имаше ако имах един такъв на 7 години пак нямаше да мога да ползвам каквото и да е било на него, щото много отдавна щеше да си е изпял песента.
Името и логото са последното нещо което ме вълнува. Интересува ме да работи безотказно и да не е от кашкавал. Качи ги някъде тия raw формати да ги дръпна пък да видим колко седмици ще ги конвертира.
Не отричам другите марки. Майка ми има НР, преди това Вайо, по-преди пак НР.. достатъчно прилични компютри са си.
Батките сме със Сафари

От 6-7 часа до 11 часа са некакви си 4-5 часа разлика, нали се сещаш. Ако не можеш да си го сметнеш в проценти мога да ти помогна.

Преди 7 години нямаше как да съм си купил лаптоп от любимата ти марка Хуямисевей, щото тогава тия тояги още ги нямаше. Кризата ги изкара на пазара тия и на много хора им беше добре дошло, че пуснаха нови лаптопи и телефони на цена на втора ръка за разумна марка. Но дори и да ги имаше ако имах един такъв на 7 години пак нямаше да мога да ползвам каквото и да е било на него, щото много отдавна щеше да си е изпял песента.
Името и логото са последното нещо което ме вълнува. Интересува ме да работи безотказно и да не е от кашкавал. Качи ги някъде тия raw формати да ги дръпна пък да видим колко седмици ще ги конвертира.

Не отричам другите марки. Майка ми има НР, преди това Вайо, по-преди пак НР.. достатъчно прилични компютри са си.
ръб написа: Google Chrome
Батките сме със Сафари

- ръб
- младши ентусиаст
-
'звиняям се
преди 7 години си имашe Lenovo Thinkpad T, Dell Latitude, HP Elitebook, които и до ден днешен работят безотказно. Но когато нуждите налагат по-мощен хардуер, не можеш да си седиш със старата конфигурация.
Моя лаптоп е с обща консумация около 200W (два, три до 4 пъти пъти над общия случай, ултрабуците са по 50-60W), и си изкарва по 5.5 часа употреба, без да претендира за дълга автономна работа. Има предостатъчно други, освен Mac, които карат дълго (стар ASUS на мой приятел, и то не висок клас, караше 13 часа на батерия).
В случая с Правец нещата не са така. Clevo, производителя от който доставят е сериозен, но тук виждаме най-евтиното от тях, с изкуствено завишени цени.
Между другото фирми като Foxconn, Compal, Huawei, Samsung може до ти звучат смешно, но именно те произвеждат компонентите в любимата ти марка
Едно офтопик сравнение да ти направя - ако пуснат любимия ти айфон, със същата операционна система, същия хардуер, обаче отзад не е логото на Епъл, а някакво нечувано, но въпреки всичко си купуваш същата 6тица, а на всичкото отгоре цената не е 1000, а 650лв, би ли го взел? Такава е ситуацията с навлизащите китайци от големите марки. Същия хардуер, който виждаме в топ телефоните, същата ОС, но с друго име и по-ниска цена. В случая с Xiaomi-то беше в магнезиево шаси и голяма батерия.
При лаптопите не е така, там няма как за по-малко пари да си купиш повече. Ако имаше как да си взема за 1000лв лаптоп с нужната ми конфигурация, дори с нарисуван х*й на капака, нямаше да дам 3000лв за моя АСУС.

Моя лаптоп е с обща консумация около 200W (два, три до 4 пъти пъти над общия случай, ултрабуците са по 50-60W), и си изкарва по 5.5 часа употреба, без да претендира за дълга автономна работа. Има предостатъчно други, освен Mac, които карат дълго (стар ASUS на мой приятел, и то не висок клас, караше 13 часа на батерия).
В случая с Правец нещата не са така. Clevo, производителя от който доставят е сериозен, но тук виждаме най-евтиното от тях, с изкуствено завишени цени.
Между другото фирми като Foxconn, Compal, Huawei, Samsung може до ти звучат смешно, но именно те произвеждат компонентите в любимата ти марка

Едно офтопик сравнение да ти направя - ако пуснат любимия ти айфон, със същата операционна система, същия хардуер, обаче отзад не е логото на Епъл, а някакво нечувано, но въпреки всичко си купуваш същата 6тица, а на всичкото отгоре цената не е 1000, а 650лв, би ли го взел? Такава е ситуацията с навлизащите китайци от големите марки. Същия хардуер, който виждаме в топ телефоните, същата ОС, но с друго име и по-ниска цена. В случая с Xiaomi-то беше в магнезиево шаси и голяма батерия.
При лаптопите не е така, там няма как за по-малко пари да си купиш повече. Ако имаше как да си взема за 1000лв лаптоп с нужната ми конфигурация, дори с нарисуван х*й на капака, нямаше да дам 3000лв за моя АСУС.
Последна промяна ръб на 14 Яну 2015, 9:10, променена общо 1 път
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4