Апартамент в зимен роден курорт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Апартамент в зимен роден курорт

Мнение от barty » 23 Яну 2015, 13:05

Vanqu1sh написа:Винаги съм се чудел какъв е смисъла от подобна инвестиция?

:yes: Ако не смяташ да го ползваш лично ти поне през 50% от времето е пълно дърво :banghead:
А ако е само за инвестиция... е пълно дърво х 2 :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 23 Яну 2015, 13:06

Човек, пазара на имоти е толкова гъвкав, че думата "принципно" е почти неприложима. Пробвай да проучваш конкретни обекти. Всеки щи предлага различни условия, само и само да вземе лева/еврото. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 23 Яну 2015, 13:15

Аз купих за инвестиция апартамент 60 квадрата в Лозенец (София) и всеки месец ми носи по около 380 евро чисто, от където и да го погледна, доходността е доста по висока и сигурна от колкото парите да са ми в банка и да взимам лихва... На морето също е доходно, ако имаш имот/имоти, но трябва или сам да си го менажираш, което е трудно ако не си от там или да се довериш на някой да работи през сезона и е почти сигурно че ще те краде.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Яну 2015, 13:57

top написа:Аз купих за инвестиция апартамент 60 квадрата в Лозенец (София).

с оглед на заглавието и първия пост на темата да питам:

- как са пистите в Лозенец (София)
- кви пари са картите за лифтове в Лозенец (София)
- твоя апартамент в хотел в Лозенец (София) ли е

аз купих е30 за инвестиция и досега никва възвръщаемост :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Яну 2015, 16:15

jorsenbmw написа:Годишна такса поддръжка имаш.9-12 евро на квадратен метър по площта на апартамента който притежаваш е нормалното за БГ.Това не значи че няма и по-ниски и по-високи такси.
Наемните цени са ти предварително определени от дружеството от което си купил жилището и ще ти го стопанисва докато ти не го ползваш.Тоест ако те имат цени на рецепция 100 евро на ден и онлайн 80 евро ти не може да искаш 150.Но можеш да си намираш сам наематели от друга страна ако ти се занимава.
25-30% от наема който генерира апартамента когато ти не го ползваш ги взима дружеството което го стопанисва докато те няма - нормално .Ако ти си си намирал наемателите,плащаш само такса за почистване и подобните им.
Плащаш данъците.
Плащаш задължително всяка година застраховка.
Оставяш депозитна сума за да оперира с тях дружеството /отделна от таксата за поддръжка общи части начислена по квадратурата на апартамента/.
Далеч по-добре е в оборотен морски курорт да купиш такова жилище.От началото на май до края на септември има туристи.Естествено с различна сила на сезонната заетост според температурите.
Докато зимните курорти са доста по-скъпи за посещаване,лятото може и по един потник и едни джапанки да изкараш,което прави летния сезон много по-достъпен и за средна класа българи и за по-бедните прослойки европейци,което гарантира по-голям човекопоток.

Добре, аз имам друго питане! Как собственика разбира кога му е зает апартамента? Защото фирмата менажирща го поне 2 уикенда в месеца може да го изпържва?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 23 Яну 2015, 20:14

Консумацията на електричество за мен е единия от начините за проверка.онлайн в сайта на енергийния доставчик може да следиш показанията на електромера.лятото бойлер и климатик работят нонстоп.аз съм засякъл че хладилника консумира 3,54 лева по цени октомври 2014.Всичко над тази сума е признак за посещаемост.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 24 Яну 2015, 21:12

Това със зимните курорти не виждате ли, че у нас приключва? В последно време веднъж на 5 години у нас има истинска зима. Лично за мен няма по-подходяща инвестиция от имот в планината преди всичко заради самия мен и хобитата ми като ските не е едно от тях. Факт е обаче, че точно когато планината е най-гостоприемна т.е. лятото у нас я няма културата да се ходи там. На нас ни дай да се пържим по тоя гьол морето или както е модерно да се каже - "да се тагнем от Слънчака" :kuku: :kuku: :kuku: :banghead: :banghead: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 27 Яну 2015, 22:48

miroleskov написа:Колеги някой ,който е наясно с имотния пазар да вземе участие до колко разумна е инвестиция в апартамент по зимните ни курорти,който е част от хотел-работещ.Какви са подводните камъни и т.н.,че не съм много наясно с имотите

Може би има повече негативи, отколкото позитиви. Веднага се сещам едни съществен подводен камък, който може би повечето хора биха пропуснали при подобна покупка - качеството на изпълнение на хотела, в който е апартаментът. В последните 10ина години нацъфтяха какви ли не сгради/хотели, повечето от които най-вероятно не са строени кой знае колко старателно. Как ще е атрактивен един апартамент, намиращ се в сграда, която постоянно има нуждае от всякакви леки ремонти или поправки, които с годините ще създават все повече проблеми.. Отделно, явно се начисляват всякакви такси и независимо дали апартаментът е зает, трябва да се плаща....Също така според мен е грешно да се сравняват апартамент на морето и апартамент в планината - на морето ти трябват 15 кв.м да си оставиш багажа и да хукнеш към плажа, планината предразполага към хижа/къща с голямо пространство за повече хора, камина и т.н.... Аз лично никога не бих инвестирал в апартамент в планина, по-скоро бих се замислил за парцел + строеж на неголяма къща, със сигурност подобно начинание може да се вмести в парите за апартамент в хотел при сегашните цени. И друг основен фактор - бих инвестирал, само ако аз лично знам, че ще ползвам имота често.. :)

Предишна

Назад към Извън Темата