голяма сметка ток
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: голяма сметка ток
Не знам за колегата, ама на мен ноември ми идва сметка 200 лева ток за печатницата, и после от 10.12 до 11.01 пак 200 лева, а имаме 15 почивни дни, чакам новата за да видим дали ще ходя с тръбата в ЧЕЗ 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
сега цената на тока сумарно е както следва:
-дневна тарифа 0.202лв. на кв.час с ДДС
-нощна тарифа 0.095лв. на кв. час с ДДС
2.5кв. по 16 часа (дневна) по 0.202лв. = 8лв.
2.5кв. по 8 часа (нощна) по 0.095лв. = 2лв.
Това прави по около 10лв. на ден ако си го сложил на макс. и ако нямаш хубава изолация и термостата не го изключва за да задържи температурата в помещението.
Всичко това е по мой груби сметки, но нищо чудно и да е истина... Аз си купих портативен електромер и го сложих на контакта в който ми е включен климатика. И смея да твърдя, че засича много точно. За 30 квадрата стая с 1 външна стена, 4 прозореца ПВЦ обикновено, западно изложение, климатика харчи по около 40лв. на месец без да се изключва и на 24 градуса. Лятото сметките за ток са ми точно с 40лв. надолу от сегашните.
-дневна тарифа 0.202лв. на кв.час с ДДС
-нощна тарифа 0.095лв. на кв. час с ДДС
2.5кв. по 16 часа (дневна) по 0.202лв. = 8лв.
2.5кв. по 8 часа (нощна) по 0.095лв. = 2лв.
Това прави по около 10лв. на ден ако си го сложил на макс. и ако нямаш хубава изолация и термостата не го изключва за да задържи температурата в помещението.
Всичко това е по мой груби сметки, но нищо чудно и да е истина... Аз си купих портативен електромер и го сложих на контакта в който ми е включен климатика. И смея да твърдя, че засича много точно. За 30 квадрата стая с 1 външна стена, 4 прозореца ПВЦ обикновено, западно изложение, климатика харчи по около 40лв. на месец без да се изключва и на 24 градуса. Лятото сметките за ток са ми точно с 40лв. надолу от сегашните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами защо , ей така от интерес, не вземе да си засечете сами електромера, колко сочи на да кажем 7 февруари и колко сочи на 7 март, изчислявате си киловатите да за видите дали е вярно сметнато, ако са точни киловатите, подавате жалба и така по реда...После незнам, като се знае че гарван гарвано ...
Мисля че имаше и една "независима" комисия дето прави проверки...
Колега и при мен е същата история. Декември-януари - 250 лева ток от конвекторна печка. Даже и намалих употребата и тъй като беше топло във ВТ. Има 67 000 потребители с ДВЕ сметки за 40 дена. Включи се към иска, щото от тея п******и ми писна и не с тръба, а с бомба ще отида следващия път и ще им таковам майката. Е*ем ти и калкулирането на цената. Колкото повече се ползва - 250-300лв, колкото по-малко - 250 лева. Ще ги взривя 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:Ами защо , ей така от интерес, не вземе да си засечете сами електромера, колко сочи на да кажем 7 февруари и колко сочи на 7 март, изчислявате си киловатите да за видите дали е вярно сметнато, ако са точни киловатите, подавате жалба и така по реда...После незнам, като се знае че гарван гарвано ...
И да подадеш жалба все тая, няма как да докажеш кога какво точно си засякал.
Иначе е точно, аз съм засичал и няма яд. Гледах ги гога минават понеже съм си в нас и засичам и аз точно след тях. Мен по-скоро ме притеснява някаква игра с дневна/нощна енергия впредвид разликата между двете цени.
В къщата като бях климатиците си работят нон-стоп на една и съща температура. Предполага се, че след като през нощта е по-студено би трябвало да работят повече тогава. Пералнята я зареждам и се пуска с таймера в 10, съдомиялната и бойлера също. Никога обаче не успях да постигна повече нощна енергия от дневната. Винаги беше 2/3 дневна, 1/3 нощна. Часовника го гледах 100 пъти- точен си беше и той. Как става това нямам обяснение.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
К'ви са тия сметки бе хора, аз с климатици и бойлер нон-стоп и даже мисля, че ме крадат комшиите, имам 111 лв. за целия декември, понеже тук нали Енерго-Про така засякоха. Двеста лв., не съм виждал такава сметка от 2008 г., а пък и тогава токът не беше на днешните цени.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
В едното жилище се отоплявам с климатик и сметката макс. е била 95лв.
В другото жилище бях на конвектор(1,5kw) и 2 месеца като платих по 170-200лв. за ток веднага го хвърлих и взех климатик.
Имам такава джаджа в контакта и за Януари за около 25дни нон-стоп климатика е изразходил 130kw, което реално един конвектор ще ги глътне за около 5дни.
Разликата в първоначалната инвестиция между конвектор и климатик е доста голяма, но за 6 месеца се "избива" климатика от сметката за ток, така че ако имаш възможност взимай климатик(Daikin, Mitsubishi) и ще се родиш.
В другото жилище бях на конвектор(1,5kw) и 2 месеца като платих по 170-200лв. за ток веднага го хвърлих и взех климатик.
Имам такава джаджа в контакта и за Януари за около 25дни нон-стоп климатика е изразходил 130kw, което реално един конвектор ще ги глътне за около 5дни.

Грея се с 2 е такива печки http://kamini-germant.com/107/256/1950.html, с дограма и без изолация, последната ми сметка беше 120лв и ми се видя много, обикновено е около 80. Нещо здраво ви чаластрят 

Не Мы такие, Жизнь такая
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Аз също си получих сметката преди няколко дена и беше 380лв. за два конвектора елдом с дигитално управление, единия 2500W, другия 3000W - работеха постоянно на около 20-22градуса, имам и бойлер 120литров 3000W който работи постоянно и други консуматори, нормални за всяко домакинство. Апартамента е около 80 квадрата с високи тавани и с изолация на стените и на прозорците. Като видях сметката реших че е много, но после като седнах и посмятах си излезе горе долу, просто конвекторите харчат много и сега от няколко дена пробвам различни варианти да ги пускам по слабо през деня или да ги изключвам по няколко часа и гледам показанията на електромера за дневна и нощна тарифа и си смятам с калкулатора на чез.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Какво да кажа аз като ми дойде сметка 620лв.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
вие докторите сте отделна тема 

enjoy life and drink cold beer

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е в конвекторите. Много хора си накупиха, понеже се рекламират, като много икономични и хубави, ама няма как да стане този номер с икономията и сметките се трупат. Аз също имам за малка стая от 9-10кв вътрешна с дограми, излолация и т.н. Реално конвекторчето което е сложено на 19 гр нощем и на 21-22 денем ми гълта 40% от цялата сметка в която има още два хубави климатика и другите домакински уреди..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз съм с климатик, но качествен, който работи сутрин за по 1-2 часа, вечер по 5-6 часа. Два конвектора работят по цяла нощ в спалните, бойлери, единия от които не се спира и там всички други стандартни ел. уреди - между 150 и 200(няма 200)лв на месец в студените месеци.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
sub_eleven написа:аз съм с климатик, но качествен, който работи сутрин за по 1-2 часа, вечер по 5-6 часа. Два конвектора работят по цяла нощ в спалните, бойлери, единия от които не се спира и там всички други стандартни ел. уреди - между 150 и 200(няма 200)лв на месец в студените месеци.
Колега защо го спираш климатика , няма смисъл
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Явно го спира защото е прочел това :

adovet написа:Какво да кажа аз като ми дойде сметка 620лв.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "