Първа кола :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Първа кола :)

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2015, 17:23

Е 46-ца за толкова пари ще е с гуми на търлък и ако са 16 или 17 само там са ти заминали хилядата лева.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Мар 2015, 17:48

bum_bum написа:Е 46-ца за толкова пари ще е с гуми на търлък и ако са 16 или 17 само там са ти заминали хилядата лева.

щот е36-цата няма да е със същите гуми

накладките са едни пари
гумите са едни пари
датчиците са едни пари
тампоните и те
ролките също

продължавам да настоявам за слаба е46-ца по възможност да не е дизел, че разходите са много големи :mrgreen:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Мар 2015, 20:17

На купувай кола с 1,6-2,0, ще съжаляваш бързо, а ако ти е писано да получиш инсулт по време на секс, няма как да се пребиеш в кола.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Мар 2015, 12:35

По-хубаво от това сам да си седнеш в колата, да я огледаш и да си я купиш няма. След това при евентуален проблем ти ще си си виновен. Ако това ти е първата кола изобщо и си карал тук там на приятели, моят съвет е като на Вичо. Вземи си малък мотор.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 17 Мар 2015, 13:23

Изображение
близо 15-20 годишна кола за 4000 щяла да бъде гроб.... Ми нормално е да е гроб. По начало тука не се внасят автомобили, а гробове, ковчези, сандъци и инвалидни колички на доизживяване дето се купуват на килограм и после тука пише УНИКАТ, КАТО НОВА, ЧУДО И ПРИКАЗ и КАЧВАШ СЕ И КАРАШ срещу 4-5-6 000 лв :mhihi:
Другото дето ми е толкова интересно е какво пък толкова има тая "велика" 3-ка, че читава такава едва ли не да струва 8 бона примерно?
Да не би да има противообледеняване от Джъмбо джет? Да не би да има автопилот, лазерно оръдие, катюша на тавана, фарове за тъмно, гуми за мъгла, да върви на газ мас и оцет, да не би да е с колесна формула 16х16, пвц дограми ли има мека мебел ли има вътре, мусака ли готви какво толкова има тая кола, че 7-ците станаха по-евтини от 3-ките дето тук-там се намира нещо хубаво, останалите са голи като пушки?
Оня ден с един колега хърватин ходихме да гледаме колите при тях. Направи ми впечатление, че цените като цяло са малко по-високи от тука, но състоянието на техните коли няма нищо общо с нашите вторични суровини по автокъщите. И там има москвичосани изпълнения, но не е това чудо като тука. Да не забравяме, че най-големите фокусници по колите са при нас :mhihi: Няма да забравя точно на едно Е46 как вместо да сменят маслена помпа бяха вързали реле за време на лампата за маслото- даваш контакт, лампата свети 3 секунди и след това гасне и всичко е точно. После "Продавам М52В20 на части :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Мар 2015, 13:48

За 5 бона ако събереш все си мисля че ще си намериш що годе добра е46ца. Е36 за толкова пари бих дал само ако е в топ състояние и е с двигател от 2.5 нагоре ,но за начинаещ шофьор не е препоръчително такава машина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2015, 14:04

vicho написа:
bum_bum написа:Е 46-ца за толкова пари ще е с гуми на търлък и ако са 16 или 17 само там са ти заминали хилядата лева.

щот е36-цата няма да е със същите гуми

накладките са едни пари
гумите са едни пари
датчиците са едни пари
тампоните и те
ролките също

продължавам да настоявам за слаба е46-ца по възможност да не е дизел, че разходите са много големи :mrgreen:

Така е, просто казвам че 1к за първоначално обслужване вероятно няма да стигнат тъй като толкова са ти само гумите и регистрацията. После имаме водна помпа, антифриз, масла, евентуално нещо по ходовата част и някой ремък или ролка. Възможно е климатика да е за пълнене и т.н., което са си още от 500лв до доста по-нагоре, ако човека е дремал при покупката и се окаже, че я ванос е зацепен с левите ръце, я дискове и накладки са за смяна, я някой датчик или ламбди не работят и т.н..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Мар 2015, 14:55

bum_bum написа:Така е, просто казвам че 1к за първоначално обслужване вероятно няма да стигнат тъй като толкова са ти само гумите и регистрацията. После имаме водна помпа, антифриз, масла, евентуално нещо по ходовата част и някой ремък или ролка. Възможно е климатика да е за пълнене и т.н., което са си още от 500лв до доста по-нагоре, ако човека е дремал при покупката и се окаже, че я ванос е зацепен с левите ръце, я дискове и накладки са за смяна, я някой датчик или ламбди не работят и т.н..

ще се надява на най-доброто... :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Мар 2015, 15:16

bum_bum написа:Така е, просто казвам че 1к за първоначално обслужване вероятно няма да стигнат тъй като толкова са ти само гумите и регистрацията. После имаме водна помпа, антифриз, масла, евентуално нещо по ходовата част и някой ремък или ролка. Възможно е климатика да е за пълнене и т.н., което са си още от 500лв до доста по-нагоре, ако човека е дремал при покупката и се окаже, че я ванос е зацепен с левите ръце, я дискове и накладки са за смяна, я някой датчик или ламбди не работят и т.н..

Е ти му изреди почти всичко, което може да се обърка :mhihi: . В интерес на истината два пъти съм купувал коли от Горубляне :mhihi: /едната беше Е36 320 купенце, другата тойота корола версо, и двете италианки/ и на бмв-то освен консумативи за 25-30к километра каране и два предни диска, които си бяха за смяна още от автокъщата и ги смених преди регистрацията още, друго не съм пипнал. Тойотата вече 7-8хил. километра е чук, нищо не е сменяно и само газ /а забравих, не й работят задните светлини за паркиране :mhihi: /. Та знам ли, има и що годе читави, или си е късмет работа....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Мар 2015, 15:51

Още чакам някой да покаже примерна обява с читаво Е46 за 4к, макар и да не е с лазерно оръдие, пвц дограми и т.н.

П.П. Също така за мен е много тъпо да вземеш най-малкия мотор без никакви екстри, само и само да е БМВ. Ако търпиш още малко за кола - събери още някой лев, ако не - огледай за Е36. Разликата обаче за "аналогични състояния" на Е36/Е46 е ~1500-2000лв., което за мен обезсмисля покупка на Е36.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Мар 2015, 16:01

TNT написа:Още чакам някой да покаже примерна обява с читаво Е46 за 4к, макар и да не е с лазерно оръдие, пвц дограми и т.н.

П.П. Също така за мен е много тъпо да вземеш най-малкия мотор без никакви екстри, само и само да е БМВ. Ако търпиш още малко за кола - събери още някой лев, ако не - огледай за Е36. Разликата обаче за "аналогични състояния" на Е36/Е46 е ~1500-2000лв., което за мен обезсмисля покупка на Е36.

нали показах :paranoid:

и не мисля, че мощна кола със задно е добра идея за първи автомобил, ама всеки си има глава на раменете, то може и с 60 коня кола да направиш белята, ама с 190-200 е по-голяма вероятността :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2015, 16:21

Maverick_VS написа:

Е ти му изреди почти всичко, което може да се обърка :mhihi: . В интерес на истината два пъти съм купувал коли от Горубляне :mhihi: /едната беше Е36 320 купенце, другата тойота корола версо, и двете италианки/ и на бмв-то освен консумативи за 25-30к километра каране и два предни диска, които си бяха за смяна още от автокъщата и ги смених преди регистрацията още, друго не съм пипнал. Тойотата вече 7-8хил. километра е чук, нищо не е сменяно и само газ /а забравих, не й работят задните светлини за паркиране :mhihi: /. Та знам ли, има и що годе читави, или си е късмет работа....

Ми на късмет е. На едната ми кола помпата текна, щото беше мазана с течен метал да се закрепи някак си. На другите две си бяха здрави, но все пак ги смених с оглед кво ще се случи ако не са ОК.

Гумите на кола, която е със сравнително ниска цена обикновено са за смяна защото и да са били добри те ги свалят за да си ги продадат отделно и слагат някой галош колкото да седи на него.

Антифриза и спирачната течност да кажем, че се сменят задължително тъй като не се знае на колко км са. При бензиновите БМВ-та преди си беше закон някой ако е пипал ваноса да не е точно както си трябва.

Датчиците са консуматив. Спирачките обикновено не в цветущо състояние защото на кола за продажба никой не се натиска да сменя нещо относително скъпо.

Ходовата част обикновено е добре, но след съвсем малко километри все нещо се обажда. Обикновено биалетки, къси шарнири и тампони на щангата.

Разбира се много хора си карат колите и така, пък и ако ти е първа кола някои неща може и да не ги забележиш изобщо. Но все пак е кола на 10-15 години и малко само да се позагледаш излизат 100 неща за смяна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Мар 2015, 16:30

Извинявам се, пропуснал съм. Но както бях писал в предния си пост - малък мотор, базова откъм екстри... Да си помисли дали иска такова БМВ.

А за колко голям мотор... Зависи досега какъв му е бил опита. Ако е карал на тате колата с 2,5-3 литров, за мен не пречи. Но ако опита му с 6-цилиндрови е 50км, по-добре малък мотор. Братовчед ми има от 6 месеца книжка, но с 3.0д няма проблеми грам. А всички знаем каква е разликата 3.0д с 18-ка/20-ка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Мар 2015, 16:41

TNT написа:Извинявам се, пропуснал съм. Но както бях писал в предния си пост - малък мотор, базова откъм екстри... Да си помисли дали иска такова БМВ.

нарочно съм показал малък бензинов мотор с газ = евтина поддръжка + нисък и евтин разход

масло 50лв (оригинално БМВ :mhihi: )
филтри 70лв (всичките + газовия)

части за мотора втора употреба БОЛ - датчик колянов/разпределителен, кабели за свещи, 4 свещи от евтините, антифриза не е много (че гледам, че се вкарва като разход)

за 4 бона нали не очакваме М пакет, Голяма навигация и харман кардон... Базовите екстри са в реда на нещата при положение, че колата има газ и 2 комплекта гуми и джанти и регистрация

п.с. по-добре такова отколкото 320д фейслифт за същите пари, че ще се види в чудо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 17 Мар 2015, 17:09

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Тука има доста постове ,които отговарят на много от въпросите на ,които до скоро нямах обяснение !
Как се купуват БМВ-та в бг например!?!
С пари за голф си купуваме БМВ :mhihi:
Не знам само защо винаги базата за сравнение на цена ,на даден автомобил (Х) е първата страница в мобиле.бг ?
Като гледам какви изисквания имат повечето потребители от коли за по 4-5 хил лв........ пази боже (портоплазмени катализатори итн итн .. бомби ,гранати ) :mhihi: :mhihi:
Безкрайно обезценен пазар (както споменах вече) ,българина е свикнал да бъде лъган ,мамен (било то с километри,състояние ,удари итн..) , и реално повечето хора въобще не знаят какво точно значи добър автомобил с реален пробег на реална цена ! Като разгледаме (германия,италия примерно) виждаме големи различия в цени и коли като състояние и километри.....
Уморени сме от боклуци..... :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата