НАМАЛИ СКОРОСТТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: НАМАЛИ СКОРОСТТА

Мнение от Benord » 20 Апр 2015, 15:01

Темата е бездънна като основания и възможни мерки.Но моето мнение е,че не скороста и техническите проблеми,като състояние на пътя или на автомобила ни убиват.Убива ни глупоста.Тя за жалост не се лекува.
Колкото и да умувате,каквито и предположения на всякакви казуси да разигравате,глупакът и вързано куче го хапе.С това образование и този манталитет наникъде! Съжалявам,но единственната възможна мярка е повишаване на културата на хората и уважението между тях,ама това как ще стане в съвременната действителност е пълна тайна за мен.Във всеки случай не става с ограничения,глоби и лепенки.То всеки и на челото си да залепи нещо,първо трябва да се научи да чете.Нали?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 20 Апр 2015, 15:40

Е.Димитров написа:
vicho написа:
Е.Димитров написа:аре и аз спирам, леко до мотора и дръп лепенките от номера, та дано го нашият някъде полицаите..

Кат' си баДка, що не му "дръпна" 2 шамара, ами пипаш мотора? :ranting:

За какво трябва да го бия?
Имаш някакво разумно и рационално обяснение ли? :dunno:

Що да се занимава той с него вярно, просто му е махнал тиксото да не си крие номерата... И мен ме дразнят моторджиите с номерата им и това, че не ги глобяват, а после все не ги пазели...

Дори оня случай с оня с голфа, където стана известен се учудих, че не казаха, че изпреварва на непресечена линия и очевадно с доста над скоростта на другите МПС-та...

P.S.: Да не си помислите, че защитавам онова психо с голфа и той е...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Апр 2015, 15:48

Rainbow написа:Що да се занимава той с него вярно, просто му е махнал тиксото да не си крие номерата...

супер много ме дразни това с "пипането" на чужди вещи....... направо не е истина! :ranting:

Иначе мотористите са си болни мозъци 99 % от тях! На 100, ако един кара нормално е добре...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 20 Апр 2015, 18:50

Ей нема пролет в тоя форум дето на някой да не му пречат мотористите. Кво ги мислите - в 90 % от случаите като стане мазалото проблема е за тях. Така ,че ако законите за пътищата не важат за тях, законите на физиката важат с пълна сила. Ама вас май ви е по яд не ,че превишават и правят каквото си поискат, ами че им се разминава - демек що на мене акт па на тех НЕ.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 20 Апр 2015, 19:29

Damyan_Staykov написа:Здравейте, колеги.
Ще си позволя да постна линк към страница, която създадох във фейсбук: https://www.facebook.com/namaliskorostta

Надявам се да подкрепите кампанията и всеки, който има възможност да залепи един стикер на автомобила си за колкото време прецени.
Бъдете съпричастни със случващото се по улиците и наистина по-важното: НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА !

Изображение Изображение

Аз няма да си залепя стикера в този му вид, защото има известна разлика между това да караш с максимално допустимата скорост и да караш със скорост, която не превишава максимално допустимата... да не би всеки с такъв стикер да кара с 50 навсякъде в града? По булевардите добре, но по тесните улички също ли трябва да караме с 50 ? Несериозно е... идеята е добра, но изпълнението не е...
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Апр 2015, 19:55

BMW_RIDER написа:Ей нема пролет в тоя форум дето на някой да не му пречат мотористите. Кво ги мислите - в 90 % от случаите като стане мазалото проблема е за тях. Така ,че ако законите за пътищата не важат за тях, законите на физиката важат с пълна сила. Ама вас май ви е по яд не ,че превишават и правят каквото си поискат, ами че им се разминава - демек що на мене акт па на тех НЕ.

Ама хич не ми пука за Акт-а. Ама няма да ми е много кеф, ако стане нещо, особенно ако някой пострада сериозно или си отиде.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 20 Апр 2015, 21:45

///M Power написа:
BMW_RIDER написа:Ей нема пролет в тоя форум дето на някой да не му пречат мотористите. Кво ги мислите - в 90 % от случаите като стане мазалото проблема е за тях. Така ,че ако законите за пътищата не важат за тях, законите на физиката важат с пълна сила. Ама вас май ви е по яд не ,че превишават и правят каквото си поискат, ами че им се разминава - демек що на мене акт па на тех НЕ.

Ама хич не ми пука за Акт-а. Ама няма да ми е много кеф, ако стане нещо, особенно ако някой пострада сериозно или си отиде.

Именно. Сигурно е много кофти (недай си Боже) заради некой ПРО с мотор, да го чукнеш, бутнеш, засечеш или каквото и да било, дори той да е виновен и ужулен на всеки би било неприятно и стресиращо самият случай. Никой няма да го подмине докато лежи на улицата и да си каже - "Еееее той , не спазва закона да се оправя". :nono:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 20 Апр 2015, 21:45

///M Power написа:

Именно. Сигурно е много кофти (недай си Боже) заради некой ПРО с мотор, да го чукнеш, бутнеш, засечеш или каквото и да било, дори той да е виновен и ужулен на всеки би било неприятно и стресиращо самият случай. Никой няма да го подмине докато лежи на улицата и да си каже - "Еееее той , не спазва закона да се оправя". :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Апр 2015, 22:13

НАМАЛИ СКОРОСТТА!

НА-МА-ЛЯ-ВАМ... на 250

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... km-ch.html

:idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Апр 2015, 22:28

vicho написа:НАМАЛИ СКОРОСТТА!

НА-МА-ЛЯ-ВАМ... на 250

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... km-ch.html

:idea:

Ми кухите ченгета не да дебнат отново из храстите с техните си камерки,че ми писна да ги засичам последните дни скрити като мишки,а да излязат и да се виждат от далеч без да глобяват! Само тогава шофьорите имат малко респект и намалят скоростта!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Апр 2015, 22:54

Stoqnov_1979 написа:Ми кухите ченгета не да дебнат отново из храстите с техните си камерки,че ми писна да ги засичам последните дни скрити като мишки,а да излязат и да се виждат от далеч без да глобяват! Само тогава шофьорите имат малко респект и намалят скоростта!

много съм съгласен с теб, усилено полицайско присъствие ВИНАГИ има ефект, ама без тъпотии и заяжданици и т.н.

само присъствие!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 21 Апр 2015, 0:22

jorko написа:
Ще си позволя да постна линк към страница, която създадох във фейсбук: https://www.facebook.com/namaliskorostta

Надявам се да подкрепите кампанията и всеки, който има възможност да залепи един стикер на автомобила си за колкото време прецени.
Бъдете съпричастни със случващото се по улиците и наистина по-важното: НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА !

Изображение Изображение

Аз няма да си залепя стикера в този му вид, защото има известна разлика между това да караш с максимално допустимата скорост и да караш със скорост, която не превишава максимално допустимата... да не би всеки с такъв стикер да кара с 50 навсякъде в града? По булевардите добре, но по тесните улички също ли трябва да караме с 50 ? Несериозно е... идеята е добра, но изпълнението не е...

Колега ти закона чел ли си ? Идея какво значат знаците имаш ли ? Разлика между задалжителна препорачителна и максимална скорост правиш ли ?
Не искам да се заяждам ама ако искаш лепни си стикер не превишавам 100 и карай със 150 между блоковете алеи .... Не ме разбирай погрешно ,но мнението ти е супер несериозно и вяло .....

Ето ти го колегата и разликите между Бг и чужбина ! Намерен без книжка и наказан в Бг търси се .... нейде там ....

Законите са за това да ги спазва човек ! Аз също не съм изряден шофьор ,аз също правя нарушения ,но ги правя там където застрашавам изцяло моя живот не на другите . Отивам плащам си ,карам на писта ,начешвам си крастата и се прибирам с подвита опашка ,че са заминали гумите или нещо се е разлопало . Но се прибирам доволен без да се чудя къде да правя пинизи и сцени от бързи и яростни.

Ако излезе закон за строги и солени глоби и се спазва и изгорят хора да видим дали няма да ни сложат чатала на врата . Но сме мързелив народ и пуснат ли ни юздите става дай дръж и после се вайкаме седмица и постарому после ......

Да се забрани 2-ра употреба гуми понеже това е един основен % от катастрофите в Бг ...... гуми не минават тех преглед под 4 мм в чужбина ,но в бг е 1,5 ... копуваш си гума карана 3-4 години с грайфер с 4-5 мм караш я докато стане слик и се чудиш после защо си се омазал на първия завой ....

Колите са в безобразно тех състояние и са по улиците .... за петно ръжда по купето отдолу колата директно се смъква от движение без значение кое как и защо ...
Гуми спирачки ръчна светлини да са изрядни .
Ксенон през крив макарон ,ако не ти е заводско и с документ от производителя или пръскалки на фаровете и още и още .

Културата е последен фактор ! Дори и най простия неук селянин бива опитомяван от действащ закон .
Трябват закони ,някой който да ги изпълнява и следи !

http://www.garda.ie/Documents/User/Fatalities%202008-2013.pdf
http://www.garda.ie/Documents/User/Dangerous%20Driving%202008-2013.pdf
http://www.garda.ie/Documents/User/Speeding%20Fixed%20Charge%20Notices%202008-2013%20.pdf
Ето и тук са правят на шумахери ,но когато останеш без точки на ново изпити една година срам на стъклото ,че си нов шофьор преди това ,че си с провижалан книжка с вечерен час за каране и т.н.
http://www.garda.ie/Documents/User/Seatbelt%20Fixed%20Charge%20Notices%202008-2013.pdf
За феновете на силните усещания - без колан !
http://www.garda.ie/Documents/User/Mobile%20Phone%20Fixed%20Charge%20Notices%202008-2013.pdf
Общителните хора !
http://www.garda.ie/Controller.aspx?Page=10717&Lang=1

И тук не са безсмъртни .

Сега ще кажете какво ни засяга ние си живеем в Бг . Еми хората са били по зле от нас ! Но са решили ,че трябва да спрат и да излязат от мизерията и дупката . А ние го решаваме на по чашка в бара , дискотеката или кръчмата и на другия ден ни лук яли ни лук мирисали .
Аз карам Ауди ,Бмв , Мерцедес , последен модел гоуф или стар такъв или някоя по луксозна марка автомобили и съм недосегаем ......

Спирам ,че само се ядосвам и напрягам от такива теми ......
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 21 Апр 2015, 1:02

То,колега,хубаво да има закон,но първо трябва да се спазва от всички,само това не ми е ясно как ще се получи! А не-аз съм еди кой си и познавам този и онзи! Не може в града да летиш с над 100 и като го напсуваш да те настига с колата и да казва,че колата му била от 70 бона и познава половината полиция и като му изкъртиш вратата с бронята си да казва че не бил виновен за нищо :mhihi:
п.с.ако някой се е препознал :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 21 Апр 2015, 8:44

SH3M37A написа:
jorko написа:

Изображение Изображение

Колега ти закона чел ли си ? Идея какво значат знаците имаш ли ? Разлика между задалжителна препорачителна и максимална скорост правиш ли ?
Не искам да се заяждам ама ако искаш лепни си стикер не превишавам 100 и карай със 150 между блоковете алеи .... Не ме разбирай погрешно ,но мнението ти е супер несериозно и вяло .....

Абе разлиствал съм го няколко пъти... всъщност значението на пътните знаци е конкретизирано в правилника за прилагане, но важното за несериозното ми и вяло мнение, както се изрази, е че на така показания стикер има знак В26 " Забранено е движението със скорост, по-висока от означената". Това значи, че това е максимално допустимата скорост на движение очевидно, а като се твърди от стикера че се кара с тази скорост, то явно не се кара с по-висока, но не се кара и с по-ниска. Ти хубаво не искаш да се заяждаш, ама тогава защо споменаваш знаци за препоръчителна и задължителна скорост, след като в стикера такива знаци няма ? ( макар, че задължителната е всъщност задължителна минимална, а не просто задължителна, поне по смисъла на законовите разпоредби )
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 21 Апр 2015, 16:05

jorko написа:
SH3M37A написа:
jorko написа:

Изображение Изображение

Абе разлиствал съм го няколко пъти... всъщност значението на пътните знаци е конкретизирано в правилника за прилагане, но важното за несериозното ми и вяло мнение, както се изрази, е че на така показания стикер има знак В26 " Забранено е движението със скорост, по-висока от означената". Това значи, че това е максимално допустимата скорост на движение очевидно, а като се твърди от стикера че се кара с тази скорост, то явно не се кара с по-висока, но не се кара и с по-ниска. Ти хубаво не искаш да се заяждаш, ама тогава защо споменаваш знаци за препоръчителна и задължителна скорост, след като в стикера такива знаци няма ? ( макар, че задължителната е всъщност задължителна минимална, а не просто задължителна, поне по смисъла на законовите разпоредби )

Е виж малко трябва да допълня ,че може би бъркам закона в Бг с този в чужбина :)
Тук учат ,че тази ограничителна скорост от 100 км/ч примерно не е задължителна или препорачителна . Тоест извън града мода карам и с 20 съобразно моята преценка за безопасност . 100 км/ч е максималната допустима ,не е задължаваща както споменаваш :)
И бих се съгласил с теб ,ако нямаше отдолу надпис : "Намали спаси човешки живот" ,което може да се тълкува карай със скорост при която при авариен случай да намалиш или спреш.

Но общо взето може да се размишлява много над надписа и гледната точна на всеки един по отделно. Идеята е ниска скорост и безопасна :)

Факт тук извън града мак скорост е 100 км/ч ограничението ,но малко хора карат с 100 км/ч :) Има такива ,които карат с 50 и за мен са опасни понеже има предпоставка за ПТП :) особено по тези тесни пътища и завой кат свински черва ;)

Абе има нещо куцащо в цялата работа и тук и в Бг но ..... всичко е в нашите ръце :) :ok:

П.с изкарал съм книжката в Бг ,но опита ми е повече в чужбина :)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата