UNIQA - Смешно обезщетение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: UNIQA - Смешно обезщетение

Мнение от Leon » 05 Юни 2015, 13:47

Застрахователят плаща по най-ниската цена на детайла на пазара или по тази на негов партньор. Китайско стъкло в Кобра върви под 200 лв. (проверявах за Е46 наскоро), така че оценката е нормална.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 99
Мечтае да кара: Ново БМВ
Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап

Мнение от Pesho Apostolov » 06 Юни 2015, 13:23

Малко извън темата ама някой зазстраховал ли се е в ДаллБогг живот и здраве. Каква е тази глупост?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 06 Юни 2015, 17:19

Миналия месец ми изплатиха на работната кола Форд Мондео 2003г. преден прозорец 186лв. в ОЗК Застраховане(премията ми е 270лв.), иначе доста спорихме защото повечето Фордовете са с подгряване на предния прозорец и цената му е 500лв.+
Така ми обясниха, че ако колата е била до 5г. ще ми изплатят цена на оригинално стъкло, но ме съмнява и това да е така.

ПП: За боядисване на задната броня ми изплатиха 100лв.
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 06 Юни 2015, 18:05

На пежо 406 2001ва година от Армеец ми изплатиха 230лв общо за паркинг щета по предна броня, следи от камъчета по преден капак и надран с ключ заден капак. На приятел от Лев инс за алфа 147 2003та или 2004та му изплатиха към 600лв за надрани предна и задна броня, огънат заден калник и врата. Той доплати още малко и си пребоядиса цялата кола :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2015, 18:58

Армеец добре, че изобщо нещо са ти платили.

На мен един известен съфорумец като ми надра цялата кола за благодарност, че съм го хранил 3 години просто ми казаха, че няма да платят нищо, щото не могли да установят механизма на деянието. Т.е. аз сам съм си я надрал оригиналната боя (снимана 2 седмици преди това в очевидно отлично състояние), че да ми я боядиса бай майстор с левите ръце. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Юни 2015, 10:22

И в крайна сметка се оказва най-полезен един механизъм от времето на студената война, а именно "връзки"
Ако си случаен клиент и не дай си Боже се появи щета по автомобила ти, вероятността да останеш доволен от оценката е минимална, но значително се увеличават шансовете, ако имаш познат застраховател, който да съдейства по изготвяне на оценката по обещетението.
Освен това, ето и друг пример, жената има пежо, много запазено и не се кара много, но пък нейният застраховател и предложи да плаща малко повече, в замяна на това получава така нареченото "валутно каско" или всяка щета се поема в доверен сервиз, а ако се налага смяна на част (както се наложи смяна на челно стъкло) по избор на клиента, и естествено аз избрах оригинално стъкло, мисля че стойността му бе около 380 лева.
Така че, наред с довереният лекар, довереният зъболекар, трябва да помислите и за доверен застраховател.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 07 Юни 2015, 17:35

Alex.mitev написа:Здравейте,

Исках да споделя малко информация за UNIQA - пълно автокаско на Е91 2008 г, 15,500.00 лв., премия над 900 лв, за преден прозорец по експертна оценка, преведоха 174.20 лв.
Само знам, че на колкото може повече хора ще разкажа, и надявам се, откажа от този застраховател.

Колега, какво значи ''преведоха''? Колата не ти ли е с доверен сервиз- в смисъл оставяш я в сервиза и те ти сменят стъклото и ти отиваш и си я взимаш.... Не мога да Ви разбера колеги, карате автомобили за по 20 бона, а искате да минете тънко на каското и после ревете ,че ни ви са превели това, което сте очаквали . Аз карам много по-ефтино от на колегата БМВ и винаги съм бил доволен от обезщетението на ДЗИ,но винаги го правя каското с клауза доверен сервиз и не пестя някакви си 50-100 лв за допълнително каско, защото после като се случи нещо всичко си плащат. Ще дам пресен пример. Миналата година едното БМВ-по старото е34-ката горя.... Имаше каско на 3900 лв.и го бяхме направили даже на клауза доверен сервиз-на границата бяхме ,но успяхме да го вкараме по тази клауза...Е, пичовете си платиха 80 % като тоталка отделно после го продадохме и самото купе за още 660 лв. Така, че какво повече да искам ... Сегашното - е39-ката след седмица ми изтича каското ... Сега му заведох драскотини по предният капак и естествено автомобила минава в сервиза на боядисване на преден капак ,я също и емблемата която ми се беше олюпила - предната от препаратите ми предложиха да ми я заменят с нова за тяхна сметка .... За е60-то ..и то е на каско + с доверен сервиз ... Така, че ... Не знам вие как автомобили за 20-25 бона и ей-така им правите просто някакво каско пък в крайна сметка нищо .... Има си клаузи и четете много внимателно точно какво получавате и срещу колко пари ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 08 Юни 2015, 9:42

А аз пък не знам защо си мислиш, че доверен сервиз е голяма далавера... В случая, където коментирате с предните стъкла, доверения сервиз пак ще сложи най-евтиното стъкло, по най-евтиния начин, нали има договор със застрахователя...

Далавера е ако такъв сервиз е примерно overd..., ама бай Иван "майстора"...

И другото както казах преди е далавера за кола до 5 години с официален сервиз/нови части - не правене :) (Пише ви го в договора колеги, ама явно толкова и ги четете :mhihi: ).

П.С.: А и имай предвид, че за такива евтини коли 4-5к дори и по-малко да ти изплатят ти изглежда добре, но те реално ще ти изплатят подобни суми и за кола 15 бона...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 09 Юни 2015, 11:31

[quote="speedhokk"][/quote]
На мен миналата зима, преди празниците, някой ми беше отнесъл задната броня пред блока. Направо ми стана лошо като видях колата, само няколко часа след като я бях паркирал там, без да преча или запушвам някой. Добре, че беше каското, Армеец ми платиха и оправих бронята, но още ме е яд, че някои хора така и не се научиха да паркират.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 09 Юни 2015, 11:41

Hito написа:E 46 ,2004г преден джам 120 кинта от Армеец.
Каско 680 кинта :roll:
Ама и аз съм си балък ,че я прекарах през експертна оценка ,а не я вкарах в доверен сервиз :banghead:

Ако и твоето /увредено / стъкло е било китайско, няма логика да ти платят повече. Ако е било оригиналното или друго различно от китайското трябва да ти платят горе долу най-скъпото което предлага кобра

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 09 Юни 2015, 19:04

vankatagsi написа:
Hito написа:E 46 ,2004г преден джам 120 кинта от Армеец.
Каско 680 кинта :roll:
Ама и аз съм си балък ,че я прекарах през експертна оценка ,а не я вкарах в доверен сервиз :banghead:

Ако и твоето /увредено / стъкло е било китайско, няма логика да ти платят повече. Ако е било оригиналното или друго различно от китайското трябва да ти платят горе долу най-скъпото което предлага кобра

Беше си оргиналното :evil:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Юни 2015, 13:42

[quote="Alex.mitev"] се разбрахме със старият собственик да промени от доверен сервиз към експертна оценка и да ми пусне парите на мен.
/quote]
Груба грешка :kuku: Естествено,че по експертна ще ти калкулират цена на най-евтиното китайче.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Юни 2015, 15:22

Е.Димитров написа:И в крайна сметка се оказва най-полезен един механизъм от времето на студената война, а именно "връзки"

И това не помага в случая със застрахователите :nono:
Примери: преди вече 2 години карах едно А6 Ц4, спря една М3ка в мен на един светофар, написахме си протокол както си му е реда и още на следващия ден отивам да си заведа щетата при неговия застраховател (аудито нямаше каско), късмет че това е Лев Инс и имам сериозни позиции там. Оглеждат колата, по опис я изкараха че е падала от 8мия етаж на задния си капак, всичко 3ки и подмяна на стопове и всичко останало. Получих 182,70лв :kuku:
За късмет може би след 5 дни отново един льольо се паркира в мен в едно задръстване и минаваме по същата процедура, само че в HDI. Описа имаше само 1ци и подмяна на стоп. Оценката 607лв.
Изплащането на щети си е чист късмет май, аз вече ходя да паля свещ след оглед :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 22 Дек 2015, 21:56

Vasko написа:
Alex.mitev написа:Здравейте,

Исках да споделя малко информация за UNIQA - пълно автокаско на Е91 2008 г, 15,500.00 лв., премия над 900 лв, за преден прозорец по експертна оценка, преведоха 174.20 лв.
Само знам, че на колкото може повече хора ще разкажа, и надявам се, откажа от този застраховател.

Колега, какво значи ''преведоха''? Колата не ти ли е с доверен сервиз- в смисъл оставяш я в сервиза и те ти сменят стъклото и ти отиваш и си я взимаш.... Не мога да Ви разбера колеги, карате автомобили за по 20 бона, а искате да минете тънко на каското и после ревете ,че ни ви са превели това, което сте очаквали . Аз карам много по-ефтино от на колегата БМВ и винаги съм бил доволен от обезщетението на ДЗИ,но винаги го правя каското с клауза доверен сервиз и не пестя някакви си 50-100 лв за допълнително каско, защото после като се случи нещо всичко си плащат. Ще дам пресен пример. Миналата година едното БМВ-по старото е34-ката горя.... Имаше каско на 3900 лв.и го бяхме направили даже на клауза доверен сервиз-на границата бяхме ,но успяхме да го вкараме по тази клауза...Е, пичовете си платиха 80 % като тоталка отделно после го продадохме и самото купе за още 660 лв. Така, че какво повече да искам ... Сегашното - е39-ката след седмица ми изтича каското ... Сега му заведох драскотини по предният капак и естествено автомобила минава в сервиза на боядисване на преден капак ,я също и емблемата която ми се беше олюпила - предната от препаратите ми предложиха да ми я заменят с нова за тяхна сметка .... За е60-то ..и то е на каско + с доверен сервиз ... Така, че ... Не знам вие как автомобили за 20-25 бона и ей-така им правите просто някакво каско пък в крайна сметка нищо .... Има си клаузи и четете много внимателно точно какво получавате и срещу колко пари ...

Колега,аз имам каско в Uniqa.Ще може ли да споделиш страницата от твоето каско където показва клаузата за доверен сервиз. 8)
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

Предишна

Назад към Извън Темата