Спирали ли са ви скоро КАТ и как се разминахте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Спирали ли са ви скоро КАТ и как се разминахте?

Мнение от Sharo » 05 Юни 2015, 11:33

Нищо не се е променило .. пак си имат начин и си трият записа и продължаваш...

Последния път ме хванаха през ноща на бул,Българяи горе в Бояна на пешаходната, че не бях намалил от 70 на 50 и ест колата беше завряна много майсторски при храстите а клоните пред предния дйам вързани със сиджимка да може да снима хехе. Уличните лампи пък точно там удобно 2 броя не светеха :D Та пак нищо не се случи само ми показаха новата техника.

За да се промени нещо просто трябва да им забранят да седят на глупавите места ами да застанат там където и когато има смисъл от тях. Не да ми седят натая пътека в 4 сутринта, а сутринта и в края на работния ден когато хората там пресичат доста да няма никой. И не да ми седят скрити и да констатират като бутнеш някой ами да седят 50 метра преди пешаходната за да намалиш преди нея .. не след нея ...
Другото любио ми е като застанат вътре в детелианта на Бояна. Един път за една бройка да го взема пресичащия полицай на абордаж понеже спяната кола просто беше спряла, в ляво вместо при тях в дясно ... Да не говорим какво верижно птп могат да реализират в тоя сляп завой

Примерите са хиляди ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Юни 2015, 11:42

bum_bum написа:Еми спрете да им давате баси.. :mhihi:

:arrow:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2015, 11:50

Mollov написа:
bum_bum написа:Еми спрете да им давате баси.. :mhihi:

:arrow:

Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"
Но,знаете като ви вземат талончето в провинцията и трябва да отидете до КАТ Дървеница в работно време (което означава,че и вие трябва да излезете в такова) 2-3 пъти ,да чакате на опашка за да ви презаверят акта.Иначе-защо караш с изтекъл акт..
Не е толкова просто за съжаление..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 05 Юни 2015, 11:52

Бьлгарите са изобретателни и винаги , ще измислят начин да ти вземат парите . Когато хванаха куция катаджия преди няколко месеца имаше сьпоставка с англииската полиция - защо не вземат подкупи ? интервю с полицай / в буквалния смисьл / от Лондон , човека го обясни с няколко думи : Ако аз взема рушвет от 10 паунда и се докаже ..........................влизам по бьрзата процедура за 10 / десет / години в затвора ................................За това ТУК никой не взема подкуп ..................Така е вьв всяка една нормална дьржава :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2015, 12:27

Bogat-Beden написа:Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"
Но,знаете като ви вземат талончето в провинцията и трябва да отидете до КАТ Дървеница в работно време (което означава,че и вие трябва да излезете в такова) 2-3 пъти ,да чакате на опашка за да ви презаверят акта.Иначе-защо караш с изтекъл акт..

Еми ако се случи така, че да ти го вземат сам си си виновен и висенето по гишетата си е част от наказанието един вид :dunno:

Аз преди време стигнах до там да карам нови курсове, да решавам листовки и да се явявам на изпит с листовки и кормуване + психо като последния бастун, но пари не давам.

Веднъж съм дал 2 лв преди 20 години и веднъж 20 преди около 2. Карах курсове за А, но нямах още и ме спряха със скутера та искаха да ме свалят там от него, да ме спират от движение и някакви такива простотии, което нямаше да е причина да им дам и 20 стотинки, не 20лв ама жената беше бременна та бях на зор да купувам там некви неща и да се прибирам. След тоя случай докато не взех категория не съм се качвал. Не щото нямам 20лв, а нямам да им давам просто.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2015, 12:38

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"

Еми ако се случи така, че да ти го вземат сам си си виновен и висенето по гишетата си е част от наказанието един вид :dunno:
.

Не, грешиш,наказанието си е отнемане на точки и глоба в законов установен размер,наказание безсмислено разхождане до КАТ Дървеница в работно време по няколко пъти заради административно нехайство или неуредици явно е проблем на държавата. :yes:
На моята бивша приятелка при шофиране с под 60 и лепнаха акт за превишение с 30 км (на радара имаше скорост от около 92 км (няма нужда да си обясняваме как и защо)-това стимулиращо ли е като първи акт на млад шофьор? :dunno: Или си е наказание един вид и това за нещо?
Системата работи перфектно,ама не е случила на шофьори? -Не мислиа!1! Рибата се вмирисва откъм главата..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Юни 2015, 13:40

Проблема е, че системата е смотана. Последния път в който ме спряха (за без колан точно пред паркинга ми, стояха двама пешаци, без патрул и се криеха зад колите), а и аз не им давам пари, даже не ставало на въпрос. Обаче освен че ме изнервиха, ми написаха акт за 70лв за колан и там няква миниатюрна пукнатина на стъклото, ок аз съм си виновен. Значи първо НП го чаках 5 месеца и полвина да излезе. Презаверяваха го 3 пъти, смятайте колко НП отпадат, защото не излизат в законовия срок от 6 месеца. Толкова ли е трудно да направят електронно да проверяваш, кога ти е излезнал скапания акт от техния сайт и да си го платиш през банкирането като бял човек, ами трябва да си отделям специално половин ден за да отида от офиса, който е на другия край на града до КАТ и да се редя по опашките всеки път да проверявам? Всякакъв такъв бюрокративен бълвоч е предпоставка за корупция, щото на никой не му се занимава да виси като сопол и да чака половин година и то за да им дадеш ти пари? После що няма събираемост от глоби, що има корупция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 05 Юни 2015, 14:18

Последния път ме спряха за рутинна проверка всичко беше ОК, докато един преглеждаше документите другия оглеждаше колата и ми вика "абе този модел на бмв е много хубав и аз искам да си купя такъв" и почна да ме разпитва от къде е купена колата, какъв е разхода, скъпи ли са частите и такива глупости. :mrgreen: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2015, 14:19

Аз седях година и половина без книжка. Карах курсове с 18 годишните, после и изпити. Явявах се на психо, което по принцип за Б не се иска, освен ако не са ти отнели книжката и всичко това заради принципа, че пари не им давам. Тъй че с ващо чакане 2-3 дни в КАТ не може да ме впечатлите :mhihi:

Системата без съмнение е скапана както абосолютно всичко друго в тук, но колкото и да е скапана ако никой не дава няма да има и кой да взима. И вместо да се крият тук-там и да се чудят как да изпросят някой лев от немай къде ще се принудят малко от малко да работят. Тъй, че всеки един от нас, който някога им е бутнал някой лев поради една или друга причина е виновник тия да седят там, където ще изкарат пари, а не там където ще спасят живот.

Случка при мен- гасне ми колата по сред средата на много тесен мост с голяма денивилация и съответно намалена видимост. Движението е яко натоварено тъй като е времето по което турските гастарбайтери се прибират. Отделно всяко десето МПС е ТИР. Минават на половин метър от мен, всичките с висока скорост, щото пък пътя е прав. Някои ме виждат в последния момент, спирачки, пушеци и т.н. Аз търча като изоглавен 200 метра назад в ниското за да сложа триъгълник, който пък неще да се задържи на пътя, щото духа зверски вятър.

Ушевите седят на 50 метра от мен и изобщо и през ум не им минава да дойдат да регулурат движението, да помогнат да се премести колата или нещо такова. Спрели са 3-4 коли и дерат кожа. Ако ме изшиба един ТИР и ме размаже там кой ме е убил? Тираджията, който няма от къде да предположи, че посред пътя ще има спрала кола, ушевите които вместо да си свършат работата прибират рушвети или тия, които им ги дават и по тоя начин ги карат да висят там?

Мен ми се струва, че в цялата работа физическия убиец- тираджията ще е най-невинен. А фактическите убийци ще са всички тия, които в тоя ден са им дали някакви пари, както и самите полицаи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 05 Юни 2015, 14:28

Пари на катаджия-никога....само си купуват банички с тях и дебелеят, после ги мързи за 5 пари работа да свършат, освен да се скрият някъде и да чакат пари за новите банички....порочен кръг.Спазвам си правилата...ако ме глобят, по-добре да си платя глобата, отколкото да ги хрантутя тия пиявици, нагли....всеки ден ги гледам, карат и ГРАМ не спазват закона....въобще не го и знаят, дори.Знаят точно 5 неща на кръст, "най-популярните"....

ПС. Извинявам се на този 1% от тях, които наистина си вършат работата и стават за нещо :)
Последна промяна Satanism на 05 Юни 2015, 14:29, променена общо 1 път

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Юни 2015, 14:29

За това, че не трябва да се дават пари, не го оспорвам. Но проблем има в самата система. Не коментирам частни случаи. По същата логика и камерите ги слагат на места, където няма предпоставка за ПТП, що - за да щракат и да пълнят бюджета, понеже пари няма. И на милиционера отгоре му се казва, ти трябва днес да съставиш 5 или 10 акта, затова той отива там, където може да напише 5-10 акта, не да предотврати 5 катастрофи. Отделно има възможност да пребере и някой лев.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Юни 2015, 14:56

Не са ме спирали от година и половина сигурно защото карам по правилата и не се "разминавам"!

За 11 години стаж пари съм давал 2 пъти, като единия беше неизбежен!

Съгласен съм, че заради скапаната бюрокрация се стимулира корупцията, защото, ако ставаше с 2 клика на мишката ще се намали с поне 50 % !!!

Чинно и мирно април си платих 320-те лева фишове без да мрънкам много, ама едно време си бях джигит с е36 :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 05 Юни 2015, 15:07

Редовно имам даден телефонен номер-силен жокер.Върши ми работа в цяла Южна България от София до Слънчака.
Тъй като единственото нарушение ,което правя е само превишена скорост извън населени места,изобщо не се чуствам гузно за това.
В чужбина между другото е същото-на високо ниво си има ''вратички''.
Единствената ''желязна'' страна в това отношение е ОАЕ.Там полицай почти посегна и да ме удря,напълно оправдано според закона,поради кратко недоразумение в английския и на двете ни страни.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2015, 15:27

В много силно пияна компания, бях трезвия шофьор с чужда кола. Палката, документи а-у... Прегледа изтекъл. Писаха ми само 10лв. фиш, защото си бях чисто трезвен (дори не ме караха до дрегера - имахме видима разлика в състоянието :mhihi: ) и колата не е моя. А за този преглед... в рамките на 2 седмици: на мен фиш, на моя приятел акт с точки, на баща му пак акт с точки :mhihi: Много златен преглед излезе.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Юни 2015, 15:34

TNT написа:А за този преглед... в рамките на 2 седмици: на мен фиш, на моя приятел акт с точки, на баща му пак акт с точки :mhihi: Много златен преглед излезе.

аз съм рекордьор за тъпи нарушения - имам поне 100лв за жилетка :kuku: , т'ва е да си тъп, но упорит!

накрая си купих де!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата