Спирали ли са ви скоро КАТ и как се разминахте?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Спирали ли са ви скоро КАТ и как се разминахте?
Нищо не се е променило .. пак си имат начин и си трият записа и продължаваш...
Последния път ме хванаха през ноща на бул,Българяи горе в Бояна на пешаходната, че не бях намалил от 70 на 50 и ест колата беше завряна много майсторски при храстите а клоните пред предния дйам вързани със сиджимка да може да снима хехе. Уличните лампи пък точно там удобно 2 броя не светеха
Та пак нищо не се случи само ми показаха новата техника.
За да се промени нещо просто трябва да им забранят да седят на глупавите места ами да застанат там където и когато има смисъл от тях. Не да ми седят натая пътека в 4 сутринта, а сутринта и в края на работния ден когато хората там пресичат доста да няма никой. И не да ми седят скрити и да констатират като бутнеш някой ами да седят 50 метра преди пешаходната за да намалиш преди нея .. не след нея ...
Другото любио ми е като застанат вътре в детелианта на Бояна. Един път за една бройка да го взема пресичащия полицай на абордаж понеже спяната кола просто беше спряла, в ляво вместо при тях в дясно ... Да не говорим какво верижно птп могат да реализират в тоя сляп завой
Примерите са хиляди ...
Последния път ме хванаха през ноща на бул,Българяи горе в Бояна на пешаходната, че не бях намалил от 70 на 50 и ест колата беше завряна много майсторски при храстите а клоните пред предния дйам вързани със сиджимка да може да снима хехе. Уличните лампи пък точно там удобно 2 броя не светеха

За да се промени нещо просто трябва да им забранят да седят на глупавите места ами да застанат там където и когато има смисъл от тях. Не да ми седят натая пътека в 4 сутринта, а сутринта и в края на работния ден когато хората там пресичат доста да няма никой. И не да ми седят скрити и да констатират като бутнеш някой ами да седят 50 метра преди пешаходната за да намалиш преди нея .. не след нея ...
Другото любио ми е като застанат вътре в детелианта на Бояна. Един път за една бройка да го взема пресичащия полицай на абордаж понеже спяната кола просто беше спряла, в ляво вместо при тях в дясно ... Да не говорим какво верижно птп могат да реализират в тоя сляп завой
Примерите са хиляди ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:Еми спрете да им давате баси..

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Mollov написа:bum_bum написа:Еми спрете да им давате баси..
Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"
Но,знаете като ви вземат талончето в провинцията и трябва да отидете до КАТ Дървеница в работно време (което означава,че и вие трябва да излезете в такова) 2-3 пъти ,да чакате на опашка за да ви презаверят акта.Иначе-защо караш с изтекъл акт..
Не е толкова просто за съжаление..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Бьлгарите са изобретателни и винаги , ще измислят начин да ти вземат парите . Когато хванаха куция катаджия преди няколко месеца имаше сьпоставка с англииската полиция - защо не вземат подкупи ? интервю с полицай / в буквалния смисьл / от Лондон , човека го обясни с няколко думи : Ако аз взема рушвет от 10 паунда и се докаже ..........................влизам по бьрзата процедура за 10 / десет / години в затвора ................................За това ТУК никой не взема подкуп ..................Така е вьв всяка една нормална дьржава 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Bogat-Beden написа:Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"
Но,знаете като ви вземат талончето в провинцията и трябва да отидете до КАТ Дървеница в работно време (което означава,че и вие трябва да излезете в такова) 2-3 пъти ,да чакате на опашка за да ви презаверят акта.Иначе-защо караш с изтекъл акт..
Еми ако се случи така, че да ти го вземат сам си си виновен и висенето по гишетата си е част от наказанието един вид

Аз преди време стигнах до там да карам нови курсове, да решавам листовки и да се явявам на изпит с листовки и кормуване + психо като последния бастун, но пари не давам.
Веднъж съм дал 2 лв преди 20 години и веднъж 20 преди около 2. Карах курсове за А, но нямах още и ме спряха със скутера та искаха да ме свалят там от него, да ме спират от движение и някакви такива простотии, което нямаше да е причина да им дам и 20 стотинки, не 20лв ама жената беше бременна та бях на зор да купувам там некви неща и да се прибирам. След тоя случай докато не взех категория не съм се качвал. Не щото нямам 20лв, а нямам да им давам просто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Bogat-Beden написа:Така е правилно във всяко отношение.По-добре за всички 50 лв на държавата,отколкото 10/20 хвърлени "на ръка"
Еми ако се случи така, че да ти го вземат сам си си виновен и висенето по гишетата си е част от наказанието един вид![]()
.
Не, грешиш,наказанието си е отнемане на точки и глоба в законов установен размер,наказание безсмислено разхождане до КАТ Дървеница в работно време по няколко пъти заради административно нехайство или неуредици явно е проблем на държавата.

На моята бивша приятелка при шофиране с под 60 и лепнаха акт за превишение с 30 км (на радара имаше скорост от около 92 км (няма нужда да си обясняваме как и защо)-това стимулиращо ли е като първи акт на млад шофьор?

Системата работи перфектно,ама не е случила на шофьори? -Не мислиа!1! Рибата се вмирисва откъм главата..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Проблема е, че системата е смотана. Последния път в който ме спряха (за без колан точно пред паркинга ми, стояха двама пешаци, без патрул и се криеха зад колите), а и аз не им давам пари, даже не ставало на въпрос. Обаче освен че ме изнервиха, ми написаха акт за 70лв за колан и там няква миниатюрна пукнатина на стъклото, ок аз съм си виновен. Значи първо НП го чаках 5 месеца и полвина да излезе. Презаверяваха го 3 пъти, смятайте колко НП отпадат, защото не излизат в законовия срок от 6 месеца. Толкова ли е трудно да направят електронно да проверяваш, кога ти е излезнал скапания акт от техния сайт и да си го платиш през банкирането като бял човек, ами трябва да си отделям специално половин ден за да отида от офиса, който е на другия край на града до КАТ и да се редя по опашките всеки път да проверявам? Всякакъв такъв бюрокративен бълвоч е предпоставка за корупция, щото на никой не му се занимава да виси като сопол и да чака половин година и то за да им дадеш ти пари? После що няма събираемост от глоби, що има корупция.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Последния път ме спряха за рутинна проверка всичко беше ОК, докато един преглеждаше документите другия оглеждаше колата и ми вика "абе този модел на бмв е много хубав и аз искам да си купя такъв" и почна да ме разпитва от къде е купена колата, какъв е разхода, скъпи ли са частите и такива глупости.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз седях година и половина без книжка. Карах курсове с 18 годишните, после и изпити. Явявах се на психо, което по принцип за Б не се иска, освен ако не са ти отнели книжката и всичко това заради принципа, че пари не им давам. Тъй че с ващо чакане 2-3 дни в КАТ не може да ме впечатлите
Системата без съмнение е скапана както абосолютно всичко друго в тук, но колкото и да е скапана ако никой не дава няма да има и кой да взима. И вместо да се крият тук-там и да се чудят как да изпросят някой лев от немай къде ще се принудят малко от малко да работят. Тъй, че всеки един от нас, който някога им е бутнал някой лев поради една или друга причина е виновник тия да седят там, където ще изкарат пари, а не там където ще спасят живот.
Случка при мен- гасне ми колата по сред средата на много тесен мост с голяма денивилация и съответно намалена видимост. Движението е яко натоварено тъй като е времето по което турските гастарбайтери се прибират. Отделно всяко десето МПС е ТИР. Минават на половин метър от мен, всичките с висока скорост, щото пък пътя е прав. Някои ме виждат в последния момент, спирачки, пушеци и т.н. Аз търча като изоглавен 200 метра назад в ниското за да сложа триъгълник, който пък неще да се задържи на пътя, щото духа зверски вятър.
Ушевите седят на 50 метра от мен и изобщо и през ум не им минава да дойдат да регулурат движението, да помогнат да се премести колата или нещо такова. Спрели са 3-4 коли и дерат кожа. Ако ме изшиба един ТИР и ме размаже там кой ме е убил? Тираджията, който няма от къде да предположи, че посред пътя ще има спрала кола, ушевите които вместо да си свършат работата прибират рушвети или тия, които им ги дават и по тоя начин ги карат да висят там?
Мен ми се струва, че в цялата работа физическия убиец- тираджията ще е най-невинен. А фактическите убийци ще са всички тия, които в тоя ден са им дали някакви пари, както и самите полицаи.

Системата без съмнение е скапана както абосолютно всичко друго в тук, но колкото и да е скапана ако никой не дава няма да има и кой да взима. И вместо да се крият тук-там и да се чудят как да изпросят някой лев от немай къде ще се принудят малко от малко да работят. Тъй, че всеки един от нас, който някога им е бутнал някой лев поради една или друга причина е виновник тия да седят там, където ще изкарат пари, а не там където ще спасят живот.
Случка при мен- гасне ми колата по сред средата на много тесен мост с голяма денивилация и съответно намалена видимост. Движението е яко натоварено тъй като е времето по което турските гастарбайтери се прибират. Отделно всяко десето МПС е ТИР. Минават на половин метър от мен, всичките с висока скорост, щото пък пътя е прав. Някои ме виждат в последния момент, спирачки, пушеци и т.н. Аз търча като изоглавен 200 метра назад в ниското за да сложа триъгълник, който пък неще да се задържи на пътя, щото духа зверски вятър.
Ушевите седят на 50 метра от мен и изобщо и през ум не им минава да дойдат да регулурат движението, да помогнат да се премести колата или нещо такова. Спрели са 3-4 коли и дерат кожа. Ако ме изшиба един ТИР и ме размаже там кой ме е убил? Тираджията, който няма от къде да предположи, че посред пътя ще има спрала кола, ушевите които вместо да си свършат работата прибират рушвети или тия, които им ги дават и по тоя начин ги карат да висят там?
Мен ми се струва, че в цялата работа физическия убиец- тираджията ще е най-невинен. А фактическите убийци ще са всички тия, които в тоя ден са им дали някакви пари, както и самите полицаи.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Пари на катаджия-никога....само си купуват банички с тях и дебелеят, после ги мързи за 5 пари работа да свършат, освен да се скрият някъде и да чакат пари за новите банички....порочен кръг.Спазвам си правилата...ако ме глобят, по-добре да си платя глобата, отколкото да ги хрантутя тия пиявици, нагли....всеки ден ги гледам, карат и ГРАМ не спазват закона....въобще не го и знаят, дори.Знаят точно 5 неща на кръст, "най-популярните"....
ПС. Извинявам се на този 1% от тях, които наистина си вършат работата и стават за нещо
ПС. Извинявам се на този 1% от тях, които наистина си вършат работата и стават за нещо

Последна промяна Satanism на 05 Юни 2015, 14:29, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
За това, че не трябва да се дават пари, не го оспорвам. Но проблем има в самата система. Не коментирам частни случаи. По същата логика и камерите ги слагат на места, където няма предпоставка за ПТП, що - за да щракат и да пълнят бюджета, понеже пари няма. И на милиционера отгоре му се казва, ти трябва днес да съставиш 5 или 10 акта, затова той отива там, където може да напише 5-10 акта, не да предотврати 5 катастрофи. Отделно има възможност да пребере и някой лев.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Не са ме спирали от година и половина сигурно защото карам по правилата и не се "разминавам"!
За 11 години стаж пари съм давал 2 пъти, като единия беше неизбежен!
Съгласен съм, че заради скапаната бюрокрация се стимулира корупцията, защото, ако ставаше с 2 клика на мишката ще се намали с поне 50 % !!!
Чинно и мирно април си платих 320-те лева фишове без да мрънкам много, ама едно време си бях джигит с е36
За 11 години стаж пари съм давал 2 пъти, като единия беше неизбежен!
Съгласен съм, че заради скапаната бюрокрация се стимулира корупцията, защото, ако ставаше с 2 клика на мишката ще се намали с поне 50 % !!!
Чинно и мирно април си платих 320-те лева фишове без да мрънкам много, ама едно време си бях джигит с е36

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Редовно имам даден телефонен номер-силен жокер.Върши ми работа в цяла Южна България от София до Слънчака.
Тъй като единственото нарушение ,което правя е само превишена скорост извън населени места,изобщо не се чуствам гузно за това.
В чужбина между другото е същото-на високо ниво си има ''вратички''.
Единствената ''желязна'' страна в това отношение е ОАЕ.Там полицай почти посегна и да ме удря,напълно оправдано според закона,поради кратко недоразумение в английския и на двете ни страни.
Тъй като единственото нарушение ,което правя е само превишена скорост извън населени места,изобщо не се чуствам гузно за това.
В чужбина между другото е същото-на високо ниво си има ''вратички''.
Единствената ''желязна'' страна в това отношение е ОАЕ.Там полицай почти посегна и да ме удря,напълно оправдано според закона,поради кратко недоразумение в английския и на двете ни страни.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В много силно пияна компания, бях трезвия шофьор с чужда кола. Палката, документи а-у... Прегледа изтекъл. Писаха ми само 10лв. фиш, защото си бях чисто трезвен (дори не ме караха до дрегера - имахме видима разлика в състоянието
) и колата не е моя. А за този преглед... в рамките на 2 седмици: на мен фиш, на моя приятел акт с точки, на баща му пак акт с точки
Много златен преглед излезе.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:А за този преглед... в рамките на 2 седмици: на мен фиш, на моя приятел акт с точки, на баща му пак акт с точкиМного златен преглед излезе.
аз съм рекордьор за тъпи нарушения - имам поне 100лв за жилетка

накрая си купих де!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5