Въпрос за жилище , как да определя вида строителство
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Въпрос за жилище , как да определя вида строителство
Е го е ФЛинтстоун
Това ще издържи колкото пирамидите сигурно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
BMW_RIDER написа:И аз мисля, че трябва да се обърне внимание на инфраструктура, комуникации, съседи, щото в крайна сметка купуваш един имот за да живееш добре в него а , не да го мислиш какво ще стане при земетресение
Много малко хора притежават такава далновидност.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Bogat-Beden
-
-
Добре де, след Пернишкото заметресение и онова в Истанбул,което събори почти всичкото им ново строителство,наистина ли не ви пука? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Аз си карам на панели и не ми пука особенно, ново стротелство бих си взел само на 3-4 фирми, ама реклама не бих им направил.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
BMW_RIDER написа:
Вярно е, че има фирми и фирми и някой имат далеч повече умения и техника от други, но новото строителство до голяма степен се диктува от печалбарството. Може и добре да е изпълнено, но максимално се пести от материал, дебелина на стени и пространства. Дето вика колегата по горе тавана го пипам с ръка, на стълбището не може да се разминеш, и се чува съседа през апартамент какво си говори, масово се шмекерува с РЗП, тераски, общи части. Насекаде наплескана някаква гадна ПВЦ дограма и стиропор.
За мен в София поне няма по-добро жилищно строителство, от старите кооперации в центъра периода 30-те 60 те год. Просто са стари и занемарени. Нали изключвам варианта в който взимаш един парцел и си правиш имот по твое желание.
И аз мисля, че трябва да се обърне внимание на инфраструктура, комуникации, съседи, щото в крайна сметка купуваш един имот за да живееш добре в него а , не да го мислиш какво ще стане при земетресение
Понеже съм строителен инженер и да ти кажа, много сериозно го мисля. Иначе за старо строителство бих заложил на блоковете от 80те години, строени за комунистическата "средна към висока класа" в Лозенец, Изток, Оборище, Лагера, Хиподрума, Бели Брези, Иван Вазов и т.н. Строени са както си трябва, през две стаи със затворени врати не се чува като крещиш, бетона си е бетон, желязото и то, и не бих се чудил дали няма да ми падне стената при земетресение от 5-6та степен...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
pampo написа:BMW_RIDER написа:...
Иначе за старо строителство бих заложил на блоковете от 80те години, строени за комунистическата "средна към висока класа" в Лозенец, Изток, Оборище, Лагера, Хиподрума, Бели Брези, Иван Вазов и т.н.
Oт две години сме в такъв в Хиподрума. За моменат много добри отзиви. Единствено всекидневнта и кухнята са ми малко хладни, но това е защото терасата е вкарана в стаята, дограмата е от преди 10 години и радиоатора не е сметнат за това помещение. Иначе наистина без изолация и т.н. е сравнително топло. Проблем на старото строителство обаче са си старите обитатели и занемарените общи части. Младите и нови собственици имат желание за реновиране и освежване, на старите и пенсионерите по обясними причини не им се дава и стотинка повече.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Bogat-Beden написа:Добре де, след Пернишкото заметресение и онова в Истанбул,което събори почти всичкото им ново строителство,наистина ли не ви пука?
За Истамбулското ново строителство преди земетресението ли говорим? То няма нищо общо с което и да е българско. За да спестиш от бетон и арматура трябва да си е**ти строителя. Че то това е най-евтиното в една сграда.
Не вярвам да са останали много такива на пазара.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Абе бетона и арматурата не са най-евтиното в една сграда 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
DLVasilev написа:Панелен блок от типа Бс-69-Сф-УД-83. Вероятно строен към 1992 година съдейки по фасадните панели на последните етажи
Е това е най-ценното мнение в темата. Ще поровиш малко и ще разбереш колко дебели са панелите, фасадните, вътрешните и преградните. Ще разбереш и на каква степен за земетръс са изчислявани. Това са стандартни модулни бетонови блокове с различни разпределения изпълнявани из цяла София, може би и в други градове. Ако решиш можеш и в НАГ да отидеш, да поискаш документация от архива, да видиш строителния билет и архитектурата, оригинал!
Най-важното е да нямаш съседи "архитекти" които са дупчили панелите. Всички панели са носещи и имат значение при земетресение. Много са важни и фугите между отделните панели, ако са затворени и не са с нарушена циментация, живота на подобни сгради е около 80-100 години. Всичко останало са приказки.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Bogat-Beden
-
-
Остави ,че от обема,и от качеството им може да се спестява-има дебели шефове ,които къщи си строят от такива "остатъци"-както и посочените по-горе неспазвания на технологично време-имаше яка драма със 5 звездния хотел(Виктория мисля беше) в Слънчака,дето почна да си слиза към мазите© написа:Bogat-Beden написа:Добре де, след Пернишкото заметресение и онова в Истанбул,което събори почти всичкото им ново строителство,наистина ли не ви пука?
За Истамбулското ново строителство преди земетресението ли говорим? То няма нищо общо с което и да е българско. За да спестиш от бетон и арматура трябва да си е**ти строителя. Че то това е най-евтиното в една сграда.
Не вярвам да са останали много такива на пазара.

Дано не се налага да разбираме

Така текста в кавички от 2-рия ми пост не е мое мнение(а на човек който твърди че разбира материята). Апартамента във въпросния блок ми хареса понеже :
+ Околовръсното и Студентски Град са 5 мин. пеша .
+ На 5 мин пак пеша има фантастико и се строй Кауфланд .
+ Мястото е тихо и не пренаселено а си много близо до най големата лудница (Ст. град)
+ Обявена цена 64к евро получаваш -2 големи спални (обзаведени) голям хол и отделна кухня + 2 малки помещения (килер , гардеробна) обзаведен като за 1во време само банята има малко работа по нея. 8 от 9 етажа което немога да преценя + или - е но имаш 3 тераси гледащи съответно към Витоша, кв. Витоша и Ст. Град.
- Явно е "панелка" ....
- Не толкова развитата инфраструктура около самия блок , въпреки че до гърба на блока има асфалтирани улици.
А иначе за здравина и качество споровете са излишни , факт е обаче че новото стройтелство изглежда по приятно в стравнение със старите сгради.
+ Околовръсното и Студентски Град са 5 мин. пеша .
+ На 5 мин пак пеша има фантастико и се строй Кауфланд .
+ Мястото е тихо и не пренаселено а си много близо до най големата лудница (Ст. град)
+ Обявена цена 64к евро получаваш -2 големи спални (обзаведени) голям хол и отделна кухня + 2 малки помещения (килер , гардеробна) обзаведен като за 1во време само банята има малко работа по нея. 8 от 9 етажа което немога да преценя + или - е но имаш 3 тераси гледащи съответно към Витоша, кв. Витоша и Ст. Град.
- Явно е "панелка" ....
- Не толкова развитата инфраструктура около самия блок , въпреки че до гърба на блока има асфалтирани улици.
А иначе за здравина и качество споровете са излишни , факт е обаче че новото стройтелство изглежда по приятно в стравнение със старите сгради.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
KPETEH написа:DLVasilev написа:Панелен блок от типа Бс-69-Сф-УД-83. Вероятно строен към 1992 година съдейки по фасадните панели на последните етажи
Е това е най-ценното мнение в темата. Ще поровиш малко и ще разбереш колко дебели са панелите, фасадните, вътрешните и преградните. Ще разбереш и на каква степен за земетръс са изчислявани. Това са стандартни модулни бетонови блокове с различни разпределения изпълнявани из цяла София, може би и в други градове. Ако решиш можеш и в НАГ да отидеш, да поискаш документация от архива, да видиш строителния билет и архитектурата, оригинал!
Най-важното е да нямаш съседи "архитекти" които са дупчили панелите. Всички панели са носещи и имат значение при земетресение. Много са важни и фугите между отделните панели, ако са затворени и не са с нарушена циментация, живота на подобни сгради е около 80-100 години. Всичко останало са приказки.
От голямо значение е и как са преизпълнявали петилетката във всяка сграда

Ubi dubium, ibi libertas
deyan-enchev написа:Абе бетона и арматурата не са най-евтиното в една сграда
Зависи от гледната точка т.е. какво мислиш, че трябва да се вложи в една сграда. За мен са най-евтиното, от гледна точка на спестяване на средства
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Всеки има мнение и не се опитвам да насаждам моето. Наскоро завършихме една фамилна къща и участвах дейно в строежа, като теглихме чертата голяма част от разходите са за бетон и арматура, може би заради добавките в бетона които искахме, може би заради временни пазарни промени ... не мога да преценя. Все пак едно от най-скъпите неща беше къртенето на гранита под парцела. 

Аз говоря като търговец т.е. ако аз строя и продавам апартаменти последното нещо, от което бих спеситл са бетон и арматура. Първо може да ти излезе през носа, а освен това довършителните работи и елементи обикновенно са много по-скъпи като стойност. Ако искаш да спестяваш по-добре да помислш в тази насока. Грубото строителство си има някаква цена, която е доста по-констнантна от останалите довършителни работи, които според мен може да варират доста.
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5